24 nov 25, 00:19:57 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 488 489 [490] 491 492 ... 566
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Ki nyerne (csatában)? - 1 hozzászólás minimum 3 teljes sor legyen!  (Megtekintve 1243155 alkalommal)
0 Felhasználó és 8 vendég van a témában
TsunadeHime
S-Osztályú gyilkoló ninja
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

King of Heroes

« Válasz #7335 Dátum: 12 júl 31, 19:04:39 »

Na látod, "érzed a bukás szagát" és már hárítasz is  Nevet Tudod ez nem vita téma   kacsint Ha így folytatjuk akkor mindkettőnket kitiltanak  kacsint
Egyébként azt hiszem, hogy minden kérdésedre választ adtam.
- Genjutsu- megvolt
- Tsukuyomi- megvolt
- Amaterasu- megvolt
- Yata-tükör és Totsuka kard- megvolt

Ha esetleg valamit kihagytam akkor privátban világosíts fel és szívesen válaszolok Nevet De cserébe elvárom, hogy ne csak azt mondd, hogy Itachi legenjutsuzza és leamaterasuzza Tsunadét, hanem próbáld meg figyelembe venni azt is, amiket írtam néhány hozzászólással ez előtt. Persze nem állítom, hogy mindenben igazam van, de ha meg tudod cáfolni azt örömmel várom Nevet

"Míg a jinton gyűlik 36féle képpen ölhetné meg a párost. "

Szerintem  a  Jinton "gyűlése" nem tartott néhány másodpernél tovább. Ha Madara nem avatkozott közbe Itachi miért tenné?
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 31, 19:15:33 írta TsunadeHime » Naplózva

Mach5
Jounin
*

« Válasz #7336 Dátum: 12 júl 31, 19:15:47 »

Idézet
Ha esetleg valamit kihagytam akkor privátban világosíts fel és szívesen válaszolok Nevet De cserébe elvárom, hogy ne csak azt mondd, hogy Itachi legenjutsuzza és leamaterasuzza Tsunadét, hanem próbáld meg figyelembe venni azt is, amiket írtam néhány hozzászólással ez előtt. Persze nem állítom, hogy mindenben igazam van, de ha meg tudod cáfolni azt örömmel várom Nevet

Itachinak meg miért kéne három irányból yata tükörrel védeni?
 Ezekszerint Mei,Raikage is már áttudja vinni a susanoot?
Lepecsételi itachi tsunadet (attól mert ő a halhatatlan tsunade attól még pecsét fog rajta) viszont te még mindig nem bizonyítottad be, hogy hogyan bírná áttörni az áttörhetetlen yata tükröt tsunade (ha én válaszoltam a tsunade halhatatlanságára akkor te is válaszolhatnál az áttörhetetlen tükörre, hogy hogyan töri át tsunade:D)

Így hirtelen ennyi, de tuti több volt, de lényegtelen:D Én meg azt várom el tőled, hogy mondj más módot, hogy tsunade, hogyan öli meg itachit azon kívűl, hogy megüti:D Tudsz? Várj segítek nem. Én pedig tudtam ott az amaterasu,genjutsu,totsuka kard. Én ezekkel dolgoztam te csak az ütésekkel. Ne várj tőlem többet.

Idézet
Szerintem az Jinton "gyűlése" nem tartott néhány másodpernél tovább. Ha Madara nem avatkozott közbe Itachi miért tenné?

Madara nem volt rászorulva arra, hogy közbe avatkozzon ahogy elnézed a harcukat ott mindent csinál madara csak nem harcol komolyan:D Ergo nem szorult rá, hogy közbeavatkozzon hisz így is úgy is túl élte.
Itachi ellen meg pont lesz idejük (másodpercek) amikor itachinak olyan halálos jutsui vannak, hogy 2másodpercre elég ha pihennek és már meghalnak. (Totsuka kard majd szépen átszúrja őket míg ott másodpercekig tsunade gyűjti a chakrát oonokinak ahhoz a jintonhoz, vagy kis amaterasu szintén:D)
Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7337 Dátum: 12 júl 31, 19:32:06 »

Nem hiszem el, hogy még mindig itt tartunk, de vágjunk bele  smirksweat

"Itachinak meg miért kéne három irányból yata tükörrel védeni?"

Basszus, ha te körbe vagy véve 3 ellenféllel akkor nem azon kezdesz gondolkodni, hogy vajon melyik az erősebb, hanem biztosra mész és minden irányból védekezel. Viszont a Yata tükre nem tud egyszerre 3 irányba védeni, így Itachi kiválasztja azt az ellenfelet, amelyet a legveszélyesebbnek ítél meg, nevezetesen a Raikagét. Csupa izom, ijesztő arc, ijesztő tekintet. Tehát a Raikage belecsap a Yata tükrébe és szépen visszapattan. Tsunade pedig e közben belecsap a Susanoo-ba. Észreveszi, hogy a keze majdnem eltörött, ezért úgy dönt, hogy nem takarékoskodik a chakrájával és mindent belead. Ha ez a harc elején történik és a chakrája még nagyjából megvan akkor a pusztítás elsöprő erejű lesz.

De írtam más módszert is csak nem figyeltél. Mei csinál egy láva/ sav  "tavat" és A, mivel ő a leggyorsabb, belelöki Itachi-t a Susanoo-jával és mindenével együtt. Madarát is sikerült. És ne mond, hogy hagyta magát mert az arckifejezésén nem ez látszott. Ettől még nem hal meg a kedvenc Uchihád de már nem lesz olyan mozgékony se.

"Lepecsételi itachi tsunadet (attól mert ő a halhatatlan tsunade attól még pecsét fog rajta) viszont te még mindig nem bizonyítottad be, hogy hogyan bírná áttörni az áttörhetetlen yata tükröt tsunade (ha én válaszoltam a tsunade halhatatlanságára akkor te is válaszolhatnál az áttörhetetlen tükörre, hogy hogyan töri át tsunade:D)"

Pecsételés: a Totsuka kardja csak akkor hatásos ha átszúrja az áldozatát. Tehát egy normális kardként is kezelhető. Ha már ennyire übernek hiszed Itachi-t akkor adj annyi esély a kagéknak, hogy ne engedjék átszúratni magukat. ( vagyis tudjanak a kardról.) Természetesen a Hokage a pecsételést se kivédeni se túlélni nem tudja. De ezt is mondtam csak nem figyeltél.
Yata-tükör: Elmagyaráztam, nem muszáj átütni.  

"Én meg azt várom el tőled, hogy mondj más módot, hogy tsunade, hogyan öli meg itachit azon kívűl, hogy megüti:D Tudsz? Várj segítek nem.."

Erre most mit mondjak?  smirksweat Miért is kéne más módot keresnie? Álljon fejre vagy vetkőzzön le hátha Itachi is perverz és elájul a látványtól?  ikszdé

"Én pedig tudtam ott az amaterasu,genjutsu,totsuka kard. Én ezekkel dolgoztam te csak az ütésekkel. Ne várj tőlem többet"

Nem, nem is várok.

Cáfold meg ezeket és akkor elfogadom az érveidet:

"Amaterasu: Nem tudja elkerülni, ez tény. Viszont Itachi nem tudja olyan precízen irányítani, mint az öcsikéje. Így ha nem borítják be a Hokage testét teljesen a lángok, egyszerűen "kivágja" az adott testrészt. Vagy pedig letépi a karját, ahogy A is tette. Már az előbb linkeltem a mangaoldalt, ahol Tsunade kijelenti, hogy bármely testrészét és bármely szervét képes regenerálni. Így egy elveszített láb vagy kar nem lesz gond.
Tsukuyomi: Szerintem képes lenne kibírni. A vértől való félelme több, mint húsz évig megvolt neki, de néhány másodperc alatt leküzdötte. Mivel? Akaraterővel. Továbbá a Tsukuyomi genjutsu. A jelenlegi karakterek közül neki van a legjobb chakrakontrollja. Így akár ki is tud törni belőle. Vagy ha ezt nem fogadjátok el, akkor van egy másik magyarázatom is. Tsunade egyetlen érintéssel hozta ki Sasukét és Kakashit a Tsukuyomi hatása alól. Miért ne tudná ezt magával is megtenni? Ő a legnagyobb orvosi ninja így tökéletesen tisztába van az agy működésével. Ez a jutsu pedig megkérdőjelezhetetlenül az agyra hat.
Hashirama is harcolt Madara ellen, tehát nyilván találkozott ezzel a  fajta genjutsuval és mivel a kettejük közti csatát ő nyerte meg, így arra következtethetünk, hogy képes volt kitörni belőle. Esetleg azt a technikát használta, amit Gai: nem nézett az ellenfele szemébe. De ez kivitelezhetetlen egy Madara vagy Itachi kaliberű ember ellen. Továbbá az is lehetséges, hogy a Senjuk "immunisak" a genjutsura. Az Uchihák kapták a szemek erejét, a Senjuk a chakrát és az ellenálló képességet. Hatalmas chakrával és életerővel rendelkeztek.
Ha ez sem tetszik, akkor magára is rakhat egy kis Katsuyu-t, hogy kihozza őt a genjutsu hatása alól.
Susanoo Képes a gyengébbeket áttörni. Most jöhettek azzal ( mint szokás szerint), hogy Itachi végső védelmét nem tudná áttörni. Mint azt korábban is említettem ez csak az ütések és az ütésekbe táplált chakra kérdése.
Tűzjutsuk: Láthattuk, hogy mennyit ért Madaráé ellene.
Yasaka Magatama: Aki nem tudja mi az nézzen utána. Madara hármat lőtt bele és meg sem érezte.

Miért nyerne ellene Itachi? A Yata tükör és a Totsuka kardja miatt. Ezekre nem tudok mit mondani. "
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 31, 19:38:38 írta TsunadeHime » Naplózva

Mach5
Jounin
*

« Válasz #7338 Dátum: 12 júl 31, 19:38:08 »

Bocs, de nem olvastam végig a hozzászólásod mert már ott levoltam sokkolva, hogy 3kage ismeri itachi minden képességét míg itachi nem ismeri egyik kageét se:D Itt már fogtam a fejemet és inkább rád hagyom ezeket a dolgokat:D Ráadásul a 3kage olyan tájékozodott, hogy még a totsuka kardról is tud xd Egyszerűbb lenne leírnod, hogy itachi csak áll nem húzza fel a susanoot és várja az ütéseket:D kb. ugyan ott tartanánk, de én nem fogok többét ezzel a témával foglalkozni xd azt hittem, hogy végre lesz egy jó vita társam a te személyedbe, de amikor már elolvastam, hogy 3kage tud itachi képességeiről a nagy totsuka kardról is itachi meg semmit ott már gondoltam, hogy hiába szállok veled szembe hisz semmi értelme:D puszi. xd
Naplózva
IndianA
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Ami nem öl meg az erősebbé tesz!

« Válasz #7339 Dátum: 12 júl 31, 19:39:07 »

Onoki és Tsunade vs Itachi: Nos, ugye kezdjük ott hogy a sima sharinganos genjutsuk kilőve katsuyu miatt. A tsukyumiról annyit, hogy onoki a tapasztalatának kösöznhetően tud a mangekyuról, tudja nagyon jól hogy nem ajánlatos egy ilyen ember szeméébe nézni. Tehát szét válnak hogy még véletlenül se essenek egyszerre a tsukyumiba. A jinton 100% hogy jó lenne a sus'sanora, és se perc létrehozni. Viszont ennek ellenére itachi esélyesebb. Az a ,,Baj" vele hogy olyan jutsukat tud, amit a shinobik 97%-a nem tud kivédeni, és 0,1 sec alatt öl. Onoki még mindig védtelen az amaterasu ellen. Ha őt lelövi, akkor utána tsunadét többféle képpen meg ölheti. Persze, a harc többféle képpen alalkulhat. Ha onoki például itachit megszívatja egy kage bunshinnal akkor bajba van az Uchiha. Én a tapsztalat miatt onokiéknak adom a meccset. Hm, de ha jobban belegondolok akkor itachinak nincs is sok esélye. az öreg kage túl tapasztalt, harcolt a mangekyu ellen, és a bunshinok tökéletesek itachi jutsujai ellen.
Onoki és Mei vs Itachi: A két kagénak adom. Terumi mei kirigakure no jutsuja tökéletes lenne ide. Itachi nem tudja melyik merre van, persze a két kage se, de oonokinak már csak annyi lesz a dolga hogy létrehozzon egy hegy méretű jintont. 99% hogy a kagék nyernének.
Onoki és Gaara vs Itachi: Itt mindenképpen a két kagénak adom. Miért is? Kezdjük ott hogy gaara rossz ellenfél lenne itachi számára, eleve gaara valamilyen szinten immunis a genjutsuk ellen. Miért? Azért mert ha körbeveszi magát burokkal és beveti a 3. szemet, akkor logikai úton semleges lesz a genjutsuk ellen. És mivel tud repülni a totsuka is hatástalan ellene, ahogy oonoki ellen is. Csak az amaterasu válhatna be gaara ellen. Viszont amíg felgyútja addig oonoki simán belepaszírozza egy jó adag jintonba.
A és Mei vs Itachi: Itt itachi nyerne. Mei kirigakure jutsuja leginkább akkor jó ha van a csapatban egy jó távolsági harcos. A viszont közelharcos, és se perc alatt ki lenne ütve a tsukyiumi által, és meivel utána itachi azt csinál amit akar. Az ő sus'sanojával mei semmit se tudna kezdeni és ezenkívül az amaterasu/genjutsu is hatásos lenne ellene. Nem is beszélve arról hogy semelyikük sincs agyilag olyan szinten mint itachi, még a közelében sem.
Gaara és Mei vs Itachi: Nos, meit itachi továbbra is szétszívatná a genjutsukkal, gaarát meg az amaterasuval el tuná inténi. Kérdés?
Gaara és Tsunade vs Itachi: Ezt már megtárgyaltuk ikszdé
Gaara és A vs Itachi: Itachi nyerne, tsukyumi amaterasu-sussano ezek mindent visznek.
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 31, 19:42:54 írta IndianA » Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7340 Dátum: 12 júl 31, 19:42:37 »

Bocs, de nem olvastam végig a hozzászólásod mert már ott levoltam sokkolva, hogy 3kage ismeri itachi minden képességét míg itachi nem ismeri egyik kageét se:D Itt már fogtam a fejemet és inkább rád hagyom ezeket a dolgokat:D Ráadásul a 3kage olyan tájékozodott, hogy még a totsuka kardról is tud xd Egyszerűbb lenne leírnod, hogy itachi csak áll nem húzza fel a susanoot és várja az ütéseket:D kb. ugyan ott tartanánk, de én nem fogok többét ezzel a témával foglalkozni xd azt hittem, hogy végre lesz egy jó vita társam a te személyedbe, de amikor már elolvastam, hogy 3kage tud itachi képességeiről a nagy totsuka kardról is itachi meg semmit ott már gondoltam, hogy hiába szállok veled szembe hisz semmi értelme:D puszi. xd

Na látod az a baj, hogy nem olvasod végig a hozzászólásom és ezért írsz hülyeségeket. ( már bocs, de másképp nem tudtam megfogalmazni)
Azt írtam, hogy ha ennyire tápnak hiszed Itachi-t legalább tudjanak a Totsukáról. A többi képességéről már egyébként is tudnak, tehát ezen nincs mit filózni. A Susanoo, Amaterasu, Tsukuyomi, Genjutsu mind Tsunade, mind a Raikage és Mei számára ismerős.

Pedig én is azt hittem, hogy jó veled vitatkozni. És amúgy jó is, ilyen jót rég nem vitáztam senkivel  ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 31, 19:54:37 írta TsunadeHime » Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #7341 Dátum: 12 júl 31, 20:06:59 »

Idézet
Cáfold meg ezeket és akkor elfogadom az érveidet.
Nekem szabad? Mindegy, akkor is leírom.

Idézet
"Amaterasu: Nem tudja elkerülni, ez tény. Viszont Itachi nem tudja olyan precízen irányítani, mint az öcsikéje. Így ha nem borítják be a Hokage testét teljesen a lángok, egyszerűen "kivágja" az adott testrészt. Vagy pedig letépi a karját, ahogy A is tette. Már az előbb linkeltem a mangaoldalt, ahol Tsunade kijelenti, hogy bármely testrészét és bármely szervét képes regenerálni. Így egy elveszített láb vagy kar nem lesz gond.
Ez a jelenet lenne a válaszom. Itachi lángja (amit tökéletesen Sasuke mögött tartott mindvégig) elkapta az öcsi szárnyát, és rá pár másodpercre már Sasuke testének fele porrá égett. Oké, tudom, Tsunade regenerációja felér Cell-ével, egy kis körömdarabból is képes regenerálódni, de azért ha a fejét leégeti Itachi, ne nagyon okoskodjon már tovább.

Idézet
Tsukuyomi: Szerintem képes lenne kibírni. A vértől való félelme több, mint húsz évig megvolt neki, de néhány másodperc alatt leküzdötte. Mivel? Akaraterővel. Továbbá a Tsukuyomi genjutsu. A jelenlegi karakterek közül neki van a legjobb chakrakontrollja. Így akár ki is tud törni belőle. Vagy ha ezt nem fogadjátok el, akkor van egy másik magyarázatom is. Tsunade egyetlen érintéssel hozta ki Sasukét és Kakashit a Tsukuyomi hatása alól. Miért ne tudná ezt magával is megtenni? Ő a legnagyobb orvosi ninja így tökéletesen tisztába van az agy működésével. Ez a jutsu pedig megkérdőjelezhetetlenül az agyra hat.
Tsunade képes lenne a Tsukuyomit kibírni? Ez még viccnek is rossz. Kakashi (akinek a kedvenc tanítványa érdeke lebegett a szeme előtt, ráadásul a társaiért képes az életét is adni) összeomlott Itachi Tsukuyomijától, Tsunade fél kacsintástól is a földre rogyna. Meg azért ne hasonlítsunk holmi fóbiát 3 napi kínzáshoz. Kitörni lehet, hogy ki tudna, de a valóságban van jó chakrakontrollja, nem Itachi világában, így az 1 másodperc=3 nap cucc hatna rá is.
A károkat meg Sasukén és Kakashin teljesen egészséges, kicsit sem lestrapált állapotában hozta helyre, Tsukuyomi után pedig örülnek az áldozatok, ha levegőhöz jutnak, nem kapálóznak minden helyreállító technikával.

Idézet
Hashirama is harcolt Madara ellen, tehát nyilván találkozott ezzel a  fajta genjutsuval és mivel a kettejük közti csatát ő nyerte meg, így arra következtethetünk, hogy képes volt kitörni belőle. Esetleg azt a technikát használta, amit Gai: nem nézett az ellenfele szemébe. De ez kivitelezhetetlen egy Madara vagy Itachi kaliberű ember ellen. Továbbá az is lehetséges, hogy a Senjuk "immunisak" a genjutsura. Az Uchihák kapták a szemek erejét, a Senjuk a chakrát és az ellenálló képességet. Hatalmas chakrával és életerővel rendelkeztek.
Ha ez sem tetszik, akkor magára is rakhat egy kis Katsuyu-t, hogy kihozza őt a genjutsu hatása alól.
Itachinak van az eddig ismert Mangekyou képességek közül egyedül időmanipulációs képessége, nem Madarának. Valamint látom még mindig nem jutottunk túl azon, hogy Itachiéból Kakashi a Sharingan segítségével sem tudott kijutni, Tsunade sima szemmel soha az életben nem szabadulna belőle. Maximum ha a társa kiszedi, de addigra lemegy a 3 nap.
Azért a Bee-vel szimbiózisban élő Hachibi számára is kellett pár másodperc, mire észrevette, hogy baj van. Katsuyunak is kell ennyi, de Itachi ellen minden másodperc komoly károkat okozhat.

Idézet
Susanoo Képes a gyengébbeket áttörni. Most jöhettek azzal ( mint szokás szerint), hogy Itachi végső védelmét nem tudná áttörni. Mint azt korábban is említettem ez csak az ütések és az ütésekbe táplált chakra kérdése.
Vakuljon meg a kacsám ha ezt értem. Tsunade regenerálódását tovább táplálod "nem jelentették ki, hogy nem képes végtagokat visszanöveszteni, de szerintem igen" alapon, de Itachi végső védelmét -amiről kijelentették, hogy áttörhetetlen- szétrombolhatónak tartod.

Idézet
Tűzjutsuk: Láthattuk, hogy mennyit ért Madaráé ellene.
Kell a bánatnak tűz jutsu, az Amaterasu 7 napig elolthatatlanul ég, azt kell Tsunade-re küldeni, nem piti Ryuuka no jutsukat.

Idézet
Yasaka Magatama: Aki nem tudja mi az nézzen utána. Madara hármat lőtt bele és meg sem érezte.
Mintha ez lenne Itachi Susano'o-jának végső fegyvere Nevet Elterelésnek tökéletes, utána Totsuka-val felnyársalhatná a kage-t (spirituális kard, nem törné el Tsunade, még ha élete végéig regenerálódna is).

Hogy őszinte legyek igazából nem is tudom melyik harcról folyik most a vita, de Tsunade számára Itachi ellen 10 másodpercnél többet csak akkor számoljatok, ha 800000 réteg apokalipszis-álló mágikus bizbasz védi.
Tudom, hogy azért van Tsunade mellett társ, mert egyedül szerintetek is esélytelen, de lássuk be, a társ a harc 11. másodpercére egyedül maradna Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 31, 20:14:37 írta renato » Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7342 Dátum: 12 júl 31, 20:25:42 »

renato- amúgy Tsunade, Raikage és Mei vs Itachi csatáról beszéltünk

"Nekem szabad? Mindegy, akkor is leírom."

Természetesen szabad. Miért ne? Legalább lesz amit nekem is megcáfolni.

"Ez a jelenet lenne a válaszom. Itachi lángja (amit tökéletesen Sasuke mögött tartott mindvégig) elkapta az öcsi szárnyát, és rá pár másodpercre már Sasuke testének fele porrá égett. Oké, tudom, Tsunade regenerációja felér Cell-ével, egy kis körömdarabból is képes regenerálódni, de azért ha a fejét leégeti Itachi, ne nagyon okoskodjon már tovább."

Nekem pedig erre az a válaszom, hogy a Hokage 1 másodperc alatt képes letépni a kezét. És a keze újranő, bármennyire is nem olvasod a mangát. Tsunane maga jelentette ki, hogy a teste bármely részét és bármely szervét képes renegerálni. Tehát ebbe beletartozik a fej is. Amikor Madara klónjai átszúrták a gerince és az összes belső szerve is összeroncsolódott. Ő pedig még így is folytatta a csatát és a kardok kivétele után 2-3 másodperc múlva már olyan volt, mint új korában.

"Tsunade képes lenne a Tsukuyomit kibírni? Ez még viccnek is rossz. Kakashi (akinek a kedvenc tanítványa érdeke lebegett a szeme előtt, ráadásul a társaiért képes az életét is adni) összeomlott Itachi Tsukuyomijától, Tsunade fél kacsintástól is a földre rogyna. Meg azért ne hasonlítsunk holmi fóbiát 3 napi kínzáshoz. Kitörni lehet, hogy ki tudna, de a valóságban van jó chakrakontrollja, nem Itachi világában, így az 1 másodperc=3 nap cucc hatna rá is.
A károkat meg Sasukén és Kakashin teljesen egészséges, kicsit sem lestrapált állapotában hozta helyre, Tsukuyomi után pedig örülnek az áldozatok, ha levegőhöz jutnak, nem kapálóznak minden helyreállító technikával."

Pedig hidd el kibírná... A  fájdalmat bírja. Átszúrt tüdővel, mellkassal, szívvel, gyomorral, eltört gerinccel stb. képes volt harcolni. Mit neki 3 napig tartó képzeletbeli kínzás? Apropó, 3 nap. Ezek szerint neki a genjutsun belül 3 napja van ahhoz, hogy megszakítsa a chakrája áramlását és így kitörjön a genjutsu-ból. Ami a tényeket nézve nem lehetetlen.

Itachinak van az eddig ismert Mangekyou képességek közül egyedül időmanipulációs képessége, nem Madarának. Valamint látom még mindig nem jutottunk túl azon, hogy Itachiéból Kakashi a Sharingan segítségével sem tudott kijutni, Tsunade sima szemmel soha az életben nem szabadulna belőle. Maximum ha a társa kiszedi, de addigra lemegy a 3 nap.
Azért a Bee-vel szimbiózisban élő Hachibi számára is kellett pár másodperc, mire észrevette, hogy baj van. Katsuyunak is kell ennyi, de Itachi ellen minden másodperc komoly károkat okozhat.

A Hashiramás rész merő feltételezés volt. De azzal számolhatunk, hogy Madara Hashirama ellen is használt genjutsut és azzal is, hogy Hashirama-nak is jó chakrakontrollja lehetett. ( tudta gyógyítani magát kézjelek nélkül. Az orvosi ninjutsu-hoz pedig tökéletes chakrakontroll kell ) Amennyire Madarát megismertük nem is lehettek gyenge genjutsu-jai. Kakashi valóban nem tudott kijönni a Sharingan segítségével, ez biztos. De Tsunade-nak messze jobb a chakrakontrollja mint az eddig megismert összes karakternek. És egy genjutsu megtöréséhez pedig az kell. ( vagy külső segítség)

Vakuljon meg a kacsám ha ezt értem. Tsunade regenerálódását tovább táplálod "nem jelentették ki, hogy nem képes végtagokat visszanöveszteni, de szerintem igen" alapon, de Itachi végső védelmét -amiről kijelentették, hogy áttörhetetlen- szétrombolhatónak tartod.

Ki volt jelentve, hogy képes végtagokat növeszteni. http://img28.imageshack.us/img28/4889/narutoc169p16.jpg
És az is ki volt jelentve, hogy csatában nem halhat meg. És ez sem cáfolódott meg egyelőre. Viszont az olyan kijelentések, hogy Pain legyőzhetetlen és Hiruzen a legerősebb mind-mind megcáfolódtak. Az áttörhetetlen védelemről annyit, hogy leírtam miért nem muszáj a Yata tükrét ütniük.

Mintha ez lenne Itachi Susano'o-jának végső fegyvere  Elterelésnek tökéletes, utána Totsuka-val felnyársalhatná a kage-t (spirituális kard, nem törné el Tsunade, még ha élete végéig regenerálódna is).

Mintha a Yasaka Magatama lett volna Madara végső fegyvere  Nevet

Hogy jön ide Kakashi és az önfeláldozás? De ha már itt tartunk ebből a szempontból a Hokage se különbözik tőle   Nevet

de lássuk be, a társ a harc 11. másodpercére egyedül maradna

Ezt csak most látom  smirksweat Olvasd újra a mangát kérlek. Tsunade mellett jelenleg 4 társ van és nélküle mind a 4 meghalt volna már legalább háromszor.
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 31, 20:55:55 írta TsunadeHime » Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #7343 Dátum: 12 júl 31, 20:59:37 »

Most megnéztem magamon, egy másodperc mire a kezemhez kapok. Tegyük föl, hogy Tsunade mégis leszaggatná a kezét (mert miért ne, a végén még a szívét is kiszedi, Itachinak a harctéren sem kell majd lennie). Leszedné a kezét, a tűz átterjedne a másik kezére ezáltal. Azt gondolom leharapná, mert gyorsan kell cselekedni, a kardon meg nyaralt egy jó hosszút, mire teljesen helyrejött. Átterjedne a fejére, de semmi gond, még lerúghatja, aztán a másik lábával is megszabadulna az égő testrésztől. Hogyan tovább? Újrakezdődik a körforgás, és szaggatni kezdi kézzel a végtagjait?

Kibírná, mert csak. Fizikai fájdalmat bírja, -nem bírja, csak regenerálódik, ezt most mondom- mégis Dan szellemének kellett megmentenie Madara csapásától a tűz jutsu után? Minek? Ő bírta volna!
A genjutsun belüli világban gondolom az idő mellett minden más folyamat is megáll (lásd: sem Itachi, sem Kakashi nem volt a kiszáradás határán, holott egy átlag ember ha minden igaz 3 napig bírja szomjazva).

Nem érted a különbséget. Lehet Madarának bivajerős kínzó-gyilkos-bivaly genjutsuja, ha kitörnek belőle viszonylag könnyelműen (ami hülyeség, most mondom), ha Itachinak egy ennél valamennyivel gyengébb, ám milliárdszor megterhelőbb genjutsuja van. Itachiéba az időmanipuláció a kulcs, ami miatt megterhelő lenne még magának Hashiramának is.

Most akkor kis szünet. A helyreállítani dolgot én úgy értelmezem, hogy például az átdöfött gerincet visszaállítja eredeti formába, nem úgy, hogy egy -már meg nem lévő- testrészt kreál magának, mert az elképzelésed szerinti jutsu már szerény véleményem szerint keményen a Yin-Yang határain belüli.

Itachi védelmén sehogy sem jutna át Tsunade. Nem keresem vissza, mert Tsunade nem egy Forrest Gump, nem tud 80 km/h-val szaladni, így fordul egyet Itachi, és már megint a tükörrel a kezében várná a Hokage támadását.

Mintha a Totsuka no Tsurugi nem röhögné körbe Madara végső fegyverét Mosolyog

Hogy jött ide? Kakashi a kedvenc tanítványát akarta védeni Itachi ellen, ha itt ő nem mutatott hihetetlen nagy akaraterőt, akkor soha senki sehol.
Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7344 Dátum: 12 júl 31, 21:12:29 »

"Most megnéztem magamon, egy másodperc mire a kezemhez kapok. Tegyük föl, hogy Tsunade mégis leszaggatná a kezét (mert miért ne, a végén még a szívét is kiszedi, Itachinak a harctéren sem kell majd lennie). Leszedné a kezét, a tűz átterjedne a másik kezére ezáltal. Azt gondolom leharapná, mert gyorsan kell cselekedni, a kardon meg nyaralt egy jó hosszút, mire teljesen helyrejött. Átterjedne a fejére, de semmi gond, még lerúghatja, aztán a másik lábával is megszabadulna az égő testrésztől. Hogyan tovább? Újrakezdődik a körforgás, és szaggatni kezdi kézzel a végtagjait?"

A Raikagéra átterjedt amikor letépte a kezét? Igen? Nem.

Kibírná, mert csak. Fizikai fájdalmat bírja, -nem bírja, csak regenerálódik, ezt most mondom- mégis Dan szellemének kellett megmentenie Madara csapásától a tűz jutsu után? Minek? Ő bírta volna!
A genjutsun belüli világban gondolom az idő mellett minden más folyamat is megáll (lásd: sem Itachi, sem Kakashi nem volt a kiszáradás határán, holott egy átlag ember ha minden igaz 3 napig bírja szomjazva).

Bírta volna a tűz jutsut ha maradt volna elég chakrája, de ő önfeláldozóan viselkedett és többször mentette meg a Kagék életét egyetlen harc leforgása mint Kakashi a kedvenc tanítványáét a manga során. Ha ez nem vall erős akaraterőre és elszántságra akkor mi? Képes saját magát átszuratni, felgyújtatni, legyengíteni csak azért, hogy a társai ne vesszenek oda.
Igen, megáll az idő. De attól a Tsukuyomi még genjutsu marad. Vagyis kellő akaraterővel és koncentrálással meg lehet törni.

"A helyreállítani dolgot én úgy értelmezem, hogy például az átdöfött gerincet visszaállítja eredeti formába, nem úgy, hogy egy -már meg nem lévő- testrészt kreál magának, mert az elképzelésed szerinti jutsu már szerény véleményem szerint keményen a Yin-Yang határain belüli."

Orochimaru átszúrta a szívét. ( legalább is belevágott) és ő lazán futkosott és rugdosott még egy ideig amiíg hajlandó volt feloldani a pecsétet. A Susanoo kardok összezúzták a belső szerveit és eltörték a gerincét. Ő pedig regenerálta. Kérdem én mi a súlyosabb kár? Egy szív vagy egy kéz? Ha Tsunad képes szöveteket, csontokat, ereket, chakra hálózatot, izmokat, belső szerveket teremteni miért ne lenne képes egy kezet regenerálni? De miért is szenvedek, a bizonyíték ott van a manga oldalon. Tsunade saját szavaival mondta.

Itachi védelmén sehogy sem jutna át Tsunade

Olvass vissza. Linkeltem egy képet ahol Tsunade egyetlen rúgással széles körben roncsolja össze a földet. Feltételeztem, hogy a rúgásba a chakrája 5%-át adta bele. És ő képes szabályozni, hiszen amikor Naruto-t pöccintette meg nyilván nem teljes erejéből tette, mert akkor vége lett volna a sorozatnak.
Tehát képzeld el amint Tsunade a teljes chakráját beleadja egyetlen ütésbe. Ha a susanoo nem is omlik össze de Itachi az ütés erejét pont úgy megérzi, mint a Kirinét. A Raikage és Mei pedig innen már elintézné.
« Utoljára szerkesztve: 12 júl 31, 21:18:14 írta TsunadeHime » Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #7345 Dátum: 12 júl 31, 21:29:21 »

A Raikage-ra nem, mivel az ökle gyulladt fel, ő meg egyből letépte(=vágta) a karját könyékből. Tsunade nem elég, hogy a tépegetés közben kapna még négy különböző testrészére Amaterasut, de még saját maga is terjesztené azt.

Na, ezt azért megvétóznám. Kakashi többször mentette meg a hetes csapatot (egy halállal), mint Tsunade a kagékat (83000 halállal). Flawless Kakashi win!
Ez mire vall? Cseszett nagy bénaságra. Itachi egyszer döfné le a Totsuka-val, többet nem mentegetne.
Kellő akaraterővel és chakrakontrollal meg lehet törni, de Tsunade a büdös életben nem szabadulna saját erőből ki belőle. Tsunade-nak van chakrakontrollja, Kakashinak Sharinganja. Igazából a doujutsu messze többet kellene hogy érjen, mint holmi chakrakontroll, de akkor legyenek egyenlőek. Kakashi akaratereje annyi lesz, mint Tsunade-é, mert nekem meg ő a kedvencem, ha te turbózod a tiédet, akkor én is az enyémet. Így oda jutunk, hogy Tsunade ugyanúgy 3 napon át szenvedne Itachitól, csak Sharingan helyett chakrakontrollal szívna.

Attól, hogy össze van zúzva, még ott van a mája/veséje/szíve, viszont ha kiszaggatják a kezét, akkor annak már egy kis darabja sincs ott Tsunade testén.

Igen, abba Tsunade beleadta a chakrája 5%-át. Felcseszte az agyát Orochimaru, de ő a hidegvéréről híres, ő csak 5%-ot ad bele. Ne röhögtess már, édes istenem. Valamint ha Orochimaru ki tudott előle térni, Itachi, aki milliméter pontossággal dobálja a kunai-okat, pörgő repüléses táncolós balerína mutatványa közben milliárdszor könnyebben elmegy onnan. Vagy áll nyugodtan, Tsunade rúghatja, ha a Kirint túlélte a bordázat, egy ilyen rúgást körberöhög pár törött csonttal.
Naplózva
Aizen
Jounin
*

« Válasz #7346 Dátum: 12 aug 01, 06:05:02 »

Ha a Tsukuyomit Kakashi Sharinganja (ami arról is híres többek között, hogy Genjutsun átlát/megtör és ha a használó akarja, visszatükröz), chakrakontrollja és akaratereje nem törte meg (fő tényező a szem ugye) akkor nincs a világon olyan chakrakontroll, ami abból kihoz bárkit is. De még ha elég is lenne akaraterő+kontroll. Ide édeskevés, nem sima genjutsuról beszélünk, amit Kurenai hajigál... Na abból kitörne. De itt 1 Uchiha végső genjutsujáról beszélünk, amit a sharingan sem tör meg, nem holmi mezei pancser technikájáról, amit már majdnemhogy az aktiválás előtt visszatükröz 1 Sharingan. (már bocsi Kurenai-rajongók) A Tsukuyomi, de még a sima genjutsujai is mérföldekkel erősebbek, mint Kurenai vagy akár Orochimaru genjutsujai... mondhatni kontárok a technikáik a srácéhoz képest.
Tsunade ütésének és rúgásának pusztító ereje pedig sehol sincs a Kirinhez képest, tehát a Yata tükröt a büdös életben nem üti át... és ahogy Renato is írta, előbb fordul meg Itachi, minthogy hátba tudja támadni. Mellesleg Susanoo-n belül is tud Amaterasuzni, ami szintén gyorsabb a Hokagénál, a Totsukával együtt.
Amaterasu ellen vágja le a karját, nem mondom, hogy nem nő vissza, de akkor már ugyanazzal a lendülettel majdnemhogy mindent levághat magán, 1 másodperc alatt, hiszen az Amaterasu bitanggyorsan terjed, pláne 1 ember méretű testen.

Egyébként még mindig ott járunk, hogy a Totsuka gyorsabb, mint Tsunade és Mei, kettejük közül valaki hamar kihullik. A 2v1nél pedig már a Raikage mindegy ha lefekszik aludni, aki "sima sharingan genjutsutól" kidöglik az nekem ne pampogjon, úgyis egyből megfektetné, amint az egyik csaj padlón van.

Meinél egyedül a ködjutsu lenne hatékony, de könyörgöm, Itachi lemásolja és ő is nyomat egyet... akkor meg ugyan ott tartanak. ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 01, 06:30:33 írta Aizen » Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7347 Dátum: 12 aug 01, 07:04:51 »

renato, Aizen

Az mind szép és jó amit leírtatok, de itt nem holmi edo-s Itachi-ról, hanem az élőről beszélünk, aki egy harcot nem a Susanoo-val és az Amaterasu-val kezd. Már a sorozat eleji Itachi-t is figyelmeztette Kisame, hogy ne használja a szemei erejét Kakashi ellen, mert könnyen a látásába kerülhet. Mire lehet ebből következtetni? Arra, hogy nem fog felelőtlenül Amaterasuzni, Tsukuyomizni, Susanoo-zni, de főleg nem egyszerre. Ééés ami a legfontosabb nem valószínű, hogy a harc elején kinézi magának Tsunadét és 10 (?!) másodperc alatt mindezeket kipróbálja rajta. Pont rajta, aki már szerintetek is a leggyengébb a csapatból.

Kezdjük azzal, amit Ti szoktatok felhozni a Raikagés harcoknál: A Kage annyira gyors, hogy Itachi-nak esélye sem lesz őt eltalálni az Amaterasu-val, de még genjutsu-ba se biztos, hogy ejti. Itachi számára nyilván ő nagyobb fenyegetést jelent majd, mint a  Hokage vagy a Mzukage.
Itachi csak akkor tudja genjutsu-ba ejteni a Raikagét ha az közvetlenül a szemébe néz. És ezt esetleg akkor teszi amikor megpróbálja eltalálni őt az amaterasu-val. A Raikage pedig pont úgy a szemébe fog nézni, mint Sasukénak. De ami a lényegesebb: Sasuke akkor nem volt képes őt genjutsu-ba ejteni. Tehát  Itachi sem tud ugyanabban a pillanatban Amaterasu-t, Tsukuyomi-t vagy sima genjutsu-t használni.
A legokosabb amit Itachi ebben a helyzetben tehet az az, hogy felhúzza a Susanoo-ját. De valószínűleg nem a teljes formáját, hiszen az jobban kimerítené. Itt jön a képbe a Mizukage: mint ahogy már írtam "megidéz" egy hatalmas láva/ sav tavat akár a Susanoo alá is. A Raikage pedig belelöki, ezzel is tovább gyengítve Itachi-t. Amint Itachi kiemelkedik nem biztos, hogy lesz ideje reagálni egy hirtelen támadásra, amelyet Tsunade és a Raikage indít. Ha mindketten ugyanazon a helyen ütik meg a Susanoo-t a teljes erejüket beleadva azt a csapást Itachi megérezné.

És renato, igen, Tsunade ott és akkor nem adott bele 5 százaléknál többet. Ha tisztában vagy vele, hogy mekkora chakratartalékokkal rendelkezik ( Madarás harcnál chakrát adott, halál széléről hozta vissza Onokit, meggyógyította Gaara-t, Mei-t, magát, túlélt egy csomó támadást, képes volt annyi chakrát adni Onoki-nak ami elég volt 25 Susanoo klón azonnali eltüntetésére) és azzal, hogy mennyire precízen irányítja a csapást akkor gondolom tudod miről beszélek. Ezért mondtam, hogy próbáljátok elképzelni az ütése erejét, amint minden chakráját beleadva odacsap Itachi Susanoo-jára.

A Tsukuyomi-ról annyit, hogy Kakashi-nak akkor szó szerint egy mezei sharinganja volt. Akkor még nem volt MS-e ezért szívta meg a genjutsu-t. Tsunade viszont 3, 5 pontot kapott Kishi-től a genjutsura. Miért lehet ez? Tsunade nem genjutsu beállítottságú, tehát ezt kizárhatjuk. Maradt a védekezés. Tegyük fel, hogy 2, 5 pontot kapsz arra, ha hatékonyak a genjutsu-id és további 2, 5 pontot arra, hogy kiválóan tudsz védekezni ellenük. Tsunade 3, 5 pontot kapott. Tehát most döntsétek el, hogy tud néhány alap genjutsu-t vagy pedig kiválóan képes védekezni ellenük.

Amaterasu: Tegyük fel, hogy Tsunadénak rossz napja van és Itachi rajta akarja kipróbálni az Amaterasu-t. Ráidézi a lángokat a Hokagéra.( aki kivételesen ne tudjon végtagokat növeszteni még annak ellenére se, hogy manga oldalt linkeltem)  Tsunade gondolom aktiválná a pecsétjét, hogy legalább megpróbálja elodázni a halálát. Itchi, aki a harc 8. másodpercében már a teljes Susanoo-ban "forog" és azt hiszi, hogy elintézte a Hokagét elindul a többiek fele. Tsunade, akit nem fog izgatni, hogy a bőre lángokban áll belecsap a Susanoo-ba, ami szintén meggyullad, mert ahogy te is írtad renato, a fekete lángok gyorsan terjednek. Mivel az Amaterasu-ról ki lett jelentve, hogy a semmit sem kímél, így a Susanoo se legyen már kivétel. Itachi mit tesz? Kénytelen lesz eltüntetni a Susanoo-t. A Raikage pedig abban a pillanatban lekapja a fejét. ( mert nála ezt szoktátok írni).

Na, ezt azért megvétóznám. Kakashi többször mentette meg a hetes csapatot (egy halállal), mint Tsunade a kagékat (83000 halállal). Flawless Kakashi win!

Az előbb azt írtad, hogy a kedvenc tanítványa életét mentette meg. Most áttértél a hetes csapatra. Akkor én áttérek azon életek ezreire amelyeket Tsunade mentett meg. Epic Tsunade win!
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 01, 07:36:55 írta TsunadeHime » Naplózva

Aizen
Jounin
*

« Válasz #7348 Dátum: 12 aug 01, 08:06:25 »

Sasuke meg sem próbálta genjutsuba zárni a Raikagét. Pedig megtehette volna, mert Itachiénál gyengébb ugyan a genjutsuja, de Orochimaruét már oda-vissza alázza, tehát nem semmi a srác. Sőt, tovább megyek, Sasuke 2szer megölhette volna a Raikagét Amaterasuval, még az 1. szintű villámpajzskor.
Sasuke simán lereagálta a raikage sebességét is 1. villámpajzs mellett, Itachi pedig betegen volt 1 sebességen Sasukéval. Jah és előre látja minden mozdulatát is persze. Nos, akkor miről is beszélünk? Olyan karakterek ellen számít a sebesség, aki lassú (mint Gaara, Mei, Tsunade) vagy nincs Sharinganja... Itachit nem fogja meghatni hogy a Raikage körbefutja a földet.

Lávatenger + a 2 taijutsus ütése = megviselt Itachi. Nem, szerintem lávatenger+2taijutsus ütés = néznek a varjúkra, hogy hová lett az Uchiha. Ugyanis azt bármikor ellövi, esélyük nincs eltalálni, hiszen mondanom sem kell már, hogy előre látja a mozdulataikat. Varjús trükkel pedig minden szorult helyzetből kivakarja magát és az eddigiek alapján nem kell hozzá sok chakra.
Igen, Tsunade a trióból a legveszélytelenebb, ellenben alapkitétel, hogy először a szanitéccel végzünk, és már nem azért, de Itachihoz képest a 3 kage együtt nem ér fel agyban, szóval had tudjon már annyit.
És még hozzáteszem: ha tudnak a kardról, nem tudom amúgy kitől tudnának, szerintem Castiel jött át az Odaát forgatásáról gyorsan köpni... Akkor Itachi mivel Akatsukis és ők ugye sokat kémkedtek tud mindent a kagékról, ami azt jelenti, hogy semmi olyat nem tudnak előhozni, ami meglepheti a fiatal Uchihát. Mosolyog

Tudjon végtagot növeszteni engem nem érdekel, de akkor a Yata tükör is áttörhetetlen, elvégre az is ki lett jelentve cáfolás pedig még nem érkezett. Ennek fényében nem fogja 2 ilyen szintű ember áttörni, mint a Raikage és Tsunade.
Tsukuyomihoz meg annyit, hogy igen, genjutsu. Csakhogy: 1 sima genjutsut letükröz/megtör a sharingan, ezt a sharingan + akaraterő + chakrakontroll nem tudta. Ennek fényében ne legyen már elég a csak a chakrakontroll és akaraterő.

A databookos dologban őszinte leszek: pont nem érdekel. Orochimaru és Itachi is 5 pontos genjutsuban, holott Itachihoz (de még Sasukéhoz képest is aki csak 4 pontot kapott )képest maris kb... 30 pontos, mínuszban persze. Majd ha kijön Kishinek egy 100-as skálás összesített databookja, akkor azzal vagdalózzunk, így meg felesleges.
De ha már annyira azt nézzük: Itachi speedje 5. Tehát ez alapján Tsunade hozzá sem képes érni hiszen neki csak 3,5 + a raikagével egy szinten fog mozogni hiszen 5 a max, és Itachi megkapta.

Mindegy ehhez a harchoz már nem fűzök hozzá, mindent leírtam ami eszembe jutott, a harc meg már lerágott csont, a többség pedig Itachit mondja győztesnek így is. A beteget elvernék, de az egészségest soha.
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 01, 10:12:20 írta Aizen » Naplózva
IndianA
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Ami nem öl meg az erősebbé tesz!

« Válasz #7349 Dátum: 12 aug 01, 10:32:01 »

Az igaszság az hogy mindenkinek igaza van valamilyen szinten. Az a legnagyobb probléma hogy itachi-donot sem láttuk milyen erős is valójában. Miért is? Mert ugye amikor sasuke ellen küzdött akkor nem elég hogy beteg volt, még hagyta is magát. Ezenkívül ha a mangában lenne egy tsunade vs. itachi harc az eredmény, a végkimenetel attól függne hogy Kishi kit fanol túl. Ha tsunadét fanolná túl akkor valóban képes lenne kitörni a Tukyumiból, és még harcolna is, viszont ha meg itachit fanolná túl akkor még 3 kagét is elverné, sőt, talán még 4-et is, hogy megmutassa azt hogy milyen erős is egy ember aki már 13 évesen az anbu-fekete harcosok vezére volt. Például  hatalmas bakinak nevezhető kakashi teljesítménye. Miért is? Ez az ember 10 évesen jounin volt. 10 évesen meg az is szép teljesítmény ha valaki chunin. Szvsz kakashinak ilyen korban már Hashirama szintjén kéne lennie smirksweat
Apropó... egy anbu-vezér milyen szintre tehető egész pontosan? Gondolkozik
Naplózva
Oldalak: 1 ... 488 489 [490] 491 492 ... 566
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins