Nekünk pénteken volt!
Minden 9. osztálynak értelemszerűen a hozzá tartozó 12.-nek kellett minden óhaját teljesíteni, és nekünk narancssárga töknek kellett beöltözzünk (arra a 2 órácskára ameddig az avatás tartott ) úszósapkát kellett a fejünkre húzzunk, gumikesztyűt, és flip-flop-ot mintás zoknival.... Mindenki azt mondta én tiszta aranyosan néztem ki, én viszont totál bénán éreztem magam, csak úgy mint a többiek

Aztán térden ülve kellett hajlonganunk, majd ugrálva üvölteni: 12 DÉÉÉÉÉ!! 12 DÉÉÉÉ! Én meg végig röhögtem.
Az már nem volt vicces, mikor az esküt fél lábon, hiba nélkül kellett mondjuk, mert ha bári elrontotta a 4 9.-ből, akkor újra kellett kezdenünk...
A végén nyelvtörők voltak: Jamaica a jamaicaiaké.
Sárga bögre, görbe bögre, törpe bögre, sörbe köpve, körbetörve ( próbáljátok ki!

)
Ez már meghaladta a képességeinket, így a Lenin mauzóleumának lelinóleumozása után címűt már kihagyták...

Majd szín szerint csoportosítva kellett feladatokat csinálnunk. Egyik másik szín erősebb feladatokat takart, mások kevésbé.
Én szürke voltam, így semmi extra nem volt, se énekelnem se táncolnom nem kellett, csak épp gyufaszállal kellett lemérnem a focipálya felezőt,

és kukás zsákba "napfényt kellett gyűjtenem", amit a tornateremben kellett "leadni"
magyarán ez olyan képletes, mint hogy: Fújd el a zseblámpát...

Majd a gimit kellett " eltolnunk" és vissza, és újabb ugrálás, hajlongás és éljenzés után, hivatalosan is Vajdásnak nyilvánítottak minket...
Egyszóval rosszabbra számítottam...
És végül este 7-kori indulással egy gólyabállal zártuk a napot, és nekem táncolnom kellett az avatómmal!

( ez elég nevetségesnek tűnhetett, ő 195+ én meg vagyok 160.... )
Aztán diszkózás ment, amiért annyira nem rajongtam, jobb lett volna keringőzni. A másik pedig: székek nem voltak, és
még a vízért is fizetni kellett...

Nem tudom érdekel-e benneteket az ez előtt lévő 2 napos rendezvény, a Vajda-napok részletei. Csak azért, mert most nincs időm írni többet...