24 nov 17, 23:26:02 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 515 516 [517] 518 519 ... 566
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Ki nyerne (csatában)? - 1 hozzászólás minimum 3 teljes sor legyen!  (Megtekintve 1230289 alkalommal)
0 Felhasználó és 12 vendég van a témában
TsunadeHime
S-Osztályú gyilkoló ninja
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

King of Heroes

« Válasz #7740 Dátum: 12 szep 02, 20:38:44 »

renato: Már miért lenne legyőzhetetlen? Miért lenne elég egyedül is Madara ellen? Amiért nem halhat meg amíg elfogy a chakrája egyáltalán nem jelenti azt, hogy legyőzhetetlen. Minél erősebb támadás után kell regenerálódjon  annál gyorsabban fogy a chakrája. Egy végtag elvesztésének pótolása valószínűleg még gyorsabban kimerítené.

Egy olyan ellenfél ellen aki Sharingant, Rinnegant, fa elemet meg egyéb finomságokat birtokol nem elég ha az ellenfél egy ideig halhatatlan. Ilyen alapon azt is mondhattad volna, hogy Onoki is elég kellene legyen Madara ellen mivel a jinton mindent eltüntet. Vagy pedig Hidan is le tudná győzni Madara-t mert ő halhatatlan.

És íme a link már sokadszorra is:

http://www.mangareader.net/93-174-16/naruto/chapter-169.html

"Képes vagyok újjáépíteni a testem bármely sérült  részét és szervét. Ez nem egyszerű gyógyítás, hanem regeneráció. Más szavakkal... Csatában nem halok meg... Soha! "
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 02, 20:52:56 írta TsunadeHime » Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #7741 Dátum: 12 szep 02, 20:55:43 »

Akkor miért nem megy oda Madarához, vágja izomból gyomorszájba, ha regenerálódni kezd, akkor tudhatja, hogy nem klón, és Gaara elzárhatná? Vagy ennyire nem halhatatlan azért? Elvégre a chakrája 5%-ából 80 kilométer átmérőjű lyukat rúgott a betonba, 10%-ból már a Kamehame-ha-t megszégyenítő ütést vihetne be Madárkának.
Oonoki elég lenne? Kétlem, ő nem halhatatlan, nem regenerálódik vissza a feje, és nincs is akkora chakrája, mint Tsunadének (elvégre akit tudott, azt ellátta chakrával a Pein invázió idején, ez lehet akár 100 ember is!).

Íme a link másodszorra, amit még így is lehet fordítani:
"Képes vagyok helyreállítani a sérült testrészeimet és szerveimet... blablabla..."
Továbbra sem sérült testrész a hiányzó testrész.
Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7742 Dátum: 12 szep 02, 21:08:05 »

Nem értem, hogy miért kell mindig kiforgatnod a szavaimat. Vagy most nekem próbálsz segíteni a 80 km átmérőjű ütéssel? Vagy azzal, hogy a  "reconstruct" szót fordítottad le úgy, hogy az értelme ugyan az maradt? Mert a helyreállítás szó is azt jelenti, hogy visszaállítja az elpusztult vagy sérült testrészt az eredeti állapotába.

Akkor miért nem megy oda Madarához, vágja izomból gyomorszájba, ha regenerálódni kezd, akkor tudhatja, hogy nem klón

Nem Te szoktad mondani, hogy a Sharingan leköveti a mozdulatokat? Tsunade az életbe nem találná el Madarát, hacsak ő meg nem engedi. És pontosan ez történt a legutóbb is. Megengedte, hogy a Hokage megüsse, mert egy jó kis csapdával készült.
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 02, 21:13:23 írta TsunadeHime » Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #7743 Dátum: 12 szep 03, 11:24:58 »

Nem forgatom ki a szavaidat, te írtad, hogy mire képes Tsunade. Amúgy nem teljesen ugyanaz. Az újjáépíttel az jönne ki, amit mondasz, a helyrehozzal pedig stabilizálja az állapotát, hogy ne haljon bele. De már megint elkövettem azt a bakit, hogy Tsunadés harcba megyek bele veled. Iamhated-nek van igaza, az a fanság, amit már vele kapcsolatban megmutatsz, messze túllő az "érveléssel még meggyőzhető" kategórián. Ha a kezét/kiszakadt oldalát vissza tudná hozni, akkor Kishi folyamatosan szétszaggatná a kagét, mint anno Kisamét.

Hiába követi le a mozgását, Tsunade halhatatlan+linkeltél egy oldalt, ahol azt állítod, hogy a chakrája 5%-át használta. Na egy annál kétszer mélyebb lyukat rúghatna simán (elvégre miért is ne? hisz képes rá, az állításod szerint), oda beesik Madara, és Gaara már be is temetheti, nincs is vele baj. Madara visszatámadása meg édes mindegy, hisz Tsunade mindent visszanöveszt.
Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7744 Dátum: 12 szep 03, 12:16:33 »

Ne nekem panaszkodj, amiért Kishi nem a te elképzelésed szerint írja a mangát  smirksweat Egyébként az 5% csupán feltételezés volt, ami szerintem megállja a helyét. Vedd figyelembe, hogy a fizikai ereje önmagában is hatalmas. Az ütéseihez pedig annyi chakrát ad amennyit nem sajnál. Tehát minél több chakrát ad bele annál nagyobbat tud ütni.

Próbálj meg logikusan gondolkodni és rájössz, hogy az tényleg nem lehetett több 5-10%-nál. Most, a háborúban meggyógyította magát a teleportálás után. Meggyógyította Gaara-t és Onoki-t. Meggyógyította Mei-t és chakrát adott neki. Ez után feloldotta a pecsétet, átütötte Madara csontos Susanoo-ját, átszúrta egy bazi nagy kard, meggyógyult. Madara még belelőtt 3 Yasaka Magatama-t, de ő meg sem érezte. Ez után már csak azt láthattuk, hogy két Susanoo karddal a gyomrában leüt egy harmadikat is. Néhány másodperc múlva pedig annyi chakrát adott Onoki-nak, hogy az képes volt eltüntetni 25 Susanoo klónt. És végül maradt még annyi ereje, hogy megvédje a Kagékat egy erős Katon technikától.

És azt is vedd figyelembe, hogy az orvosi ninjutsuk rengeteg chakrát emésztenek föl. Ezt is Tsunade mondta amikor harcolt Kabuto ellen.

Egyébként annak mi értelme lenne ha Kishi levágatná Tsunade kezét? Szerintem az elég bizonyíték a "halhatatlanságára", hogy megsemmisült a teljes gyomra, a gerince is vszínűleg darabokra tört, de ő még folytatta a harcot.

Valaki javasoljon már egy másik csatát.  ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 03, 12:17:52 írta TsunadeHime » Naplózva

TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7745 Dátum: 12 szep 03, 12:28:47 »

Nem tudsz rá mit mondani, mert igazam van. És a mangát mindenki úgy értelmezi ahogy le van írva. Amiért azt nem hiszed el nem én vagyok a hibás. Amíg a Yata tükör áttörhetetlen, amíg Madara-nak nincs gyenge pontja, stb. addig Tsunade is legyen már halhatatlan a chakrája elfogytáig. Amíg nem cáfolódik meg ( mint Pein a legerősebb) addig én ezt tényként kezelem. Ha Te elfogadod tényként, hogy a Yata tükör áttörhetetlen, akkor jó lenne a többi tényt is elfogadni, amíg Kishi meg nem cáfolja őket.

Új:

Orochimaru vs Kakashi
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 03, 12:29:21 írta TsunadeHime » Naplózva

renato
Vendég
« Válasz #7746 Dátum: 12 szep 03, 12:31:17 »

Miért a chakrája elfogytáig? Tsunade azt jelenti ki, hogy csatában halhatatlan, chakráról egy szó sem esik! Ennek fényében dobnék egy Tsunade vs. Hashirama és Madara harcot, gyengítésnek pedig a hercegnő chakrájának 99%-a legyen zárolva.
A mangát pedig továbbra is elég sajátosan értelmezed, ha hiszed, ha nem, a többség véletlenül sem így veszi ezt a kijelentést.
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 03, 12:31:59 írta renato » Naplózva
IndianA
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Ami nem öl meg az erősebbé tesz!

« Válasz #7747 Dátum: 12 szep 03, 12:35:15 »

Nos tegyük fel hogy Tsunade képes visszanöveszteni a végtagjait. Mondok egy karaktert akinem a regenerációja még így is felülmúlná Tsunadé-ét: Ororchimaru. Am itt a link ahol látszik hogy Kyuubi kettévágta: http://www.mangareader.net/93-299-11/naruto/chapter-294.html   http://www.mangareader.net/93-299-12/naruto/chapter-294.html És az is tökéletesen kivehető hogy Máriának kutyabaja. Ezenkívül elég sok linkkel bizonyíthatnám hogy Ororchimaru közel van az elpusztíthatatlansághoz. És felteszem a kérdést? Képes lenne elbánni Uchiha Madarával? Nem, mert Madara egy teljesen más szinten áll. Tehát a nagyi is hiába közel halhatatlan Madara egy olyan ember akinek az ereje még Uchiha Itachiét is messze túlszárnyalja. Nézzük meg hogy mire is képes a legenda:
- Mutatta eddig az Éhes Szellem Birodalamat. Mit jelent ez? Azt hogy nem lehet Ninjutsuval kért tenni benne. És az 5 Kagéből 3 kőkemény Ninjutsu használó.
- Fa elem: Nagyon magas szinten használja Madara. Jó a támadások kivédésére.
- 25 db Sus'sano klón. Ez se semmi azért.
- 1,5 kilométer magas Sus'sano, amelynek egyetlen suhintása 5 hegyet porrá zúz.

