24 nov 30, 06:45:30 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310490 alkalommal)
0 Felhasználó és 15 vendég van a témában
sunyi96
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Rejtőzködő fórumozó

« Válasz #1395 Dátum: 10 aug 18, 15:22:50 »

Ajajj... Augusztus 21-és kimerül a Föld,azaz átlépjük azt a mennyiségű erőforrást,amit a bolygó egy évre biztosítani képes. A Földnek egy év és hat hónap kell,hogy megújúljon. A 2012-világvége-pártiak dörzsölhetik a tenyerüket Mosolyog.

Linkelnél egy bővebb leírású forrást?

Persze,hogy linkelek,és elnézést a késésért ( tegnap egész nap a pesti vidámparkban voltam,azért késett a link):
http://www.fn.hu/tudomany/20100816/szombatra_kimerul_fold/
Naplózva
adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1396 Dátum: 10 aug 20, 11:37:15 »

Hát ez szívás, de szerintem először a most is szegényebb országoknak okoz ez gondot...
Nem Amerika fog éhezni >.<#
Naplózva

Az aláírások minden egyes hozzászólás vagy privát üzenet alján megjelennek.
Rachet
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1397 Dátum: 10 aug 20, 11:46:41 »

2010 Aug 21-től 2012 Dec 21ig 2,5 év van még; nem 1,5. Szóval megint koppantak a világvége-várók.. Nevet
Persze ettől függetlenül /nem tudom ezért írtad-e a 2012-őt, de nekem az jött le.../ okozhat kellemetlenségeket a jövőben.. Mert mire újratermelődnének az energiaforrások, megint csak kimeríti őket az emberiség.. Az pedig elképzelhetetlen, hogy megvárjuk, amíg visszatermelődik minden..
« Utoljára szerkesztve: 10 aug 20, 11:48:23 írta Rachet » Naplózva
notarget
Gennin
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

sugárzó, földönfutó anomália

« Válasz #1398 Dátum: 10 szep 17, 21:19:37 »

íme én 5 elemem:
tűz víz föld levegő + valami megfoghatatlan energia ami a többitől függetlenül áramlik de befolyásolhatja az első 4 mozgását
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1399 Dátum: 10 szep 22, 20:12:19 »

Aes Sedai köszi hogy burkoltan tudatlan parasztnak állitasz be de nem is hiszem el hogy a gondolatunkkal és erős koncentrálással bármi is meg fog mozdulni. Ennek nincs értelme. Elmondom miért. A tudat nem egy kézzel fogható szilárd dolog ergó nem léphet kölcsönhatásba semmilyen szilárd testtel. Ilyen egyszerű. Nem mondom hogy hülyeség mert nemaz. Miért lenne az? Attól mert nem hiszek benne még lehet benne valami de nem hiszem el és kész.

Azt állítod, hogy a gondolatunkkal és erős koncentrálással nem tudunk megmozdítani semmit legalább is nem hiszel benne.
Kigondoltam egy egyszerű kis tesztet ennek ellenkezőjének a bizonyítására amit még egy hörcsög is képes végrehajtani, tehát nem túl bonyolult.
Próbálj meg arra koncentrálni, hogy most felállsz a székedből majd arra, hogy leülsz és hajtsd is végre vagy gondolj rá, hogy sétálni van kedved és menj el sétálni.

No lám képes vagy járni pedig csak a puszta elméddel mozgattad a tested ami mellesleg szerinted lehetetlen vagy legalábbis te nem hiszel benne.

Másik téma szerintetek, hogyan lehet bizonyítani valaminek a létezését vagy annak ellenkezőjét?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
L
Kezdő Jounin
*

Hello, my name is L.

« Válasz #1400 Dátum: 10 szep 22, 20:52:04 »

Ha csak az érzékszerveiddel megtapasztalható dolgokat fogadod el, akkor csak az, ha ebbe belekeverjük a biokémát, akkor sokkal többet, ha tetézzük a régi korok általános szellemi fejletlenségével, szinte bármit, amit csak hallasz, olvasol, vagy "tapasztalsz".
Naplózva

Imagination more important than knowledge
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1401 Dátum: 10 szep 22, 21:03:36 »

Akkor egy elvont példa biztosan van a szobádban egy szék (legalább is remélem), hogyan bizonyítod be, hogy létezik, tehát teszem azt éppen állsz tőle egy méterre és nézel ki a fejedből jé ott egy szék, de vajon tényleg létezik-e, látom is vagy csak azt hiszem?
Megfogod és kemény, de vajon tényleg a szék keménye-e és nem csak azt érzed, hogy kemény?

Itt nem az érzékelő képességeidről van szó lévén, hogy azok becsaphatnak nem hagyatkozol rájuk, tehát azt, hogy a szék létezik-e vagy sem ezt neked kell eldönteni én csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan kezdene neki ennek a problémának a megoldásához, tehát nem azt várom el, hogy persze, hogy létezik hiszen elestem benne, hanem, hogy szerinted gondolati síkon hogyan lenne érdemes egy ilyen problémához közelíteni?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
Handy
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1402 Dátum: 10 szep 22, 21:22:09 »

Most egy kicsit megszakítanám a jelenlegi témát egy kicsiny gondolattal. Tegnap kezdtem bele egy könyvbe, amit szerintem mindenkinek el kéne olvasni. Az a címe, hogy Szeretetkönyv, Müller Péter írta, és arról szól, hogy mi is igazából a szeretet, hogy kell magunkat és másokat szeretni. Nagyon elgondolkodtató, és sok igazság van benne.  Mosolyog Nem is gondoltam eddig, hogy ennyi féle szeretet létezik. Kiemelnék egy számomra megmaradt idézetet: "Szeretet nélkül az élet: halál." És ahogy megyek az utcán, vagy bent ülök az iskolában azt kell látnom, hogy rengeteg "élő halott" ember vesz körül, akiket rossz nézni. Mindenki csak magára gondol, csak magát szereti, és közben mindvégig egyedül van. A könyvben erről is szó van, hogy mi a különbség aközött, hogy magány és egyedüllét. Az író szerint a magány nem egy szomorú, negatív állapot, ilyenkor az ember saját magával van együtt, és ha saját magad szereted, másokat is képes vagy szeretni. Ezzel szemben egyedül lehetsz akkor is, ha sok ember vesz körül... Huh kicsit hosszúra sikeredett ez a megjegyzés, de nagyon ajánlom mindenkinek ezt a könyvet!
Naplózva
L
Kezdő Jounin
*

Hello, my name is L.

« Válasz #1403 Dátum: 10 szep 22, 21:46:20 »

Nem akarom bizonyítani, vki bejön, és ráül. Sok lehetősége nincs, mert a fotel az enyém. ikszdé Ha a földre huppan, csak képzeltem. De, ha az egész, hogy bárkit láttam beosonni a szobába, csak egy illúzió, akkor a szék is az, és ez az én memóriámmal simán meglehet. Ajánlanám neked a Vendéglő a világ végént, mikor az Univerzum ura elmélkedik. Na, akkor a lényembe láttál.
Naplózva

Imagination more important than knowledge
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1404 Dátum: 10 szep 24, 13:40:16 »

Kedves L!
Azért a filozófia még is csak az elmélkedésről és bizonyításról szól nem holmi ráül és kész, gondoltam talán van egy meglátásod ezzel kapcsolatban (ez is az bár nem túl elgondolkodtató) ami tovább gerjeszthet egy egyszerű kis elképzelési halmazt és ennek összességéből leszűrhetünk valami tanulságot vagy bármi egyebet, de ez így sajnos nem kivitelezhető mindenesetre köszönöm a válaszod.
Naplózva

ATON14
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #1405 Dátum: 10 szep 25, 14:50:26 »

De azt ugye észrevettétek, hogy ez nem "valós", hanem a tavalyi összesített értékék valós időnkénti lebontásban, vagy mi... 
Amúgy érdekes statisztika. Ha 1liter=1kg, akkor én azt hittem többen fogyasztanak alkoholt, mint disznóhúst, de úgy tűnik, hogy tévedtem  smirksweat,  nagyon is, mert kb 2x annyi a különbség
Naplózva

....................................................................................................................
CsiziDani
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

Plüsscica karbantartó

« Válasz #1406 Dátum: 10 szep 26, 21:07:02 »

Nekem ez a mondás nagyon tetszik: "A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne."
Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1407 Dátum: 10 szep 27, 14:51:51 »

"Minden ember azt tekinti helyesnek amit ismer és és ahhoz is ragaszkodik.
Ők ezt hívják "valóságnak".
De a tudás és az ismeretek nagyon bizonytalan dolgok.
Így lehet, hogy a valóságuk csak egy illúzió.
Mindenki a saját kis világában él és úgy ahogy ő helyesnek gondolja."

Nekem ez volt a kedvenc idézetem a valóságról.
De szerintem a valóság igazából olyan, mint a demokrácia vagy az igazság.
Nem biztos, hogy az a valódi amit annak tekintünk, de a legtöbben azt fogadták el és minket is magukkal rántottak.
Naplózva

Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1408 Dátum: 10 szep 28, 14:23:54 »

fura gondolat ez a többször alkoholt, mint disznóhúst. azért az étkezésben mégis nagyobb a szerepe a húsnak - és a magyaroknál a disznónak eléggé - mint a folyadékfogyasztásunkban az alkoholnak...
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1409 Dátum: 10 okt 01, 21:47:30 »

Idézet
a vágy arra, hogy megtudd ki vagy mire vagy képes honnan jöttél és a többi ez röpke pár évezrede foglalkoztatja a tudományt és a hitvilágot is.
Én úgy gondolom, hogy az vagyok aki itt és most ül a gépnél és írja ezt. Ennél több nem is kell a meghatározáshoz, mert gondolatokhoz nem lehet hozzácsatolni az identitást, mert azok változnak. Testhez nem lehet hozzácsatolni, mert bizonyos időközönként minden egyes sejt lecserélődik.

Az egyetlen dolog amit biztosan tudhat magáról az ember, hogy ebben a pillanatban ő ő.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins