25 máj 19, 20:10:07 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 351890 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
atka94
Kezdő Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #540 Dátum: 09 feb 11, 18:19:08 »

Olyan sokan gondolkoznak ezen, de sztem felesleges.
Az életnek nincs értelme. az állatoknak pl a fajfenttartás, és a túlélés az egyetlen célja
az emberé is ugyanez, csak mi már eljutottunk (nem mindenki Pojén) arra a fejletségi, és inteligenciai szintre, hogy eszünkbe jutott elgondolkodni azon hogy mi az élet értelme, mert sokan úgygondolják, hogy van valami oka hogy itt van a földön, és ha oka van, akkor értelme is.

Ha belegondolsz, az ember semmi jót nem tesz a Földér, csak pusztítja azt.
Ez lenne hát az élet értelme? A pusztítás? F@sza
Naplózva

"Pein legyőzhetetlen -.-" " Nevet
wolf
ANBU Osztag Vezető
*

« Válasz #541 Dátum: 09 feb 12, 18:52:22 »

Jaj de kihalt a topic Nevet Fontos hírek.
Elöször is a legfontosabb amit leírni akartam az hogy a LED világításé a jövő Mosolyog 90-95%-os megtakarítás, kevesebb rezsi és még környezetvédő is. Egyik nagy előnye: LED lámpa fénye UV, infra sugarakat nem tartalmaz, így a megvilágított tárgyat nem melegíti fel. Mosolyog 1,5 év alatt visszajön a ráköltött pénz. Egy ilyen ledízzó ára 1900Ft körül mozog de simán megéri. A hagyományos ízzó gyorsan tönkre megy viszont olcsó és eléggé fogyaszt, az energia takarékos drágább ugyanugy hamar tönkre megy és nehezen éri el azt a fényt ami hamar el akarunk érni. A normál izzóban a külső üvegbúra 150 - 250 fok közé hevül.
Ennél jobb a helyzet a gazdaságoss izzónál, ahol már csak 50 fok közelébe melegszik a ház, ezzel szemben a led szinte alig termel mérhető hőt. A legjobb neon izzók 10.000 üzemórát bírnak ki. A led diódák várható élettartalma 50.000 óra. Napi 6 órás használat mellett 21 évig világít.

Adatok a LED lámpáról:
Élettartam (óra): 50 000
Fogyasztás: 1-4,5W attól függ hány Ledest vesz az ember

A spotlámpák GU10-es foglalatuak, a sima becsavarható meg e27. Ha valakit érdekel nézen utána érdemes átváltani ilyen ízzókra. Nekünk is van egy igaz jéghideg fehérbe világít de van sima fehér, és melegfehér (ez az átlagos szín), de kapható kék,sárga,piros,zöld discofényekhez is Mosolyog
Ez nem reklám akart lenni ! Ebbe a topicba tartozik hátha más is kiprobálja és rájön mennyit sporol a rezsin. Éljen az energia takarékosság ikszdé
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #542 Dátum: 09 feb 12, 20:10:20 »

Ez nem egy rossz dolog...ilyesmit hol lehet am beszerezni?...mert nem hiszem hoyg a sarki boltban találok led-es lámpát
Naplózva
wolf
ANBU Osztag Vezető
*

« Válasz #543 Dátum: 09 feb 12, 20:14:34 »

Hát vannak erre specializálodva boltok Nevet Google a barátod Nevet
De sztem nagyobb boltokba is van csak ott drágább és biztos nem lesz olyan amilyet keressel ikszdé
Én már kiszámoltam nálunk minden világítást ha lecserelnénk 104.000ft lenne.
Örülök hogy legalább téged érdekel Mosolyog online piacon nem írok reklámot ott pl lehet szerezni olcson
« Utoljára szerkesztve: 09 feb 12, 20:15:24 írta wolf » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #544 Dátum: 09 feb 13, 21:26:55 »

Saphira baz+..
Az addig ok hogy leírtad a véleményed... lehet hogy nem hiszed el de el is olvastam. VISZONT nekem nem kell a te hszedből kiindulni mert ide mindenki a véleményét, teóriáját írja le, szóval én a tiedtől fügetlenül, egy másik elméletet is írhatok... elolvastam az elméleted. Értelmeztem is, de nem értek vele egyet
röviden és érthetően: le se sz@rom h te mit írtál attól az én elméletem nem fog megváltozni.
U.I am meg lehet hogy hülyeség, amit írtam, sőtt biztos, de ez jutott eszembe kb fél perc gondolkodás után  -.-"

Mi van? Agyadra ment a filozofálgatás?  Hmm?  Lesütöttszemek

Nem arra értettem, hogy olvasd el a hsz-ed előtti hsz-em, hanem az az előtti hsz-em, amit az hsz-ed előtti hsz-emben írtam, és amiben leírtam ugyanazt, mint te, magyarán, hogy egyetértek veled... De bocsánat, ha esetleg minden hsz-emből a negatív energia süt...  No comment Nem kell rögtön neki tapadni az embernek, mert ezt én is tehetném. De nem teszem.  kacsint Kivételesen. xD

vash21:

A Görögöknek nem a még nagyobbra vágyás vezetett a véghez? Dehogynem. Miért is volt a peloponnészoszi háború? Ugye, Athen létre hozta a Démoszi szövetséget, aminek tagjait rákényszerítette, hogy az ő törvényei alapján éljenek. (Csak Athénnel, és az engedélyezett városokkal kereskedhettek, adót kellett fizetni, stb.. ) Athén még több városra akarta rátenni a kezét. Ezt megelégelve, Korinthosz, és hasonló, erősebb városállamok segítséget kértek Spártától, aki ment is segíteni persze. Hogy hagyta volna már ki ezt a csodálatos lehetőséget? Csak Marathonhoz volt nehéz betolni a képüket.
      Aztán háborúztak, háborúztak... meg még tovább háborúztak... És mikor megunták, kötöttek egy kis békét Kr.e. 421-ben. Gondolom rémlik történelemből. De mi is történt akkor? Jött egy kis zseni, tehetséges politikus, Alkibiádész, aki aztán jól elcseszett mindent. Athénnal együtt újra háborút akart indítani, miért? Hogy megszerezzék Szicíliát. Miért? Nagyravágyásból. Emiatt folytatódott a Peloponnészoszi háború egészen. Kr.e 404-ig. Ezek után pedig Görögország már nem volt a "régi". Nagyon nem. Még csak árnyéka sem volt önmagának. Nem csoda, hogy Nagy Sándor könnyen uralma alá hajtotta... Különben meg, szerintem jól jött Görögországnak Nagy Sándor uralkodása. Demokrácia már nem tudta volna összeszedni Görögországot, csak úgy erősödhetett meg, ha minden hatalom egy kézben összpontosult... (Nem mintha megerősödött volna xD) De ezt akkor is Augtustus fejlesztette tökélyre.  Nyelvesít
« Utoljára szerkesztve: 09 feb 13, 21:29:09 írta Saphira » Naplózva

atka94
Kezdő Jounin
*

« Válasz #545 Dátum: 09 feb 14, 00:32:54 »

00OooOpsz  Ohh My God nosh akkor itt az ideje hogy bocsánatot kérjek tőled  bow
na szóval belezavarodtam abba, hogy mit is kellett volna elolvasnom, és nemigazán értettem hogy mit is szeretnél mondani  Neeem
ebben az esetben viszont én voltam h*je, amiért elnézést kérek  Mosolyog
/bazz te vagy a 2. akitől bocsánatot kell kérnem... itt valamit nagyon elb@sztam  Ohh My God /

demokrácia szvsz nincs. mindíg lessz egy olyan réteg, aki megszívja azt hogy akinek pénze van az bármit megtehet  Szomorú
« Utoljára szerkesztve: 09 feb 14, 00:34:13 írta atka94 » Naplózva

"Pein legyőzhetetlen -.-" " Nevet
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #546 Dátum: 09 feb 14, 13:00:47 »

Nemgond.  Mosolyog Én is rosszul fogalmaztam. xD

Hát ebben egyetértek... Teljes demokrácia soha sem volt, és nem is lesz. Meg valószínűleg nem is lenne jó... Nagyon sok őrült ember létezik. Most gondoljátok el, ha mindegyiknek joga lenne mindenhez!  Ohh My God De én amúgy sem szeretem a demokráciát. xD Az emberek csak veszekednek ilyenkor.... Mindenen... Lásd, Magyarország...
Naplózva

vash21
Chuunin
*

« Válasz #547 Dátum: 09 feb 15, 20:49:29 »

A demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenkinek joga van mindenhez és azt csinál, amit akar. Inkább olyasmi, hogy vettek egy nagy halmaznyi jogot, amiről a nagyátlag úgy gondolta, hogy az minden embert alapból megillet, azért mert ember és akkor ezeket a jogokat adták a népnek. (Legalábbis én valahogy így látom.) Definíció szerint, meg a nép uralkodik saját magán, az ő kezében a döntés, a politikusok meg leginkább ennek eszközei.

Szóval az igaz, hogy sehol nincs igazi demokrácia, meg hosszútávon tuti nem is működne, mert az embereket nagytömegben vezetni kell, ha pedig a birkák kezében a hatalom, abból tényleg nemsok jó származna. De rövid időintervallumban jól szokott működni, de a vége mindig szívás. (Bár ez minden államformával irányelvvel és ideológiával így van, lévén az ember messze nem tökéletes és kevésbé társas lény, mint gondoljuk.)

Magyarországon ahogy én látom nem demokrácia, hanem anarchia van. (Ahol ugye mindenki azt csinál, amit akar/mer.) Lásd adócsalások, politika, mentelmi jogok, bűnözés, stb. Nyilván minden országban megvan ez, csak máshol keményen büntetik. Mindenhol vannak adócsalók, de nálunk pár évvel meg lehet úszni, míg külföldön sokkal kevésbé éri meg ilyenekkel próbálkozni.
Egyszóval elég a híradót nézni (nem szoktam, de mamám mindig mindenről beszámol, ha szeretném, ha nem...xD) és kiderül, hogy valóban elég anarchikus állapotok vannak itthon... Szomorú
Majdcsak változik egyszer ezis...^^
Naplózva

Geeez...
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #548 Dátum: 09 feb 20, 11:10:49 »

"Túlhavaztatták magukat a kínaiak

* Index

| 2009. február 19.

Meglepő eredménnyel zárult a pekingi felhők ezüst-jodiddal lövetése: túl sok hó esett a szárazsággal sújtott földekre, így már közlekedni sem lehetett a környéken.

Tizenkét autópályát kellett lezárni Peking környékén csütörtökön, miután a kínaiak túlhavaztatták magukat: a vegyszerrel belőtt felhőkből a vártnál sokkal több hó hullott.

Rakétákkal lőtték a felhőket

A fővárostól északra lévő Hubej tartomány valamennyi sztrádáját lezárták az éjszakai erős havazás után, írta meg az MTI. A 12 autópálya járhatatlanságát annak köszönhetik a helyiek, hogy az egyébként szárazsággal sújtott terület fölött ezüstjodid-rakétákkal kihavaztatták a felhőket a tartomány időjárásért felelős hivatalának megrendelésére.

"A hó nedvességet hozott a talajra, ami enyhítheti a szárazságot" - mondta Guo Jingcsun, a tartományi meteorológiai állomás vezető mérnöke. Tájékoztatása szerint 313, cigaretta méretű, ezüst-jodid rakétát lőttek szerdáról csütörtökre virradóra a felhőkbe, amitől a vártnál jóval erősebben havazott. Az időjósok figyelmeztetnek, hogy a hózáporok csütörtök éjjel a tartomány északi részén folytatódnak.

A kínaiak gyakran alkalmazzák az időjárási körülmények megváltoztatásához az ezüst-jodidot. A köd eloszlatásához, a jégesők keletkezésének megelőzéséhez és a normál felhők esőfelhővé alakításához ugyanarra a módszerre van szükség. Jégesőt úgy lehet elhárítani, ha jégmagképzésre alkalmas ezüst-jodidot juttatnak a veszélyesnek ítélt felhőbe. Így túl sok mag lesz a felhőben, amik elvonják a természetes jégmagoktól a nedvességet, a jégszemek mérete lecsökken, sőt, akár teljesen elolvadhatnak a természetes magok is.

Száraz megnyitó

Az esőcsinálás, vagyis a normál felhők esőfelhővé alakítása ugyanezen az elven alapul: a hozzáadott ezüstjodid jégmagot képez, de ezek a magok aztán el is olvadnak, mire földet érnek, és normál csapadék képződhet akár a bárányfelhőkből is.

Peking a 2008-as Olimpia alatt teljes hadsereget vonultatott fel az időjárás ellen: mindenáron el szerették volna kerülni, hogy essen az eső az olimpiai játékokon, különös tekintettel a nyitó és a záróünnepség ideje alatt.

A cél elérése érdekében vásároltak az IBM-től egy 80 darabból álló Power5+ processzoros szervert, ami 9,8 teraflopsos számítási kapacitással bírt. Ezzel a szuperszámítógéppel modellezték az események területét körülvevő 44 négyzetkilométernyi területet. A programban harminc repülőgép, több mint 7000 légvédelmi gépágyú és közel 5000 rakétakilövő vett részt, ezek juttatták a megfelelő kemikáliákat a felhőkbe."

Wow!
Időjárásba való beavatkozás?
Mivel én nem figyelem az olimpiákat, ezért nyáron nem hallottam erről.
Csak  most. De b@sszus... ezen azért töprengeni kell.
Milyen jól megbolygatja a fenti dolgokat. Heh, és mi csak a globális felmelegedést okoltuk az eddigiekért xD Pedig azért ez is jócskán beleszól a változásokba...
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #549 Dátum: 09 feb 24, 15:00:49 »

http://zona.hu/article/2127/miert-vannak-repadarabok-minden-hanyasban.html

Némi ez+az az emberi lényről:D
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
titius
ANBU Osztag Vezető
*

Sharingan

« Válasz #550 Dátum: 09 feb 26, 21:29:33 »

Nos én még a hatodik elemhez szeretnék hozzá szólni.Mert szerintem a villám elem lehetne magának a tűz elemnek is a része.De ám,ha belegondolunk levegő-föld tűz-víz ezek összekapcsolódnak.Pontosabban mondhatjuk ,hogy "ellentétei"egymásnak.Szóval lehet ,hogy a hatodik elem  a villám valamiféle ellentéte lenne?Illetve ti hisztek a telekinézisben?Az is összefüggésben van az energiákkal.
Naplózva
titius
ANBU Osztag Vezető
*

Sharingan

« Válasz #551 Dátum: 09 márc 03, 19:30:38 »

Jah tényleg láttam ,hogy korábban írtátok ,hogy a gőz jó lenne ,mert megégetné az embert.Nos egy kis kémia érdekesség képpen.
A reakcióhő ,vagy is ,hogy a test mennyi hőt ad le a következő tényt világosította meg:
2H2o(gáz)+O2(g=gáz)=2H2O(f=folyékony)  Qr=-572 KJ
2H2o(gáz)+O2(g=gáz)=2H2O(g=GŐZ) Qr=-484 KJ
Nos ha nem lenne világos...A folyékony tűz forró víz sokkal nagyobb hőt ad le és éget meg ,mint a gőz!
Ismétlem ez csak érdekesség!A gőz elem attól még jó lenne...
Naplózva
wolf
ANBU Osztag Vezető
*

« Válasz #552 Dátum: 09 márc 04, 00:30:47 »

Ezt érdemes ezt elolvasni Nevet http://www.philips-blog.hu/component/content/173.html?task=view

Kihalt a Föld topic Nevet asszem ma volt a tévébe hogy egy kis bolygó majdnem eltalálta a Földet...
Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #553 Dátum: 09 márc 04, 11:44:14 »

Szép:D

És én is hoztam valamit: http://index.hu/tudomany/kornyezet/2009/03/04/rozsaszin_delfint_fotoztak/
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #554 Dátum: 09 márc 04, 12:07:35 »

Érdekes cikkek...
Az a lámpa...olyan szépen mutatna bárhol

http://www.zoldtech.hu/cikkek/20090202-aktiv-keszhaz
Naplózva
Oldalak: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins