Mi lenne, ha egy nap rájönnél, hogy a föld pusztulása a küszöbön áll? Ráadásul az emberek jórésze nem is tud róla, a veszélyt nem egy idegen invázió vagy egy természeti katasztrófa jelenti, hanem egy hatalmas kalapács ami bármelyik pillanatban lesúlythat a földre darabokra zúzva azt.
Pontosan ez az amivel a Hoshi no Samidare elkezdődik. Főhősünk
Amamiya Yuuhi egy átlagosnak tűnő főiskolás, aki utál kb mindenkit, de egy nap felkeresi a gyík-lovag
Noi Crezant (aki szó szerint egy gyík), egy gyűrűvel és a segítségét kéri. Egy igen furcsa mesét ad elő neki, egy mágusról aki el akarja pusztítani a földet és egy hercegnőről aki kicsiny de bátor sereget toboroz a gonosz mágus ellen, és szolgálataiért cserébe teljesülhet egy álltala választot kívánság. Ezzel vseszi kezdtetét a The Lucifer and Biscuit Hammer.
De vajon tényleg ilyen egyszerű lenne minden? Egy Mágus és egy Hercegnő?
Akiknek ez elsőre igen bizarrnak tűnik, azoknak elmondaném, hogy sokkal mélyebb és komolyabb dolgok lapulnak a háttérben. Az én első benyomásom az volt amikor elolvastam egy hasonló bevezetőt a sztoriról, hogy ezt valami LSD-n felnőt állat írta
. De higgyetek nekem, ez egy manga amit érdemes elolvasni ha szereted a jó történeteket. Ahogy halad a történet lassan minden furcsaságról szépen lehull a varázslatosnak tűnni akarás álarca és egy sokszor szívszorító máskor vicces de rendkívül emberközeli történet bontakozik ki.
Ugyan karakterek rajzolása nem igazán "életszerű" de szerintem nagyon jól visszadja az egyes karakterek jellemét, a dilis fazon dilisnek tűnik a gyerekek gyerekesnek, viszont a hátterek és az ellenségek szerintem nagyon szépek
--A manga
lassan véget ér, már az utolsó fejezeteknél tart már véget ért, szóval aki szereti a mangákat és érdekli egy emberközeli mégis kicsit erugaszkodott kifejezeten klassz és mély történet, annak csak ajánlani tudom. Mindenképpen megéri elolvasni.
---Remélem felkettem ezzel a kis ismertetővel a figyelmeteket, angoltudó mangakedvelőknek szerintem ez egy must read.
http://www.mangafox.com/manga/wakusei_no_samidare/v01/c001/ (Angol verzió)
Gondoltam megér egy topic-ot a manga még ha csak nagyon kevesen is érdeklődtök iránta, mert ez nem egy túl ismert manga, viszont nem véletlenül a kedvenc Mangám, pedig elhihetitek olvastam már párat