Cartnecker
|
|
« Válasz #30 Dátum: 10 szep 12, 08:01:35 » |
|
Lanfan: A MAT sikereit nem firtatom, tényleg nagyon sokat köszönhet neki minden animefan, én is, ez kétségtelen. Mindenekelőtt azt el kell mondjam, hogy én sokkalta szívesebben járnék egy színvonalasan megszervezett MAT-Conra, mint egy színvonalasan megszervezett Mondo-conra és hogy miért? Egyrészt mert "feelingje" van, másrészt mert a haszonként elkönyvelt pénzt visszaforgathatnák egy jobb, esetleg nagyobb rendezvény megszervezésébe. Számomra egyértelmű, hogy a MAT rossz hírét a volt MAT-tagok terjesztik, vagy azért, mert tudják, hogy mi folyik ott valójában; vagy azért, mert már a Mondóhoz tartoznak és ki szeretnék csinálni a MAT-ot. Igazából ez már soha sem derül ki.
2005-2006 környékén voltam az első Conomon, azóta csak azt láttam, hogy drágul a jegy... megint drágul... megint... de lényegi változások nem történnek. Tavaly, vagy tavaly előtt ránéztem a nyilvánosságra hozott költségvetésre, és olyat láttam benne, hogy a díszlet több százezer Ft... Wtf? Díszlet? Nem is volt díszlet, vagy ha igen, akkor olyan kevés, hogy észre sem vettem. Több százezer Ft? Értetlenül álltam felette és szerintem nem csak én.
A MAT amíg szervezte a Conokat, elhanyagolta a kommunikációt a rajongókkal. Egy ekkora egyesületnél elengedhetetlen a marketing, ha nincs marketing, akkor jön egy felkészült konkurencia, megfogja a MAT-ot, összegyűri és széttépi, mint ahogy jelenleg zajlik. A MAT jelenleg csak akkor tudna megmenekülni, ha teljes arculatváltás lenne, új vezetőkkel és ezt hangsúlyoznák kifele az érdeklődők felé is.
Az anime-manga iránt érdeklődök 99%-a, internetes körökben mozog. Nézzünk fel az animetarsasag.hu-ra. Látok némi újulást az oldalon (fejlődés a korábbi borzalomhoz képest), de ez lenne az Animeközösség központjának weboldala? Pedig itt lehetne a legtöbb kommunikációt folytatni az érdeklődőkkel. Le/fel tölthető Con képek, videók, kedvcsinálók, visszatekintők, ajánlók, rendezvények, fórumról nem is beszélek. A rajongók pillanatok alatt összeraknak egy ilyen weboldalt és még költeni sem kell rá, ha mégsem, már olyan olcsón meglehet íratni egy ilyet, hogy alig kerül valamibe, fenntartásostul mindenestül és bőven visszahozza az árát. [Esetlegesen kihelyezett reklámbannerek ésatöbbi] A mostani weboldal egy 5 perc alatt összeszerkesztett SEMMI. És elnézést ha valakit megbántok. Itt lehetne a legnagyobb marketingfogásokat meghúzni nyereményjátékokkal és egyebekkel, hiszen mint írtam az anime-manga iránti érdeklődök nagy része internetes közösségekben leledzik. A MAT felől kapcsolatot is lehetne ápolni a nagy rajongói oldalakkal, ahol rengeteg ember fordul meg = még több a MAT oldalára & rendezvényre látogató... és csak 1-2 e-mail az egész: bannercsere, vagy valamilyen együttműködés miatt. Kevés idő, nagy haszon. Magamból indulok ki, én a s*ggemet a földhöz vertem volna örömömben, ha a MAT-tól kapok egy levelet, és szerintem így van vele a többi rajongó is. Semmilyen külső kommunikáció nem volt, csak a: gyere rendezvényre, add a pénzed és ha valami sz*r, akkor örülj, hogy valaki egyáltalán csinálja. Ha valamit csinálok, akkor azt lelkiismeretesen csinálom.
Mi, mint a Naruto-Kun Csapat felajánlottuk segítségünket a MAT-nak. Írtunk e-mailt, de még arra sem méltattak minket, hogy egy olyan választ küldjenek, hogy "Köszönjük a felajánlást, de nem élünk vele." Ez körülbelül 1-1,5 évvel ezelőtt volt. Felajánlottuk a MAT-nak, hogy egy új, rendszeresen frissülő weboldalt készítünk nekik, mindezt akár a saját szerverünkön elhelyezve. Természetesen még számtalan olyan e-mail van amire, sajnos még mindig nem jött válasz. De már nem is szeretném, hogy jöjjön. Mi is rajongók vagyunk, semmilyen hasznunk nincs az egészből, nekünk is elképesztő mennyiségű levél jön. Lehet, hogy van amikor több hetet kell várni a válaszra, de mindig küldünk választ, kivétel azokban az esetekben amik a [GYIK] menüpontban szerepelnek, de ez fel is van tüntetve az oldalon. Na mindegy, a lényeg: Ez csak egy e-mail esete, sok-sok dolgot tudnék még sorolni amelyeket saját tapasztalatból szereztem: Jegyvásárlás, tájékoztatás hiánya, stb, stb. A MAT sem tökéletes, mindenki hibázik, de ekkorákat nem engedhet meg magának az Anime közösség központja... (A központja, szóban ma már nem vagyok biztos.)
Én szurkolok a MAT-nak, de gyökeres változások kellenének, személycserékkel és mindennel, hogy megmeneküljenek attól, hogy a Mondo bedarálja őket... és így is nagyon nehéz lesz. Sok cég van, egy elképesztően kicsi "piacra", ahol a túlélésért kell küzdeni, és ilyenkor már a tisztességtelen dolgok is előtérbe kerülnek, akár igazak a MAT-ról szóló pletykák, akár nem. És remélem nem bántottam meg senkit. ^^
--- Ja még annyit hozzátennék, hogy: Korábban az árusok mindig bent voltak a PeCsában és ezért tömegnyomor volt, én adtam egy ötletet, miszerint: Az árusok a kinti sátorban áruljanak, hogy bent legyen hely. Érdekes módon a következő animecontól úgy lett. Azt hiszem azt nem kell mondjam, egy olyan sem érkezett: "Köszönet a tippért". Akár az általam javasolt ötletet valósították meg, akár nem, akár jónak bizonyult, akár nem.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 szep 12, 08:20:13 írta Cartnecker »
|
Naplózva
|
|
|
|
Dancsa
|
|
« Válasz #31 Dátum: 10 szep 12, 08:39:54 » |
|
Többé-kevésbbé egyet értek veled Cart-dono... HA már az e-mailoknál tartunk, pár évvel ezelőtt én is felajánlottam a segítségemet a MAT honlaphoz... A mai napig nem kaptam rá választ.
|
|
|
Naplózva
|
AnimeplanetEgykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=) -- Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
|
|
|
Hiei
Vendég
|
|
« Válasz #32 Dátum: 10 szep 12, 11:44:08 » |
|
Ott a pont. For the MAT!XD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csibe
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Trafalgar D. Water Law
|
|
« Válasz #33 Dátum: 10 szep 12, 12:08:53 » |
|
Hát igen, elgondolkodtató a HSZ-ed Cart' és világosan kiderül belőle, hogy miért is áll most az eltűnés szélén a MAT. xDD Bár abban nem értek egyet, hogy még menthető lenne a dolog, ahhoz már kicsit késő van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zizi100
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Micisapkás Magdi Anyus fan, ki szeret sokat írni!
|
|
« Válasz #34 Dátum: 10 szep 13, 20:38:28 » |
|
úgy szeretnék menni! de több mint 100 km. rengeteg. na meg anyámék nem rajonganak az animéért. amúgy ma jöttem rá hogy (bár lány vagyok) műhaj nélkül is beöltözhetnék Deidarának! o.O xD
|
|
|
Naplózva
|
Kell a világnak néhány hülye ember is. (pl.: Én) ; Alcohol is free!!! - Honnan éri Sasukét a fény? - Sehonnan mert jobb neki a sötétségben! *by heo* Családom: Mester ~ heo, Tesóm ~ samdav, Gazdám ~ A-c
|
|
|
Evinde
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
Rejtett Hang Falu
Hellsinger
|
|
« Válasz #35 Dátum: 10 szep 14, 18:47:02 » |
|
Én Naruto szeretnék lenni, cask nemtudom hogyan varűázsoljak magamnak szöke hajat paróka és festék nélkül... szóval asszem ez elvetve:S:S te?*-*
Én Misa Amane leszek (ismét),Mondo-n meg talán loli Deidara,de ez még tervezés alatt.Szerintem szőke haj nélkül is bevállalhatod Narutot.Nem tudom h voltál-e a pécsi conon,de ott olyan Szászkék voltak,hogy maximum csak a pecsétről lehetett felismerni őket.(tisztelet a kivételnek) Úgyhogy ha nagyjából megvan a jelmez,csak a haj hiányzik,szerintem nyugodtan beöltözhetsz.
|
|
|
Naplózva
|
Itachi-><-Sasuke
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #36 Dátum: 10 szep 16, 00:50:25 » |
|
Én szurkolok a MAT-nak, de gyökeres változások kellenének, személycserékkel és mindennel, hogy megmeneküljenek attól, hogy a Mondo bedarálja őket... és így is nagyon nehéz lesz. Sok cég van, egy elképesztően kicsi "piacra", ahol a túlélésért kell küzdeni, és ilyenkor már a tisztességtelen dolgok is előtérbe kerülnek, akár igazak a MAT-ról szóló pletykák, akár nem. A személycserékhez annyit fűznék hozzá, hogy mikor legutóbb jártam abban az üzletben ahol mangát szoktam venni, épp egy lány beszélt arról az eladóval, hogy a MAT mennyire idióta, és hogy mennyire elege van már az Enikekszes fanpecsákból. Miután elment, megjegyeztem hogy nagy lett a MAT ellenes légkör, mire az eladó megjegyezte hogy a MAT-al semmi baj nem lenne, ha a munkájuk nem lenne ilyen, amilyen, és a vezetők nem lennének ilyen hülyék. Megjegyzése szerint aki normális, és aki nem akart részt venni "ebben az egészben*", az már kiszállt onnét. *személyes megjegyzés: Hiei-donóval értek egyet, szerintem is sikkasztás folyik.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 szep 16, 00:51:04 írta rondár »
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Handy
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #37 Dátum: 10 szep 17, 20:48:11 » |
|
Én ezt az egészet csak azért sajnálom, mert nagyon szerettem a pecsás conokat, tényleg volt feelingjük, mindig jól éreztem magamat, a Hungexposokkal már nem mondhatom el ugyan ezt. A Pecsát ráadásul megközelíteni is sokkal egyszerűbb...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asthi
Jounin
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
十三
|
|
« Válasz #38 Dátum: 10 szep 19, 10:07:38 » |
|
Én is a PECSA Cont szeretem. Tegnap kinnt voltam. Nme volt tömeg. A külön sátras vásárlás nagyon nagyon jó ötlet volt(ha a tiéd Cart akkor mondom nagyon bejött mert lehetett lélegezni középen). Jó volt ahangulat, szépeka a cosplayek, egy biztos, a MondoCon miatt kettéosztott tömeg, hogyan éri meg ez gazdaságilag nekik? Igazából sztem feleannyi ember volt most kinnt, ami nagyon jóvá tette az egészet, nagy hely volt, egyedüla amanga kisszában volt némi tömeg... De komolyan ilyen jó Conon, régen nem voltam sjaát véleményem szerint. Voltak programok meg minden...Volt eza a 10 próba sztem jó ötlet, a a9 farkú róka lufiból jóa a vetítésen rossz animét adtak nézhetetlen volt de előfordul...Nekem nagyon tetezsett a mitológiás előadás is, mégha a pasi nem is volt teljesen képben a bleachel meg Death Notettal, mega a foci is tök jó volt...Szóval én tényle nagyon élveztem, és nem vásároltam semmi fancuccot, nem szeretek vásárolni feleslegesnek tartom, a Conban azt szeretem h. szabadon ehetek hülye és h. oylan emberekkel találkozhatok beszélgetek akik ugyanazta a témát szeretik mint én...
Tavaly voltam a Hungexpóban. Nekem kifejezetten nem tetszett, persze én nem látok bele aMATba azt tudom h. nekema MondoCon olyan mintha a vásárlásra mennének rá, legalábbis akkor olyan volt rajongók unalmukba kisvonatoztaka a színpadon annyira nem volt program szervezve csak vásároljunk és fangirlködjünk....De most is emgnéztema a programjukat, ismételten le fogják adnia Brotherhood első két részét mint tavaly...Miért nem vmi mást? Miért kell ennyi Con, miért nem egyeznek meg miért nem egységes az egész...Így sztem nem csak a MATnak nem jó hanem a Mondonak sem...Mineke nnyi Con? Minden hónapban van ez így már unalmas...(De mondom ez így olyan meglátás h. nagyon nem olvastam utána és nagyon nem tudom h. ki kicsoda csak ilyen megérzések azalapján h. voltam mindkét helyen)...
Az animax alig ad animéket,a a Mondo magazin szerintem színvonaltalan, de a PECSAs Con szerintem még mindig feelinges és jó... Én sjanálnáma aMATot ha többet nem szervezne Cont...
A sikkasztásról meg annyit, h. igen azt nem kellene...De (tudom nem idevágó) a saját HÖK (Hallgatói Önköóormányzat) is sikkaszt a gólyatábor szervezésében...Most erre mit mondjak? Jó lenne ha nem tennék...De ami nagyobb baj sztem aza a széthúzás a MAT lés a Mondo részéről...Tökre teszi az egészet...Mindig duplaCon rendezése azért ez elég gazdaságtalan...
A MAT kommunikáció és rossz weboldalával 100%kosan egyetértek.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 szep 19, 10:19:02 írta asthi »
|
Naplózva
|
Vallom hogy: "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe, amit megszerzünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk, ez az egyenértékűség elve."
|
|
|
Amy Lee D.
|
|
« Válasz #39 Dátum: 10 szep 19, 18:05:35 » |
|
Igazad van, nem kéne ennyi con. Talán kettő is elég lenne egy évben vagy akár egy. Viszont a sikkasztásos résszel nem értek egyet, ha erre azt mondjuk istenem és legyintünk... azért tart itt az ország is, mert mindenki ezt csinálja. (és itt nem csak a politikusokra gondolok, hanem pl. a te HÖk példádra is) Szerintem ez sokkal rosszabb mint a széthúzás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #40 Dátum: 10 szep 19, 18:20:59 » |
|
Az a gáz, hogy egyre többen látnak pénzt ebben az animés-mangás őrületben. Hogy ennyi Con van, ennyi animés/mangás bolt, ennyi kiadó ahhoz fog vezetni, hogy ez az egész szép lassan összefog omlani. Ez egy gazdasági csőd. Minek 8 fajta WC papír, amikor az 1 fajta is kiszolgálja az igényeket és abból is alig fogy? Szép lassan bedőlnek majd a különböző cégek. Ezeket nem rég írtam máshova, de ide is idevág: Kis ország vagyunk, kevés emberrel, még kevesebb animét szerető emberrel és még annál is kevesebb olyan animés emberrel aki fizet is valamit ezért a szenvedélyért. Nem titok, korábban én is gondolkoztam mangakiadón, de elvetettem az ötletet, mert még nagyobb gazdasági káoszt szülne. Ebbe az országba bőven lenne elég 1 animetársaság és 1 KFT ami foglalkozik a rendezvényszervezéssel (évi 2 pesti és 1 vidéki con), animebolttal, mangakiadással és egy havonta megjelenő újsággal. Az animetársaság és a KFT összedolgoznának, kb. egy helyre menne a pénz, mindenki jól járna. Nah mind1... szép is lenne így... de mindenki ki akar törni valahogy, (nekünk) ezen úgysem lehet változtatni. Vicces nézni, ahogy beleugranak egy aknába ahol nyakig ér a sz-r aztán elkezdik lötykölni egymásra; ja és minden egyes részvevővel emelkedik a sz-rszint. Nem, nem vagyok emós, csak realista. És lőjetek le. Abbahagytam a pofázást. XDDD
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 szep 19, 18:27:18 írta Cartnecker »
|
Naplózva
|
|
|
|
Hiei
Vendég
|
|
« Válasz #41 Dátum: 10 szep 19, 18:36:48 » |
|
Nem tudom minek kell leírni ezt minduntalan... számtalanszor ellett pofázva az egész. A pénz nagyúr és az élet megrontója is. Hiába írjuk le a dolgokat amíg ebbe pénz van addig mindig szét fognak húzni... mindeki a saját bukszáját akarja hizlalni. Ez is olyan lesz mint a hegylakó... majd csak egy marad és az mindent visz:D. A hivatalos kiadok előnyben vannak. Azon se lepődnék meg, ha egyszer az animax fogná magát és azt mondaná elegem volt az egészből csinálok én egy cont. Azt akkor kalap kabát mindenkinekxDD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #42 Dátum: 10 szep 19, 19:32:53 » |
|
Nekem évek óta nincs kedvem jegyet venni a conokra (mondjuk most tényleg kár is lett volna mivel sikerült 2,5órát késnem a tervezett kimenési időponttól ) de az igy kicsit szíven ütött hogy hallottam hogy 1 poster amit anno X áron vett most kb. az akkori ára 3-szorosára drágult :S...
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Zemori
|
|
« Válasz #43 Dátum: 10 szep 20, 09:21:20 » |
|
Nem titok, korábban én is gondolkoztam mangakiadón, de elvetettem az ötletet, mert még nagyobb gazdasági káoszt szülne. Ebbe az országba bőven lenne elég 1 animetársaság és 1 KFT ami foglalkozik a rendezvényszervezéssel (évi 2 pesti és 1 vidéki con), animebolttal, mangakiadással és egy havonta megjelenő újsággal. Az animetársaság és a KFT összedolgoznának, kb. egy helyre menne a pénz, mindenki jól járna. Nah mind1... szép is lenne így... de mindenki ki akar törni valahogy, (nekünk) ezen úgysem lehet változtatni. Vicces nézni, ahogy beleugranak egy aknába ahol nyakig ér a sz-r aztán elkezdik lötykölni egymásra; ja és minden egyes részvevővel emelkedik a sz-rszint.
Hé. Ne már. Pont erről szól a kapitalizmus! Legyen csak versenyhelyzet. Mégis mire most a konfliktus a kétféle Con közt? Ez a lényeg. Most conon kevesebben voltak kint. Nagyon kellemetlen visszajelzés lehetett pl a tombola számukra, amikor dinnye-kuponokat sorsoltak és másnap volt valami dinnye-csapkodás. Na mindig kérdezték a kisorsoltakat, h hnap jössz? És annyi nemet kaptak,h hihetetlen. Elfogytak az alternatív ajándékok. Vagyis ebből látható,h a vasnapi programmal is kezdeniük kell valamit. Ha van agyuk változtatnak majd. Ha nem, akkor idővel nem csak a fanok fele, de bő többsége húz át a Mondóra. A gyengébb meghal. De ez jó! Mert nekünk is jobb:D Újabb, jobb, másabb, változatosabb conokat kapunk. Mert kénytelenek lesznek változtatni. Ha egy kézbe kerülne mindaz, amit leírtál, akkor beállna az egész -- ahogy az kb történt a MATos conokkal. sztem
|
|
|
Naplózva
|
Ezt hallgatom Ezeket olvastam Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz. "Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
|
|
|
asthi
Jounin
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
十三
|
|
« Válasz #44 Dátum: 10 szep 20, 09:38:57 » |
|
Én inkább Carttal értek egyet. Sajnos (vagy nem sajnos?) az anime társadalom nem olyan nagy tömeg h. évente 6 Con legyen meg 6+1 bolt, ahhoz h. az egész színvonalas legyen össze kellene fogni...De úgy sem fognak, vagy majd fognak csak később...Igazából arra jöttem rá h. ki kellene mennem a mostani MondoConra ahhoz, hogy össze udjam hasonlítani a kettőt, de annyi pénzem nekem nincs..Mert méág egyszer 2000Ftét 1 évente kifizetek egy Conért, de kétszer 1 hónapon belül na azt már nem. MondoConnon meg ha jól tudom nincs füves rész mint a MAToson... Szal majd elolvasoma afórumon h. az milyen volt...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 szep 20, 09:40:04 írta asthi »
|
Naplózva
|
Vallom hogy: "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe, amit megszerzünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk, ez az egyenértékűség elve."
|
|
|
|