AD-s Master Yi-hez csak annyit, hogy alapból 4 alap (core) itemje van, amit minél előbb ki kell rakni:
- Berserker's Greaves (Enhaced Movement Speed 2, +25% ATK speed)
- Infinity Edge (+80 ATK Damange, +25% Critical chanse, Passzív:Minden critikális ütés 200 helyett 250%-ot sebez)
- Phantom Dancer (+55% ATK speed, +30% Critical chance, +12% Movement Speed)
- The Bloodthirster (+60 ATK Damange, +12% Lifesteal Passzív: Minden megölt ellenség után kapsz +1 ATK damanget és 0,2% Lifestealt, maximum +40 ATK damanget, és 8% Lifestealt. [A minion és a jungel creepek után is, nem csak a championok után] Halálnál elveszik a buff fele.)
Én személy szerint úgy szoktam, hogy Berserker's Greaves---->Vampiric Scepter (Bloodshirter egyik fele, hogy már az elején legyen egy kis lifestealem)---->Infinity Edge---->Phantom Dancer------>Bloodshirter.
De sokszor látok olyat is, hogy nem az Alpha Strikot (Q képességét) maxolják ki elsőnek, hanem az E-t a több early ATK Damange miatt emiatt meg Phantom Dancerrel kezdik a sort és utána csak az infinity és a Bloodthirster
Számomra ez a 4 item a legfontosabb az AD-s Yi-hez. Az hogy a másik 2 itemed mi lesz, sztem ez elsősorban az ellenféltől függ. Lehet még nagyobb sebzésre tolni még egy Phantommal, és még egy Bloodthirstellel, de a mai világban érdemesebb kicsit tankosabbra tolni, vmi +Hp ado, vagy deffet adó itemmel. pl: Maw of Malmortius, Ionic Spark, The Frozen Mallet, Wamong, Guardian Angel. Most per pill ezek jutnak az eszembe, de mondom én már rég toltam Master Yi-vel nem tudom pontosan mien a mai megitélése a játékon belül. Én akkor voltam a Toppon velem, mikor még a Malady item ATK speedet, meg Life stealt adott, nem pedig AP-t és ATK speedet