24 nov 30, 08:33:58 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310552 alkalommal)
0 Felhasználó és 19 vendég van a témában
Hiei
Vendég
« Válasz #1005 Dátum: 10 jan 09, 21:16:05 »

Húh ez egy ördögi kör...

Más javaslat?ikszdé Naruto, Kiba ellen bevetett justuja akkor tiltott?xD
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1006 Dátum: 10 jan 09, 22:04:52 »

Látjátok, elvtársak, így védi az öntudatos ember a világot a tehénfing ellen:  Pojén

http://www.youtube.com/watch?v=5XYiC6n0CCk

xDDD
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1007 Dátum: 10 jan 09, 22:20:55 »

Fú, annyira beírnék egy sértőt, de nem teszem.
Az állattenyésztés nem csupán az állatok fingja miatt okozhat környezetkárosítást. Ez nagyon egysíkú gondolkodás.
Ezeket az állatokat táplálni kell, a táplálékukat elő kell állítani valahogy, aztán szállítani, feldolgozni (mindez energia, és egyéb nyersanyagok elhasználását jelenti)
Aztán ezeket az állatokat minimálisan azért megfelelő környezetben kell tartani: fűtés, vagy hűtés, fény biztosítása... (energia, energia, energia)
Arról nem is beszélve, ha már egyszer feldolgozásra kerül, akkor megint csak temérdek energiát kell elhasználnia az üzemnek, +rengeteg vizet, plusz keletkezik egy csomó felesleges állati maradvány is, ami igenis szemétbe kerül. Ha pedig megvan a feldolgozás, jön a csomagolás (amit elő kell állítani valahogy, majd később ugye jól a szemétbe dobjátok) újra szállítás következik, csak most már valszeg az üzletekbe. Onnan meg viszed haza.

Biztos vagyok benne, hogy sokkal többet lehetne még erről mondani, ha valaki ért hozzá. Én csak ennyit tudok, de egy elemzőbb meglátással még tovább lehetne a dolgokat ragozni.

Nem pedig egy röhejes videót betenni. Tedd a viccekbe. Mert egy szinten azért biztos vicces.

Hiei:D Ha több tehenet eszel, akkor a gazdaságnak csak az az üzeneted, hogy vaze, erre van kereslet, még nagyobb, mint eddig... szóval ők többet fognak ezért tenyészteni, hogy kielégítsék a vásárlói igényed és még többet keressenek rajtad. Szóval ezzel megmentetted a Földet?Mosolyog

Morci vagyok, mert dogát kell írnom, de nem haladok vele :x
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 09, 22:28:25 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #1008 Dátum: 10 jan 09, 22:56:27 »

Gomen ne bow már majdnem akartam írni, hogy ez lett szegény Zümi témájával bow

Amit leírtál az voltaképp egy rossz megoldás, mivel legcsekélyebb energia befektetéssel is véghezvihető. ami oly egyszerű, hogy van a rét meg a tehén. Csak hát Greed 1000 tehenet akar nevelni olyan helyen, ahol a legelő csupán 100 tehén számára biztosít ellátást, ebből következik az, hogy máshonnan kell a tápanyagot beszerezni akkor azt úgy előállítani, hogy a legjobb tápértékkel rendelkezzen. Akkor egy ilyen nagy létszámú tehén feldolgozásához is külön üzem kell.

Szal nem is az okozza problémát, hogy sok tehenet tenyésztenek, hanem hogy egy helyen "túl" sokat.

Mert hát az egé-sz kicsiben így néz ki. van 50 tehened, meg egy bazi nagy réted, amin áthalad egy patak, vagy setlág ásol egy kutat  és a kajá mellett van piájuk is. A vágáshoz pedig csupán egy erre alkalmas éles tárgy és egy ember kell. A kifolyó vért elmossa az eső. továbbiakban pedig az egész tehén feldolgozható valamilyen formában.
Ennek viszont az lesz a hátránya, hogy mivel kicsiben megy a termelés, így értelmetlen a húst messzire szállítani, mert a környéken is lehet értékesíteni.

ui: lehet nem is arról írok amiről kéne Nyelvesít
----

ui2: (gomen)
Hiei egyél tehénpásztort azzal többszörösen is megmented a világot.
1. teszel a túlnépesedés ellen.
2. teszel a tehén fing, ezáltal a globális felmelegedés és fing esetleges meggyulladása ellen ami a világvégét okozná.
3. az emberek kevesebb tehenet fognak enni és nem híznak el, így neked köszönhetik az egészséges életmódot. xDD

« Utoljára szerkesztve: 10 jan 10, 09:35:24 írta Gabesz » Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1009 Dátum: 10 jan 10, 11:46:10 »

....plusz keletkezik egy csomó felesleges állati maradvány is, ami igenis szemétbe kerül.
Ezt egész pontosan hoyg érted? Kétlem, hogy ez tényleg problémát jelentene, különösen, hogy gyakorlatilag a csontokig minden bekerül valamibe, vagy gyorsan elbomlik. Hirtelen csak a paták és a tülkök sorsával kapcsolatban nem jut eszembe semmi, de azoktól sem nehéz megszabadulni, ha nem is hasznosítják. De biztos hazsnosítják.   smirksweat
Legrosszabb esetben, ha valami megy  a kukába, akkor sincs semmi gond, a döglött állatok tetemeinek sorsa sohasem jelentett gondot a földnek.Pirul

Amúgy persze, igazad van azzal kapcsolatban, hoyg itt más környezet-károsító hatások is vannak, de a hús ipar ilyen szempontból akkor is jelentéktelen, összehasonlítva mondjuk a fosszilis energiaforrások használatával, az (is, mert a cikk szerint a húsdolog is) ugyanúgy vonatkoztatható az egyénre, aki beül az autoba nap mint nap és szénerőművekek által előállított áramot használ, mint az egész olaj-iparra, vagy ezer más dologra, aminek tényleg komoly hatása van az egyébként teljesen természetes klímaváltozás valamilyen mértékü felgyorsulásában, én szeméylszerint ezért nem is nagyon tudom komolyan venni a cikket amit linkeltél, és ezért derültem az előző beszélgetésen, és a videon is.
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 10, 11:48:27 írta STM » Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1010 Dátum: 10 jan 10, 21:49:18 »

http://index.hu/belfold/2010/01/10/dunakeszi_lap/

aláírás: http://tozegto.freeweb.hu/

-----
A húsipar nem jelentéktelen. Gondolj bele, hogy mennyi húst eszel és szorozd be pár milliárddal napi szinten.
És annyi helyünk sajnos nincs, hogy megvalósíthassuk a Shiro által leírtakat. Ez egyszerűen látható abból, hogy mennyi megapolisz létezik, ahol több Magyarországnyi ember él. És ezek csak egy-egy városok. Szétszórni az embereket pedig nem lehet a Földön. Ez a gazdaság oka is, és még azé, hogy pl a Déli-sarkon nem éreznénk jól magunkat. Nem minden hely alkalmas az életre.

A fentire aki úgy érzi pöttyintse oda az aláírását:)
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 11, 10:58:00 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #1011 Dátum: 10 jan 11, 02:12:29 »

Aláírtam, kétszer is, mert nem lettem rajta, de másodjára se lehet a kolis net miatt.

A megapoliszokrol csupán annyit, hogy pl amerika keleti parján lévő nagyvárosok, mára már szinte mind összenőttek, ez t menézhetitek a google mapson, de talán a fényszennyezettségi térképen is jól kivehetőek a nagyvárosok.
itt van róla néhány kép, kicsit nagyok, de ezek mutatják a legjobban a fényszennyezettség intenzitását, amik a nagy városoknál fordul elő jelntős formában. a legszívesebben még ezeknél is tízszer nagyobbat linkeltem volna.

3600x1800 (négyzetes hengervetület)
http://www.perimeno.ca/pics/Night.jpg

10800x5400 as felbontású sajna nem elérhető, így meg kell elégednetek a kicsi térképpel is.
 5400x2700 (mollwide féle vetület) a
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Human_Light_Pollution.jpg

6000x3794(szintén mollwide féle)
http://www.sabbatella.com/National%20Geographic%20-%20Earth%20At%20Night%20Map.jpg
---

azt pl tudtátok, hogy Jemenben olyan intenzív a demográfiai növekedés, hogy 50 éven belül meghaladhatja Oroszország lakosságát, holott az alapterülete kb két Magyarországnyi.

--
gondoltátok volna hogy az őskorban egy vadászat akár állatok ezreinek halálával is járhatott?
vagy hogy a jégkorszak vége katasztrófát jelentett a Föld élővilágára?

az ehez kapcsolatos filmet mindjárt feltöltöm. xD
meg is van:
http://www.megaupload.com/?d=DS5UY0IC
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 11, 02:38:58 írta Shiro » Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1012 Dátum: 10 jan 11, 11:00:14 »

Az aláírások gondolom nem kerülnek ki automatikusan. 52 oldalas volt a lista, amikor még aláírtam, de csak az 57. -re kerültem fel. Nyilván van egy pár óra éjjel, amikor frissül a lista.

A képek lenyűgözőek, annak ellenére, hogy azt jelzi, mennyi energiát fogyasztanak éjjelente a világon a városok. Az egyik megvolt már. Háttérképnek szépek azért  Pirul
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

ATON14
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #1013 Dátum: 10 jan 16, 12:11:47 »

Több mint 1 hét telt el és senki nem szolgál egy új témával?! Senki nem szokott gondolkodni az élet nagy kérdésein, na meg a kicsiken se ?!  Nevet  Pojén
Naplózva

....................................................................................................................
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #1014 Dátum: 10 jan 16, 12:59:58 »

Kitörne a nyakad ha offolás meg nyavalygás helyett inkább te dobnál fel valami témát?  Hümm-hümm
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1015 Dátum: 10 jan 16, 14:44:35 »

Eléggé eltávolodtam ettől a témakörtől, pedig régen nagyon érdekelt. Az emberek arra használják a filozófiát, hogy az egójukat növeljék és nem az álláspontjukat védik, hanem azt az elgondolást, hogy okosabbak mint a másik. Undorító egy dolog.
Naplózva
mmartin
Újonc
*

« Válasz #1016 Dátum: 10 jan 17, 11:22:50 »

Lehet hogy vannak akik erre használják a filozófiát, de sztem nem mindenki. Én pl sokat szoktam filozofálni szinte mindenről és csak 1-2 emberel tudok róla beszélni az ismerőseim közül, mert a többiek nem tudják megérteni az ilyen témákat. Tehát én ha próbálnám se tudnám az egómat növelni így, mert a többiek szinte csak lenéznek amiatt h más a gondolkodásmódom.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1017 Dátum: 10 jan 17, 12:06:50 »

Nálam más a helyzet teljesen. Nevet Én filozófia szakos vagyok, szal ez nekem inkább valamiféle "szakma", (bár nem túl piacképes xD) és hobbi is, tulajdonképpen hobbiként jobban szeretem sokkal, úgy valahogy érdekesebb, meg az ember ilyenkor elengedheti a fantáziáját. Mosolyog Az ismerőseim közül azonban csak nagyon kevéssel tudok ilyen dolgokról beszélni. A legtöbb embert egyszerűen nem érdeklik ezek a dolgok, vagy baromságnak tartják. Ezenkívül van az a csoport, akit érdekel, azonban olyan alacsony szinten űzik, hogy inkább nem is erőlködök. xDDD Kár a gőzért, ahogy mondani szokták. Nevet És persze van egy nagyon kevés ember, akivel ezt igen magas szinten is lehet űzni, akár órákon át is lehet ilyen dolgokról beszélgetni. (Mondjuk ilyen emberből igen kevés van, most úgy hirtelen csak egy jut eszembe.  Mosolyog )

Az meg, hogy a filozófiát vki egónövelésre használja? Hát vannak ilyenek is. Egyetemen szaladgál pár. xD Mondjuk szerintem ez annyira azért nem jellemző. Meg ha valaki ezzel növeli az egóját, az még mindig jobb egy fokkal, mint ha csak azzal büszkélkedik, hogy mitoomén mekkorát hányt előző éjjel, meg ő tud a leghangosabban fingani.  Pojén
Persze ha vki filozófiával akarja az egóját növelni, akkor azért eléggé elvárom tőle, hogy legyen mögötte elméleti tudás, és jó gondolkodási képesség. Enélkül ugyanis az egész nagyon gáz. Nevet
Naplózva
mmartin
Újonc
*

« Válasz #1018 Dátum: 10 jan 17, 12:42:42 »

Nekem egy ismerősöm van akivel képesek vagyunk órákat beszélni ilyen dolgokról. Ha másnak próbálom felhozi ezt a témát akkor hülyének néz és nem tud hozzászólni, ezért leráz. Úgyhogy már egy ideje feladtam.

Hát sajnos már az én koromban is vannak olyan ismerőseim akik arra olyan büszkék h annyira emléxik az éjszakából h 3-szor hányt. Ezt elég szánalmasnak tartom. Pedig régen normálisak voltak ezek az ,,ismerősök".

Ha már filozófia a téma akkor szerintetek az idő végtelenbe nyúló egyenes vagy egy örök körforgás?

Duplapost egybevonva és előző hsz-t nem idézünk. ^^

Moderátor
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 17, 12:49:41 írta Aes Sedai » Naplózva
Lille17
ANBU Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1019 Dátum: 10 jan 17, 13:29:14 »

Én egy végtelen körforgásnak mondanám.. Ha az idő, egy végtelenbe nyúló egyenes.. Mintha azt mondaná, minden el van rendelve. Pedig csak a lehetőségek adottak, és mi alakítjuk a jövőnket. Örök körforgás.. valahogy sokkal jobban cseng, és ha jól tudom, pl. a Keleten is így gondolkodtak erről a témáról. Az idő fogalmához számomra kapcsolódik a történelem fonala is-ha az emberiségre asszociálunk-. És nem hiába hallani mindenütt, hogy a "történelem ismétli önmagát". Minden születik, él, majd meghal. Körforgás.
Naplózva

A szőkék mind gyanúsak, a barnáktól meg bármi kitelik. (Olivia Wilde)

~Tündérkeresztanyám: Nikkie~
 ~Szüleim: Sevanna, CsiziDani~
 ~Testvéreim: A-chan, Loah
 ~Mesterem: Ritli-sama~
 ~Tanítványom: hanii ~
Oldalak: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins