amúgy eléggé jó ötlet volt leírni a kezdők számára mi mi lehet jó sokat segít mivel én is voltam olyan helyzetbe elején hogy mondták hogy hozzak supportot és pickeltem egy jaxet:D
én kezdők számára ilyen hősöket ajánlok mivel pl nasus nem egy egyszerű hős ( jol kell q val lasthitelni)
solotop : singed lvl 6 után és jó itemvásárlás után elpusztíthatatlan és nagyonjó csapathős, shen... veszel neki életet és nem lehet megölni, garen, sion. (szerintem ezek azok a hösök amik egyszerűek és jók fel.)
junglera : amit én javaslok mert nem nehéz : az warwick,leesin,amumu,xin zhao,noctume. amumu és leesinen kívül mindnek nagyon erős a hp lopása már egy itemmel. Igaz kezdők nem olyan jók erdőbe mivel runa kell hozzájuk szerintem.
Mid: Kassadinal egyszerü a menekülés és csak jóformán 2 spelt kell nyomkodni és megversz szinte mindent középen. Kennen (nincs manád csak dobni kell jól de jó gyakorlóhősnek és nagyon jó stuner:) anie (legjobb midesek egyike csak sokan nem használják ) és malza.
Support : taric ami szerintem a legjobb , sorakat nem javaslom annyira gyenge tarichoz meg a többi supporthoz képest hogy nem éri meg. Sona meg Lulu ami jó support de ezek nehezebbek kezelni. Szal taric a legjobb.
AD carry: legjobb szerintem kog'maw , graves , sivir , trist ,mf. Ashe nem jó mivel ha nem hagynak téged érvényesülni akkor a végén fogsz csak valamit érni amit ha jó az ellenfél nem hagyják. Graves elejétől jó csak megkell jegyezni 1-2 szabályt : 1. gravesnek shotgunja van! szal úgy is bánj vele ha támadsz. előrecsúszás buckshot. Sivir egy jó tarical nagyon tud alázni. tristanaval szerintem a legegyszerübb a lasthitelés és emellet jól elmenekül. Miss fortune nem egyszerű hős de végére nagyon erős és minden carry-t lever 1v1 be.
ezek közül kezdőknek : tristana , graves , sivir-t ajánlom.
van még 1-2 hős akit nem soroltam fel mert az játékosfüggő hogy milyen természetű szal aki inkább védekezős annak nem ajánlom tryndamere-t de pl én agreszívebb vagyok és nekem solotopre tökéletes hősök 90% át átüti.
de ilyen az akali is de ő középre jó mint talon.
akit szerintem nem éri megvenni :twich evely,katarina,jax.
igaz ha valakinek valami hősel van kérdése írjon azt válaszolunk hogy megéri e megvenni.
milyen rúna neki miegyéb:) én pl singedbe nagyon tudok segíteni .