24 nov 26, 16:29:01 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309337 alkalommal)
0 Felhasználó és 20 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1680 Dátum: 12 aug 24, 10:33:49 »

Ehh, mi lett a témából amit felvetettem. ikszdé

Látom keverednek itt kissé a dolgok. A túlélő telepek létrehozása és a terraformálás nem ugyanaz. Az előbbi esetén a bolygó felszínén a külvilágtól elzárt bázisok jönnének létre, ahol a megfelelő hőmérséklet, légnyomás, fény és a belélegezhető levegő biztosítva van, az emberek itt szabadon, űrruha nélkül élhetnének. Ilyen bázisok létrehozásának azonban főleg tudományos jelentősége lenne, legjobb esetben, ha találnak erre érdemes ásványkincseket, akkor Mars-bányákat lehetne létrehozni, bár ez nagyon nehéz ügy lenne. (Hiszen vagy űrruhában kéne dolgozni, ami felettébb macerás, vagy az egész tárnát túlnyomásossá tenni, ami meg eszetlen költségekkel járna.) Ráadásul ilyen bázisokat a Holdon is lehet alakítani, ami jóval közelebb van, szóval ha pl a Föld lakhatatlanná válása miatt lenne szükség erre, akkor inkább oda kéne menni.

A terraformálás teljesen más. Ezt elképzelni is csak akkor tudja az ember, ha már sok sci-fit olvasott, de ténylegesen is foglalkoznak a kérdéssel tudósok, természetesen teljesen elméleti szinten. Ebben az esetben a cél az lenne, hogy az egész bolygót átalakítsuk úgy, hogy az alkalmas legyen egy teljes ökoszisztéma, és az emberi élet fenntartására is. Magyarán, hogy szabadon lehessen kimenni a Mars felszínére bármilyen védőeszköz nélkül. Ez azonban évszázadokig eltartó folyamat lenne, legalábbis a mai technikai tudásunkkal. Első lépésben a légkört kéne "rendbe tenni", hogy kellően megvastagodjon ahhoz, hogy a kozmikus sugárzást kiszűrje, és a szélsőséges hőmérséklet ingadozások megszűnjenek. Továbbá természetesen, megfelelő mennyiségű oxigént tartalmazzon. Ehhez első lépésként a tudósok szerint a legjobb lenne üvegház-hatást kiváltó gázokat használni.
Magyarán a földire nagyon hasonlító légkört kell létrehozni. Ennek hatására megjelennének a szabad, nagy kiterjedésű vízfelületek a felszínen. Utána meg már jöhetnek a növények, majd az állatok, és végül az ember. (Hogy tönkretegye az egészet xD)

A terraformálás évszázadokig tartana, és elképzelhetetlen költségekkel járna. Persze cserébe kapnánk egy teljesen új, gyári állapotú bolygót, amit belakhatunk. Bár könnyen lehet, vannak akik ezt is állítják, hogy az emberiség előbb jut el a csillagközi utazásig, mint, hogy ebből valaha legyen valami. Akkor meg már nem is lesz szükséges, hiszen bejárhatjuk az egész galaxist, alapból lakható bolygókat keresve. Nevet (Csak aztán egy gonosz vödörsisakú bácsi szét ne lője őket a Halálcsillagával. xD)

Persze a terraformálás végtelenül bonyolult folyamat lenne, ezt nem igazán lehet pár szóban leírni.

Itt vannak ezek a szép képek, ahogy egy grafikus elképzeli a folyamatot, az űrből nézve:

A világvége témához inkább nem szólok hozzá. Egy időben állandóan ez jött elő ezekben a topicokban ikszdé

Hadd vágjak közbe. Ha a Föld megsemmisül valószínűleg azért lesz mert mer a Nap idelye le fog járni.

Illetve annyit azért hozzátennék, hogy a Napnak nem az "idelye" fog letelni, legfeljebb az ideje.
Naplózva
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

« Válasz #1681 Dátum: 12 aug 24, 13:10:29 »

Pedig eszméletlenül érdekes téma ez a terraformálás, és szívesen olvasnék (és fogok is) róla az interneten, de ha lenne itt egy bátor, vállalkozó szellem, aki kifejtené, személyes véleményekkel, képekkel is teletűzdelné, hogyan is zajlana le ez a folyamat, annak igazán nagyon örülnék. Mosolyog
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1682 Dátum: 12 aug 24, 13:14:23 »

A Spore című játékban még ki is próbálhatod, hogy milyen terraformálni. Nevet
Naplózva
SzG
Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

TARDIS lovagja

« Válasz #1683 Dátum: 12 aug 24, 14:48:38 »

Aes: Javítottam de nem tudom, hogy miért nem vettem észre mert helyesírás ellenőrzőnek meg kellett volna találnia a hibát.  A másik pedig azért azokon a képeken nagyon durva ez az egész a Marshoz hasonló lesz a Föld is. Ez azért elég durva így képen is.
(Csak aztán egy gonosz vödörsisakú bácsi szét ne lője őket a Halálcsillagával. xD)
ikszdé
Naplózva

The angels are coming for you, but listen, your life could depend on this: don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. They are fast, faster than you could believe. Don't turn your back, don't look away, and *don't blink*! Good luck.
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1684 Dátum: 12 aug 24, 20:29:02 »

Neked ez szórakoztató hogy a tudatlanságodat trollkodással mutatod ki?

Naplózva

K ichigo
Uchiha Madara
*

Akatsuki Akatsuki

Shinigami Daiko Partner's: Tensa Zangetsu & Rukia

« Válasz #1685 Dátum: 12 aug 24, 20:42:31 »

Azért látszik hogy nem csak Marsot,hanem a Vénuszt és a Holdat is elképzelték hogy egy terraformálás  után mien lenne.
Itt is van egy kis infó bár ez még kevés
http://hu.wikipedia.org/wiki/Terraform%C3%A1l%C3%A1s
Viszont Sci-fi-k ben gyakran lehet vele találkozni,és nem tartom kizártnak hogy még az életemben láthatok,hacsak el nem tününk tul gyorsan Technikai KO
Itt van egy kis bemutató videó is hozzá
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=votNmX5pVf0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=votNmX5pVf0</a>
Legjobb gyakorlás az lenne ha a Mostani nagyobb sivatagainkon próbálnánk ki előtte,ami nagyon is jól jönne hogy fennmaradjunk.Elején a szárazságtürő, extrém körülményeket és ,sok oxigént "gyártó" növények kellenek.
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 24, 20:50:03 írta K ichigo » Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #1686 Dátum: 12 okt 07, 21:18:03 »

Ha valakit érdekel, a tömegről és a Higgs Bosonról beszél érthetően és gyakorltiasan
http://www.atomcsill.elte.hu/letoltes/videok/8_evf/atomcsill_8_01_David_Gyula.wmv

gondolom nem nagy dolog egy wmp plugint felrakni ha nem jelenítené meg, egyébként meg
http://www.atomcsill.elte.hu/program/
innen le lehet tölteni, és az archivumban is sok érdekes előadás van!
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1687 Dátum: 12 okt 15, 13:18:45 »

Erről nem volt még itt szó:

Hiperhajtóművet fejleszt a NASA

Sok cikket elolvastam ezzel kapcsolatban, direkt a legjobb magyar nyelvűt választottam ki, ebben egy picit jobban belemennek a részletekbe.

Közel sem értek annyira az ilyen dolgokhoz, hogy meg tudjam ítélni, van-e benne valami reális lehetőség. Szóval számomra csak marad a reménykedés, hogy egyszer megvalósul ez a hiperhajtómű. Nevet Amit ezekben az írásokban írnak, értelmes dolognak tűnnek, nem csak ilyen kacsa-szövegnek. Amilyen bizalmatlan vagyok az internettel szemben, az első dolgom, amikor erről olvastam, az volt, hogy megnéztem gugliban, hogy tényleg van-e egyáltalán Dr. Harold White nevű kutató. Megnyugtató volt látni, hogy tényleg van, valóban a NASA-nak dolgozik, és ilyen témákat kutat. Nevet Fő a biztonság a mai világban. xD

Remélem egyszer lesz ebből valami. Őszintén úgy gondolom, hogy még az se érdekel, hogy én magam egyáltalán megélem-e. Persze, úgy lenne a legjobb, de ha nem hát, nem, csak valósuljon meg. (A Mars-utazásra ez nem vonatkozik. Azt igen is meg akarom élni.)
Naplózva
Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #1688 Dátum: 12 okt 15, 13:24:49 »

Megélni? Szívem szerint én magam mennék a Marsra, (bár erre kevesebb az esélyem mit 1 lottó5ösre  smirksweat )
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1689 Dátum: 12 okt 15, 13:34:19 »

Ha már említve lett a Mars, itt egy kis érdekesség: Milyen is a bolygó felszíne valójában?

http://aranylaci.fw.hu/marsblue/marsblue.htm

És még egy dolog érdekelne, hogy ki mit tud Nikola Tesláról?
« Utoljára szerkesztve: 12 okt 15, 13:35:15 írta CsukiIce » Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1690 Dátum: 12 okt 15, 14:33:47 »

Aes, én sem tudok nagyon sokat erről az elméleti dologról, persze a cikkben megtalálható dolgoktól többet azért, de ez a hitperhajtómű mindig megmarad majd a sci-fi rajongók álmának.
Ami sokkal valószínűbb, az nem egy buborék, a tér összegyűrése vagy valami köztes tér kihasználása. Egyszerűen megnyitnak egy közvetlen portált. Nevezhetnénk a tér meghajlításának is, de tulajdonképpen nem az, viszont másként nem tudjuk elképzelni, jelenlegi dimenziókban nem.

Ez a Marssal kapcsolatos cikk, ahogyan az szerepel is benne, annyira komoly, mint az, hogy járt-e ember a Holdon. Mi van akkor, ha nem? Semmi. De kellenek az összeesküvés elméletek, hogy mindenki megtalálja a neki legjobb magyarázatot. Hogy miért lenne mindez jó a kormánynak vagy az embereknek? Mert addig sem a saját, jelentéktelen kis életükkel foglalkoznak és nem is azzal, hogy itt, a saját kis környezetükben hogyan és miként csinálja meg velük ugyanezt a parasztvakítást a sarki zöldséges (Bár a kormány csak megfelelő sáp mellett tűri meg a konkurenciát. Értsd adó. (Még egy elmélet. ikszdé)), hogy csak egy blődséget mondjak a sok lehetőség közül.

Tesla viszont érdekel. A fickó egy elfuserált őrült volt és egy zseni is egyben, bár volt olyan is aki autistának titulálta, de mindenképpen rendellenesnek találták a viselkedését. (Mint a legtöbb valódi zsenijét.)
Igazából sok legenda kering róla. Nekem a legfurcsább, vagy különlegesebb az benne, hogy úgy kezdett bele kísérletekbe, hogy végig úgy gondolta, működni is fognak és lehetségesek, mintha már tudta volna azok végkimenetelét. Hihetetlen eidetikus memóriája (Vagy annak tűnő.) volt.
Egy volt fizika tanárom ezt mondta róla: "Abban sem vagyok biztos, hogy ember volt. Az viszont már bizonyos, hogy nem a saját korában élt."
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1691 Dátum: 12 okt 15, 14:52:32 »

Akkor jöjjön egy kis Tesla videó. Érdemes odafigyelve végignézni, mert elképesztő dolgokat csinált az ürge, olyanokat hogy Einstein-ék sehol sincsenek hozzá képest:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=FgSRAQrLkJM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=FgSRAQrLkJM</a>
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1692 Dátum: 12 okt 15, 16:17:10 »

Aes, én sem tudok nagyon sokat erről az elméleti dologról, persze a cikkben megtalálható dolgoktól többet azért, de ez a hitperhajtómű mindig megmarad majd a sci-fi rajongók álmának.
Ami sokkal valószínűbb, az nem egy buborék, a tér összegyűrése vagy valami köztes tér kihasználása. Egyszerűen megnyitnak egy közvetlen portált. Nevezhetnénk a tér meghajlításának is, de tulajdonképpen nem az, viszont másként nem tudjuk elképzelni, jelenlegi dimenziókban nem.

Valamilyen féregjáratra gondolsz? Azt tudom, hogy ilyesmiken is agyalnak a tudósok. Bár tudtommal, de javítsatok ki ha tévedek, még tényleges féregjáratot nem sikerült megfigyelni. Szóval itt is ugyanúgy, minta  hiperhajtómű esetében, nagyon sok mlg a feltételezés. Persze, nekem, egyszerű embernek, mindegy, is, hogy melyik jön össze csak az egyik mindenképpen. Nevet Bár a buborék nekem valamiért szimpatikusabb, lehet pont azért, mert olyan sci-fisebb. ikszdé Igaz, viszont a féregjáratos sokkal gyorsabb.
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1693 Dátum: 12 okt 15, 16:39:03 »

Nem, nem féregjáratra gondoltam. Anna k a működése és szükséges energiamennyisége is eléggé, khm. (Képzelj oda egy szuperlatívuszt ami kifejezi, hogy mennyire fingunk sincs az egészről. Csillagkapu ide vagy oda... ikszdé)

Valahogy Így képzelem el, persze nem feltétlenül kinetikus energiával, sőt. (Ha már sci-fi a téma. ikszdé)
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1694 Dátum: 12 okt 15, 16:46:34 »

A jó öreg Űrliga.. emlékszem, amikor először olvastam, mennyire nem tetszett, hogy drogos idióták kezében van a csillagközi utazás. ikszdé belegondolva, ez még most se megnyerő gondolat. Nevet Igazából 9 évesen olvastam először, akkor még csak az akció érdekelt belőle. Későbbi olvasásoknál a liga engem különösen emlékezetezett... valakikre, akik szintén szeretnek bankárkodni. Nem baj, Paul a végén őket is megszívatta keményen. Nevet House Atreides FTW!

A hiperhajtóműves cikkben azok a részecskék is érdekesek voltak, amik a fénynél gyorsabban és időben visszafelé mozognak. Már ha tényleg léteznek ezek egyáltalán. Ezt szeretem a fizikában: hiába "száraz" természettudomány, mindig hagy teret az emberi fantáziának is, és mindig derülnek ki új dolgok, amik új lehetőségeket adhatnak. Sok nagy fizikus is ezért szerette/szereti a saját szakmáját. Stephen Hawking pl bevallottan sci-fi rajongó. Nevet
Naplózva
Oldalak: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins