Ahri ellen sosem játszottam jól ,de vele elég jól lehet szívatni , E max azt had szóljon , és mikor már nincs annyi élete ,de még nem várja ,flash Q-E-R- ignite és pápá, legalábbis akkor ha még nem tudtam elég cuccot venni. Ha igen akkor egy alap combo.
E-t maxolod, mármint a Charmot? Rossz ötlet.
Mondom miért:
1. Az E egy spell shot, ami a legelső útjába kerülő ellenfelet sebzi
2. 12 sec cd
3 csak 180 +36%AP a max sebzése.
Mit maxolj helyette? Természetesen a Q-t.
1: Spell shot, de az összes útjába kerülő ellenfelet sebzi.
2: 7 sec cd
3 140+32,5%AP a max sebzése kétszer. egyszer oda egyszer vissza. Visszafelé true damage-t oszt, ezzel figyelmen kívül hagyva az ellenfél resistjét. (magyarán akár egy full tankra is szépen sebezhetsz vele)
Játékmenet.
Fejlődés Q-E-W-Q-Q-Ulty
Q-val folyamatosan pókolod az ellenfelet, ha minionok mögött van.
Ha közvetlen el tudod találni, akkor pedig E-Q-W (A Q-t és W-t szinte egyszerre nyomod)
Hogy mirt E-Q-W?
Ha az E-vel eltalálod, akkor a Q, W, Ulty képességek 6 másodpercig 20%-al nagyobbat sebeznek az ellenfelen
Minion mögötti ellenfél elintézése.
Flash/Ulty val átugrod, majd E-Q-W-Ignie-AA-Gunblade-Süni
Ellene:
Az E-je ellen védekezhetsz azzal, ha minionok mögött maradsz.
A Q-ja ellen viszont ez már nem véd, így ha lehet a minionok mögött állva próbáld dodgeolni.
Ha a beérkező találatot nem is, a visszafelé irányulót mindenképpen.
Konkéárt elméleti tippek.
Luxszal Ahri ellen.
Mindkettőnek ki kell jönni a minion pajzs mögül és megkerülni az ellenfél minionjait.
Lux a Q-ra, Ahri az E-hsználatra keres lehetőséget
Viszont Ahre E-je 975 távolságig megy
Lux Q-ja pedig 1175.
Amennyiben Ahri ilyenkör közelít feléd, akkor mire eltalálja a Q-d elég közel lesz hozzád, hogy használj az E-t.
Amit ajánlok.
Hogy egy kisebb kitérővel próbáld meg dodgeolni Ahri E-jét, majd Q-E-Ulty.
A másik lehetőség, ha jók a reflexeid, ha Flashel átugrod az E-jét, majd kombó.
Ahri E-jét Katrina E-jével tudod védeni.
Ennek feltétele.
1. Ez csak akkor lehetséges, ha ő használja előbb az E-t.
Ha te használod előbb, akkor elugorhat mellőled, majd rád küldve az E-t kiszed az Ultidból és hatalmas börsztöt oszt
2. Legyél elég közel, hogy E-t tudj használni.
A te ranged kissebb, éppen ezért csak piciny időd van reagálni.
Ha Ahri nincs elég közel, akkor próbálj oldalra elugrani egy minionra, vagy wardra.
A trükk lényege, hogy miután átugrottad az E-jét, már nyugodtan tudsz ultizni, viszont elég nehéz és én is csak elméletben jöttem rá, gyakorlatban még nem volt lehetőségem.