24 nov 29, 23:11:58 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310104 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #915 Dátum: 09 dec 02, 14:19:50 »

Engem, őszintén megmondva mindenfajta ilyen "píszezés" igencsak fáraszt. Az emberi lét természetes velejárója a háború és az erőszak. (Félreértések elkerülése végett, nem mintha ennek örülnék, de hát ez van, ezt kell szeretni. Vagy utálni, de tenni semmit se lehet ellene.) Abba meg ne menjünk bele, hogy az un. "Békejel" valójában a germán rúnaábécé Halálrúnája. xD (Igen Szaffi, megint a germánok, ezek mindig itt settenkednek, és az életedre tőrnek. xDD Úgyhogy fussál, mielőtt utolérnek, és levernek. ^^) Tehát ennyire komoly ez az egész "píszes" mozgalom.

Ezzel szemben a Greenpeace szerintem alapból nem egy rossz szervezet. (Bár tudtommal néha ők is szokták Halálrúnával védeni a nem létező "Világbékét"  Pojén) De a GP-nek azért sok jó kezdeményezése van. És az agyhalott akcióik, pl. ez a sínre fekvés, ha másra nem is jó, arra legalább igen, hogy az emberek néha haljanak arról, hogy van itt egy olyan hogy környezet és ezt védeni kéne, ha nem akarunk a saját retkünkbe fulladni. xD Valszeg pont ez is a célja az ilyen akcióknak, hiszen mást nem nagyon lehet vele elérni. De ez is valami. És még egy pluszpont az a GP-nél, hogy jóhiszeműen feltételezem róluk, hogy ők tényleg önérdek nélkül, önzetlenül, a Földért akarnak tenni valamit.

És még valami: én atomenergia-párti vagyok. Tudom, Csernobil, meg minden... Szomorú De még így is a legbiztonságosabb, legtisztább energiaforrás, amit ma fel tudunk mutatni, és emellett még igen hatékony is. Persze azért remélem, hogy a jövőben lesz majd jobb is, pl. a fúziós vagy annihilációs reaktor, de ezekre azért jelenleg nem sok esély van.
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #916 Dátum: 09 dec 02, 15:26:50 »

A háború, az erőszak az emberiség népesség önszabályozása.... Valahogy le kell csökkenteni a túlszaporulatot...
Az ember alapjából egy mindenevő ragadozó állat... (Lehet ezt másképp gondolni)

"Háború a békéért"... Hol is van itt az ellentmondás?  Mosolyog
>Please!<
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 02, 15:30:59 írta Gabesz » Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #917 Dátum: 09 dec 02, 16:19:28 »

Hát igen, ahogy mondani szokták: Make love, not war! So, fuck your enemy! xDD

És valóban, az ember sajnos ilyen. Nem szép dolog persze. De azért arra is gondolni kell, ha nem lennénk ilyenek nem is lennénk emberek. Lehet, jobbak lennénk, de másvalamik, mert az éles ellentéte lenne az emberi természetnek.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #918 Dátum: 09 dec 02, 16:30:37 »

Aes Sedai, teljesen egyetértek, a jövő a hideg-fúzióban van.
Tökéletes, a környezetet nem károsító, viszonylag biztonságos megoldás lenne. Ha ebbe fércelnének annyi pénzt, mint a szél-, nap-, vízenergia hasznosítása helyett, már rég kész lenne a megfelelő eljárás. CSak ez manapság nem "trendi", mindenki a "természeti energiákat" akarja hasznosítani..
Ha racionálisabban kezelnék az energia kérdést, nem ideológiák után futva, egész biztosan minden energiát a hideg-fúzió megoldására fordítanának.

Az ilyen butácska környezetvédő mozgalmakról nagyon rossz véleménnyel vagyok, annyira rossz irányból közelítik meg az egészet.  Tényleg, nem az egyén szempontjából kellene nézni a dolgokat, a fenntartható fejlődés például egy oylan megoldás, amit sokkal komolyabban kellene venni, és már nem lennének gondok.
Ha esetleg rossz hatással  vagyunk a földre, akkor meg ez van, ha felgyorsítunk (nem előidézünk) egy éghajlat változást, azt például hol nem szarja le Gaia-anyó? Átvészelt már pár száz, vagy ezer hasonlót, nem beszélve mondjuk a mágneses pólusuk felcserélődéséről, vagy I.e. 64 000 000-ról... az emberiség környezetre gyakorolt (káros) hatása sokkal, de sokkal jelentékenyebb, mitn tarttják.

Amúgy, ha már grínspsz:
Az állatvédelmet, a háziállatok védelmét bírom, ezzel a vega baromsággal együtt. A leölt állatok csak azért születhettek meg, hogy később megöljük, és megegyük őket, egyébként soha nem is éltek volna.. ha hirtelen mindenki megfogadná, hogy vegetáriánus lesz, nem egy pár százezer malacka halna meg évente, úgy hogy vagy ugyanennyi születik, hanem majdnem az összes. Háziállat fajták, sőt, fajok kerülnének a "kihalás szélére".... nem lenne rájuk szükség, és nem is lehetne őket tovább ellátni...

szerk.: amúgy, ez a téma szerintem jobb helyen lenne itt--> www.naruto-kun.hu/forum/index.php?topic=1702.165]
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 02, 16:35:34 írta STM » Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #919 Dátum: 09 dec 02, 16:46:59 »

Ezt az "állatvédő vagyok tehát vegás vagyok" című "logikai" érvelést mindig is marhaságnak tartottam. Én nagyon szeretem az állatokat, aki ismer ezt tanúsíthatja. Ennek ellenére eszembe se jutna vegásnak lenni. Szerintem a környezetvédelem pont ott kezdődik, hogy az ember megismeri a Természet törvényeit, és igyekszik azokat nem megsértve élni. Már pedig az ember biológiailag mindenevő. Hogyan lehet valaki környezettudatos, ha még saját magára nézve se tudja alkalmazni a "természetnek megfelelő élet" elvét?  Gondolkozik
Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #920 Dátum: 09 dec 02, 16:47:18 »

Én személy szerint a szélenergia híve vagyok... De a magyar villanyszolgáltató biztos nem fog az udvaromba állítani egy házi szélerőművet... Peddig mennyivel hasznosabb lenne, mint a gáz, szén, és atom erőművek?

Ahol én lakok van ilyen, hogy a kis faluszántóföldjein felállitpttak vagy ötven szélturbinát. Amiből el lehetne látni a környező településeket, meg még Komárom részét vagy egészét. Belegondolva elvieg olcsóbb lehetne az áram, mert ott van közel, csak kinézek az ablákon és hármat látok, vagy 10 per séta. De nem innen kapjuk az éramot, hanem a központi szolgáltató által mittom én honnan.
S még annyit, hogy akiknek a földjén van egy ilkyen turbina az évente kap kb egy millát, s hát javarészt kiknél van ilyen bigyó, naná, hogy (mostmár volt) polgármesternek, meg a rokonságának meg haverjainak a földjén.

Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #921 Dátum: 09 dec 02, 17:21:28 »

de aszélturbinák felállíttatása is egy kissé bonyolult folyamat csak a felállíttatásuk engedélyeztetése igényel egy  csomó papírmunkát + kapcsolatépítést, vizsgállatot
és ez csak egy része a dolognak ottvan még mondjuk a központi hállózatra való csatlakozásengedélyezése + anyámkínja és még a kiviteletés meg sem kezdődött...

Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #922 Dátum: 09 dec 02, 17:25:31 »

Noemimi! Igazad van. Valóban költséges dolog, és nem is biztos, hogy megéri. Persze ha valakinek megfelelő kezdőösszeg áll a rendelkezésére, bele lehet vágni. De nem hiszem, hogy ezt pl. egy családi parasztgazdaság megengedheti magának. E nagyüzem persze már igen, de ők meg nem vacakolnak ilyesmivel, inkább használják a "jól bevált" környezetszennyező eljárásokat. És az engedélyeztetés, és a hálózathoz csatlakozás nem csak pénzben nehéz ügy, hanem a hivatalos elintézése se túl egyszerű.
Naplózva
ATON14
Osztag Vezető
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #923 Dátum: 09 dec 02, 17:28:28 »

De ahhoz hogy érjen is valamzi nem csak 1-et kell felállítani és azért az nem kis pénz...

Amúgy kb 1 éve hallotam a híradóban, hogy Ausztriában épitettek egy olyan szemét égetőt ami kinyerőbelőle a hőenergiát és azt mások lakásába vezetik vagy valami ilyesmi. Ez sztem jó dolog mert megoldja a szemét gond 1 részét és a lakosság is jól jár. Azt nem tudom hogy Mo.-n van-e ilyen?
Naplózva

....................................................................................................................
Hubsika-kun
Chuunin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

The Art is a BANG!!!

« Válasz #924 Dátum: 09 dec 02, 19:06:53 »

Üdv!
Hát ha már filozófia, én ezen szoktam gondolkozni:
1.:Nagy rövid, de annál bonyolultabb téma: Végtelenség. Eddig hivatalosan 83 ember került elmegyógy intézetbe, akik ezt kutatták csak amerikában.
2.:Felvilágosodás. Ha nagyon belemegyünk, én arra jöttem rá, hogy elég sok összefüggés van a végtelenség és a felvilágosodás közt.
3.:Ez már egyszerűbb, hétköznapibb. Nem tom egy szóval leírni, hogy mi is ez, inkább példát mondok rá: Egy éve megkérdeztem a kémia tanáromat, hogy csak annyi elem létezik-e a világegyetemben(és azon túl), ahány fel vab sorolva a periódus rendszerben. Azt mondta hogy igen. Miért? Mert negyobb rendszerszámú anyagot MÉG egy tudós sem tudott előállítani. Már tudtam, hogy itt sántít vmi, aztán csodák csodájára idén nyár környékén találtak egy új elemet. Igaz hogy csak kevés ideig volt stabiil és erősen sugárzott, de hivatalosan elismert anyag. VAgy másik példa. 700 éve szentül hitték, hogy a kacsacsőrű emlős csak az ördög szolgája, és a pokolból jött. Ma mindenki tudja, hogy semmi köze a pokolhoz. 500 éve úgy gondolták, hogy a Föld lapos. Ma tudjuk, hogy ez nem igaz. Ma úgy gondoljuk, hogy nem létezik több fajta energia. Holnap mit fogunk erről gondolni? Felfedezhetünk egy újabb energia fajtát? A quantum elmélet szerint igen. Szerintetek?
De nem csak ehhez, hanem a másik kettőhöz is kíváncsi lennék a véleményetekre, aztán elmondom én is a sajátomat.
Naplózva

http://kephost.hu/image-A430_4C091AD9.jpgA
Pulista-rend nem tom még mije           Urahara fan
ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #925 Dátum: 09 dec 02, 19:24:41 »

Gondolkozik Nem nagyon értem hogy mit akarsz az első kettővel, de a harmadikhoz:
Mivel mindig új dolgokat fedeznek fel 500 év múlva minket néznek majd "hülyének" hogy miért nem jöttünk rá egy olyan egyszerü dologra hogy ...... .
És biztos lesz majd új energia fajta is. 500 éve még senki se tudta mi az az áram, ma meg már szinte el se lehet képzelni az életet nélküle.
Naplózva

....................................................................................................................
Hubsika-kun
Chuunin
*

The Art is a BANG!!!

« Válasz #926 Dátum: 09 dec 02, 19:32:59 »

Az első kettőhöz csak szeretném tudni, hogy ti mit gondoltok róluk. Pl.:Hogy lehet felvilágosodni, mi is az a végtelenség, hogy néz ki valójában a világegyetem? HA valóban tágul, akkor hova tágul? És mi van azon kívül?
Naplózva

Hubsika-kun
Chuunin
*

The Art is a BANG!!!

« Válasz #927 Dátum: 09 dec 02, 19:54:06 »

Szerintem leszögezhetjük, hogy a +1 elem az valami spirituális energia. A név az lényegtelen(chi, ki, chakra stb...). Inkább azt kéne megtudni, hogy mi is ez, és ha továbbmegyünk, hogy lehet előállítani.
Szerintem a felvilágosodásban kéne keresni ezt az energiát. Sztem akkor tudjuk előálítani, ha egyunk 100%-át használjuk(merthogy egy átlag felnőtt ember mindöszze 4%-át használja, mint tudni illik)
Naplózva

ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #928 Dátum: 09 dec 02, 20:10:25 »

Hát... nem tudom. A felvilágosodásnál a korszakra gondolsz? Az a felvilágosulás amikor egy tévhitről kiderül hogy hazugság és rájössz az igazságra vagy valami ilyesmi.
Végtelenség szerintem nincs. Mindendennek van eleje, (közepe) és vége. A világegyetem se végtelen biztos van valahol vége meg eleje. De ha pl az időt vesszük akkor annál nehéz megálllapítani hol kezdődött és mikor lesz vége, vagy a számok....

1. lehetőség: http://epamedia.freeblog.hu/archives/2008/02/01/Megtalaltak_a_legnagyobb_szamot/
 A chilei matematikus zseni, José Antonio Vargas megtalálta a világon létező legnagyobb számát. Ez a szám valamivel nagyobb, mint a 950 000 négymilliárdadik hatványának négyezerszerese, illetve az tudható még róla, hogy ál-prímszám és a számjegyek között aránytalanul sok 7-es van (mintegy 85 százaléknyi). 

2. lehetőség: http://hirek.oldal.info/h%C3%ADr/tudom%C3%A1ny/2007/11/08/467409/l%C3%A9tez%C5%91%20legnagyobb%20sz%C3%A1m/y2007/m11/d08
Indirekt módszerrel be fogjuk bizonyítani, hogy 1 a legnagyobb szám. (Szám alatt most természetes számot értünk.) Jelöljük n-nel a legnagyobb számot, és tegyük fel az állítás ellenkezőjét, azaz, hogy n>1. Mindkét oldalt beszorozva n-nel: n2>n, tehát nem n a legnagyobb szám. Ezzel ellentmondásra jutottunk, tehát nem igaz az indirekt feltételezésünk, tehát 1 a legnagyobb szám.

Tehát az biztos hogy semmi se biztos..... Nevet Nevet
Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #929 Dátum: 09 dec 02, 21:44:36 »

törölhető, megyek a másik topicba
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 02, 21:49:49 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Oldalak: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins