Huh.. Régen jártam már erre
Közben meg lett a platina
Na a patchel kapcsolatban írok pár sort, mert biztos van olyan, aki nem olvasta, és segíthet neki (nem írok le mindent, csak a nagyobb változásokat):
Draven passzívját megváltoztatták, itt kölcsönveszem Thunderhawk leírását:
League of Draven: Ha miniont vagy szörnyet öl, illetve ha elkapja a baltáját, akkor kap 1 Stacket a passzívja. Ha megöl egy enemy championt, akkor elhasználja a Stackjei felét, és minden stackért +3 goldot kap. Halálkor a fele stackjét elveszíti. - Erre azért volt szükség, mivel Draven laning phase/early game (a játék eleje, amikor lanen vagy és farmolsz) túlságosan erős volt. Nem tudtad megverni, annyival nagyobb sebzése volt, gyengíteni 'nerfelni' kellett. Több ötlettel jött elő a riot, de az új passzívját találták a legcélszerűbbnek, mivel így megmarad a Q sebzése, a játékélmény, viszont a passzív már nem fog neki nagyobb sebzést adni. Dravennek még mindig a legnagyobb nyerési aránya van solo rankeden, ebből látszik, hogy még mindig jó.
Hecarim mana költségeit még feljebb vitték, erre szerintem nem volt szükség, így is rengeteg jungler van, aki lekörözi, nem értem miért nerfelik tovább.
Corki mana költségeit lejjebb vették, egyre többen viszik a patch óta és a nyerési aránya is feljebb ment.
Az emberek felfedezték, ha Kennent felviszik topra, nagyon nagy előnnyel indul. Mivel távolsági, ranged, így úgy zavarhatja(harass) az ellenfeleit, hogy ő nem sérül meg, könnyű a közelharcosok ellen a lanet megnyerni. Pár támadásból, mikor az ellen odament a minionokhoz könnyen leszedte az életének a nagy részét. Ezért lejjebb vitték az alap sebzését 50.5-re. Eleinte féltem, hogy az egyik kedvenc topos karakteremet játszhatatlanná teszik, mert eredetileg nagyobb gyengítéseket szántak neki, de nem így lett. Ezen felül a passzívjának az idejét, ameddig az ellenfelen marad 6 másodpercre csökkentették. (ha kennen egyik képességével eltalál egy ellenséget, akkor megjelöli. Ha három jel van egy ellenségen, akkor elkábul(stun).) Szóval véleményem szerint nem változtattak rajta annyira sokat, még mindig jó.
Leblanc - elérkeztünk ahhoz a ponthoz, mikor nem tudok nektek mit mondani, mert még nem láttam a karaktert, de egyértelműen erősítettek rajta. A legfőbb változást azonban a végső képessége jelenti, aminek mostantól alap sebzése van és nem egy másik képességének az x %-át sebzi.
Nunu- Az élet/szintjét lejjebb csökkentették, így nem lesz annyira tankos. A Q-ja kevesebb true damaget üt. A következő patchben ismét Nunu nerfek várhatóak, mert még mindig broken a Q-ja.
Shyvanát és Ziggset is buffolták, bár inkább ziggs örült ezeknek a változásoknak, mert ő ténylegesen jobb lett, azonban a mana költségei még mindig túl nagyok, hogy lássuk versenyeken. Shyvana E-jét pedig még mindig senki sem fogja elsőnek maxolni, szóval nem volt valami jó változtatás.
Az Oracle 4 percig tart 5 helyett és nem tűnik el halálkor. A wardok kiütése 30 aranyat ér és ha más vision wardja/oracleje miatt tudtad kiütni, akkor a kiütésének egyik felét te kapod meg, a másikat pedig az, aki miatt meg tudtad látni(aki letette a wardot/oraclet vett).
Több aranyat ér egy karakter, ha egymás után többször meghal.
El is értünk a végére, ahol még a Jayce gyengítést kéne megemlítenem, mivel az E (acceleration gate) töltési idejét(cooldown) 16-ra változtatták minden szinten. Ezért kevesebbszer fogja tudni elnyomni az E+Q kombóját. A kapu nélküli Q-jának viszont megnövelték az alap sebességét, hogy könnyebben el lehessen találni vele az ellent. A másik ami rosszul érte Jay-t, hogy nehezebb kistackelni a muramanát. Azt hiszem, hogy ennyi a mostani patchre.
A rossz hír(kinek mi, ugye:P), hogy további gyengítésre számíthatunk a következő patchekben. Gondolkoznak azon, hogy az R-t nem lehet fejleszteni, és helyette a többi képességére 6 pontot tehet. Az is felmerült, hogy a sima Q-ja területre sebezzen, a kapu+Q-ja pedig csak egy ellenségre. Olafot pedig erősítik. Ap yi pedig kikerül a játékból, vagy legalábbis nem lesz olyan broken, mint most.
Ne haragudjatok, ha véletlenül valamit furán fordítottam, vagy nem tudtam lefordítani, próbálkoztam hogy mindenki számára érthető legyen. Ha valami mégsem érthető szóljatok