Általában azért nem érdemes több ugyanolyan itemet is venni, mert általában ilyen formában a 2.-nak a képességei semmibe vesznek. Vagyis többet fizetsz olyan dolgokért amik fölöslegesek.
PL: Blade of the Ruined King képességei:
+25 attack damage
+15% life steal
+40% attack speed
Unique: Your attacks deal 5% of the target's current health in physical damage (60 max vs minions and monsters).
Active
Unique: Drains target champion, dealing 15% of the champion's maximum Health in physical damage and healing you for the damage dealt. Additionally you steal 30% of their movement speed for 4 seconds - 60 second cooldown. (500 range)
Az alsó két képessége "UNIQUE", ez azt jelenti, hogy teljesen mind1 hány ugyanolyan vagy hasonló itemet veszel, ilyen passzív képességet csak 1szer lesz, többször nem. Vagyis a 2. item már csak a +25 ATK dam, a 15% lifestealt- és a 40% atk damanget adja, de emiatt az item sokkal drágább mint amit ér, elpazarolsz pénzt felesleges dolgokra.
Ugyanez igaz a cipőre is. Lehet neked 6 cipőd, de csak az egyiktől kapod meg a Mov Speedet.
Ad Carry hősökhöz (long ranged, basic attackos) általában 4 fontos item való: Berzerker Cipő, Infinity edge, Phantom Dancer, Blooodshirter + és igen amióta bejött a Blade of the Ruined King, és a Statikk Shiv is oda tartozik, bár ez már inkább hős függő.
Én mindig a Berzerker Cipő, Infinity edge, Phantom Dancer, Blooodshirter szoktam a saját alapomnak tartani. A 5.-6. itemhez meg általában olyat szoktam venni, ami helyzethez függő. Pl: Vagy vennék még 1 Phantom Dancert (így a Critical chansem 85%-os lenne, és az Infinit Edge miatt nem 200%, hanem 250%-ot sebez), esetleg még 1 Bloodshirtet, az extra Damange, extra Lifesteal miatt. Lehet kicsit vegyesen is ehhez tökéletes a Blade of the Ruined King.
Uccsó itemnek egy kis tank cuccot, hogy az OP assassinok ne 1 ütésre szedjenek le, ha elérnek, mert te vagy a fő célpont, mert te sebzel a legtöbbet, de egyben te is hlsz a leghamarabb. Ashene Jó a Bashe, minden más AD Carry hősnek inkább a Frozen Mallet, mert az ad hp-t és lassít is. Lassítani meg ugye Ashenak nem kell, ő alapból tud.
De minden AD Carrynek jó deffelős item a Guardian Angel is. 5vs5 helyzetben ha megölnek, és még tart a csata, jól esik ha egyszer még talpra állítják az embert.
Láttátok már ezt? Turret Dive Real Life: Alistar, Heimer, Rammus