Végigolvastam az egészet, és egyetértek a kommentelőkkel, a cím csak ENYHÉN félrevezető...
Tehát a title azt takarja, hogy Toriyama bejelentette a manga folytatását és lesz SSJ5, míg a cikkben csak "talán"-t mond a mangaka az egészre és azt nyilatkozza, hogy nem lesz több SSJ szint (már ha igaz ez az egész). Maga a szöveg elég hihető, hisz már a Buu saga közepe óta látszik, hogy Toriyama meggondolta magát az új SSJ szintekkel kapcsolatban, hisz inkább a sima szupercsillagharcos módban harcolt Goku is a végén Buu ellen és Gohan meg megkapta a teljes erőt, amihez megint csak felesleges az SSJ, vagy SSJ2 (ez mire leesett a töredezett francia alapján magyarra szinkronozott epizódokból...
)
A filmben meg megint láttuk, hogy inkább a sima forma, SSJ1 és GOD mód volt csak Goku részéről... Pedig az SS3 a best!
Na, de elkalandoztam
Szóval nem lesz új szint, pláne nem ssj5, mert akkor számításba kéne venni a 64részes GT-t is és ezek után az Istenek után lassan már mehet is a kukába az.
Elvileg azért folytatná a mangaka, mert sok a fan kérés, amit meg is tudok érteni, mert most ezzel a sok Hakaishint és SSJ GOD módot szépen lehetne boncolgatni, meg elvileg visszatérne (hasonlóan, mint a GT) ez is az inkább kalandozásra és utazásra felépített történetre, mert már a Z Frieza óta csak a harcokról szól. Ezt is teljesen megértem és be kell ismernem. Viszont!
Ha fake, ha nem, ha akarja Toriyama, ha nem, szerintem már felesleges tovább vinni a Dragon Ball történetét, mert nem tudna újat mutatni. A szereplők már olyan erősek lettek, hogy kész bolygókat tudnak elpusztítani és már rengetegszer láttuk az új random főellenség megjelenését, aki egy pöccintéssel elintézi a Z harcosokat, aztán valahogy Goku torka szakadtából üvölt és mégis győz, megmenti a világot több, mint 9000-szer... Unalmas.
Ráadásul maga a neve is teljesen ki lett már használva, értem itt a kristály gömbök működését és szerepét.
1-2 film még belefér, de egy sorozat már nem. Persze ez csak az én véleményem.