24 nov 30, 06:22:12 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310444 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
Hubsika-kun
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

The Art is a BANG!!!

« Válasz #960 Dátum: 09 dec 21, 15:36:34 »

Szerintem a testi, mivel kötelez minket(ha lehet így fogalmoznom) a fajfenttartás alapösztöne. Tudom kicsit durva, de ez a valóság. Persze hosszú távon sokkal értékesebbek a tartós lelki kapcsolatok
Naplózva

http://kephost.hu/image-A430_4C091AD9.jpgA
Pulista-rend nem tom még mije           Urahara fan
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #961 Dátum: 09 dec 21, 21:14:03 »

Juj Zitakka már megint a fogyasztói társadalom ellenes demagog magyarázatokkal példázik ..ezért szeretjük *-*

Szerintem meg nem külön kellene kezelni hanem horizontálisan összehasonlítani..megfér egymás mellett a kettő...amugy meg a testi erősebb a lelki meg permanens...na ennek se volt sok értelme bye bye
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #962 Dátum: 09 dec 21, 21:51:08 »

Shiro: Kis Vukot nem értem itten Hmm?
Wá! Szééép hópiheeee : D És igen! Minden hópihe szív alakú (:

Gágő:
Túlzol megint és szereted a nagy szavakat feleslegesen használni.
Én pont arról beszéltem, hogy a kettő együtt milyen szép is:p Olvasd át^^ Heh, Shiro beszélt a fogyasztói társadalomról:D Tebambaaa haha:D

Ja, és bocsi, hogy ide írom, de én nekem muszáj ilyenkor szólnom: Shiro, a saját az (pontos) "j" ^^

Tartom továbbra is am,h a kettő együtt a legnagyobb. Lehet, hogy inkább kiegészítik egymást. Mármint összetartoznak, de külön is léteznek. Hú, írni akartam egy hasonlatot, de annyira romantikátlan, hogy kihagyom, mert magamnak okoznék vele fájdalmat:D

Új témaötlet: esztétika, szépség. Mi az, ami szép? Mitől szép a szép? Mit jelent az, hogy szép?
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #963 Dátum: 09 dec 21, 23:01:23 »

Aszem kb úgy van, hogy a kis Vukkot megkérdezi Karak, hogy mit kérsz libát, vagy kacsát?
S akkor azt válaszolja, hogy libát is meg kacsát is.

Mellesleg majdnem csodálkoztam, hogy én miért vagyok Zittaka, (lehet valami bosszú, hogy mindenkinek neveket adok)

Kösz hogy szóltál, ám nem tom miért írtam úgy pedig nem gazdaságos, kétszer annyi betű, vagy mert talán már álmos voltam. xD

Azt, hogy formailag minden hópihe hasonlít rá én ebben a formában értettem:
http://www.origo.hu/i/0309/20030903sziv.jpg
valamint xD
http://www.youtube.com/watch?v=iX6HnUyzgQ0&feature=related xP
s akkor megint kell írnom valami nem offot is xD

--a zöld az irói jegyzet xD--
Ööm ami nem csúnya? Pirul (ez márttúlem is gáz  smirksweat)
hogy ezt milyen nehéz lesz megfogalmazni
majdnem...lopsz ez nem jó mert azokra nem igaz.. de így már igen..viszont így már nem a szépség definíciója.
mindegy rakunk oda a szó elé valami lágyító szavacskát smirksweat

--------

Hmm szépnek nevezném azt amit bármely féle képpen érzékelve boldogság és (megnyugvás vagy  esetleg izgatottság) érzetét kelti bennünk. A környezetéből kiemelkedik, de ugyanakkor jól beleillik. A maga nemében egyszerű és tiszta. S habár esetenként bonyolult felépítésél rendelkezik a maga nemében mégis egyszerűséget tükröz.
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 21, 23:08:24 írta Shiro » Naplózva

Nauzika
Chuunin
*

« Válasz #964 Dátum: 09 dec 27, 20:37:46 »

Remélem nem haragszotok meg a közhelyért de szerintem tényleg az a szép amit/akit szeretünk, meg mindenkinek más a szép... Van aki a hegyeket az erdőket vagy a tengert tartja a legszebbnek.
Mondjuk azt én sose értettem ha valaki azt mondta, hogy én a barnákat/feketéket/szőkéket szeretem ez nekem tök furcsa Nevet
Naplózva

Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!
Walt Disney

Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.
Andrew Matthews
Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #965 Dátum: 09 dec 27, 21:32:01 »

Mmint lányokat?Nekem nincs ilyen kikötésem a hajszínnel,ha szép akkor szép Nevet egy töriórán előkerült ez a szép/nem szép dolog,és a tanár mondott valami idézetet hogy:"Az a szép,ami nem érdekből szép" vagy vmi hasonló smirksweat
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #966 Dátum: 09 dec 27, 21:43:19 »

És ha megfordítod?

Mi van ha nem azt találod szépnek, amit szeretsz, hanem azt szereted, amit szépnek találsz magad számára? Így akkor mi a szép? : )
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
ATON14
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #967 Dátum: 09 dec 28, 10:31:47 »

Tehát akkor:
   - Azt szereted, amit szépnek találsz
   - Azt találod szépnek, amit szeretsz

Erről nekem az jut eszembe, amikor matek órán a tanár mondja a tételek megfordítását. Valamikor igaz, valamikor nem igaz (hamis) és valamikor az egyik kizárja a másikat (példákat ne várjatok tőlem  smirksweat). Itt is az egyik a másiknak a megfordítása, de a 2 nem ugyanaz.

Második dolog ami eszembe jut: Mindent szeretek ami szép, de nem minden szép amit szeretek. (ez természetesen nem rám vonatkozik, de nem kizárt...  Pojén)
Naplózva

....................................................................................................................
Nauzika
Chuunin
*

« Válasz #968 Dátum: 09 dec 29, 20:36:01 »

A szép az annyira relatív, hogy eddig senki nem tudta szerintem meghatározni... De sok minden határozza meg az biztos és van egy kedvenc idézetem a szépségről : Minél mélyebben szeretünk valakit, annál kevésbé fontos a külseje.
                                                                       /Christian Morgenstern/
Naplózva

Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!
Walt Disney

Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.
Andrew Matthews
Lille17
ANBU Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #969 Dátum: 09 dec 29, 22:25:00 »

Kinek-kinek az a szép, ami az ő szívét elgyönyöríti!

Gárdonyi Géza

Mikor a külsőn keresztül megnyilvánul a szellem: ez a szép.

Rudolf Steiner

Meg vagyok róla győződve, hogy az ember lelki irányának fejlődésére semmi sincs oly sújtó hatással, mint a külseje, és nem is annyira a külső maga, mint az a meggyőződés, hogy vonzó vagy visszataszító-e.

Lev Tolsztoj

Ez is mutatja, mennyire csak a külsőségekkel foglalkozunk.. Neeem

Eltűnődtem azon, hogy a férfiakat valóban képes-e a szépség annyira elvakítani, hogy megtiszteltetésnek érzik, ha az életüket egy démonnal élhetik le, feltéve, hogy az a démon elég szép.

Arthur Golden

A szépség és az azt megtestesítő alkotás vágya elválaszthatatlan az embertől, enélkül jószerivel nem sok örömet talál a földön. Az ember megkívánja, megtalálja és befogadja a szépséget minden feltétel nélkül, csak azért, mert szépség, és áhítattal leborul előtte, nem kérdezi, mire használható és mit lehet rajta vásárolni.
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Véleményem szerint a külső "szépség" csak úgy önmagában nem sokat ér. A valódi szépség az a bennünket gyönyörködtető fizikai, lelki, és szellemi megnyilvánulás. Ebben az értelemben a szépség valóban meghatározhatja az életet, vagy elég nagy mértékben befolyásolhatja. Mert a szép, a jó, a boldogság keresése az elveszett aranykortól kezdődik csak igazán.. Szerintem a szépség, a jóság, és a boldogság három igencsak hasonló fogalom, amik valamilyen módon egybefonódnak.
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 29, 22:59:26 írta Lille17 » Naplózva

A szőkék mind gyanúsak, a barnáktól meg bármi kitelik. (Olivia Wilde)

~Tündérkeresztanyám: Nikkie~
 ~Szüleim: Sevanna, CsiziDani~
 ~Testvéreim: A-chan, Loah
 ~Mesterem: Ritli-sama~
 ~Tanítványom: hanii ~
ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #970 Dátum: 09 dec 30, 21:04:46 »

....Szerintem a szépség, a jóság, és a boldogság három igencsak hasonló fogalom, amik valamilyen módon egybefonódnak.

Van benne valami, de szerintem a jóság nem tartozik oda, én helyette az értéket, az egyén számára fontosat tenném bele abba a 3-asba. De nem ezek a legjobb szavak, csak nem tudom jobban kifejezni, de ha valaki érti amit mondani akarok és megtudja magyarázni jobb szóval, akkor az lécci tegye meg  Pontosan
Naplózva

....................................................................................................................
Lille17
ANBU Osztag Vezető
*

« Válasz #971 Dátum: 09 dec 30, 21:33:35 »

Identitás, életfelfogás. Erre gondolsz? Nekem  sem jut eszembe jobb szó.. vagy talán az értékrend?
Egyébként igazad van, ez is benne lehet a pakliban. De a jóság..Nos, én bevallva is elég naiv vagyok, de nekem a jóság vhogy összekötődik a széppel. Mert csak az a szép, ami jó is, boldoggá teszi a körülötted lévőket, egyszóval hasznos. Ez a szó, "hasznos', tönkreteszi az egész ideológiáját, de hát az élet sajnos nem tündérmese..
Naplózva

Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #972 Dátum: 09 dec 30, 22:02:58 »

Talán általánosságban igaz hogy összefügg, de nem biztos, hogy ami szép az jó is, vagy ami jó az szép is.
Lehet, hogy (bizonyos szemszögből) az atomrobbanás az armageddon a tornádó szép látvány, de közeli kapcsolatba kerülni vele nem igazán jó.
Valamint a lószart nem igazán sorolná senkin sem a szép kategóriájába, de ugyanakkor jó, mert növeli a terméshozamot.
Szal van összefüggés a szép és a jó között, de annyi ellenpéldát is fel lehet sorolni, hogy csak na.
S úgymond ezért van, hogy a meghatározásnál a kivételek miatt egy olyan hosszú és bonyolult szöveget kapunk, amit maga leírója sem ért.
Valószínűleg ebből adódik az, hogy az Lexikon mellé kell egy Értelmező Kisszótár, amihez meg  ha van egy Enciklopédia. xD
Naplózva

Lille17
ANBU Osztag Vezető
*

« Válasz #973 Dátum: 09 dec 30, 22:09:49 »

A jóságot én megint átvitt értelemben használtam, mint ahogy írtam: az a jó, ami "szép", örömet okoz, hasznos.
Ezért mondtam h a szépség és a jóság összefügg. kacsint Hát egy szarcsimbók nem néz ki túl jól, nem okoz túl nagy örömet, de hasznos a talajképződés szempontjából. Nevet Az atomtámadás szép látvány (? habár kinek mi a szép smirksweat), nem okoz túl nagy örömet,.. Vagyis okozhatna ha JÓ célokra használnák, így hasznos is lehetne.
És az ellenpéldákra: Kivétel erősíti a szabályt. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 30, 22:39:55 írta Lille17 » Naplózva

ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #974 Dátum: 09 dec 31, 00:15:45 »

Az értékrend, azaz, köszi Lille, sztem ez a jó szó  bow
Na szerintem kibeszéltünk ezt a témát, mindenkinek más tetszik, más értékrend ( Nevet) szerint.
Valaki dobjon be egy új témát....

Amúgy azért ugye nem jár bünti ha magamat idézném (valamelyk előző hsz-mat)  ?
Naplózva

Oldalak: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins