24 nov 30, 04:36:31 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310361 alkalommal)
0 Felhasználó és 10 vendég van a témában
ATON14
Osztag Vezető
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #885 Dátum: 09 nov 30, 20:02:51 »

De mikor is volt az amikor az erdőben élt az ember?? Nem a múlt hónapban, azóta 1-2 dolog megváltozott...  Nyelvesít
Naplózva

....................................................................................................................
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #886 Dátum: 09 nov 30, 20:09:59 »

ATON14 akkor oké:D Egyre gondoltunk:D

Mondtam, hogy el akar pusztítani. Menekülj gyorsan az erdőbe és egyél gyökereket. Nevet

Nem az a cél,h más állat kajáját egye. De tény,h mohók az emberek. Régen totális boldogság volt a heti egyszer-kétszeri alkalommal fogyasztott hús, most meg kb kétnaponta-naponta fogyaszt az emberek többsége. Ez most pont idevág sztem: http://index.hu/tudomany/2009/11/30/petri-cseszeben_nott_a_sonka/ aztán meg ez, de ezt csak erőseknek: http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535
A húshoz még: mindenki csodálkozik,h egyes étkezések után alig bír moccani, aztán meg "órákig" trónol a wc-n és küzd. Hát bizony. A növényi rostok hiányoznak az étkezésből eléggé. Ha megosztva enné mindenki az ételeket, nem kéne a hashajtó reklám a tevébe.

Érdekes kérdés, hogy ez mennyire képmutatás. Nyilvánvaló, hogy nem célja az egyénnek a környezetszennyezés, de a kényelmes élethez mégis mindenki használja. A föld meg majd úgyis elpusztul ha a nap kialszik.

Válasszuk már ketté magát a Földet és a Föld élővilágát. A Föld élővilágára ugyanis hatást gyakorol az ember. Az kipusztulhat, persze nem holnapra. A Föld, ahogy a Merkúr vagy a Vénusz is csak akkor pusztul el a szó szoros értelmében, ha fizikailag darabokra hullik. Ha kihalt a felszíne, akkor is létezik a Föld. Tehát nem érdemes a Föld elpusztulását a környezeti értékek pusztulásával egyenlőségbe állítani, amit folyamatosan teszel:D

Ráadásul mi még nem érjük meg azt, hogy szenvedjünk a környezetszennyezés miatt.
őőő, vádáfák? Már most megélted, ha tavaly már léteztél:D Ha a hőguta ütöget a nyáron, és télen nézel időjárás jelentést:D

Aki olvasna egyet: http://www.greenchange.org/article.php?id=5282

Ui: Szerintem együk meg Gdatot:D
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 30, 20:13:18 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #887 Dátum: 09 nov 30, 20:12:48 »

De mikor is volt az amikor az erdőben élt az ember?? Nem a múlt hónapban, azóta 1-2 dolog megváltozott...  Nyelvesít

Megtaláltad a leginkoherensebb érvet, gratulálok.  Mosolyog Gondolom Te azért hasonlóan ennél gyökeret mint az ősember, végeredményképp mindketten megennétek és ez a lényeg.
Mindketten elfogyasztjátok a gyökeret - Te és az ősember - ami az élőlény szempontjából (ami azt a gyökeret zabálta nap mint nap) tökéletesen mindegy mikor történt, a múlt hónapban vagy évezredekkel ezelőtt. Ami a lényeg, hogy nem tennéd tönkre a táplálékláncot, egyszerűen csak mint új tényező kerülnél bele - ahogy az ősember is tette ezt mikor megjelent az első - néhányan pedig kiesnének a láncból.

Aki olvasna még egyet: http://www.cracked.com/article_17439_p2.html Érdemes az első oldalt is elolvasni.  Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 30, 20:29:18 írta Slane » Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #888 Dátum: 09 nov 30, 21:08:19 »

A föld sem örök, ha kialszik a Nap nem csak a felszín fog elpusztulni, megváltozik a gravitáció, összeütközik más égitestekkel, fekete lyuk lesz a Napból, elnyeli. stb. Jó dolog az a fizika óra, néha kellett volna figyelni.  Nevet

Valamikor úgyis elpusztul minden. Számunkra nincs nagy jelentősége, hogy az egész föld vagy csak az élővilág. Ugyanazt érezzük majd belőle.

Idézet
őőő, vádáfák? Már most megélted, ha tavaly már léteztél:D
Most erre nem tudok mit mondani. Kényes vagy. Nevet Én nem éreztem.

Idézet
Ui: Szerintem együk meg Gdatot. Nevet
Kihozom az emberből a vadállatot. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 09 nov 30, 21:11:18 írta Gdat88 » Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #889 Dátum: 09 dec 01, 18:02:36 »

A Nap kialvása jóval azután lesz, hogy előbb vörös óriássá fejlődik. Vörös óriásként pedig a Merkúrt, Vénuszt, Földet és még a Marsot is benyeli, mert akkorára nő, hogy bevonzza a gravitációjával, illetve fizikailag benövi ezen bolygók pályáját. A Nap kihűlésekor a Föld már jó rég nem lesz sehol:D Úgy néz ki, nem elég a fizika, bújj át pár csillagászati könyvet.

Nem érezted? Mert te csak az időjárásban gondolkodsz. Nyisd nagyobbra a szemed (nem csak fizikailag, hanem informálódj légyszíves.)

Megyek, eszem borsót.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #890 Dátum: 09 dec 01, 18:11:50 »

Valamikor úgyis elpusztul minden. Számunkra nincs nagy jelentősége, hogy az egész föld vagy csak az élővilág. Ugyanazt érezzük majd belőle.

Egy Abszurdisztánban élő huszonéves számára annak sincs jelentősége, hogy élsz-e vagy halsz. Mégsem veted le magad holnap a Szabadság hídról.
Ugyanígy próbálsz/próbálhatsz tenni azért is, hogy a következő 20 évben is legyenek palackorrú oroszlánok meg ózonevő mosómedvék. A kihalásban lévő fajokat meg valószínűleg leginkább nem a Nap vörös óriássá való alakulása veszélyezteti. Nem mintha engem annyira érdekelnének a különleges rovarfajok amelyekből már csak 6 példány van az egész Földön, de mekkora baromság már arra fogni az egészet, hogy egyszer úgy is elpusztul minden. Akkor már bevallom, hogy leszarom vagy lusta vagyok.
Naplózva
ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #891 Dátum: 09 dec 01, 18:20:12 »

Slannek igaza van. Ennyi erővel : minek eszel, úgyis éhes leszel nem soká...
Naplózva

....................................................................................................................
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #892 Dátum: 09 dec 01, 18:23:24 »

fekete lyuk lesz a Napból,

Nem lesz fekete lyuk a Napból. Nevet

Ha elkezdem zabálni a gyökereket akkor megeszem mittudomén milyen állatnak a táplálékát. Akkor ő éhen hal. Az az állat ami az előzőt enné meg az is éhen hal és így tovább. Egyszerüen leirva ennyi...  Nevet Nevet

Igazából, ha visszatérnél az erdőbe és elkezdenél gyökereket enni, sokkal jobbat tennél a környezetnek. Azt ugyanis, amit ott megeszel a természet maga termeli meg, saját erőből, külső beavatkozás nélkül. Ma viszont mi történik? Több ezer hektárnyi földeket vonnak be a mezőgazdaságba az extenzív mezőgazdaság miatt, feltörik a mezőket, elpusztítva ezzel a legelőket, felégetéssel szántóföldet csinálnak az erdőkből, amelynek két negatív hatása is van; elpusztulnak a fák és rengeteg szén-dioxid kerül a légkörbe.
A termésátlag növelése érdekében nem tartják be az ugaroltatás szabályait, nem pihentetik eleget a földet és mivel általában monokultúrában termesztenek egy-egy növényt, az teljesen kiszipolyozza és pár év alatt használhatatlan teszi a termőföldet, amely hatására újabb földeket vonnak a mezőgazdasági termelésbe. A fák elpusztítása és a rossz szántóföldek elhagyása miatt pusztulnak az esőerdők és rohamosan terjednek a sivatagok.

A fejlettebb országok, akik az intenzív mezőgazdaságnak hódolnak, mindenféle vegyszereket locsolnak kis területekre, hogy azon megduplázzák a terméshozamot - mely maga is természetellenes. Mindenféle permet és vegyszer használata miatt a mérgeket eszed, de hogy ne csak ez legyen a gond, a mérgek a növényekbe is beszivárognak és az állatok is ezt eszik.
Már létrehoztak olyan biológiailag mutáns növényeket is, melynek termése vakcinaként használható, mivel tartalmaz bizonyos védőoltásokat, vagy éppen olyanokat, melynek magja nem hoz termést. Magyarán éhezel, de egyszer megadatik neked, hogy vegyél valamit - annak magját hiába ülteted el, hogy ezentúl is legyen mit enned, termése nem lesz, ugyanis a cégek azt szeretnék, ezentúl is tőlük vegyék a terméket.
Tehát ne foglalkozz azzal, ha kiköltözöl az erdőbe rosszat teszel a természetnek, mert tévedsz. Sőt, akkor jót teszel. Nyugodtan költözz ki!
Naplózva

Soul
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #893 Dátum: 09 dec 01, 18:25:42 »

Nagyon régen, nagyon rövid ideig én is így gondolkoztam, de rájöttem hogy ilyen szemlélettel nem lehet élni, márpedig én ki szeretném használni rövid életem, függetlenül attól hogy milyen adottságokkal születtem, és azt hiszem ezzel az emberek többsége így van (legalábbis remélem).
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #894 Dátum: 09 dec 01, 18:32:16 »

Jól van Saphira, szóval te is Zemori-sannal vagy. 2v1 nem lesz jó....
Na akkor szedelőzködöm és költözök a Nagyerdőbe....  Nevet Pojén
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #895 Dátum: 09 dec 01, 19:31:33 »

Idézet
A Nap kialvása jóval azután lesz, hogy előbb vörös óriássá fejlődik.
Nem ezen van a hangsúly. Arról volt szó, hogy el fog pusztulni a bolygó. Nem csak a felszíne, hanem minden.
Ebben nincs semmi negatív. Minden elmúlik egyszer. Ésszerű keretek között én is védem a környezetem. De aki normális élet helyett elmegy kiköttetni magát fákhoz, hogy ne vágják ki, az csak pazarolja az életét.

Idézet
Nem lesz fekete lyuk a Napból.
Valóban. Mosolyog

Idézet
Nagyon régen, nagyon rövid ideig én is így gondolkoztam, de rájöttem hogy ilyen szemlélettel nem lehet élni, márpedig én ki szeretném használni rövid életem, függetlenül attól hogy milyen adottságokkal születtem, és azt hiszem ezzel az emberek többsége így van (legalábbis remélem).

Vicces, hogy ezt pont egy anime fórumon hallom. Sok embernek itt, ha megkérdezném, hogy mi a hobbija, mihez ért, akkor azt mondaná, hogy anime nézés. Nevet
Persze, hogy ki kell használni az életet, értéket teremteni magad körül, lehetőség szerint óvni a környezetet.
De akik, végigcsinálják a napot úgy, hogy minden léptükkel szennyezik a környezetet és ez az emberek 99,999%-ára igaz, majd elkezdenek panaszkodni, hogy milyen rossz, hogy ez megy, azokat nagyon szánom. Nem is érdekli őket, csak az egójuk miatt mondják, hogy jó embernek érezzék magukat.

Idézet
Nem érezted? Mert te csak az időjárásban gondolkodsz. Nyisd nagyobbra a szemed.
Nem érzem, jobb életkörülmények között élek, és itt a fórumon mindenki, mint előző korokban. Akármilyen kevés is volt ott a környezetszennyezés. Lehet, hogy kevesebb fekete cinegelégykapó és ázsiai vadkutya él, meg lyukad az ózonréteg, de ez igazából titeket sem érdekel. Ha érdekelne, akkor mondjuk elmennétek petásnak, alternatív energiaforrásokat előállító üzemekhez, stb. De semmiképp sem a szobájában ülve, számítógépről írva osztanátok az észt.  Nevet
« Utoljára szerkesztve: 09 dec 01, 19:34:30 írta Gdat88 » Naplózva
ATON14
Osztag Vezető
*

« Válasz #896 Dátum: 09 dec 01, 20:10:17 »

Lehet, hogy kevesebb fekete cinegelégykapó és ázsiai vadkutya él, meg lyukad az ózonréteg, de ez igazából titeket sem érdekel. Ha érdekelne, akkor mondjuk elmennétek petásnak, alternatív energiaforrásokat előállító üzemekhez, stb. De semmiképp sem a szobájában ülve, számítógépről írva osztanátok az észt.  Nevet

Ez nem teljesen igaz, én pl megteszek mindent amit tudok, hogy ne környezet szennyezek össze-vissza mindent ( Nevet), persze normális keretek között.
Első lépés a gond felismerése, a tett majd ezután jön....
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #897 Dátum: 09 dec 01, 20:37:19 »

Azt zemori-san is szépen leírta. Ezzel még bőven sokat ártasz a környezetednek.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #898 Dátum: 09 dec 01, 20:55:36 »

Őszintén megmondva nekem ezzel a "vissza a természetbe!' meg "éljünk újra az erdőben" dologgal kapcsolatban mindig is kétségeim voltak. Egyfelől valóban vonzó az ilyen elképzelés. Hiszen ez mindenképpen egészségesebb az ember és a Föld számára is. A bajom csak az ezzel,hogy ez jelenleg nem igazán célravezető. Ma az emberek egyszerűen túl sokan vannak ehhez. Mindenki tudja, hogy a Föld túl van népesedve. Ez komoly probléma, kezelésére azonban humánus megoldás nem igazán létezik. És éppen ezért van szükség a modern mezőgazdaságra, a tömegtermelésre. Szerintem ha a tíz legnagyobb mezőgazdasággal foglalkozó cég hírtelen csődbe menne, napok alatt milliók kezdenének éhezni. Ez pedig háborúkhoz vezetne, ami az atomfegyverek korában nem tréfadolog. Sajnos a nagyüzemi mezőgazdaságot feltétlenül fenn kell tartani. A megoldást akkor inkább már a technológia további fejlesztésében látom. Olyan új eljárásokat és vegyszereket kéne kifejleszteni, amik nem szennyezik a környezetet, vagy az általuk okozott kárt könnyen lehet kezelni, helyrehozni. Persze sokkal jobb lenne visszatérni a paraszti gazdálkodáshoz, de ezt jelenleg legfeljebb Európa fejlettebb térségeiben lehetne elképzelni. (pl. Franciaországban már most is vannak ilyen folyamatok)
Sajnos a régi szép idők, amikor az ógermánok az erdőben éltek, és csak annyit vettek el, amennyi az életben maradáshoz kellett, mostanra elmúltak. Ma egy nagyobb faluban többen laknak mint akkoriban egy hatalmas erdőségben, és még így is nehezen éltek meg a régiek.

Amiben igazán lehetne változtatni az a fogyasztási szokások területe. Szerintem legfőképpen itt kéne tevékenykedni. Egyszerűen valahogy rá kéne ébreszteni az embereket arra, hogy attól senki se lesz több, ha többet fogyaszt. Pl. teljesen idegbeteg dolog, hogy néhányan decemberben is szőlőt akarnak enni,és ezért ezeket a gyümölcsöket a világ másik feléről hurcolják ide rengeteg pénzért. Az ilyesmit nagyon beteg dolognak tartom.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #899 Dátum: 09 dec 01, 21:24:25 »

És ki mondta, hogy az egész emberiség térjen vissza az erdőbe? Itt csak egy emberről volt szó, az is viccből. Azért el kéne egy kis humor a feszült, katonás életbe.  Hümm-hümm

Már megint germánok?  Hümm-hümm
Naplózva

Oldalak: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins