Aes: Régen még lehetett beszélni vallásról. De mindegy. Úgy tűnik szűkítik a fórumtémákat... (Amúgy tudom, hogy benne van a fórumszabályzatban.)
... Szerintem ez igaz, mivel régen mindent mindennek hittek
Ne nézd le az akkori embereket. Képzeld, ma is mindent, mindennek hiszünk. Ők úgy gondolták, hogy Isten teremtette a világmindenséget, mi úgy, hogy ősrobbanással keletkezett. Egyik sem bizonyított, egyik sem bizonyítható. Valószínűleg ezer év múlva (ha leszünk még) az emberek teljesen mást fognak gondolni, és úgy tartják majd, hogy az ő gondolataik igazak, míg a mieink ostoba badarságok, így mi is buták voltunk.
Azt is bírtam, amikor benyögted, hogy okosabb, gondolkodó ember csak ötezer éve létezik. Kérem szépen, ez az emberfajta - amihez te is tartozol jobb esetben - harmincezer éve tapossa a Föld talaját. Egy kőkori, illetve ókori ember semmivel sem volt butább tőled. Az agya ugyanolyan volt, ugyanúgy fejlődött és nőtt fel. Ha visszautaznánk a múltba és elrabolnánk, majd idehurcolnánk egy tízezer évvel ezelőtti gyereket, hogy itt felneveljük, hidd el, olyan okos lenne, mint te.
Galanikusz, szép a tudomány. Vegyük úgy, minden megmagyarázható vele. De valójában csak a ló másik oldala. Ha megfigyeled, minden az emberi életben körforgásszerűen váltja egymást. Jó és izgalmas kihívni a dolgot azzal, ami tiltott, vagy lenézett. Később annyira terjedni fog már csak divatból is, hogy teljesen teret hódít magának - és mondjuk úgy, átveszi a vezetést. A tudományban is sok dolog vallástalan magyarázat, miután meg akartak szabadulni az erőszakos kereszténység terhétől az emberek. És ugye a világot Európa formálta olyanra, amilyen.
Persze felőlem magyarázhatnak mindent tudománnyal. De van valami, amit soha nem fog sikerülni. Ha tévedek, megemelem a kalapom... még a síromban is.
Adaz:
Az emberi testnél is érvényesül az energiamegmaradás. És nem csak az, minden ami csak van valójában újrahasznosítás. Az egész Naprendszer és az egész Föld ugyanabból az egykor meghalt ősnap maradványaiból állnak. Az ősnap volt, ki haláltusája után szétszórt minden ma ismert elemet. Minden ember testében található molekulák ennek a maradványai, s nem csak a miénk: ugyanabból állnak a kövek, a fák, a föld, a víz, a levegő. Miután meghalsz, az energia ugyanúgy újrahasznosítódik. Mert te utolsó vacsoraként elfogyasztottál egy disznócsülköt, de halálod után testedet felfalják a rovarok, gombák, baktériumok. Lebontják, és az egész a földdel válik egyenlővé. A benne található tápanyag lesz majd energiája a sarjadó búzaszálnak, amely majd egy apró egér tápláléka lesz, amelyet sas fog felfalni. A sas teste halála után szintén lebomlik, erőt adva a gyorsan növekvő árpaszálaknak, melyek begyűjtés után egy sertés étkeként szolgálnak... És abban az árpaszálban valahol ott lesz a te erőd is. Ott lesz fák, állatok, akár régen kipusztult fajok energiájával együtt. Ez is az energiamegmaradás egyik módja.
A lélek meg... Szerintem létezik lélek. Nem hiszem, hogy minden leírható tudománnyal. Ha valaki magát egy üres, biológiai robotnak tekinti, akkor talán az is. De nekem, van lelkem. Legalábbis én érzem, hogy van...
Félreértés ne esék, nem vagyok hívő. Sőt én egyátalán nem hiszek istenben. De amikor már több kultúra említ bizonyos dolgokat, azoknak kell lenni egy minimális valóságalapjának, legalábis én így gondolom.
Én sem vagyok hívő. De hiszek Istenben. (Leszögezem, nem a keresztényben.) És nem lettem tőle se több, se kevesebb ember. (Bár, az előző...
)
Vámpír-kattantak témához: Remélem egyszer ADIS-es vért lopnak a kórházból.