Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #975 Dátum: 09 dec 31, 11:44:58 » |
|
Azért elvileg nem... De mért idéznéd egy korábbi hsz-edet, amikor akár le is tudod íri újból átfogalmazva?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lille17
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #976 Dátum: 09 dec 31, 12:52:36 » |
|
Hmm. Ha már új téma kell.. Ti hogyan vélekedtek a globalizációról? Vagy hogy az emberi gonoszság milyen határokig képes elmenni... ez is érdekes téma lehet.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 31, 12:54:11 írta Lille17 »
|
Naplózva
|
A szőkék mind gyanúsak, a barnáktól meg bármi kitelik. (Olivia Wilde)
~Tündérkeresztanyám: Nikkie~ ~Szüleim: Sevanna, CsiziDani~ ~Testvéreim: A-chan, Loah ~Mesterem: Ritli-sama~ ~Tanítványom: hanii ~
|
|
|
ATON14
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #977 Dátum: 09 dec 31, 13:53:13 » |
|
Hát... nem rég volt az a klíma találkozó és egy másik topicban valaki belinkelt egy oldalt: a lényeg az volt, a fejlődő országok szerint a fejlett országok okozták az egészet nekik kéne megoldani (ezzel nagyjából én is egyet értek, de ezt közösen kell megoldani). Kína, meg India (aszem ők) meg azért nem fogadták el az új egyezményt mert az "visszavetné a gazdaságukat". De ebben az a rossz, hogy minél jobban húzzák a megállapodást, annál nagyobb megszoritásoknak kell eleget tenniük. A globalizáció miatt (se) képesek kicsit "feláldozni" a pénzükből (mert csak a saját hasznukra gondolnak), azért hogy legyen Földnek jövöje...
|
|
|
Naplózva
|
.......................................................... ..........................................................
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #978 Dátum: 09 dec 31, 16:46:27 » |
|
Indiának szava se lehet....Ott a világ legnagyobb marhaállománya és nem használják fel mert "szent" állat.
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #979 Dátum: 09 dec 31, 18:08:56 » |
|
Te sem eszel kutyát.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #980 Dátum: 09 dec 31, 18:29:48 » |
|
De én nem tartom szent állatnak.
|
|
|
Naplózva
|
NHFK tag
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #981 Dátum: 09 dec 31, 18:44:12 » |
|
Tudom. De ez a szokásokból, a hagyományból adódik. Gondolom ti is tartotok karácsonyt. Nem tudom mennyire vagy vallásos, de ha nem, az ilyen ünnepeket akkor is megtartod, mert egyszerűen ehhez alkalmazkodik az állam felépítése, munkanapok, munkaszüneti napok, na meg a szokás. Ezer év szokása van benne ezekben az ünnepekben, elvégre Európa a kereszténységre épült. Valószínűleg nekik az lenne érdekes, hogy villogó kis égőkkel díszítik ki a házat, fenyőfákat állítgatnak a szobában, amire díszeket aggatnak, tele eszik magukat, adnak egymásnak sok ajándékot, Betlehemes játékokat mutatnak be, azért, hogy egy kétezer évvel ezelőtti ember születését ünnepeljék! A vallások szokásait nem jó dolog megbélyegezni vagy lenézni, mert minden vallásnak megvannak a maga jellegzetességei, melyet furcsának találnának mások. (Mellesleg számomra szent állatok a kutyák. A kutyabarátság felsőfoka. )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #982 Dátum: 09 dec 31, 19:01:24 » |
|
Gondoltam hogy nem véletlenül mondtad a kutyát Már előre tudtam hogy ki fogsz osztani és így is lett....Meghajolok előtted Mester am nem vagyok annyira vallásos
|
|
|
Naplózva
|
NHFK tag
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #983 Dátum: 09 dec 31, 21:26:34 » |
|
Hát ha Indiában inkább időnként éhen patkol 200ezer ember, mert a tehén szent, akkor tegyék.... Joguk van hozzá... Ez a vallásuk, tartsuk tiszteletben... Ugyanez vonatkozik az összes tisztátlannak, meg szentnek tartott állatra... Szerintem ez szent tehén dolog is onnan fakadt, hogy párezer éve az volt a főkaja, és azért kezdték tisztelni... Csak túlzásba vitték a csodálatot, és a szárazság, és az éhínség miatt időnként ezrek pusztulnak el, mert kitekerték a körnéken az utolsó csirke nyakát, a zöldség meg kirohadt... Mi tudjuk le annyival, hogy szeretjük a marha húst... Meg a disznót... Ellenben nem eszünk lovat, macskát meg kutyát....
A villogó kis égőknek már szerintem nincs sok köze a karácsonyhoz az időponton kívül... Az hogy kicicomázzuk még a kerti WC-t is, meg 3 évi adósságba vásároljuk magunkat, meg agyonidegeskedjük magunkat, az már nem karácsony...
A kajálással kapcsolatban meg annyit hogy még itt egyikünk se volt igazán éhes... Nem tudhatjuk hogy végső elkeseredettségünkben nem-e rántjuk ki a bökővel a Blökit a kutyaházból, vagy nem-e kopasszuk meg a papagájt.. Tartsuk tiszteletben az Indiait, hogy inkább éhen hal a tehene mellett...
Hm bocs hogy kissé száraz a komment, de a kedvem is pocsék, lázam is van...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ATON14
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #984 Dátum: 10 jan 01, 05:44:43 » |
|
Te is pont szilveszterkor vagy beteg? Sajnállak Amúgy Indiaiak tényleg kezdhetnének valamit a teheneikkel....
De karácsonykor mindenki kicsit többet költ a kereten kívül, mert az a szeretet ünnepe, és olyankor leygen minden tökéletes, ezért költenek sokat.
|
|
|
Naplózva
|
.......................................................... ..........................................................
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #985 Dátum: 10 jan 01, 10:19:32 » |
|
Mint Húsvétkor?meg a a többi ünnepen?Sajnos ma már csak a pénzről szól az összes ünnep.....
|
|
|
Naplózva
|
NHFK tag
|
|
|
Csillám
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #986 Dátum: 10 jan 01, 17:40:51 » |
|
Szerintem ez nem teljesen így van Marci. Mert vannak / és az én ismeretségi körömbe is jó páran/ akik úgy állnak hozzá hogy ez most nem arról szól mennyiért veszel ajándékot, vagy mennyire csili vili az a fa. Számomra is az a fontos hogy béke legyen jól érezzük magunkat és mindenki örüljön. Persze nem tagadom mindenki megpróbál olyan ajándékot venni amire a másik vágyik és van amikor ez drága ajándék, de pl most a családban az öcsém egy nagy lego-t szeretett volna ami tényleg rengeteg volt, és mi ezt úgy oldottuk meg hogy anyuéktól tőlem meg a nagyszülöktől együtt kapta. Mindenki bele adott és így már nem volt olyan vészes, és öcsém meg 10centivel a föld fölött járt amikor megkapta. De ha nincs rá anyagi keret én mindig kitalálok valamit és akkor kreatívkodom. De igaz hogy van olyan aki csak az ajándék összegét nézi, meg hogy minél nagyobb feneket kerítsen a dolognak hogy nagyzoljon vele... én az ilyen embereknek ezt mindig kedvesen mosolygósan az orra alá dörgölöm kb így: " úgye milyen jó hogy karácsonykor a szeretet ünnepén gondtalanul beszélgetünk és nem azt nézzük ki mennyi pénzt feccölt a kajába meg mennyiért vett ajándékot?" És ilyenkor mindig bambán mosolyognak... Meg szerintem baromira kellemetlen hogy elmész valahova ajándékoztok és mondjuk te x ezerét vettél valami helyes dolgot kiegészítőt a lakásba, ő meg egy fritözt nyom a kezedbe ami kb 8szor annyi mint amennyit te költöttél rá. Szóval én mindig szabok egy határt és afölé nem megyek mert senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni. De barátnőimmel mos kitaláltuk hogy nem veszek semmit hanem együtt töltünk egy napot és oda megyünk ahova ő szeretne.
|
|
|
Naplózva
|
"...ti mentetétek meg a létezésem..."
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #987 Dátum: 10 jan 01, 18:17:17 » |
|
Én ezekre a sznobokra gondoltam
|
|
|
Naplózva
|
NHFK tag
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
So long suckers! :)
|
|
« Válasz #988 Dátum: 10 jan 01, 20:42:50 » |
|
Mint Húsvétkor?meg a a többi ünnepen?Sajnos ma már csak a pénzről szól az összes ünnep.....
Miért sajnos? Neked aztán teljesen mindegy, hogy más hogyan éli meg az egyes ünnepeket. Te meg használd arra, hogy a családtagjaiddal legyél főleg, vagy akármi ami nálatok a karácsonyi hagyományba beletartozik. Nálatok ne szóljon a pénzről, de ne próbáld már magad erkölcsileg följebbvalónak kikiáltani. Számomra is az a fontos hogy béke legyen jól érezzük magunkat és mindenki örüljön. (...) De igaz hogy van olyan aki csak az ajándék összegét nézi, meg hogy minél nagyobb feneket kerítsen a dolognak hogy nagyzoljon vele...én az ilyen embereknek ezt mindig kedvesen mosolygósan az orra alá dörgölöm kb így: " úgye milyen jó hogy karácsonykor a szeretet ünnepén gondtalanul beszélgetünk és nem azt nézzük ki mennyi pénzt feccölt a kajába meg mennyiért vett ajándékot?"
Ha az a célod, hogy mindenki örüljön, akkor miért rontod el az örömüket - ami lehet nekik abból áll, hogy mindenkinél jobb cuccaik vannak - azzal, hogy a képükbe dörgölöd a nyilvánvalót? Kissé ellentmondásos.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillám
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|