24 dec 02, 19:31:46 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 311181 alkalommal)
0 Felhasználó és 13 vendég van a témában
adaz
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Chípős leves^^

« Válasz #1275 Dátum: 10 júl 10, 23:23:19 »

Hát én nem igen hiszek a túlvilágban, bár annak is van "elvileg" két fajtája, vagy nem? Gondolok most arra, hogy van akinek a lelke számunkra nem vehető észre, és ugye vannak a szellemek, amik állítólag itt-ott a világban kísértenek...
Most viszont az jutott eszembe, hogy állítólag a szellemek azért láthatóak ( feltéve ha vannak ) mert még nem jutottak el se a mennybe, se a pokolba... Gondolkozik
Bár én ebben nem hiszek... Milyen jó is lenne tovább élni Nevet
21 gramm a lélek? Hát nem tudom megmondani mi az a 21 gramm... Lélek? Hmm?
Naplózva

Az aláírások minden egyes hozzászólás vagy privát üzenet alján megjelennek.
Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #1276 Dátum: 10 júl 10, 23:37:16 »

Azt hallottam valahol h a halál után vmennyi víz és/vagy más anyagokból párolog valamennyi...  Gondolkozik
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
hiroto
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #1277 Dátum: 10 júl 11, 08:11:50 »

Érdekes egy téma. Én nem hiszem, hogy az emberben lévő rengeteg energia csak úgy eltünjön. Valamilyen úton módon meg kell maradnia az energiamegmaradás miatt. szóval valamilyen módon,,tobább élünk"  Az is elég érdekes dolog, hogy a több 100 vallás közül mindegyikben szinte maradék nélkül megtalálható a továbbélés. Na akkor ez lehet valami utalás is, mert elég érdekes, hogy  több elszigetelt kultúra hisz a továbbélésben, igaz, hogy nem mindegyik ugyan olyanak képzeli el.
Naplózva
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #1278 Dátum: 10 júl 11, 09:39:03 »

A több száz vallás azért hisz a halál utáni életben mert az ember alapvetően tovább akar élni. Túl akarjuk élni még a halált is. Nincs itt semmiféle utalás.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 11, 09:40:55 írta Slane » Naplózva
hiroto
Osztag Vezető
*

« Válasz #1279 Dátum: 10 júl 11, 10:08:55 »

A több száz vallás 90 % megjelöli az özönvizet. A tudosok bizonyítoták is, hogy volt özönvíz. A vallás nem minden esetben  mond hülyeséget, csak értelmezni kell a dolgot. Nem hiszek én se maradéktalanul a tovább létezésben, de mivel van az emberi testben energia, és az energia nem tűnik el, csak átalakul, így valamilyen uton-módon továbél egy részünk, mégha nem is gondolkodó llek formájban.
Naplózva
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1280 Dátum: 10 júl 11, 12:36:58 »

Régen nagyon foglalkoztatott, hogy van-e valami az élet után. A sok olvasmány után végül arra jutottam, hogy biológia az egész. Minden az agyban dől el. Így például a bűntudat (lelkiismeret furdalás) megléte és érzetének az erőssége az ember gondolkodásmódjától függ.

Noé bárkáját állítólag néhány évvel ezelőtt megtalálták az Ararát hegyen, de a török hatóságok nem engedélyezik a kutatómunkákat. Az özönvizet a tudomány úgy írja le, mint a világ első cunamiját, és mivel vannak beszámolások olyan eseményekről, amikor valaki megálmodja a hamarosan bekövetkező katasztrófát, elképzelhető, hogy Noéval is ez történt. Ez számomra hihetőbb, mint az, hogy Isten el akarta pusztítani az emberi gonoszságot, és Noéra bízta a kiválasztottak sorsát.
Teszem azt, ha nem lettek volna a nagy filozófusaink, és még ma is az egyház uralma érvényesülne, a háborúkat, a járványokat, az éhínséget, az árvizeket, cunamikat, mind-mind isteni jelnek fogná fel az emberiség. Mert amiről a Biblia ír, az a jelenben is megvan, csak más jelentést tulajdonítunk neki.

A vallásról még annyit, hogy egy időben jártak hozzám jehovások. Rengeteg kérdésem volt feléjük, kettő kedvencem jut az eszembe:
1. Ha Ádám és Éva fehér volt, hogyan lettek sárgák, rézbőrűek, feketék az emberek?
2. Ha kezdetben tényleg csak Ádám és Éva élt, úgy tudtak szaporodni és sokasodni, ha Ádám a lányával, Éva a fiával közösült. De ez vérfertőzés, amit a Biblia tilt. A középkorban ez megtörtént, és fogyatékos gyerekek születtek. Tehát ha igaz, ami a Bibliából kikövetkeztethető, akkor ma mindenki gyépés lenne.

Válaszok:
1. (csend, gondolkodik) Nagyon jó kérdések! Látom foglalkoztat a téma. Adok neked egy füzetet, amiben az evolúció- és a valláselméletet hasonlítják össze.
2. (csend, gondolkodik). Őőő...ez is egy nagyon jó kérdés! Gyere el egy előadásunkra, és ott megválaszolunk neked mindent. Addig ajánlom neked a Bibliát, ott választ kapsz minden kérdésre. Ja, hogy te azt szeretnéd, hogy én, mint többszöri olvasó felelnék a kérdéseidre? Nos, gyere el egy előadásunkra és választ kapsz minden kérdésedre!

Soha többet nem jöttek. XDD

Ja, igen...A vallási fanatikusok még ma is mindenben isteni jelet látnak. Amikor közlöm velük, hogy régen sokkal kegyetlenebb volt a társadalom, csak nem volt tévé, ami beszámolna róla, általában néma csend a jussom. Kutatnak a fejükben, hogy mit tanítottak nekik ilyen esetekre, és egy tök gyenge sablonválaszt kapok. Tehát a nagyon hívő embereknek ki van mosva az agyuk, önálló gondolkodás náluk nem létezik.

A halál utáni "életben" nem hiszek. Leáll a szíved, kikapcsol az agyad, és nincs tovább. Ott megszűnsz létezni. Ezért ki kell használni minden lehetőséget, mindent, ami adódik Az Életben, mert lehet holnap elcsapnak az úton, és amikor lepereg életed filmje, rádöbbensz mennyi mindent kihagytál.
Naplózva
hiroto
Osztag Vezető
*

« Válasz #1281 Dátum: 10 júl 11, 12:58:37 »

Félreértés ne esék, nem vagyok hívő. Sőt én egyátalán nem hiszek istenben. De amikor már több kultúra említ bizonyos dolgokat, azoknak kell lenni egy minimális valóságalapjának, legalábis én így gondolom.
Naplózva
adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1282 Dátum: 10 júl 11, 13:13:55 »

Az agyban amikor gondolkodik az ember, és amikor működik az agy ( mindig ) akkor valamilyen téren energia mozog, és ha tényleg teljesen biztos az energiamegmaradás törvénye, akkor az az energia nem tűnhetne el Gondolkozik
Bár az energiamegmaradás az fizika úgy tudom, és ezt a törvényt nem csak az élettelen fizikában használják?
Ezért lehet, hogy ez a törvény az élőlényekre nem vonatkozik...

UI.: Kedvem van elolvasni a Bibliát Nevet ( Nem tudom miért, lehet jó könyv... Pojén )
Naplózva

Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1283 Dátum: 10 júl 11, 13:21:04 »

Jehovásokat mi is szeretjük szivatni , mert ők a legmulatságosabb állatfaj ikszdé
Sokszor feljárkálnak panelünkbe is . Azt nem értem csak , hogy ezeket valaki beengedi , rángaták a mágnes záras kaput vagy esetleg képesek a falon át közlekedni? :O Mert minden ilyen akció után megkérdem azért az embereket , hogy ki engedi be ezeket.
Az Én nagy kérdésem a világban , hogy léteznek vámpírok? Mert az Apeh és a BKV munkavállalói rendszeresen szívják a vérem X'D
UI: Adaz én azt az "energiát" elektronnak szoktam mondani  Gondolkozik
Am. az energia megmaradásról meg az emberi test is kivételt képez.<---Habár :s Belelehet beszélni , hogy átalakul...
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 11, 13:25:44 írta Ishida » Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #1284 Dátum: 10 júl 11, 13:29:54 »

Az emberi test energiáját szokás léleknek nevezni így aztán nem bizonyos hogyaz emberi tes kivételt képezne az energiamegmaradáas alól.
Valamint biológiai és kémiai ismereteink bizonyítják, hogy az emberi test nagy szerepet játszik az energia átlakításban lsd. ATP, ADP, AMP molekula, Béta oxidáció, glükolízis, citrátkör stb.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1285 Dátum: 10 júl 11, 13:42:40 »

Vallási témát ne erőltessük tovább. Mosolyog Szabályzat nem engedi.

Moderátor
Naplózva
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1286 Dátum: 10 júl 11, 13:58:48 »

Fenébe. Olyan szép kisregényt írtam pedig.  Szomorú
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1287 Dátum: 10 júl 11, 14:00:50 »

Sajnálom. De ez van. A szabályzat nem véletlen szigorú ebben a kérdésben. Lehet erről értelmesen is beszélni, de ha hagynánk ezt a témát, perceken belül tele lenne a fórum habzószájú prófétákkal, meg hittérítőkkel. xD (Mint pl. a fentebb is emlegetett csapat kacsint)
Naplózva
adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1288 Dátum: 10 júl 11, 14:30:43 »

De az emberi energia mégsem az, mint amikor két golyó összeütközik, de az energia megmarad...
Sajna még nem tanultunk az emberi energiáról, vagy szerves kémiáról >.<#
A vámpíros kérdést egyszerű válasszal le lehet zárni: Mivel régen az emberek keveset tudtak a betegségekről, ezért egy bizonyos betegség miatt találták ki ezt a históriát... Szerintem ez igaz, mivel régen mindent mindennek hittek Nevet
Naplózva

hiroto
Osztag Vezető
*

« Válasz #1289 Dátum: 10 júl 11, 15:11:18 »

Hát hogy vannak-e vért ivó elfajult szekták? biztos, és már nem is egyet becsuktak a vámpírok közül. Igen, isszák a vért, de ezek csak elkorcsosult emberek, akik már elmeháborodotak szintjén is túltesznek.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins