rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7440 Dátum: 12 aug 06, 22:58:57 » |
|
Neked is csak félig van igazad. Nem Itachi törte meg magán az Edo Tenseit hanem Shishui szeme. Ez nem Itachi érdeme hanem a szem erejéé. Nagatot nem egyedül nyomta le hanem 3 fő harcolt Nagato ellen. Az egy dolog, hogy ő volt az aki végül bevitte a végső ütést, nem mellesleg azt hozzá kell tenni, hogy ő volt közülük a legmegfontoltabb, viszont ő is végtelen chakrával rendelkezett mint Nagato. Azért ez nem olyan győzelem mintha egyedül nyomta volna le mivel így Nagatonak többfelé kellett figyelnie egy helyett. Ráadásul Nagatot egy kontár is visszatartotta Kabuto személyében, míg Itachi már szabadon tevékenykedhetett a saját döntései alapján. Én kétlem, hogy olyan könnyű lenne lepecsételni Tsunadét. Mindig azzal jöttök, hogy milyen gyors a Totsuka. Ezt megállapítani egy mangából lehetetlenség. Csak példaként nézd a kézilabdát, futballt vagy bármilyen ilyen jellegű sportot. Amikor kapura lövik a labdát és az hatalmas sebességgel repül a kapus vagy játékosnak mégis a legtöbb esetben kikerüli vagy kivédi. Itt még könnyebb helyzetben van a védekező mert tudja, hogy itt ő a célpont és nem a kapu valamely sarka. Egyszóval bőven van idő reagálni. Itachi is azzal volt képes megfogni a három fő által támadott Nagatot, hogy sikerül elvakítania, így az nem tudott időben kitérni vagy hárítani. Egyszóval van igazság is abban amit írtál meg nem is. Attól függ melyik oldalról nézzük.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yamael
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #7441 Dátum: 12 aug 07, 07:39:10 » |
|
A kard mozdulatát valószínű nem látod. Sőt inkább az hogy akkor manifesztálódik mikor már elkapott. Ha a karját figyeled a susanónak akkor elkerülhetnéd, de Tsunade még mindig a leglassabb lény ebbe a 4es harcban, és szerintem esélye a nullával egyenlő. ShiShui szeme törte meg, és kabuto elismerte hogy itachi teljesen más szint mint mindenki más Madarát kivéve. Azért nem biztos hogy a vakítás miatt sikerült csak a totsuka. Ne felejtsük el hogy nagató lába teljesen tropa, még gyalogolni se tudott volna nemhogy elhajolni (és valószínű az ST se hatna rá mivel az egy "szellem" kard). Az előtte lévő CT megtörésének meg az volt a jelentősége hogy bemutassa mindennek van gyenge pontja, de az idő alatt is lepecsételhette volna ennyi erővel.
|
|
|
Naplózva
|
Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája. A reményhal meg utoljára
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7442 Dátum: 12 aug 07, 10:02:33 » |
|
Ha így működne a dolog akkor Itachi lenne a Naruto világának legerősebb ellenfele, hiszen akkor senki nem látná a támadást. Egyáltalán még az sem tisztázódott teljesen, hogy miként működne a kard egy eleven, élő személlyel kapcsolatban. Igen, láttuk Orochimarut pofára esni ezzel szemben de ott ő sem volt teljesen önmaga. Ha pedig ez így nem működne akkor Tsunade ugyan úgy széttörheti mint Madaráét. Másrészt azért ne nézzük Tsunadét olyan lassúnak és a nyomorék Nagatohoz hasonlítani ilyen szempontból. Nem olyan lassú ő. Ezt már többször bizonyította. Persze nem egy Mostani Naruto vagy Raikage de nagyon valószínű, hogy az átlagot megüti full formában pedig meg is haladja azokat. Bizonyította Madara ellen is mikor egyedül volt képes lereagálni Madara tűztámadását pedig ott volt a Raikage is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
TsunadeHime
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
King of Heroes
|
|
« Válasz #7443 Dátum: 12 aug 07, 15:40:02 » |
|
Pontosan. Mindenki azért mondja lassúnak a Hokagét, mert abból indul ki, amit a part1-ben mutatott. Csak sokan elsiklanak fontos részletek fölött: Tsunade akkor 51 éves volt és nem harcolt a szerelme elvesztése óta. Ami bőven 25 évvel az előtt volt. Egyszerűen kijött a gyakorlatból. De még így is jó néhány száz méteren üldözte Kabuto-t és Marcsit. Mindhárman elfáradtak, de Kabuto gyógyszereket vett be ( pedig ő szinte 30 évvel fiatalabb volt Tsunadénál és olyanokat is mondott Orochimaru, hogy Kakashi-val is fel tudná venni Kabuto a versenyt), amelyek biztosították, hogy ne fáradjon el és visszaadták az állóképességét is. Így fel tudta venni a versenyt a Saninnal, de még így is alulmaradt vele szemben és ezért kihasználta Tsunade gyengeségét, a vért. És az is fontos tényező, hogy kiváló a reakció ideje. Ezt már számtalanszor bizonyította, de valahogy egyesek ezt is elfelejtik. ( lásd Madara vs Kagék, Tsunade vs Orochimaru, Kabuto). Még Mei-nél és A-nál is gyorsabban lereagálta Madara támadását. Pedig mindketten alkalmasak lettek volna a Katon jutsu kivédésére: Mei vízzel, a Raikage pedig a villámpajzsal, vagy pedig a testével. Pl. Kakashi vagy valamelyik másik karakter nem hagyta volna, hogy egy nő szívja meg Madara egyik legerősebb tűzjutsuját. A Totsukáról annyit, hogy nem pecsétel azonnal. Ahhoz, hogy a képessége érjen valamit át kell szúrnia vele az ellenfelét. Nem elég ha csak megvágja. És nem is olyan gyors, mint amilyennek egyesek mondják. Tsunade-nak jó a reakcióideje, tehát akár el is lökheti a kardot vagy amikor jön a támadás felugrik vagy összetöri maga alatt a talajt és lebukik.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 16:07:58 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
IndianA
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Ami nem öl meg az erősebbé tesz!
|
|
« Válasz #7444 Dátum: 12 aug 07, 16:15:51 » |
|
Szerintem legyen egy új harc, mivel mint már mondtam, nem is tudjuk pontosan hogy a jutsuk jók-e egymásra, és azt sem tudjuk, milyen erős is volt egészségesen itachi. Egészéségesen lehet hogy olyan erős volt hogy a mangekyu sharingant hosszabb ideig tudta kezelni mint Sasuke, de az is lehet hogy még fele annyi ideig se, erre akárki akármit mond, nincsen egyértelmű bizonyítékunk, tehát az sincs kizárva hogy a Tsukyumi használatától még az egészséges itachi is kifeküdne hamar.Az új harc, ahol tudjuk pontosan a képességeket: Danzou+Sasori+Kakuzu+Hidan vs. 3 Sannin.
Harc menete: Jiraiya egyből Sennin-móddal kezd. Kikötések: Jiraiya nem használhatja a békás genjutsut, danzou meg shisui szemét, Mária meg nem használhat E.T.-t, mert arról se tudunk 100%-san mindent. Vélemények?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 16:35:45 írta IndianA »
|
Naplózva
|
|
|
|
Aizen
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7445 Dátum: 12 aug 07, 16:50:53 » |
|
Valójában Tsunadét senki sem a part1 alapján mondja úgymond "lassúnak", hanem általában az ellenfeleihez viszonyítva. Miért? Azok ellen, akik nem mutattak nagy sebességet és kitérést (mint pl part1 Kabuto, Mei, Asuma és még úgy a karakterek 75%-a), Tsunade gyorsasága és kitérése tökéletes, ellenben már 1 olyan karakter aki önmagában is gyors+jó a reakcióideje és kitérése, és még rá tudnak tenni 1 lapáttal technikával vagy Dojutsuval gondolok itt arra hogy villámpajzs, Sharingan, Sennin-mod, esetleg Byakugan, azok ellen ez meg kevés. Ott már a magas chakrakészlettel tudna inkább fölénybe kerülni. Legalábbis így gondolom. Danzou, Sasori, Kakuzu, Hidan vs A Sannin Mit tudunk eddig róluk kb: Bal sarok: Danzou nagyjából 10 percig tulajdonképpen sebezhetetlen, Kiméra idézés, elég erős szél jutsuk emellé jön a fa-elem, amit nem nyomhat sokszor, mert kimeríti, + Shishui szeme képességét ugyan nem használhatja, de arra igen, hogy leolvassa az ellenfél mozdulatait, átlásson a genjutsun, esetleg + 1 Izanagi; Hidant csak lefejezéssel lehet harcképtelenné tenni, elég 1 találat és bárkit megöl, jó kitérés és viszonylag jó gyógyulási képesség; Kakuzut 5ször kell megölni, emellé használ legalább 4 elemet; Sasori pedig 100 bábot irányít, akik között "testet cserélhet" de a bábok 1 Tsunade féle ütéstől bezúzódnak. Vagy ugye Rasengantól. Jobb sarok: Jiraiya szinte villámgyors, ezenfelül tulajdonképpen 6 szeme van, hála a 2 békának, óriás Rasengan, Katon stb; Tsunade: rengeteg chakra, bazi nagy fizikai erő és jó kitérés + a gyógyítás/gyógyulás; Orochimaru felől pedig az ideig-óráig tartó halhatatlanság, kígyós idézések. Igazából amivel nyerhet a baloldal, az Sasori mérge. Sakura is csak úgy volt képes "legyőzni" őt, hogy bekészült előre, de a kikötésben nem szerepelt, hogy erre felkészültek-e, így gondolom nem. Ha van nekik, akkor egyértelmű, hogy a Sannin nyer. Kakuzu szíveiről sem tudjuk, mennyit bírnak ki pontosan. Raikiri átvitte az egyiket a maszkon, így enyhén szólvai s megdöglött. De én pl nem tudom, hogy egy ütés elég-e hogy elpusztuljanak, feltéve, ha nem a maszkot találja el ugye a csapás. Tulajdonképpen, ha nincs E.T. akkor 109 (100 báb, 4-es, kiméra, 4 szív szabadon) vs 11 (trió, 2 bölcs, 3 nagybéka, Katsuyu, 1 kígyó, 1 Manda) harc, ebből ugye 100 báb az "one shot one kill" kategória a trió számára, de mérgezettek, így az elővigyázatosság elengedhetetlen. Ezek fényében: Ellenszer nélkül a 4-esnek adom, 1 nagyon szoros meccsen, hiszen 1 karcolás a mérgezett fegyverekkel és vége. Persze kérdéses eltalálják-e őket, de Sasori annyi bábbal legalább 1 embert valószínű eltalálna. Ellenszerrel pedig a Sannin behúzza a harcot, hiszen a 4-esnek nincs olyan fegyvere, amivel legyőzhetné őket. Nem igazán az a szint, ahol az elemi jutsukkal ölni lehet. Edit: mire megírtam kiderült, hogy E.T nincs, bocsesz így módosítottam....
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 16:58:55 írta Aizen »
|
Naplózva
|
|
|
|
TsunadeHime
Nem elérhető
King of Heroes
|
|
« Válasz #7446 Dátum: 12 aug 07, 17:04:32 » |
|
Sasori bábjait még Sakura is gond nélkül kikerülte. És nem, akkor nem a nagyi irányította, hiszen ő is azzal volt elfoglalva, hogy életben maradjon. DE ettől eltekintve Sasori nagyon veszélyes karakter. Elég egyetlen karcolás ahhoz, hogy bénuláshoz vezessen. Orochimaru valószínűleg ismeri Sasori mérgeit, hiszen egy ideig együtt dolgoztak így valószínűleg "beoltotta" magát. Tehát vegyük úgy, hogy ő a trióból ellenálló a mérgekkel szemben. Hidan nem jelent túl nagy gondot, Tsunade hamar elintézné. És ebben az esetben még azzal sem jöhetnek egyesek, hogy Hidan gyorsabb nála. Mert a databook szerint is egyenlőek. Hidan csak akkor tudja megölni Tsunadét ha levágja a saját fejét, a szíve átszúrása nem fog végezni a Hokagával. ( mire alapozom? Arra, hogy Tsunadét láttuk már átszúrt szívvel) Amint a nyanya rájön Hidan titkára simán letépi a fejét.
A legnagyobb gondot itt Kakuzu és Danzo jelentené. Velük nehezen bírnának el. De mivel Danzo-t Sasuke szinte azzal ölte meg amivel akarta, így feltételezem: nem valami jók a kitérése képességei. Tehát akár az idézett lények is feltarthatják egy ideig.
Nálam ezt a Sannin viszi olyan 51-55 százalékkal. De ellenszer nélkül nálam is veszítenek. Habár egy nagy területre ható támadással rengeteg bábot elintézhetnek egyszerre.
Aizen: az lehet, hogy Te nem a part1 alapján ítélkezel, de hidd el, vannak itt néhányan akik igen.... És az nagyon zavaró tud lenni, amikor egy harcban már az első 10 másodpercben csak azért öleti meg valaki, mert ő lassú... Még úgy is, hogy Pein mellette van.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 17:07:41 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
Aizen
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7447 Dátum: 12 aug 07, 17:20:36 » |
|
Igen, Hidan hiába döfködi magát ( ), azzal a Hokagénak nem árt, és Marinak sem, legfeljebb Jiraiyanak tudna, de az alapján, amit Pein ellen mutatott, őt meg nem találná el. A sennin mód sokat dob, és a +4 szem is hatalmas előny. Sasori bábjait valóban kerülgette Sakura, ez nem kétséges, de ugye ez már sok mindentől függ, 33/sannin taktikát használja-e, vagy ~100/sannin. Ugye itt már azt mond mindenki amit épp szeretne, vagy akihez jobban húz. Ellenben a 2. Kazekage vashomokja már nem gyenge, őt még el is felejtettem belevenni. hát, dob valamennyit az erejükön, eleget-e, nem tudom. Marisnak tényleg megadhatjuk az ellenállóságot, hiszen elég sokat kémkedett az öreg amellett, hogy társak voltak. Igen, Danzou nem épp 1 hejde volt Sasuke ellen, de most ép a jobb szeme amit elemzésre használhat, 1 keveset dob rajta, bár a teljesítményét elnézve nem eleget ahhoz, hogy érdemben tudjon tenni. Ha meg a karjain lévőket is tudta erre is használni, akkor nem szóltam, 10-11 Izanagi és valószínű feldobja a talpát azonnal =D De... ha netán a trióból senki sem ismeri azt a pecséttechnikát, amivel elkapta Sasukét, és azt, amivel majdnem megölte amikor meghalt, az komoly gond, gondolok itt arra, hogy nem elég a közeléből elmenni, a technikának elég nagy volt a hatótávja. Ha őszinte akarok lenni akkor a halála több eredményt hozhatna, mint élve amennyit tehetne. Legrosszabb esetben marad 1/2/3/4v1, de Orochimarut nem tudom mivel tudná/k megölni ő/ők. Talán semmivel Danzou féle pecsétjutsun kívül. De az is lehet, hogyha elég ideig "gyepálják" akkor kifogy a chakrából és nem tud sem regenerálódni, sem a spéci jutsujával "kibújni magából".
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 17:21:44 írta Aizen »
|
Naplózva
|
|
|
|
Yamael
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #7448 Dátum: 12 aug 07, 19:33:00 » |
|
Igen part 1 alapján ítélek mindenkit meg, de attól még a gyorsasága nem lett jobb tsunadénak. Az szerintem hülyeség hogy a földbe üt aztán elkerüli a kardot. Eddig érdekes módon azt mondtad az ellen tehetetlen, de aludtál kettőt aztán kicsit feltupíroztad tsunadét már megint végén megadod itachi emg sasuke elleni harcban neki az 50+%ot, hagyjuk már...Persze mindenre van válasza, iylen fél isten erőkre is. Az is part1es hogy nem halhat meg... Ki is épít erre? Simán meghalhat és inkább előbb mint utóbb ezen duó ellen. De ezután egy szót se írok semmilyen tsunade harchoz ezt most megfogadom, mivel elfogult vagyok ez tény (de szerintem reálisan látom a dolgokat). Honnan veszitek hogy nem gyors a kard? szerintem meg az egyik leggyorsabb és egyben leghatékonyabb fegyvere. De ha az lenne a kikötés hogy nem használhatna tsunade ellen se totsukát, se fekete lángot se susanot, még akkor is elverné mint szódás a lovát ez az én meglátásom.
|
|
|
Naplózva
|
Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája. A reményhal meg utoljára
|
|
|
TsunadeHime
Nem elérhető
King of Heroes
|
|
« Válasz #7449 Dátum: 12 aug 07, 19:41:06 » |
|
Khm, azt, hogy tehetetlen arra értettem, hogy ha átszúrják a karddal akkor lepecsételődik. És mi az, hogy +50 százalékot adtam neki Úgy tűnik kifejeltetted, hogy neki és Pein-nek adtam annyit Igen part 1 alapján ítélek mindenkit meg, de attól még a gyorsasága nem lett jobb tsunadénakNem lett gyorsabb, de lassúbb se lett. És ott eléggé gyors volt. Nem szupergyors, de az átlagnál még mindig gyorsabb. " Ki is épít erre? Simán meghalhat és inkább előbb mint utóbb ezen duó ellen. " Persze, hogy meghalhat. Amint elfogy a chakrája. De neki hatalmas tartalékai vannak. Éés ha egy csatában van aki fedezze, akkor még tovább bírja. És Pein erre tökéletes lenne. Nehogymár mellette is 10 másodperc alatt meghaljon. Konohamaru is tovább húzná ennyinél. Honnan veszitek hogy nem gyors a kard?Honnan veszed, hogy gyors? Idáig összesen kétszer láttuk: először akkor, amikor Itachi egy hatalmas, de mozdulatlan célpontot pecsételt le. Második alkalommal az Edo Itachi használta Nagato-n. De akkor azért sikerült meglepnie, mert Kabuto irányította Nagato-t. Valamint Naruto és Bee is lefoglalta őt. Itachi odaszúrt vele és talált. Nem hiszem, hogy te arról az egyetlen kis képecskéről azt szűrted le, hogy a kard ilyen meg olyan gyors.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 19:46:53 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
IndianA
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Ami nem öl meg az erősebbé tesz!
|
|
« Válasz #7450 Dátum: 12 aug 07, 20:13:42 » |
|
Nos, először a mérgekről: Nagyon valószínűtlen hogy Mária beoltotta magát Sasori mérge ellen. Miért is? Azért mert kb. 200 féle dolog van keverve benne, és Sasori nagyon meg lepődött hogy kifejlesztettek ellene egy ellenszert. Nagyon alaptalan feltételezés hogy Mária ellenszert talált volna. Ez pont olyan mint az E.T.-je. Alzt mondtátok hogy jó a feltételezés hogy akárkit fel tud támasztani akit kabutó is, de ne egy harcban alapozzunk ilyeneket. Akkor szerintem most se kéne emberek. ÉS természetesen nincs ellenszer. Ez pont olyan mintha a bal sarok információkkal indulna a jobb sarok ellen. Amúgy van egy nagyon fontos dolog a bal oldalon amit kifelejtettek: A sandaime kazekage. Ugye rendelkezik a vashonokkal, tehát még a 3 sanninak is problémás lenne. Ja a másik dolog: akár milyen nevetséges, de Hidannal nem bírna végezni Tsunade. Felteszem a kérdést: Hogy? Hiába van neki gigászi ereje, ha egyszerűen szólva annak az embernek meg se kottyant az hogy átszúrta a gerincoszlopát. Ennek ellenére Hidan se bírna tsdunadétól vért szerezni, a kitérési képességek miatt. Mondjuk, ilyen harcban Hidannak nem lenne túl nehéz vért szerezni. Amúgy mindegy hogy kitől szerez vért, senkinek se fog jót tenni hogyha Hidan átszúrja a gerincoszlopát, vagy a szívébe dög. Amúgy Kakuzut magát Tsuande is el tudná intézni szvsz. Ha belegondolunk, a Sus'sano 2. fokozatát áttörte, ami sokkal erősebb mint a Vasbőr, ez szvsz nem kérdés. Viszont a szíveket csak úgy lehet megölni ha a maszkot találják el, másképp nem fognak meghalni semmikép. (Lásd: Amikor Chouji összelapított 2 szívet, akkor szinte a semmiből a maszkok ,,újraéledtek". Tehát a szívek legyőzése nem is olyan túl egyszerű.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
TsunadeHime
Nem elérhető
King of Heroes
|
|
« Válasz #7451 Dátum: 12 aug 07, 20:20:42 » |
|
Hát én abból gondoltam, hogy Orochimaru tudhat a méregről, hogy ő és Sasori társak voltak valamikor. És mint társak talán harcoltak is együtt. Így Orochimaru akár az áldozatokból is szerezhetett egy kis mérget, kielemezhette és csinálhatott magának ellenmérget. És egyébként is, amikor el akarta kapni Sasori-t nyilván tudott arról, hogy Sasori-nak milyen veszélyes mérgei vannak. Ha nem lett volna ellenszere akkor nem küldte volna csak úgy oda Kabuto-t, akinek az akkori képességeivel kb esélye se lett volna ellene. Indi: Hidan ellen csak az érne valamit, ha megfosztanák a végtagjaitól vagy a fejétől. Sőt, akár az egyik lábának letépése is elég lenne, hogy harcképtelenné váljon. Ezt pedig a Sannin mindhárom tagja meg tudná oldani
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 20:23:59 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
Aizen
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7452 Dátum: 12 aug 07, 21:02:10 » |
|
Igazából a kazekagés bábot én már mondtam a 2. hszben, csak valami oknál fogva nekem 2. kazekage címen derengett az "öreg". Mivel a vashomok is méreggel van beitatva, és elég nagy területre hatnak a csapásai, így elég könnyen okozhat akár apró felületi sérülést, ami elég a mérgezéshez. Mi a vélemény a Danzou féle pecsét jutsukról? Az egyikről tudjuk, hogy érintés útján felkerül és bármikor aktiválható, ezzel teljesen lebénítva a testet. Sasuke nyers dühvel és erővel kiszabadult belőle, mivel Itachira és Tobi szavaira gondolt, így bekattant. Több kevesebb ideig bármelyik Sannint feltarthatná vele, kivéve valószínűleg Orochimarut, aki kikerülheti ezt a spéci technikájával. (komolyan, gusztustalan az öklendezése, de hatásos xd) A 2. ugye ami halálakor aktiválódik, és egy meglehetősen széles körben mindent a használó holttestébe pecsétel. PL Kakuzu "fonalaival" kombinálva elég veszélyes húzás lehet, bár lehet az Akatsukis keze is rámenne. Mindkettő elég kemény, és az Izanagi elég jó helyzetet teremthet arra, hogy az elsőt feltudja helyezni a célpontra/célpontokra. Hidannal csak az a baj, hogy igazából nem tudjuk, hogy hogyan reagál a csonttörésre. A szúrt seb hamar begyógyul rajta, ezt láttuk, de azért Tsunade ütése okozhat neki törést, ha már egyszer bevitt 1 Susano'ot, és pl törött lábbal már nehezebb harcolni. A letépés esküszöm még a "kisebb" baj, hiszen Kakuzu ha él, visszavarrhatja az adott tagot, persze az kérdéses, lenne-e rá ideje.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #7453 Dátum: 12 aug 07, 21:48:22 » |
|
Danzou, Sasori, Kakuzu, Hidan vs A Sannin
Danzou felhasználja Shunsui szemét így epic win. Persze kifejthetném bővebben is, ugyanez lenne az eredmény,a kombinációk száma végtelen: 1. Tsut meg Jirayát megmérgezi Sasori, ami ha nem is dönti ki őket rögötön, eléggé legyengülnek ahhoz, hogy Kakuzu galuskát csinálhasosn belőlük. Orchi látná, hogy a színpad nem az övé többé, és angolosan távozna. 2. Hidan lefogalalja Tsunadét, akivel vagy üthetik egymást 2 napig, vagy Hidannak sikerül levágnia a nyanya feját, mindegy is. Jiraya és Orchi ellen ott van Sasori és Kakuzu, meg ne feledkezzünk meg Danzou 3(?) kívánságáról se, amit az aranyhaltol kapott. 3. A sanninok megidézik a dögeiket, amiket Sasori 20 másodperc alatt mérgez halálra, de lehet kevesebb. Ezután az egyik fentebb említett pont következik.
~Sasori rengeteg fajta mérget használ, és folyton újakat kotyvaszt. Már az is csoda volt, hogy Sakura gondos előkészületekkel semlegesíteni tudta, Tsu nem lesz erre képes 1-2 perc alatt.ˇ ~ A négyes tagjait is nehéz megölni, nem csak a kígyót meg a nyanyát ~ Írhatnék még egy csomó érvet, ami bár csábító a menő hullámjelek használata miatt, mára passzolom.
Jiraya vs. Sasori part 1 gaara vs. kakuzu Tsunade vs. Orochimaru
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 07, 22:00:05 írta Sabaku »
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
TsunadeHime
Nem elérhető
King of Heroes
|
|
« Válasz #7454 Dátum: 12 aug 08, 08:29:20 » |
|
Tsunade vs Orochimaru, avagy két olyan ellenfél csatája, amelyeket szinte lehetetlen elpusztítani ( érzem ebből megint háború lesz, de állok elébe . De legalább nem mondhatjátok, hogy elfogult vagyok, mert a Sannin-ból Orochimaru a második kedvencem. És a gonosz karakterek közül pedig az első ) Először is azzal kezdeném, hogy szerintem a Sannin tagjai valamilyen módon egyenlőek. Ugye nálunk van a Kő, papír, olló nevű játék. A japánoknál is van ilyen- náluk viszont a játékot "Kígyó, Csiga, Varangy"-nak nevezik. A kígyó üti a békát, a béka a csigát és a csiga a kígyót. Szerintem ez nem lehet véletlen, hogy Kishi a Sannin-t és az idézéseiket ez alapján mintázta. Ezek szerint Orochimaru erősebb, mint Jiraiya, de gyengébb, mint Tsunade. És Tsunade gyengébb, mint Jiraiya. Mindegyikük erősebb az egyiknél, de gyengébb a másiknál. Tehát egyenrangúak. A part1-ben azt hiszem Ebisu mondta, hogy egy Sannin-t csak egy másik Sannin tud legyőzni. Ez az elmélet akkoriban még tökéletesen helytállónak bizonyult. Ha logikusan gondolkodunk, akkor rájöhetünk, hogy nem is olyan hülyeség ez: Orochimaru mindig is erősebb volt, mint Jiraiya. : Jiraiya nem tudta legyőzni őt, hogy megmenthesse. A part1-ben, amikor küzdöttek ő és Gamabunta alulmaradt Manda-val szemben. Orochimaru-hoz pedig szinte hozzá sem tudott érni, holott akkor már múlóban volt a kábítószer hatása. Tsunade erősebb Orochimaru-nál: Ezt a későbbiekben bővebben is kifejtem. Itt csak annyit írnék, hogy láthattuk a part1-ben a kettejük közti különbséget. Ha Tsunade nem félt volna a vértől és Kabuto nem fárasztotta volna ki ( és Naruto-t se kellett volna megvédeni) akkor Tsunade csúnyán feltörölte volna Orochimaru-val a padlót. Még csak a pecsétjét sem kellett volna feloldja. Sőt, még így is ő győzött. Ja, és ami a csiga> kígyó elmélet mellett szól: Tsunade egy mozdulattal kiiktatta Mandát, akitől még Kabuto is be volt xarva. Jiraiya erősebb, mint Tsunade: Ez egyértelmű. Tsunade nem tudná felvenni az SM Jiraiya-val a versenyt. És abból is lehet következtetni a varangy> csiga elméletre, hogy Jiraiya egyszer megfenyegette Tsunadét, hogy megöli ha elárulja a falut. De most térjünk rá a tulajdonképpeni harcra, amihez részben a Databook-ot veszem alapul. Tsunade: Orochimaru: Ez a legutolsó Databook, amelyet már a Shippuuden idején adott ki Kishi. A Sannin-nál akkor csak Uchiha Itachi kapott magasabb pontszámot. Ninjutsu: Ebben egyenlőek, ami így is van. Tsunade az orvosi ninjutsu-ra, míg Orochimaru a tiltott technikáira kapta meg az 5 pontot. Taijutsu:: Itt egyértelműen a Hokage van előnyben. Azt már láthattuk, hogy amikor Tsunade elkapta Orochimaru-t az sehogy sem tudott kiszabadulni a kezei közül. Genjutsu: Na, Orochimaru-nál ebbe kötnek bele a legtöbben, de azt nem értem, hogy miért. A genjtsu-ja amiért nem hat néhány emberre már meg sem érdemli az 5 pontot? Amiért az Uchihák immúnisak a genjutsu-jára nem jelenti azt, hogy mindenki azzá válik. Itt Tsunade 3, 5 pontot kapott. Tsunade nem genjutsu beállítottságú, de köszönhetően az akaraterejének és a precíz chakra kontrolljának ki tud törni szinte bármilyen illúzióból. Gondolom ezért kapta meg több, mint a felét a maximális pontszámnak. Intelligencia: Itt is egyenlőek. A maguk szakterületén mindketten zseniknek számítanak. Erő: Itt ismét Tsunade vezet. Ami vitathatatlan. Gyorsaság: Orochimaru egyértelmű fölényben van. Viszont Tsunadénak még lestrapált állapotban is sikerült elkapnia Orochimaru-t, akinek a lábaival semmi gond se volt. Chakramennyiség/ Kitartás: Itt szintén a Hokage vezet, de csak kicsivel. Orochimaru is kitartó, de a technikái rengeteg chakrát igényelnek. Pl. a vedlése Kézjelek: Itt ismét a Kígyó vezet. Azt hiszem h ez azt mutatja mennyire gyorsak a kézjelek végrehajtásában. Össz: 35-35. De hogyan tudná legyőzné Tsunade Orochimaru-t? Idézések terén Orochimaru vezet, de csak számbeli fölénnyel. Katsuyu simán fel tudná venni a versenyt a gyengébb kígyókkal, Manda pedig Tsunadéra maradna. Ha jól tudom a kígyóknak is van idegrendszerük ( legalább is az idézéseknek gondolom van) tehát Tsunade akár egy érintéssel is harcképtelenné tudja tenni őket, azzal, hogy összezavarja az idegrendszerüket. Tehát Orochimaru idézései kilőve. "Vedlés": Ez nagyon hasznos technika, amit Orochimaru előszeretettel alkalmaz. A part1-ben, amikor Oro harcolt Tsunadéval a teste egészséges volt amikor Tsunade lecsapta ( izé felcsapta a kardra). Orochimaru miért nem használta ezt a technikát? Azért, mert nem tudta használni a kezeit. És itt jön az érdekes rész: általában azt mondjátok, hogy Orochimaru-t nem lehet taijutsu-val legyőzni. Ez tévedés. Pontosan úgy megérzi a csapást, mint bárki más. Ha nem érezné akkor szerintetek miért menekült el Tsunade elől? Ha nem lettek volna rá hatással az ütések miért nem maradt még harcolni? Tsunade is fáradt volt, így könnyen elkaphatta volna. Gondolom azért menekült el, mert az ütések erejétől megsérültek a belső szervei. És mivel nem tudta használni a "vedlést" így ki kellett lépnie a harcból. Mivel azonban most az egészségest nézzük így használni fogja. De ez a jutsu rengeteg chakrát emészt föl, tehát ha Tsunade ki tud tartani és sikerül rákényszerítenie Orochimaru-t a jutsu sokszori bevetésére, a Kígyó egy idő után nem bírja majd tovább. Ez ellen http://178.21.19.200/manga/mangas/Naruto/294%20-%20The%20Fourth%20Tail%E2%80%A6!!%20/v33_ch294_UK_page_03.pngTsunade ezt használná: http://178.21.19.200/manga/mangas/Naruto/163%20-%20The%20Undecayed%E2%80%A6!!%20/163-18_19.jpgHa Orochimaru megpróbálná őt elkapni a nyelvével, vagy a kígyókkal az lenne belőle, mint a múltkor: Tsunade elkapná és addig rángatná és püfölné Orochimaru-t amíg ki nem fogy a szuszból. Védő kapuk: Ha jól emlékszem, akkor Kiba a part1-ben képes volt megsebezni az egyik ilyen kaput, amikor a hangnin-nel harcolt. Tsunade valószínűleg áttörne az összesen. Kusanagi: Ha Tsunade megunja a regenerálódást egyszerűen elkapja a kardot és Orochimaru ellen fordítja, vagy pedig magához húzza vele a őt. Yamata no jutsu Nem tudunk sokat róla. Az az igazság, hogy csak azt láttuk, hogy Orochimaru-t másodpercek alatt lepecsételik ebben a formában. Amikor a kígyó támad Tsunade egyszerűen lecsaphatja a fejét. És ezt folytatná amíg egy feje se marad Orochimaru-nak. Esetleg az idegrendszer összezavarás itt is működhet, de ezt nem tudom. Ez a forma ellen Katsuyu is nagy segítség lehet, hiszen a savas köpete képes lehet gyengíteni a kígyót. Edo tensei Mivel nem tudjuk, hogy kik lehetnek még Orochimaru birtokában így ezt hagyjuk. Végeredmény: szerintem Tsunade behozná a harcot. Orochimaru nem igazán tudná őt megölni max úgy, ha lefejezi vagy eléri, hogy a Hokage chakrája elfogyjon. De a Madarás harcát nézve Tsunadénak nem fogy el olyan egyszerűen a chakrája. Nálam 50, 05 %- kal nyer a Hokage. u.i. Úgy belejöttem az írásba, hogy egy kissé hosszúra sikeredett. Akinek volt türelme elolvasni gratulálok!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 08, 08:37:54 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
|