25 máj 17, 21:29:04 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 350663 alkalommal)
0 Felhasználó és 5 vendég van a témában
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #795 Dátum: 09 jún 27, 15:00:20 »

Nem az újkori rabszolgatartásra gondoltam. Persze, ott is előfordult, hogy megöltek egy-egy rabszolgát, de nem rájuk volt a jellemző.

A Római birodalomra viszont igen... De nem az egész történelmükre, hanem Róma történetének pár szakaszában. Akkor, amikor jelentős katonai erővel bírt, de még nem volt világbirodalom így folyamatosan folytak háborúk, és visszatért a Klasszikus rabszolgatartás. Ekkoriban nem kevés volt a rabszolga és sokszor meggyilkolták őket. A Birodalom kiteljesedésekor a háborúk, és egyenes arányosságban a rabszolgák száma is csökkent, tehát értékük magasabb lett így csak a kiváltságosok tarthattak. Ez előtt azonban gyakoriak voltak a rabszolgák meggyilkolása. Vagy például ott voltak a Gladiátorok. Akkor sem sírt senki a rabszolgák "jogaiért", mivel nem voltak olyanok.

Az ilyen törvényes gyilkosságok mondjuk szerintem a Görögök idejére, és az az előtti időkre tehető, amikor a Kelet volt az igazi Nagyhatalom. Spártában például az őslakosokat, a helótákat nem tekintették embernek, csupán a földművelésre tartották őket. A helótának volt ugyan saját otthona, de semmiféle joggal nem rendelkezett, így bármelyik teljes jogú polgár megölhette, megkínozhatta, megalázhatta őket. És a gyerekek kiképzése során ott volt a Krüpteia is, mely abból állt, hogy az ifjú harcosoknak meg kellett támadni a helóták otthonait és gondolkodás nélkül lemészárolni gyerekeket, nőket, férfiakat és öregeket is. Ugye ennek két célja volt, hiszen kegyetlen magatartásra kellett szoktatni a gyerekeket, másfelől rettegésbe kellett tartani az őslakosokat, hogy azok semmiféleképpen ne lázadjanak fel, hiszen jelentős többségben voltak, mint a spártai polgárok. És ha már a helótáknak ilyen sorsuk volt, akkor szerintem meg se említsük a rangban a helóták alatt álló duloszokat, azaz rabszolgákat.

Itt kiemelem, hogy a spártaiak mindezt nem azért tették, mert annyira erkölcstelen rossz emberek voltak. Csupán akkoriban ez volt az elfogadott társadalmi norma, és valószínűleg nekik a miénk lenne felháborító.
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #796 Dátum: 09 jún 27, 15:11:23 »

A spártaiak legfőbb indítéka valóban az volt, hogy egy kicsit kevesen voltak a helótákhoz képest. Ebből kifolyólag állandó rettegésben éltek ők is, ugyanúgy mint alávetettjeik. Csak a helóták jobban féltek a spártai polgároktól, ezért maradhatott fent sokáig az a társadalom. De minden teljes jogú spártai úgy élte le az életét, hogy állandóan a szeme előtt lebegett a helóták irdatlan tömege. És ez a félelem -a teljes jogú polgárok félelme-, nem csoda, hogy kegyetlenkedésekhez vezetett. A Krüpteia tulajdonképpen ennek az intézményesítése volt, és nagymértékben hozzájárult a társadalom stabilitásához. Ahogy te is mondtad persze, mindezt a kor szemével kell nézni, nem a maival. És nem "kegyetlenségre akarták szoktatni őket", pusztán a katonai kiképzés részének tekintették a dolgot. (ti. hogy az ifjak valóban használjanak is kardot, és ne csak a gyakorlótéren, hanem "éles" helyzetben is.)

Gladiátorok: az élet-halál harc azért nem volt annyira gyakori. Volt rá példa többször is, de ezt inkább csak a császárok engedhették meg maguknak. A gladiátorok jól képzett harcosok voltak, rengeteg pénzbe és időbe kerűlt a kiképzésük, nyílván nem akarta a tulaj, hogy az első összecsapásban felnyársalják. A legtöbbször életlen, halál okozására nem alkalmas fegyvereket használtak. (Persze azért így is épp elég véres "sport" volt ez így is. Szomorú )
« Utoljára szerkesztve: 09 jún 27, 15:14:12 írta Aes Sedai » Naplózva
Uchiha Riderrr
Akadémiai tanuló
*

Taka Leader,Uchiha Sasuke

« Válasz #797 Dátum: 09 jún 27, 19:33:58 »

Szerintem az ilyen embereket akik ártatlan állatokat gyilkolásznak és az az állatfaj kihalóban van,megkéne neki mutatni milyen ha ártatlanokat gyilkolnak és ezt a családján mutatnák be nah asszem akkor elmenne a kedve.
Naplózva

Taka Leader
Sharingan mester,

Uchiha Sasuke!^^
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #798 Dátum: 09 jún 27, 21:12:04 »

Etológia.

-------------
Vá, fujj, úgy tudtam: http://index.hu/tudomany/kornyezet/2009/06/30/a_katicabogar_a_legfelelmetesebb_allat/
« Utoljára szerkesztve: 09 jún 30, 14:41:54 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
xenon
Uchiha Madara
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csiga_@_/"

« Válasz #799 Dátum: 09 júl 09, 15:46:45 »

Hm... ezen így elgondolkodtam és... csak arrajutottam hogy érdekesxD ezek szerint én a fantázia szüleménye vagyok? :O

Köztudott, hogy végtelen számú világ létezik, egyszerűen azért, mert végtelen tér áll rendelkezésre. Mindazonáltal nem mindegyiken van élet, ezért a lakott világok száma véges. Bármely véges szám osztva a végtelennel, jó közelítéssel nullát ad eredményül, így az Univerzum átlagos népsűrűsége nullának mondható. Ebből következik, hogy az Univerzum népessége, maga is zéró, vagyis azok a személyek, akikkel időnként összefutunk, csupán a zabolátlan fantázia termékei.

- Douglas Adams
Naplózva

I know that we have never really met before
But, tell me, does this rag smell like chloroform?
You know that I'm the reason people lock their doors
But, I got nothing but time, so, I'ma wait on the porch
You got nowhere to run too, so, don't try hiding
'Cause I'm known to be like Jack Nicholson from The Shining

Yeah, I'm breaking your door down, so, don't try fighting
Yeah, you gotta keep 'em fed, or the dead keep biting
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #800 Dátum: 09 júl 09, 16:11:49 »

Valami magasabb tudat kéne, hogy a végtelen fogalmával dobálózzunk. Mosolyog

Mellesleg Douglas Adams egy író volt. Ez az írása a Vendéglő a világ végén című könyvében van. Az az egész meg egy vicc. (A nincs élet, nincs pénz, nincs semmi dologgal)

De felőlem nyugodtan beleköthetek egy viccbe is. Mosolyog Szóval: nem állíthatjuk azt, hogy egy végtelen számú világban csupán véges számúban létezik az élet. Az élettel rendelkező világok számának is végtelennek kell lennie, hiszen ha végtelent osztunk - elvileg - mindenképpen végtelent kapunk. (Persze ezt mondja meg az biztosra aki már osztott végtelent. Mosolyog ) De egyszerűbben: ha van egy végtelen világ, abban nem lehet véges élet, hiszen a végtelen bármely pontján találkozhatunk élettel. Tehát ha van egy végtelen Univerzum, abban nem lehet véges számú csillag - amíg nem tudjuk biztosan - hiszen a végtelen univerzumban bárhol lehetnek csillagok. Persze az is lehet, hogy véges számú csillag van, de ezt sem tudjuk biztosan. xD

De ha véges számú lenne is az élet, akkor is, ha elosztanánk a végtelent a véges számmal, mi bizonyítaná, hogy nullát kapunk? Ha végtelent osztunk végessel (illetve végtelennel), elvileg mindenképpen végtelent kéne kapnunk, ami nem egyezik a nullával.

Persze ettől még lehetsz fantázia szüleménye. Mosolyog Én már semmin sem lepődök meg. xD
Naplózva

xenon
Uchiha Madara
*

Csiga_@_/"

« Válasz #801 Dátum: 09 júl 09, 16:20:27 »

Nah ezért a kifejtésért nekem már megérte :"D
Viszont az hogy feltételezzük hogy végtelen számú élet létezik akkor mennyi az esélye hogy találunk egy másikat? :O vagy hogy ők találnak meg minket?
Naplózva

Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #802 Dátum: 09 júl 09, 16:22:26 »

bullshit...
Ez egyszerű logika. Akárhogy is nézi az ember egy végtelen elemű halmaznak bármilyen tulajdonságra nézve végtelen sok eleme van. Legalábbis matematikai oldalról megközelítve a dolgot...

Na arra nem tudom a választ...de körbekérdezősködök pár havernál a NASA-ban Kúl
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #803 Dátum: 09 júl 09, 16:26:42 »

Xenon, bocsáss meg, ha nehéz volt megérteni amit írtam.  Lesütöttszemek Néha, hülyén magyarázok, pedig csak a dolgok mögé kéne látni... Nem olyan nehéz felfogni ezt a logikát. Vagy én magyaráztam rosszul?  Sír

Ha végtelen számú élet létezik mekkora esély van, hogy találunk egy másikat?  Gondolkozik Ööö... Ritka, ha a NASA-sok tudják, akkor majd velem is közöld. x"D
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 09, 16:28:47 írta Saphira » Naplózva

xenon
Uchiha Madara
*

Csiga_@_/"

« Válasz #804 Dátum: 09 júl 09, 16:43:03 »

Látod Látod saphi én mondtam hogy hülyébb vagyok nálad xD nah ennyit erről?xDD
Naplózva

Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #805 Dátum: 09 júl 09, 20:01:08 »

Szerintem az a fogalom valójában nem is létezik hogy végtelen... Csak akkora számokról van szó, amit már nem tudunk definiálni... Pl. 90000000000000000000000000000000000000000000000999999999 Azért már elég nagy szám... Könnyebb azt mondani hogy végtelen... Gondolkozik Mondjuk hülye is vagyok, szóval... bye bye
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #806 Dátum: 09 júl 09, 20:26:45 »

Hát ha idegen létformáról van szó akkor definiáljuk egy kicsit. Jelenleg élettel csak a saját kis planétánkon találkoztunk.
De ez nem zárja ki azt hogy valaha a naprendszeren belül máshol is volt, esetleg van. Ez valószínüleg egysejtű bakteriális élet.
Ha értelmes értelmes élettől beszélünk akkor elsőként az értelmes életet kell definiállnunk. Valószínű hozzánk hasonló fejlettségű "civilizáció" sok van. De ezek olyan távolságban amik számunkra még elérhetetlenek. És valószínű olyan lények is vannak amellyek jóval fejlettebbek nálunk és eljutottak már világunkra, de számukra meg fejletlen ősemberek vagyunk akiknek még meg kell tenni jópár evolúciós lépcsőfokot hogy eljutthassunk olyan szintre.
És akkor még az élet általunk ismeretlen formáiró nem is beszéltünk, Nem szén alapú létformákról, energia alapú lényekről és még ki tudaója miről.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
gordez
Újonc
*

« Válasz #807 Dátum: 09 aug 16, 15:18:29 »

Sziasztok új vagyok a fórumon de szerintem azon is ellkéne gondolkozni hogy az 5 elem szerintem az ember ami egyesíti mind a 4 és használja is, amúgy van minden embernek belső energiája is, és vannak emberek akik tudják alkalmazni használni az energiát.
Naplózva
gordez
Újonc
*

« Válasz #808 Dátum: 09 aug 18, 12:49:38 »

Hali
Szerintem a Darwin evolúciós elmélete zsák utca, mert nagyon sok idő kellene és az emberiség 1 fekete folt a fejlődése, mindenki járt suliba szóval nem kell részleteznem a emberré válást, de gondoljunk bele hogy az utolsó jégkorszak után kezdődik az ókor ami hirtelen a vadászó, halászó ember hirtelen olyan civilizációt épít mint  Egyiptom vagy  a Sumérok mert szerintem az akkori ember buta lehetett honnan találta volna ki hogy kel vízvezetéket fejlett úthálózatot kiépíteni, meg a Piramisokat rabszolgák  fa hengerek segítségével és némi kötéllel elhúztak a piramis építő köveit ami darabbonként több tonnások és ha valami csoda útján a fa hengerre rakták volna nem bírták volna elhúzni még 100 se mert a a súly miatt belesüpped a fa vagy eltörik a és nem bírnák mozgatni, aki megcáfolja annak én csinálok fa hengert és pár tonnás követ szerzek adok neki kötelet és megnézném hogy ha hívna még pár embert hogy elhúzná e: Gondolkozik Gondolkozik Gondolkozik Gondolkozik Gondolkozik Gondolkozik Gondolkozik Gondolkozik Gondolkozik :hmmm?:Az emberiség történelme annyira
sablonos amit elakarnak hitetni a suliba meg mindenhol az emberekkel az ember nem akar az orránál tovább látni , és az ókori fejlett  matematikáról és csillagászatról nem is beszélve, NAGYON KEVESET TUDUNK MÉG MAGUNKRÓL IS. Ajánlom Mindenkinek Nemere István könyvét a rejtélyes elődök című könyvet akit érdekel a téma.
Naplózva
Haku
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

Niggah-chan

« Válasz #809 Dátum: 09 aug 18, 13:29:40 »

gondoljunk bele hogy az utolsó jégkorszak után kezdődik az ókor ami hirtelen a vadászó, halászó ember hirtelen olyan civilizációt épít mint  Egyiptom vagy  a Sumérok mert szerintem az akkori ember buta lehetett
A Homo Sapiens agya (én tudásom szerint) megjelenése óta 10% engedélyez használni. Nos, az emberek, akkor sem voltak sokkal butábbak mint most, csak még nem fedezték fel azokat a dolgokat, amik ahhoz kell, hogy a mostani dolgokat fel tudjuk fedezni.
Szerintem az akkori ember is volt olyan intelligens, mint mi..... Nevet
Amerikába fa építésű házak vannak Nevet. Azokat vonják be betonnal és az is van pár tonna. A fa olyan erős, amennyire mi kezeljük Nevet
Naplózva

Oldalak: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins