24 nov 30, 11:35:05 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310610 alkalommal)
0 Felhasználó és 17 vendég van a témában
Shiro
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #1035 Dátum: 10 feb 21, 17:38:16 »

Őszintén? Igen, hiszek az ehhez hasonló dolgokban, viszont azzal is tisztában vagyok, hogy az ezzel kapcsolatos információk jelents hányada, csupán szemfényvesztés.
Na meg ha most léteznek léteztek 1000 éve is, mert nem új keletű, a dolog. xD
Naplózva

mmartin
Újonc
*

« Válasz #1036 Dátum: 10 feb 23, 20:53:46 »

Hát igen... Sajnos az ilyen esetekből a legtöbb csak kamu, de biztos vannak akik ténleg képesek ilyenekre. Régen több ilyen volt, sztem ez azért lehet mert az emberek jobban együttéltek a természettel és jobban udták az energiákat áramoltatni.

Ha már természet, akkor szerintetek a földet mikor teszik tönkre az emberek? Szomorú
Naplózva
Bontakun
Akadémiai tanár
*

Bonta

« Válasz #1037 Dátum: 10 feb 23, 21:05:28 »

Mert a legtöbb ember sztem csak magára  gondol. Pl ha látja, hogy egy ember eldob egy csiket, akkor ő miért nem tehetné meg? Meg aztán a föld sok mindent nyújt nekünk és azt hisszük végtelen, csak akkor leszünk szar... amikor elfogy és mindenki nézi, hogy jé?....
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 23, 21:09:20 írta Bontakun » Naplózva

Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #1038 Dátum: 10 feb 24, 11:21:48 »

Hogy mikor?
A folyamat következtében előbb kihalnánk, minthogy az végbemenne. Magyarán mi előbb tünnénk el a Föld felszinéről, minthogy az élet kihalna körülöttünk. Az lehet hogy folyamatosan halnak ki fajok, sőt egész fajcsaládok, de ugyanakkor újak is születnek.
A Földi bioszféra az egy rendkívül stabil, "szinte" elpusztíthatatlan rendszert alkot. Magyarán nyomtalanul a életet nem lehetne eltüntetni a földről, legfeljebb csak nagyon de nagyon drasztikus esetben történne ez meg, de az voltaképp már az egész bolygó fizikai pusztulásával járna. Ha az egész Földfelszínen beleértve a szárazföldeket és a tengereket nukleáris szőnyegbombázást hajtanának végre, még akkor is valószínű hogy lennének a olyan a föld mélyé lévő alacsonyrendű életformák amik életben maradnának, majd alkalmazkodnának a megváltozott körülményekhez. Na meg elvileg a csótány képes átvészelni az atomrobbanást.

Egyébként majd Amaterasu fogja tönkretenni a Földet xD
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1039 Dátum: 10 feb 24, 15:02:09 »

Így igaz, a Perm-Triász kori nagy kihalási hullám a tengeri fajok mintegy 90%-át irtotta ki a, a szárazföldieknek nagyjából a háromnegyedét, legalábbis a legelfogadottab becslések szerint, és a triászra már újra virágzott a a földi élet, sőt, szinte minden ismert nagyobb állat és növénycsoport megmaradt, vagy még magasabb szintre lépett.
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 24, 15:02:52 írta STM » Naplózva
crespo15
Vendég
« Válasz #1040 Dátum: 10 feb 24, 16:58:49 »

azért az agyi kapacitásunkról szoló dolgok meg ez a kinesztézia is elég érdekes naha igazatok van csak kamu... ahogy van az egész én egyáltalán nem hiszek benne de amugy csodák vannak de nem teljesen emiatt az erő miatt amit kitaláltak mert a sok észkombány aki hisz benne csak azok érzik hogy jobban vannak pedig NEM, a hitük teszi velük azt hogy a rákos yúgy érzi meggyógyult pedig NEM, olyasmi mikor hideg van és egy meleg helyre gondolsz és már is nem fázol Nevet....

az agyam meg úgy tudom hogy 10%-át használja az eember mégpedig az érzékeléseket a hallást, látás, tappintás, szaglás, meg azoka hatások amiket külsö anyagok okoznak égés, vágás, fagyás, de vmiért van haszan akkor a többinek is tuti biztos meglehet oldani hogy rájöjjünk erre is, az emberi leleményesség idáig sok minden meglepetést okozott Nevet
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1041 Dátum: 10 feb 24, 21:52:17 »

Ki mit gondol anno a Taigetosz helyen történt dolgokról és a Lebensborn programról? Helyes?
Naplózva
kakesz
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett Vízesés Falu Rejtett Vízesés Falu

Troll barlangász

« Válasz #1042 Dátum: 10 feb 24, 22:29:31 »

Az ember agya iszonyat bonyolult cucc. 100milliárd agysejted van ha ennek a 10%is használod az mennyi már??? Arról nem is beszélve, hogy a működéséhez a testünkben/vérünkben keringő oxigén 20%kell... max úgy tudnánk növelni az agyi kapacitást ha átalakulna a testünk, jobb tüdőt szereznénk be és több vért is lehetne bele vezetni.
 Hülyén hangzik de anno a kis este élő emlősök a szemük helyet a hallásra támaszkodtak és mivel a jelek(észlelt hangok) megérkezése az agyban vérpumpálás követte(oxigén jutott mogyorónyi agyukba) így az evolúció megnövelte az agy növekedését(fejlődött a hallásuk és az agyuk is jobban bírta a strapát) ami magával hozta a méret növekedést(nagyobb tüdő és a táplálék váltás miatt más szervek is nőttek hisz több fehérje kell meg ilyenek..).

Taigetoszról annyit a Spártai nők híresen szépek voltak, "jó minőségű" férfiak leszármazottai. Tipikus tenyésztés Nevet 2egészséges embernek valószínűbb, hogy egészséges utódja lesz.  Teljes jogú spártai kevés volt. 8Xannyi helóta élt az uralmuk alatt és spártában minden a jó katonává való képzésről szolt arról nem is beszélve, hogy akkoriban egy nőnek nem egy gyereke született 40éves koráig... az ember fogyó eszköz volt szinte mindenhol, sőt még manapság is egyes országokban.
Naplózva

A tűz árnyéka világítja meg a falut.
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1043 Dátum: 10 feb 25, 00:17:28 »

Szerintem zseniális megoldás.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1044 Dátum: 10 feb 25, 14:28:02 »

Én úgy tudom, hogy eddig Einstein volt a "legokosabb" ember a földön.

Állítólag.
Számtalan okos ember van még, szerintem nevetséges egyet kiemelni a sok közül.

De a "nagy agy" nem feltétlenül jár több ésszel.. Gondoljunk a neandervölgyiekre.. Ők nem látták sok hasznát.^^
A mai kutatások szerint a neander-völgyiek sokkal okosabbak voltak, mint eddig gondolták. Szóval igen, ma sem tudjuk pontosan, hogy mekkora tudással is rendelkeztek, de az már bizonyított, hogy kezdetleges eszközeik semmivel sem voltak alábbvalók, mint a homo saphiens saphiens-é.
A nagy agy meg általában több ésszel jár.

Taigetosz... imádom. *.*
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 25, 14:28:38 írta Saphira » Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1045 Dátum: 10 feb 25, 15:08:48 »

Én egy olyan rendszert támogatnék, ami csak azokat engedi gyereket vállalni, akik megfelelő fizikai és mentális képességekkel rendelkeznek, emellett pedig az anyagi/gazdasági helyzetük is megfelelő. Nagyon sok társadalmi problémát megoldana ez a rendszer idővel, kezdve a túlnépesedéstől, fajunk a természetes szelekció hiánya okozta "elgyengülésén" át, olyan társadalmi problémákig, mint bizonyos egészen alsó társadalmi rétegek helyzete*.
Egyébként már nem egy emberrel találkoztam, aki hasonló nézőponton van, szerintem ez egy teljesen racionális "ötlet".

*nekik (és nekünk) kezdetben az is segítene itthon például, ha nem kapnának még pénzt is azért, ha egyre több gyerekük legyen, akik  aztán hasonló körülmények közé kerülnek (hogy az apróbetüs részbe ki mit lát bele, az az ő dolga)

A spártaiiak rendszere még a  kor szemével, és az okaikat ismerve, akár belátva is felháborító és undorítóan embertelen.. a vadállatoknál figyelhetünk meg hasonlót.
Ha ugyanezeket a gyerekeket helóta családokhoz adják, és helótákká válnak, ugyanilyen jól működő megoldás lett volna.

Saphira, ebbe az agy kihasználtságával kapcsolatos dologba nem akarok beleszólni, de azt azért megjegyzem, hogy az átlagos férfi agy több mint 10%-al nagyobb méretű a nőinél, tehát, ha ennek a kis különbségnek a két ember faj közt tulajdonítasz bármi jelentőséget, azzal beismered, hogy alacsonyabb rendű vagy. Pojén
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 25, 15:15:32 írta STM » Naplózva
kakesz
ANBU Osztag Vezető
*

Troll barlangász

« Válasz #1046 Dátum: 10 feb 25, 16:07:22 »

A spártaiiak rendszere még a  kor szemével, és az okaikat ismerve, akár belátva is felháborító és undorítóan embertelen.. a vadállatoknál figyelhetünk meg hasonlót.
Ha ugyanezeket a gyerekeket helóta családokhoz adják, és helótákká válnak, ugyanilyen jól működő megoldás lett volna.

Pont az a lényeg a Spártaiak létrejött katonai rendszerében, hogy "emberfeletti" harcosokkal bírjanak, mert más kép a meghódított népek fellázadnak és leölik őket(i. e. 464-es földrengés, amiben 20000 homoiosz és perioikosz halt meg, s nyomában azonnal kitört a nagy helótafelkelés – amit harmadik messzéniai háborúnak is szoktat nevezni –, amit csak i. e. 458-ra sikerült a többi görög polisz segítségével leverni.).
 Az ókorban nem volt ENSZ, hogy rászóljon mondjuk a perzsákra,rómaiakra. Hogy: "Ejnye-bejnye nem szép tízezreket keresztre feszíteni kereskedelmi utak mentén." A Spártaiak rendszere lehet, hogy kegyetlen de a görög viszonylatokban messze nagyobbak voltak Athénnál akik a 2.helyen voltak területileg és népességileg az más kérdés, hogy tovább nem nagyon tudtak növekedni Nevet

Idézet
Én egy olyan rendszert támogatnék, ami csak azokat engedi gyereket vállalni, akik megfelelő fizikai és mentális képességekkel rendelkeznek, emellett pedig az anyagi/gazdasági helyzetük is megfelelő. Nagyon sok társadalmi problémát megoldana ez a rendszer idővel, kezdve a túlnépesedéstől, fajunk a természetes szelekció hiánya okozta "elgyengülésén" át, olyan társadalmi problémákig, mint bizonyos egészen alsó társadalmi rétegek helyzete*.
Egyébként már nem egy emberrel találkoztam, aki hasonló nézőponton van, szerintem ez egy teljesen racionális "ötlet".
Azé ez a rendszer se ember barát... mi van akkor ha leszarom a jól kereső melót és 4-5 gyereket akarok mert úgy érzem ez az életem célja?

Az  kell az emberiségnek mint a Startrekben,watchmenben vagy a függetlenség napjában... rájönni, hogy ha összefogunk több esélyünk van túlélni vagy akár meghódíthatjuk a világűrt.
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1047 Dátum: 10 feb 25, 16:19:10 »

Ez az! WORLD_PEACE POWA, embrörök, semmit nem számít, hogy kb. genetikai hulladékból fog álnia  faj 500 év múlva, és a szellemi képességeink pedig... mindegy, de hirtelen beugrott a hülyék paradicsoma című film.
Bocs ha túl provokatív voltam, de ezt így nem nagyon tudom komolyan venni.
A függetlenség napja amőgy szerintem nem a legjobb példa..

A mentális alkalmasságot nem csak az alapvető mentális képeségekre értettem, de a pszichológiaiakra is. Amúgy.
Be is írom az eredeti hsz-ba is.

A megfelelő anyagi helyzet nem több százezres fizetést jelent. Olyan fizetést jelent, amivel képes is vagy eltartani a családod, és nem az államon, vagy jótékonysági szervezeteken élősködve nyomorogtok el valahogy... már ha legalább ez összejön. Ez elég alap, akkor is, ha nem vagy karrierista típus.
Az meg nehogymár gond legyen, hogy nem engedjük, hogy gyereke legyen valakinek, aki a  cipőjét is alig tudja bekötni, és még magáról is alig tud gondoskodni.. talán így kevesebb csecsemő kerülne wc-kbe, vagy kukába, és kevesebb gyerek halna meg azért is, mert a papa szerint vicces lesz részegen 140 hajtani a városban családostól.
És akkor az esetleges mentális betegekről, vagy a hajlamot tovább örökítő mentális betegekről nem beszéltem..
Azzal sem lehet baja senkinek, ha egy nyomorék, még ha esetleg segítséggel tud is gondoskodnia  gyerekéről, nem vállalhat gyereket, ha jó eséllyel az lesz a gyereke is, vagy egy oylan személy, akinek halálos genetikailag öröklődő betegsége van, amitől jó eséllyel meghal a gyerek is 40 évesen...
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 25, 16:25:04 írta STM » Naplózva
kakesz
ANBU Osztag Vezető
*

Troll barlangász

« Válasz #1048 Dátum: 10 feb 25, 16:40:40 »

Hát nemtom én személy szerint eltudom képzelni, hogy laza 500év alatt a mars és a hold is emberi kéz alá kerül. Ha az emberiség összefog és a sok okostojás kitalálja/feltalálja a modern technológiákat. pl: génmanipuláció.

A függetlenség napja is jó példa mégpedig azért, mert ott nem érdekelte az amcsikat, hogy csak ők tudják legyőzni az ufokat a tudást megosztották és az emberiség túlélte.
Startrekben a 3. világháború után jöttek a vulkániak és egyesült a föld népe. 
Egy ilyen szituációra nincs nem lenne más ésszerű döntés mint az összefogás. A görög poliszok is összefogtak a perzsák ellen... stb..
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1049 Dátum: 10 feb 25, 16:53:25 »

A hsz-om többi részére nem ragáltál, csak nem láttad be, hogy igazam van? Pojén

A "sok okostojás" nem feltétlenül fog még létezni, vagy nem feltétlenül fog tudni működni 2500-ra, ha például a túlnépesedéssel, vagy bizonyos komoly társadalmi problémákkal nem kezdünk valamit..

...a génmanipuláció sem egy olyan eszköz, ami kezelheti az egyre felhalmozódó rendellenességeket az egész emberiségen, azt pedig, hogy sokan egyszerűen pszchihológiailag alkalmatlanok szülőnek, vagy képtelenek elfogadható életet és elfogadható esélyeket biztosítani a gyereküknek (emellet pedig egyre több ilyen lesz, mert ennek ellenére mégis gyerekeket vállalnak, akik hozzájuk hasonló helyzetbe kerülnek), nem egy olyan probléma, ami magától megoldódik ahogy szépen, lassacskán fejlődik a technológia... mert belátom, bizonyos dolgokra, szerencsés esetben majd egyszer megoldást jelenthet a technológiai fejlődés..
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 25, 16:55:18 írta STM » Naplózva
Oldalak: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins