Első telefonom azt hiszem, valami párezer forintos, használt Sagem volt, amiről még sms-t se nagyon lehetett küldeni, és minden nagyon kínzó volt rajta
Bár nagyon jól elvoltam vele néha, volt rajta repülős animáció, meg ilyen állatutánzó, híradó, stb. hangok..
Ami most van meg telefon, az augusztus vége felé lesz 4 éve, hogy itt van nálam
Egy Nokia 6230i ^^ igazából ahhoz képest, milyen régi, egészen sok embernél látom (bár milyen meglepő, hogy az a sok ember vagy 25+, vagy 12- kategóriába tartozik... de a sok 16 éves is inkább a Samsung Diváját villogatja ^^")
Sokat bírt ki nálam ez a telefon - 5 méterről leesés, vagy hozzávágtam a falhoz, némi spontán dühroham miatt, nem ázott be az akksija, pedig volt, hogy velem fürdött a kádban... de már ott tart szegény, hogy ha leesik, akkor lejön a hátulja, sőt, bele van törve már
és a "leszedőkéje" is letört, azt valami állat szedte le. Így max úgy tudom levenni, hogy kicseréljem a sim-kártyát, vagy az akksit, hogy feszegetem, persze, ezzel még nagyobb kárt okozva... Arról nem beszélve, hogy amíg eddig tökéletesen ellenállt a hőnek, most már egyenesen megőrül. Este, ventillátor mellett is úgy bepállik és felmelegedik az akkumulátor, hogy az mesébe illő. Télről még annyira nincsenek tapasztalatim, akkor még kifogástalanul működött (bár már akkor le-le fagyott a rendszer) de szerintem a '11es telet nem éli meg nálam úgy, hogy folyamatosan használom.
Már inkább új telóra törekszem, hiába. Olyat néztem, aminek az op rendszere biztonságos, viszonylag könnyen átlátható (nekem szinte minden az, apa elég gyakran tanítgat nekem a telefonokról és számítógépekről dolgokat) és sok olyan program van rá, ami
1; szórakoztat
2; segít a tanulásban (nem mindig jó a gép, nincs mindig net, vagy akár a suliba kell, netán egyszerű szótár..)
3; ha spontán akad valami, akkor abban is tudjon segíteni. (busz-villamos-stb menetrend, vagy a legbizarrabb, de erre is szükségem lett volna nem egyszer, egy szakácskönyv, amit ugye nem hordhatok zsebben.)
4; tetszik, ahogy kinéz, kívül-belül (mert hiába mondja bárki, hogy jaaaj, minek nézed te azt?! egy fiú se kezelne szívesen egy kívül-belül rózsaszín telefont. Az meg a másik, hogy számomra nem túl szép látvány, ha egy érintőképernyős telefonon túl vannak zsúfolva a gombok..)
5; érintőképernyős legyen (nagyon, nagyon meguntam, hogy a fizikai qwerty billentyűk nem mindig az én parancsomra lépnek működésbe, vagy ilyesmi. Igaz, az én trampli ujjaimmal, egy SE X10 mini pro-t nem tudnék irányítani, ezért újabb pont lép érvénybe, viszonylag nagy kijelző.)
6; egyebek...
7; minimum 1 napig bírja az akkumulátor töltés nélkül. (régen a Nokiám, folyamatos használat alatt is kibírt 4-5, talán több napot töltés nélkül, most ugyanez 1 napra se érvényes. Néha elég irritáló, főleg, hogy ehhez a régebbi fajta telefonhoz még vezetéknélküli töltőt se adnak, amivel feltöltheted konnektor nélkül. Mert ám, van ilyen is..)
Mivel finnyás vagyok, eléggé nehéz válogatni telefonok közül. Nézzünk szembe a tényekkel:
A Samsungokat világ életemben utáltam. Kinézet, működés, programok, elrendezés, minden. Még ma is kiráz a hideg, akár egy Corby-t, vagy Galaxy-t látok, akár egy régi qwerty-set.
A Nokia, jó telefonmárka, de ez általában csak a nyomógombos verziókra igaz, minden visszajelzésből úgy hallottam, az érintőképernyősek nem a sikertermékek közé változnak. A legnormálisabb, ami megfelelne minden igényemnek, vagy a legtöbbnek a fentebb leírtak közül, 80. e-nél kezdődik, és egy szolgáltatónál se lehet megvásárolni, mert nem forgalmazzák. Így az is ugrott.
A SE, az nagyon jó márka, így is, úgy is. Sokat tud, viszont némely telefonjukat nagyon elcseszték, és úgy is aránytalanul drága a legtöbb.
Motorola.. Nem nyilatkozom.
HTC, ez egy jó mobilmárka, de szintén drága. Apunak is ilyen van, nekem valahogy nem jött be az a rendszer, ami azon fut.
Ezer meg ezer márka van még, amiről írhatnék a saját szememben milyen alapon kritikát, pl. ZTE, meg ilyenek, de rátérek a lényegre.
Találtam egy telefont, ami mind a 7 pontnak megfelel, amiket fentebb leírtam - szépen néz ki, az op. rendszere jó, ha valami nem tetszik, könnyen testre szabható. (Tapasztaltam már egyik barátom telefonján is.) Van rajta elég szórakoztató termék, még sok is, illetve egyéb praktikus dolgok, igaz, tele van felesleges alkalmazásokkal a hely, ahonnan le lehet őket szedni, de max. azt le se töltöd.
A gond az árával van, mivel amit kinéztem, az Iphone 3gs, 32 gb. (Az Iphone 4 még ehhez képest is aránytalanul drága, még most is, 100k felett van, a kinézete se a legszebb, a HD minőség meg nem sokkal nagyobb kijelző nekem azért nem annyira fontos.) A legolcsóbb, amit találtunk, használtan, az is 60.e volt - viszont kénytelen lennék kikunyerálni, bár így is 10e. forintomba+szülinapi+karácsonyi ajándékomba kerülne, hogy megkapjam a szüleimtől. Nekem megérné, mert mostanában úgyis könyveket kapok, abból már van 3 szekrénnyi, mind kiolvasva, és még így is van 9, ami kiolvasásra vár. ^^" A telefonon kívül pedig meg van mindenem, ha valami nem lenne meg, akkor eladnék ruhákat, könyveket vagy mást, de általában azért nem a szüleimtől tarhálok pénzt.
Nekem megérné, szerintetek mennyire érdemes befektetni ennyit egy Iphone 3gs-be?