24 nov 26, 16:27:17 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309335 alkalommal)
0 Felhasználó és 20 vendég van a témában
STM
Shinobi no Megami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1635 Dátum: 12 jún 19, 13:43:33 »

HA esetleg érdekelnek valakit a részletek:
http://www.yankodesign.com/2010/06/21/bio-robot-refrigerator/
Naplózva
Soul
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1636 Dátum: 12 jún 19, 14:46:10 »

Beleolvastam a kommentekbe az oldalon és elég érdekes viták zajlanak a működési elvvel kapcsolatban. Elvileg ez a hűtő a tárolt cuccok hőjét alakítja át fénnyé és így hűti a dolgokat belül, de a megfogalmazás nem épp szerencsés... a szöveg azt állítja hogy a hűtéshez nincs szükség energiára ami homlokegyenest ellentmond a termodinamika második főtételének... páran felvetették hogy a szöveg valószínűleg félre lett fordítva mert amúgy is van benne jó pár helyesírási hiba / félregépelés. Kíváncsian várom hogy ebből tényleg lesz-e valami. Mosolyog
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1637 Dátum: 12 jún 30, 19:59:08 »

Ha lenne egy ilyen hűtőm,az első dolgom amit beletennék az a kezem Nevet Milyen lehet az a zöld takony?xDDD Amúgy érdekes meg ötletes megoldás Nevet Elvileg fel lehet rakni a plafonra is...Csak vigyázni kell nehogy a nyakadba essen a rántotthús xDDD
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

« Válasz #1638 Dátum: 12 júl 05, 12:11:11 »

http://index.hu/tudomany/2012/07/04/higgs-bozon/
Ha nem hozták volna fel azt az Orbános példát hasonlatnak, nemigen értettem volna meg, mi is pontosan ez az isteni részecske. x-) Amúgy rohadt érdekes szerintem. Olyan jó, hogy ebben a korban élünk: 200 éve még nevetségesen keveset tudtunk a mostanihoz képest a világegyetemről, de 200 év múlva (ha lesz olyan) nevetségesen sokat fognak tudni a mostanihoz viszonyítva. A miénk a haladás és a kutatás érája. Nevet
Naplózva
Soul
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1639 Dátum: 12 júl 05, 12:43:20 »

Erről már én is hallottam tegnap. Először a fénynél gyorsabb neutrino, most a Higgs-bozon... Kíváncsi vagyok mi jön még. Nevet
Valóban izgalmas korban élünk, de amíg egy részecske egyszerre foroghat jobbra és balra, addig nekem lesznek kétségeim a quantumfizikával kapcsolatban... Nevet (hogy a többi képtelenségnek tűnő quantum-jelenséget ne is említsem... Nevet )
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
norby-kun
Kezdő Jounin
*

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #1640 Dátum: 12 júl 05, 16:07:30 »

A fénynél gyorsabb neutrinót később megcáfolták, egy hiba okozta a rossz mérést. A vezető tudós le is mondott a részleg vezetéséről.
Ez a Higgs-bozon meg... először a többi alap kellene, hogy megértsem mi is akar lenni pontosan, de érdekesnek tűnik.
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1641 Dátum: 12 júl 06, 09:32:59 »

Ha meg is találták a Higgs-bozont akkor is csak a tömeg miértjét tudtuk meg, hogy mi ad tömeget a dolgoknak, az hogy miként hat s tömeg a környezetére ahhoz a gravitont kéne megtalálni, de az picit nehezebb lesz ugyanis annak nincs tömege. Ha az is meglesz akkor az nem lesz semmi. Reméljük 20 éven belül azt is megtalálják.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Zer0
*

« Válasz #1642 Dátum: 12 júl 16, 09:40:11 »

Most kezdtem egy animébe (Sword Art Online)
"Adott egy mmorpg ( online szerepjáték ) melynek neve Sword Art online. E köré a játék köré épül fel az anime története.

2022-t írunk, a számítógépes játékok pedig eljutottak arra szintre hogy, egy eszközzel ( Nerve Gear ) képesek vagyunk úgy játszani mintha a karakterünk bőrébe bújnánk és mi magunk szerepelnénk a játékban. Ily módon a külvilágról teljesen megfeledkezve, elmerülhetünk a számítógépes játékok világában. Ekkor jelenik meg a sokak által várva várt mmorpg a Sword Art Online. Ez a játék egy eddig soha nem látott óriási virtuális térrel és lehetőségekkel rendelkezik."
Szerintem ez már nem is olyan távoli jövő. Szerintem ha nem is 2022ben, mert 20-30 év kell neki, hogy ilyen szinten elérhető legyen a hétköznapi ember számára, de lesz ilyen. Szerintetek?
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 16, 09:42:32 írta Zer0 » Naplózva
Nikuccia
*

« Válasz #1643 Dátum: 12 júl 16, 10:05:27 »

Ez jutott eszembe arról, amit írtál. >kép<
Mindenesetre ez engem is érdekelne, én nem nagyon vagyok otthon az ilyen mmorpg játékokat illetően, bár ha azon a területen valóban bejönnek azok az újítások, akkor az óriási hatással lesz a kommunikációra, médiára, meg még biztos sok minden másra is. Nevet Vagy fordítva.
De ha már felmerült a "mi lesz velünk a jövőben" kérdés, >ez< is idevágó kép lehet. Az emberek színes fantáziájának és kreativitásuknak hála mindig elképzelnek valami agyament dolgot, de aztán soha nem az lesz belőle, amit várnának. Például a Vissza a jövőben szériában is, ha azt a jövőt vennénk alapul, amit akkor elképzeltek, amit mi most épp megélünk, már rég repkedő autókban és légdeszkákon kellene suhannunk az éterben, a kabátunknak meg kellene szárítania minket, meg hasonlók. xD
Naplózva
Divya
Gennin
*

« Válasz #1644 Dátum: 12 júl 16, 10:42:15 »

Hát egy az egyben nem hiszem, hogy megvalósulna. Igaz, már most is képesek vagyunk csak agyhullámokkal számítógépeket, robotokat, de hogy teljesen "lekapcsoljanak" a valóságról.. ez mátrix Nevet
Egyébként játékok terén valószínűbbnek tartom, hogy maradni fog a "hassunk az érzékszervekre" irányzat. Már most is vannak játékok, amiben felhúzol egy szemüveget, és az a valóságos térre vetíti a virtuálist, tehát a valóságban mászkálsz miközben játszol és ez majdnem ugyanaz, szerintem..
Agyament ötletek meg kellenek, hogy az agyament tudósoknak legyen min kísérletezni Nevet A mobilt se találták volna fel ha nem lett volna Star Trek xD ... És ha vissza a jövőbe: az bejött, hogy rohadt banán hajtja a kocsit! ikszdé
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1645 Dátum: 12 júl 22, 19:09:21 »

Ugyan nem megegyező szintű a Higgs bozonnal (Azóta sincs semmi komoly hír, kicsit sokáig tart megismételni a kísérletet...) és a jövőt is csak kis mértékben forradalmasítja, de azért megosztanám itt is.

Ugyan a sörben mindig is a csapoltat részesítettem előnyben, s ezt az üveges követte, a dobozos kiszerelés pedig a végén kullogott az én rangsoromnak, de ez valami fenomenális. Maga a dolog nem új keletű, de a nehézségeket csak mostanra oldották meg tömeggyártásra kész állapotra.
"Az önmagát hűtő sörös doboz", szerintem nagy ötlet. Ironikus módon természetesen az ilyen kiszerelésben nagyobb pénzeket mozgató energiaitalt töltik bele. (Én meg ezeket gyűjtöm, szóval várom, hogy elterjed-e ez a fajta kiszerelés a világban avagy sem.)

Akit érdekel a dolog és az angol nem kihívás, az Itt olvashat róla bővebben. A gyártás és a működés is végtelenül egyszerű, arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a nyomásváltozást hogy bírja.

Mindenesetre érdekes élmény lesz majd a buszmegállókban viszont találkozni ezzel a dologgal. Nevet
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Nikuccia
*

« Válasz #1646 Dátum: 12 júl 22, 20:57:17 »

Hm, én nem is tudtam, hogy már itt tartunk. Nevet Mindenesetre ez is nagy változásokat fog előidézni az élelmiszeriparban, ha végül sikerül elterjeszteni. Bár valóban akkora probléma volna, hogy lehűl hamar az energiaitalom, jaj, de durcimurci leszek emiatt? Én amolyan zavaró tényezőnek gondoltam eddig, és megoldottam úgy (ha tudtam), hogy minél hamarább megittam, ami a dobozban volt. (:
Bár én tényleg nem akarok a haladás és a fejlődés útjába állani, de ez már tényleg a nyugati, kényelmes polgárok problémájának tűnik, amit meg kellett oldani feltétlen. Mosolyog
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1647 Dátum: 12 júl 22, 21:18:22 »

Ez is egy nézőpont. Bár valószínűnek tartom, hogy nem éppen az éhezők megsegítése volt a cél. Mint minden újdonságot, ezt is a nyugatnak szánták és találták ki, illetve a NASA-nak, hogy egész pontosak legyünk. Nevet

De mondjuk azt, hogy én vagyok a reklám szerzője.
Képzeld azt a nem túl idilli helyzetet, hogy buszozol hazafelé. Nyár van, az árnyékban mért átlaghőmérséklet +40 Celsius. A páratartalom az egekben, már 16 órája talpon vagy. Ma még nem ettél. Utoljára otthon ittál bármi hideget. Jelenleg a hirtelen jött jégkorszak már egészen vonzónak tűnik.
Igen ám de, ekkor csak előveszed kedvenc italod dobozos verzióját a táskádból/szatyrodból, s egy laza gombnyomással máris legalább 20 fokkal hidegebb italhoz juthatsz hozzá. Amint eme kis kézben hordozható csodának hála legördül némi hideg és hűsítő ital a torkodon rájössz, hogy a vacak kis istenek elmehetnek a görög joghurtjukkal meg az ambróziájukkal a fityfenébe. Persze ez az extatikus érzés csak 5 percig tart, de akkor is királyság ilyet átélni.

A másik praktikusabb ok, hogy sok helyen nincs hűtő. Teszem azt kempingezel, horgászol, túrázol, etc. Csak előkapsz egy ilyet és vidáman iszogatod. Mindehez nem kellett lefagyasztani semmit, nem fagy le a veséd a hátizsakban lévő cucctól és a francos mellesleg nem is valami hatékony hűtőtáska is tehet egy szívességet.

Persze otthonra felesleges, de van az az élethelyzet ahol bizony jól jöhet. Bár ez csak az én véleményem. ^^
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #1648 Dátum: 12 júl 23, 01:35:14 »

Most kezdtem egy animébe (Sword Art Online)
"Adott egy mmorpg ( online szerepjáték ) melynek neve Sword Art online. E köré a játék köré épül fel az anime története.

2022-t írunk, a számítógépes játékok pedig eljutottak arra szintre hogy, egy eszközzel ( Nerve Gear ) képesek vagyunk úgy játszani mintha a karakterünk bőrébe bújnánk és mi magunk szerepelnénk a játékban. Ily módon a külvilágról teljesen megfeledkezve, elmerülhetünk a számítógépes játékok világában. Ekkor jelenik meg a sokak által várva várt mmorpg a Sword Art Online. Ez a játék egy eddig soha nem látott óriási virtuális térrel és lehetőségekkel rendelkezik."
Szerintem ez már nem is olyan távoli jövő. Szerintem ha nem is 2022ben, mert 20-30 év kell neki, hogy ilyen szinten elérhető legyen a hétköznapi ember számára, de lesz ilyen. Szerintetek?

Ez a téma már elképesztően lerágott a sci-fi, azon belül leginkább a cyberpunk körökben. A cyberpunk megjövendölte a virtuális valóságokat, melyek azóta valósággá váltak, még ha nem is úgy, ahogy azt Gibsonék lefestették. Az MMORPG jelenség remek alapot adhat az ilyen projekteknek, mert ez azt jelzi, hogy még a valóságtól elvonuló emberek is szeretnének kommunikálni egymással, csak épp a virtuális térben, egymással játszva. És minél szabadabban mozoghatnak egy ilyen világban, annál jobban fogja őket vonzani. Eddig is próbálkoztak már az emberek virtualitásra építő videojátékok készítésével, de azok megbuktak, mert a technológia nem volt még hozzá elég fejlett. Most pedig... hát, ahhoz, hogy ez technológia kifejlődjön, ahhoz nagyfokú kreativitásra van szükség, ami a mai játékiparból hiányzik. A legutóbbi technológia a még mindig kiforratlan és hibás kinect volt. Szóval addig nem tudunk Sword Art Online szintre fejlődni, amíg ezeket a technológiákat tökéletesre nem csiszoljuk. És ha még ki is jönne a valóban működő, "sisakban játszható" MMORPG, az is tele lenne bugokkal, laggal, meg mindenfélével. Nem 20-30 év kell ide. Minimum 40-50, mire tökéletesen működni is fognak ezek a módszerek, és mire mindenki rájuk is fog állni.
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
Nikuccia
*

« Válasz #1649 Dátum: 12 júl 25, 13:41:10 »

Remélem, nem esik túl messzire a témától ez a cikk. Mosolyog
Szóval, a tudományos háttértől eltekintve, ti mit választanátok: egy hosszú, egészséges, betegségektől nagyjából mentes életet, avagy egy rövidebb, élvezetekben, ízekben gazdagot? (Direkt csak a pozitívumokat soroltam fel, ami a két ellentétet jellemzi.)
http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/ehezz_okosan_es_sokaig_elsz/20021220120952
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 25, 13:41:51 írta Nikuccia » Naplózva
Oldalak: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins