24 nov 30, 17:36:06 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310683 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Atomkoponya
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

msn: n.adam97@hotmail.com

« Válasz #1080 Dátum: 10 márc 31, 13:41:56 »

én néha alvás előtt mikor kikapcs gép kikapcs minden akkor elgondolkodom az életen, a halálon, hogy létezik-e reinkarnáció, mi lehettem előző életemben... ti mit gondoltok mind erről?: )
Naplózva

[/url]
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1081 Dátum: 10 márc 31, 21:05:31 »

Ne gondolkozz annyit... Főleg ne filózz olyasmin, amikre biztos nem fogod megtalálni a választ... smirksweat
Naplózva
Hiei
Vendég
« Válasz #1082 Dátum: 10 márc 31, 21:34:59 »

én néha alvás előtt mikor kikapcs gép kikapcs minden akkor elgondolkodom az életen, a halálon, hogy létezik-e reinkarnáció, mi lehettem előző életemben... ti mit gondoltok mind erről?: )

Hogy majd kiderül, mert ha valamiben mindenki osztozik az a halál:D.
Naplózva
Atomkoponya
Chuunin
*

msn: n.adam97@hotmail.com

« Válasz #1083 Dátum: 10 ápr 01, 08:15:01 »

Ne gondolkozz annyit... Főleg ne filózz olyasmin, amikre biztos nem fogod megtalálni a választ... smirksweat
igazad wan:D

Hogy majd kiderül, mert ha valamiben mindenki osztozik az a halál:D.

de akkoris olyan furcsa... ez az egész élet. kíwáncsi lennék h mi woltam előző   életemben: )
Naplózva

[/url]
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1084 Dátum: 10 ápr 01, 08:28:52 »

Erről már vagy ezerszer beszéltünk itt...  Hümm-hümm Olvass vissza ebben a témában, az olyan 30akárhanyadik oldalak környékén... ott néhány igencsak hozzáértő ember ezt már alaposan kibeszélte. xD (neem magamra gondolok, hanem másra. xD)

Jah és a van, voltam, kíváncsi, stb szavakat sima v betűvel írják.  smirksweat
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #1085 Dátum: 10 ápr 01, 08:39:42 »

Atomkoponya: Ha érdekel az ilyen téma, olvass utána csinálj "regressziós utazást", és kiderül mi voltál a múltban...
Én csak azt nem szeretem, hogy most már az emberek úgy mond csipegetnek a vallásokból, és össze szednek innen-onnan azt ami nekik kell és úgy élnek, de ennek semmi értelme.Neeem Technikai KO  No de mindegy.
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 01, 09:11:32 írta Minagi » Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1086 Dátum: 10 ápr 01, 14:21:26 »

Aham. Ehhez fűznél valami indoklást is?
Pontosan mi a  problémád is ezzel, miben rosszabb ez mint egy kész vallási irányzat elfogadása egészében? Mivel rosszabb az, ha a különböző tanításuk közül azokat választja ki valaki, amikkel azonosulni tud, amikben hinni tud, amiket el tud fogadni, vagy amik egyszerűen meggyőzik?

Mellesleg, ha a lélekvándorlással kapcsolatos hsz-okra utalsz fentebb, azt is hozzá tudom fűzni a megjegyzésedhez, hogy a reinkarnáció egészen a 325-ös niceai zsinatig elfogadott volt a keresztény vallásban (annak sok képviselője közt), és ami azt illeti, az új testamentumban is találunk olyan sorokat, amik a reinkarnációra is utalhatnak.
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 01, 14:24:32 írta STM » Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

« Válasz #1087 Dátum: 10 ápr 01, 15:35:36 »

STM félre értettél, én nem támadtam a reinkarnációt, vagy aki ebben hisz és úgy gondolja, hogy lehetséges.
Ha valaki hisz valamiben, hisz egy bizonyos vallásban legyen az buddhizmus, keresztény, szcientológia, iszlám vagy még ezer más vallás van, akkor csak egyben higgyen. Minden vallásnak van egy vezetője, akit követ a nép. A Buddhizmusnál: Buddha, Kereszténység: Isten, Szcientológia: Xenu, Iszlám: Mohamed próféta stb...
Akik ezeket követik úgy élnek, vagy legalábbis az életük része az amit a vezető tanít.
Aki innen-onnan csipeget, azt azért fura nekem mert szerény véleményem szerint nincs sok értelme. Egyszerűen számomra fura hogy ha valaki pl.: keresztény, de közben hisz Xenuban, vagy Mohamed próféta taníttatásaiban.
Én nem értem hogy mi van azzal aki hisz például a reinkarnációban, de hisz a (túlvilág)mennyben és pokolban(alvilág) is, úgy gondolja, hogy ha majd eljött az ideje választhat? Számomra csak érthetetlen, lehet én nem olvastam utána, vagy kevés információm van, de én ezt a csipegetést nem értem.

Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1088 Dátum: 10 ápr 01, 16:08:24 »

Az utolsó mondatodban van az igazság. Pojén Kiröhög
Ez csak vicc volt, de azért, nem veszel figyelembe sok mindent, és ennek lehet oka az is, hogy bizonyos témákkal nem foglalkoztál. Mosolyog
A reinkarnációt elfogadó vallások közül is soknak van pokla, mennye, vagy akár poklai, mennyei, az pedig, hoyg ki mit hisz, mit tud elfogadni, hogyan áll össze a saját világképe.. blabala, az előző hsz-omban benne van. Mosolyog

Abban igazad van, hogy vannak akik ezt az egészet nem gondolják végig, nincs kiforrt világnézetük, és akár ellentmondó dolgokat is hajlamosak állítani, csak megragadják, ami épp megtetszik enkik, és összeszórják, de nézd, ők vagy kezdenek valamit magukkal, és elöbb, vagy utóbb rendezik a gondolataikat, vagy hagyják az egészet, és ugyis mindegy. Ez alapján nem nagyon tudsz alapvetően megvétózni bármilyen személyes hitet, legfeljebb a bizonytalan pontjaira világíthatsz rá.

Egyébként, Mohamed, Jézus, vagy szinte minden más próféta elsősorban minden valláshoz filozófus volt, és a tanításaik pedig sok helyen fedik egymást. A két kiemelt személyé például különösen Mosolyog
A Mohamedán vallásban például elfogadják Jézust, mint Itsen egy nagy prófétáját, csak (ahogy a zsidók) azt cáfolják, hogy maga lenne, Isten fia.

Minden csak azon múlik, ki mit hogy tud beilleszteni a világnézetébe, és vallás- és erkölcsfilozófiai szempontból hogy viszonyul hozzá. Ez tipikusan egy olyan téma, ahol nem nagyon elég kevés dolog kapcsán lehet valaki személyes nézeteivel kötekedni.

De igazából itt a vallás-témája elvileg teljesen tabu, úgyhogy jobb, ha ezt az (egyébként ígéretes) beszélgetést befejezzük.
Talán csak mértékletességre intelek, és fogadd el, hogy ahány ember, annyi vallás, egy-egy egyház tanításai legfeljebb útmutatásnak tekinthetők. Még azok, akik egyébként többé kevésbé ugyanazokat a nézeteket is vallják, máshogy élik meg a hitüket részleteiben Cart atya :D Punker
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 01, 16:09:08 írta STM » Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

« Válasz #1089 Dátum: 10 ápr 01, 16:31:41 »

Igen féltem is, hogy gond lesz ha elkezdünk a vallásról írni, így féltve küldtem el a hozzászólásomat.  Pirul smirksweat
És mivel nagyon nem reagálhatok, mert nem szabad, ezért csak annyit írok, hogy igazad van, de sajnos nem merek részletekbe menni, és kifejteni a kis mondandóm.
De zavar, hogy nem válaszolhatok normálisan, nem akarom hogy kitiltsanak...  Sír
Naplózva

Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1090 Dátum: 10 ápr 01, 17:00:25 »

Tilos a vallási téma feszegetése a fórumon... Hümm-hümm Keressetek más témát...

Történelmi szempontból mehet a vita, de az ideológiai kérdéseket mellőzzétek...
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1091 Dátum: 10 ápr 01, 17:41:33 »

Hát, ha gondolod, privát üzenetekben nyugodtan befejezhetjük a beszélgetést Mosolyog
Egyébként moderátor bácsi, nem tetszik tudni, hogy ha úgyis tilos a vallási témák megvitatása, miért van pap smayli? Nevet
Vagy ez egy ilyen kész szett lehetett? Gondolkozik

Új témának javaslom.. hmm.. mondjuk a hun-székely abc-t.
Ez inkább etikai kérdés lehet, de szerintem nem szép, hogy ennyire elhanyagoljuk... a japcsik a hiraganát, a kanjit is megtudták őrizni, és használják is,a latin betüs írás mellett. Nálunk régebben történt a csere, de azért.. nos, vélemények?
 Én például örömmel venném, ha beépítenék akár némelyik féléves, éves töltelék tantárgy helyére az általános iskolába, vagy a középsuliba, és jó lenne foglalkozni vele.
Az is vicces, hogy több szempontból praktikusabb, mint a latin betűs írás.
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 01, 17:56:30 írta STM » Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1092 Dátum: 10 ápr 01, 20:32:28 »

Sok gyerek még a magyar abc-t sem tudja rendesen megtanulni, hogy tanulna meg így a komplett székely abc-t?  smirksweat

Amúgy gőzöm sincs... Kérdezd Cartot... Gondolkozik
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1093 Dátum: 10 ápr 01, 20:45:29 »

Ezt az ötletet én támogatnám. A rég magyar írás nagyon a mi örökségünk. Mosolyog És valóban alkalmasabb is a magyar szavak leírására. (Mondjuk mostanra azért sokat változott a nyelv, de még így is). És ráadásul még szép is. Mosolyog
Naplózva
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #1094 Dátum: 10 ápr 01, 20:48:55 »

Új témának javaslom.. hmm.. mondjuk a hun-székely abc-t.
Ez inkább etikai kérdés lehet, de szerintem nem szép, hogy ennyire elhanyagoljuk... a japcsik a hiraganát, a kanjit is megtudták őrizni, és használják is,a latin betüs írás mellett. Nálunk régebben történt a csere, de azért.. nos, vélemények?
 Én például örömmel venném, ha beépítenék akár némelyik féléves, éves töltelék tantárgy helyére az általános iskolába, vagy a középsuliba, és jó lenne foglalkozni vele.
Az is vicces, hogy több szempontból praktikusabb, mint a latin betűs írás.

Jó lenne inkább először a saját nyelvünket helyre tenni, mert már vagy 200 éve semmi új szót nem tettünk hozzá. Egyre kevésbé lesz alkalmas a körülöttünk lévő világ leírására, és sokan még sírnak, hogy túlságosan angolosodik a szleng, meg a köznapi beszéd. Hát persze, hisz mit használjunk ha magyarul nincs azokra a dolgokra normális kifejezés...
Naplózva
Oldalak: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins