24 nov 16, 22:21:48 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 870 871 [872] 873 874 ... 902
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 8  (Megtekintve 1355670 alkalommal)
0 Felhasználó és 11 vendég van a témában
STM
Shinobi no Megami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #13065 Dátum: 12 ápr 18, 23:33:48 »

Mindegyiküknek egyedi arcszőrzete volt. Nyilván arra kíváncsi, melyiket találod divatosabbnak?
Naplózva
mugen
Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

gentlenazi

« Válasz #13066 Dátum: 12 ápr 19, 14:43:29 »

STM
hát nem nyilvánvaló?!
heo
Azért ,mert ritka az olyan ember aki szereti használni az eszét,az még ritkább aki "csak ugy"gondolkodik
Ezert érdekel nagyjából,jó ilyen emberrel is beszélni, nagyritkán ha találkozik az ember.
Azért ez a két ember mert róluk lehet beszélni,meg mert ez jutott eszembe:DDD,igazából azért is ,mert általában ezt hallani:
                -utálja,mert gonosz,de nincs valódi véleménye
                -júúúj ,Hitler\Sztálin,de király......
                -OK...(semmi hozzáfűzni valója)

és akiknek van véleményük azok vagy:azonosulnak,elitélik vagy csak elmondják velk kpcsolatos véleményüket
illetve aki nem teljesen azonosul.....

Am zavar,hogy érdekelt a véleményed(olyan hangvételt "éreztem")vagy csak én éreztem igy?!
Naplózva

Pet:Hiname(harap,de már szobatiszta)

Olyan nincs,hogy olyan nincs!

Élj úgy,hogy a papnak minnél kevesebbet keljen hazudnia a temetéseden!

"Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet,de elfáradni soha!"
^^
Uchiha Madara
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

he/him. flexee. fórumszarvas.

« Válasz #13067 Dátum: 12 ápr 19, 15:14:18 »

oké nekem most esett le, hogy miről beszélgettek.

én nem tudok amúgy szinte semmit róluk, bár láttam dokumentumfilmet, pl Hitler bukását.
Nem szimpatizálok a háborúval, főleg nem a kirobbantóival, hiszen ezek inkább hatalmi "játékok", aminek az emberek látják kárát. Addig oké, mondjuk még az sem, de régen az ellenségek kivonultak és úgy ölték egymást, aztán kezdődtek a "szervezetten támadjunk a lakosságra" dolgok, ami aztán végképp felháborító. Persze előtte is gyújtottak fel falukat, de én inkább a "bombázzuk le a városokat"-ra gondolok. Ha jól emlékszem Drezda vál földdel egyenlővé, vagy nem? Hmm?
Mondjuk nem megbízható a volt töri könyvünk, érződött rajta, hogy elfogult volt a szerző, de a velejét megértettük. Persze minek pofázik bele ilyenkor az ember? Mert elmondom amit tudok, ti meg leszóltok, és így megtudom mit tudtam rosszul Gondolkozik így csak jól járok ikszdé meg jó meghallgatni mások véleményét is Gondolkozik
Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #13068 Dátum: 12 ápr 19, 15:17:49 »

Szerintem egyikük sem érdekes személyiség. Mindkettejük hamis volt és eredetileg nem annak a nemzetnek voltak tagjai amit később irányítottak. Hitler sosem érte el a célját, azt nem amit eredetileg eltervezett. Sztálin számomra egy semmilyen ember. Ami érdekessé teszi, hogy sikeresnek volt mondható, úgy, hogy közben nem volt érdekes, nem voltak saját tervei, ötletei és igazából karizmatikus sem volt. Nem volt jó szónok sem, az egyetlen amiben jó volt az a vetélytársak kiiktatása.

Viszonylag sokat tudok róluk, tényeket leginkább, de személyiségileg nem ismerem egyiket sem. Amint hatalomhoz jutottak megszűntek önmaguk lenni. Innentől kezdve számomra nem érdekes emberek. Ami pedig az ezen korszak előtt tudható róluk nem túl érdekes. Számomra senkiknek tűnnek.

Nem zavar, de ez a fórum nem erről szól, ráadásul nem tartom magam egyedülinek, aki az általad leírt személy is lehetne. Itt a fórumon is van legalább 20 ember kapásból, de, ha jobban körülnézel, akkor 100 vagy több is lehet.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
mugen
Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

gentlenazi

« Válasz #13069 Dátum: 12 ápr 19, 15:31:32 »

heo
róluk még nem tudom,de pl osztály ,sőt iskola szinten nincs ilyen ember szal.....
(legalábbis nem ismerek )meg ugye nyilván egy troger nem ilyen.......és hát sok ilyen van.....
Szerintem Sztálin egy elmeháborodott volt,semmi erdemlésre méltót nem csinált és voltak akik tényleg tisztelték és van akik most is.Erre értettem ,hogy érdeke,mondjuk ez annak az embernek aki hisz benne....a dolga....
Hitler,ő szerintem jó politikus és hadvezér volt,de megőrült aztán onnantól hagyjuk.....
Az a baj ,hogy nem tudok eleget ,hogy biztos véleményem legyen ezért alakul folyamatosan ,de annyit tudok ,hogy ez a változó véleményem legyen.
A te megvilágitásodból nézve tényleg értéktelenek ,de mondjuk akkor Napóleonról mit gondolsz?
-Mindkettejük hamis volt és eredetileg nem annak a nemzetnek voltak tagjai amit később irányítottak.
ezt kifejtenéd(annyit tudok h Hitler osztrák volt)

^^
Igy sokat lehet tanulni az biztos csak sajnos az alacsony értelmiszintel rendelkező emberek kiröhögnek,mintsem elgondolkodnának ,hogy ez lehet hasznos.
Lakosság támadás szerintem a hadviselés legalja.
Naplózva

Sabaku
Shinobi no Megami
*

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #13070 Dátum: 12 ápr 19, 15:38:46 »

Hát, maga a hadviselés is mindennek a legalja, ha belegondol az ember. Akarok a másik nemzettől valamit, ezért háborúzzunk! És kik vesznek rész a háborúban? Tök egyszerű, hétköznapi embereket, akiket nem különösebben érdekelnek a hatalmi játszmák. Ebben igazából azt tartottam mindig is lenyűgözőnek, hogy végrehajtják. Egy idegen ember parancsára. Aki hiába elnök, király vagy akármi, valószínűleg semmivel sem több náluk, csak puhább székben csücsül. Elég lenne azt modnani, hogy 'ezt enm akarom, így nem csinálom' és nem lenne többé háború. A vezetők a nép nélkül semmit nem érnek. Nem is kell ellenük lázadni, csak elengedni a fülünk mellett amit mond, és ennyi.
Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13071 Dátum: 12 ápr 19, 16:05:05 »

Atyaúristen...

Hitler valóban osztrák volt, de mivel a nagynémet egység, birodalom (Großdeutsches Reich) híve volt, ezért ez egyáltalán nem számít. Az osztrákok is németek. (És nem csak Hitler gondolta így, ez egyszerűen így van) Magyarán ezzel érvelni hülyeség.

Sztálin nem volt orosz, hanem grúz-oszét vegyes származású, de mivel ideológiája a proletár internacionalizmust hirdette, ezért ez egyáltalán nem számít. Magyarán ezzel érvelni hülyeség.

A Bukás nem dokumentumfilm.

Elmeháborodottnak meg nem érdemes egy olyan embert nevezni, aki évtizedekig uralt egy 150 milliós népességű, két kontinensre kiterjedő országot, megnyert egy világháborút, és közben az ország területét is jelentősen növelni tudta. Elmebetegeknek ez nem megy. Természetesen ettől az ő és a rendszere bűnei nem vállnak semmissé, hanem nagyon is elítélendőek, én is elítélem őket, de azért bocsássa meg az Isten nekem, nem elmebetegezem le azt, aki ilyesmire képes volt. Nevezzük gonosznak, gátlástalannak, hatalommániásnak, nagyravágyónak, stb ezek mind elmondhatóak róla, de az elmebeteg nem. Sztálinban valóban volt egy jókora adag paranoia, ami tényleg betegesnek számít, de ez szinte minden egyedül nagy hatalmat birtokló emberben megjelenik egy idő után. (Ceasar kivétel volt. Jól meg is szopta.)

Hitler sem elmebeteg volt, fanatikusan hitt abban, amiben, és a kezdeti sikerei (a hatalomátvételtől a második világháború első időszakáig) meg is erősítették abban a hitében, hogy képes teljesíteni a céljait. A végén pedig nem őrültségből harcolt az utolsó percig, hanem mert ő és az emberei tudták, hogy ez egy totális (megsemmisítő) háború, és ha vereséget szenvednek, akkor kivégzik őket. Ezért nem adták fel. A németek meg, az egyszerű nép, úgy néz ki nagymértékben egyetértett ezzel, hiszen harcoltak ők is végig, még Berlinben is. (Ha megnézzük mi lett a mai Németországból, akkor azt hiszem, jól is tették.)

Ha a hadviselés mindennek a legalja, akkor kérlek a továbbiakban tartózkodj az Internet használatától, mivel ez (is) a hadászati kutatások eredménye. (ARPANET/MILNET)

A vezetők valóban nem érnek semmit a nép nélkül, de a népnek se megy vezető nélkül. Hiszen előbb volt nép, mint vezetők (előbb estünk le a fáról és csak utána lettek királyok) szóval azért valahol mégis van értelme ennek a dolognak, nyilván nem véletlenül kezdték el ezt egyszer nagyon régen. Ja és, szinte minden korban voltak olyan időszakok, amikor a nép legalább annyira akarta a háborút, mint a vezetők. (Bosszúból egy korábbi vereségért, vagy csak simán a rablás kedvéért, stb.) Természetesen ettől a háború még igencsak ocsmány dolog, jobb kerülni az ilyesmit, amennyire ez lehetséges.
Naplózva
^^
Uchiha Madara
*

« Válasz #13072 Dátum: 12 ápr 19, 16:07:39 »

Én bizony értékelném, nem is kicsit, ha egyszer igazi béke lenne. A mostani állapot nekem inkább fegyverszünetnek tűnik, és szinte kilátástalan, hogy valaha is jobb belátásra tér az emberiség, mindig lesznek olyanok, akik nem bírnak magukkal, és olyanok is lesznek, akik vakon végrehajtanak parancsokat. Szerintetek lehetséges lenne, hogy több ezer év múlva képesek lennének az emberek előítéletek nélkül, csendesen egymás mellett élni? Én nemhinném. A technika fejlődik, és szerintem nem az lesz az első dolguk az embereknek, hogy ha feltalálnak egy új hiperbombasztikusrobbanósmindentmegsemmisítő[...]ultramechanikusextrakényelmescsúcsszuper fegyvert, hogy megsemmisítik, mert akkor minek kezdték fejleszteni?? neeem...sakkban fognak tartani vele másokat, és övék a hatalom. és végülis ott vagyunk, ahol kezdtük. hatalom. az emberek nem-igen tanulnak a hibáikból, vagyis a többjük nem... komolyan, egyszer maguk alá fogják robbantani a bolygót Noexpression
na ez aztán az optimizmus csúcsa ikszdé

nem dokumentumfilm? jó tudni. rá kellene gugliznom arra, hogy mi az a dokumentumfilm xD

Most Aes-samát elképzeltem, ahogy olvassa ezeket, és bevág egy facepalmot, utána megsemmisülten nekiáll javítgatni ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 19, 16:08:31 írta ^^ » Naplózva

mugen
Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

gentlenazi

« Válasz #13073 Dátum: 12 ápr 19, 16:23:55 »

Aes
Jó,nem elmeháborodott,de azért kicsit durva volt,h oknélkül megöletett sok embert!
Sokra vitte,de én akkor sem tartom az ötletét ertelmes emberi gondolatnak,Leninig még oké volt.....
Hitlerre nem sok rosszat mondhatunk mert nem nagyon volt a történelemben még egy olyan ember aki adni akart nekünk nem pedig elvenni(Csehszlovákia feldarabolásakor egész Szlovákiát vissza akarta adni nekünk csak elutasitotta Horthy,Erdély magyarlakta részek visszaszerzése  ha csak időlegese isen is,)
A baj az volt ,hogy a parkinsonjába meg a rosz kezelésbe vagy megőrült vagy tényleg ugy gondolta ,hogy ha vesztünk akkor is métósággal....ez jobban illene hozzá.De háttér tudás nélkül annyit mondhatunk HA pártatlanul nézzük:jó politikus hadvezér,de sajnos vesztett,ha nyer volna mi is nyerünk és most igen szépen álnánk......
Kár ,hogy ilyenkor ezt nem láthatom "isten szemével":DD

^^
béke???
itt háboru lesz és sajna kell is!
ennyi embert nem bir el a föld
és kik azok akik túl sokan    vannak,de nem akarnak megállni???
és mégis ők a legfelszereltebbek hadászatilag                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #13074 Dátum: 12 ápr 19, 16:28:16 »

Aes, ez igaz, Hitler a híve volt ennek, ám sem előtte sem utána nem létezett ilyen.

A nemzetköziséget Marx hirdette, de azért mindketten jól tudjuk, hogy ő sem gondolta megvalósíthatónak.

Az alaptörvényt olvasta valaki? Benne van még a sorkatonai szolgálat?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Sabaku
Shinobi no Megami
*

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #13075 Dátum: 12 ápr 19, 16:29:30 »

Nem azt mondtam, hogy nem kell a népnek vezető, a kettő együtt jár. Vezető nélkül nincs nép, mint összefüggő tömeg, de nép nélkül sincs vezető.
Ha bosszúból akart egy nép háborút, annak mi vol az oka? Egy előző háború. És már megint ott tartunk, mint az elején.
A rablós dologgal meg igazad van. Az embereknek ha nyugta van, rögtön generálnak maguknak egy újabb problámát, mert nincs jobb dolguk. Ez amúgy egy tök érdekes téma lenne, de hiába tudja mindenki elméletben, hogy működik a nép-vezető viszony, nem fog megváltozni a helyzet. Szerencsére.

Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
^^
Uchiha Madara
*

« Válasz #13076 Dátum: 12 ápr 19, 16:33:50 »

Engem ez az ellentmondás foglalkoztatott általánosban is: indítsunk háborút a békéért! Hmm? Ezzel azóta sem tudtam mit kezdeni. Persze régebben sokat gondolkodtam ezen, de mára beletörődtem, hogy nincs értelme ezen fáradoznom >.<#
Naplózva

mugen
Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

gentlenazi

« Válasz #13077 Dátum: 12 ápr 19, 16:42:37 »

ez nem ellentmondásos
indits egy háborút ,hogy utána béke legyen!
sose lesz béke!amig az emberek nem lesznek képesek a világgal összhangban élni,rendezni pénzügyeket nem mások kárára,családonként 2 gyerek meg ilyesmi
és nem kényszerből hanem azért,hogy más is szülhessen anélkül ,hogy tulnépesednénk.....
Naplózva

Zizi100
ANBU Kapitány
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Micisapkás Magdi Anyus fan, ki szeret sokat írni!

« Válasz #13078 Dátum: 12 ápr 19, 16:47:36 »

Hmm, hmm...

Szívesen hozzászólnék a témához, csak félek, hogy semmi érdemlegeset nem tudok majd írni, esetleg hülyeség, úgyhogy hagyom. Nevet

De a béke lehetetlen, na meg amit mugen mondott a túlszaporodás... vagy felköltözünk 100 éven belül a holdra, vagy békésen egymás nyakában döglünk meg, vagy írtjuk a népet.
Naplózva

Kell a világnak néhány hülye ember is. (pl.: Én) ; Alcohol is free!!!
- Honnan éri Sasukét a fény? - Sehonnan mert jobb neki a sötétségben! *by heo*
Családom: Mester ~ heo, Tesóm ~ samdav, Gazdám ~ A-c
^^
Uchiha Madara
*

« Válasz #13079 Dátum: 12 ápr 19, 16:51:33 »

de maga az, hogy ha valaki békéről beszél, akkor hogy jöhet oda a háború? én értem, hogy te mit akarsz, csak szerintem te nem, hogy én mivel dobálózom xD

még megfogalmaznom is nehéz, hogy mire gondolok ikszdé

én nem azt mondom, hogy felejtsük el mi történt, hanem megbocsájtani kell, tanulni belőle, egyszóval befejezni, de ez csak akkor teljesülhet, ha mindenki akarja. márpedig sosem lesz olyan, hogy több milliárd ember egytől.egyig ugyanazt akarná, mert akkor nem tartanánk itt. az is egy "megoldás" hogy egy egységes uralom alatt legyen a föld, de ez meg hülyén hangzik, ráadásul kivitelezhetetlen. persze elméletben sem működne hibátlanul, szóval gyakorlatilag bukásra van ítélve Hmm? remélem értitek mit akarok, mert nem vagyok a szavak embere, máshogy nem tudom leírni smirksweat

szerk: szia Ziziii Nevet
Naplózva

Oldalak: 1 ... 870 871 [872] 873 874 ... 902
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins