Luffy Extra Epizód! Kaland a Kéz-szigeten :
Sikerült megnéznem ezt a specialt is. A fashion-show az elején, jó opening volt. A ruhák, hát érdekesek voltak. Luffy, Brook és Chopper stílusa nem jött be, a többieké viszont jó volt, főleg Sanjié és Namié.
Erről jut eszembe, ebben a speciálban esett le, hogy a kis rénszarvas nagyon chibis lett. A rész végén voltak a tag csatlakozásos bejátszások, ott látszódott, hogy régebben sokkal "normálisabb" és arányosabb volt. Félreértés ne essék, nekem ez a Chopper is teljesen bejön
Történt sok karakteren ilyen változtatás, élő példa erre Nami is. Vagy akár Koby, mert ez is hülyeség, hogy 2-3 év alatt abból a kis 12 évesnek kinéző gyerekből, egy 18-nak is mondható férfi lett. Ugyanez igaz Helmeheppora. De hát sok, sőt szinte minden hosszú mangában történtek grafikai és rajzolási változások az első részekhez képest, szóval ez megbocsátható.
Ami viszont nagyon-nagyon zavar, az a kerek szemű karakterek szemgolyója. Ez nem csak ebben a special-ban, hanem a 2 éves time-skip utánra is igaz. Annyira nem látszódik bennük az élet, vagy hogy is mondják: a szem a lélek tükre. Gondolok itt Luffy-éra, Usoppéra, vagy most Koby-éra. Olyan, mintha figurák lennének vagy nem tudom. Lehet ez se nagy cucc, de engem nagyon idegesít.
Visszatérve a speciálhoz, érdekes megoldás volt Helmeheppo-ékat beletenni. Egyértelmű, hogy csak a fanservice miatt szerepeltek, de legalább végre őket is láthattuk a time-skip után.
"A munkálatokat maga Eiichiro Oda felügyelte, úgyhogy ami ebben a történetben kiderül, az mind valós és helytálló. Ha megnézitek, érteni fogjátok, hogy mire gondolok"
Igen, láthattuk, hogy Koby-nak már nagyon megy a Haki, és Franky rakétái is nagyon kemények.
Az is komoly, hogy Fehérbajusz halála mennyi ország, sziget egyensúlyát megváltoztatta. Ott volt a time-skip előtt egy, amelyet barnaszakáll vett át, a gyojin-to most meg ez is. Hát igen, mintha egy 2. kalózkirály halt volna meg.
Volt a részben sok jó poén is
: Amikor a szalmakalaposok megérkeztek a szigetre, és tarzanosdit játszottak, Nami beszólása hatalmas volt: "ne törődjetek a majmokkal." Vagy másik példa Zoro és Bilic egyéni "szórakozása"
De Sanji falba rúgása is epikus volt, hogy berezelt már a tengerész fickó tőle
Az hogy újból láthattuk Luffy és Shanks történetét, nem volt teljes mértékben probléma, mert mutatták pár új dolgot, ami az animéből kimaradt. Azonban picit túl nagy időhúzás volt szerintem, mert iszonyat hosszú lett így a speciál.
Higuma vérdíja, akkor most 8 000 vagy 8 000 000 belli ? Mert a plakáton az utóbbi volt. A 8000 egy fordítási hiba ?
Azonban volt elég sok dolog, ami nem tetszett. Kezdésnek az, hogy ott van mittom én hány 100 vagy 1000 tengerész, és egyetlen egy kósza pisztoly golyó se találja el a szalmakalaposokat. Kicsit túl nagy hülyeség ez. Továbbá a végső harc azzal a kis idióta parancsnokkal ( csak a rész felénél esett le, hogy az nem is kígyó a kezén, hanem csak 1 báb
) kicsit túlzás volt. Luffy majdnem bevetett mindent ellene, mint amikor Hody-val küzdött. És azért van 1 kis különbség a kettő között. Egy Gear second is bőven elég lett volna, erre Busosoku kouka meg gear thrid elefant gatling, hát enyhén túlzás volt.
Összefoglalva hosszúra nyúlt véleményemet, nem volt ez rossz történet, de jónak se mondanám. Egy közepest, azaz
3/5-öt adnék rá. Ettől függetlenül jó volt egy kis + op így a hét közepén. Sok azért az az 1 hét, 2 vasárnap között, szóval én minden "potya" one piece-nek örülök, köszönöm a fordítást Tapion-sama