Nem azt modnom hogy az 5 Kage nagyon erős, de ne Madarához viszonyítjuk őket, őt jelen pillanatban SENKI nem képes legyőzni.
Persze, azt énis aláírom hogy akármelyik régi Kage felülmúlja a jelenlegieket jóval. De azért az 5 Kage még mindig elverné a Beteg Itachit, sőt talán az egészségeset is. Ami azért jelent valamit smirksweat smirksweat

Am szvsz hagyjuk Tsunadét. Legyen egy új csata:
- Beteg Itachi vs. Jiraiya+,,A"+Hiruzen+SM Narutó.
- Helyszín: Ahol a 3 sannin harcolt egymással.
- Kikötések: Nincs.
- Jiraiya egyből SM-mel kezd.

Vélemények?
Naplózva
TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #7748 Dátum: 12 szep 03, 12:38:10 »

Uh.  smirksweat
( közben beírtak elém, de ezt  renato-nak szánom)
Nem emlékszel mi történik amikor elfogy a chakrája? Az lehet, hogy nem hal meg, de egy ráncos öregasszony lesz belőle akit még Konohamaru is szétszedne.  Mosolyog Nem hiszem, hogy ennyire nem figyelsz a részletekre.

De inkább felejtsük el egy időre ezt Tsunade témát. Ha Ti nem hozzátok fel többször akkor ígérem én is kerülni fogom. Legalább addig, amíg Kishi megmutatja miért is kapta vissza a chakráját. Lehet, hogy le fog esni az állunk az októl, de az is lehet, hogy nem. Ki tudja  Mosolyog

Ez még mindig áll:

Kakashi vs Orochimaru

szerk.: laci: Másokon kezelte a Tsukuyomi okozta károkat, önmagán miért ne tudná?
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 03, 12:57:35 írta TsunadeHime » Naplózva

laci1005
ANBU Kapitány
*

« Válasz #7749 Dátum: 12 szep 03, 12:55:30 »

Tsunade-s dologhoz és kijelentésekhez csak egy dolgot fűznék hozzá.
Itachi kijelentette, hogy a Tsukuyomi-ból csak MS/Sharingan segítségével lehet kitörni. Viszont valamelyik Tsunade-s vitában (a sok közül) valaki írta, hogy Tsunade az akaraterejével megtörné.
Így vegyük figyelembe ezek után a mangában elhangzottakat...
Nem akarok belefolyni a vitába, úgyhogy választ se szeretnék kapni.

Ha a jelenlegi Kakashi-t vesszük, akkor véleményem szerint elverné Oro-t.
Genjutsu-val képes annyi ideig megfogni, hogy a Kamui-val beszívja. Illetve használja olyan gyorsan és ügyesen, hogy mozgás közben is elkapja vele Oro-t.
Máshogy talán nem is lenne esélye.

Szerk.: Erre reagálnom kell...
Naruto miért nem tud kitörni a leggyengébb genjutsu-ból sem, amikor másokat lazán kihozna belőle? Nem muszáj válaszolnod...
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 03, 15:09:01 írta laci1005 » Naplózva

rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #7750 Dátum: 12 szep 03, 16:00:42 »

Azért vedd azt is számításba, hogy a Tsukuyomihoz igen csak közvetlen szemkontaktus szükségeltetik. Ezt láthattuk Kakashi és Sasuke esetében is. Röviden azt nem olyan könnyű kivitelezni. Nem is gyakran használható ezáltal. Amúgy szerintem az tévedés hogy nem lehet kitörni belőle. Mindegyikből kilehet törni vagy megtörni még ha Itachi mást is mondott. Itt a gondot az idő jelenti mint ami Kakashinál is történt. Más a külső és a belső idő. Viszont ha például pont abban a pillanatban érintené meg valaki az adott személyt amikor aktiválódik a Tsukuyomi akkor az is azonnal megtörne. Másrészt a genjutsuk létrehozásához és az abból való kitöréshez nagy intelligencia szükségeltetik, ráadásul a sharingan még fel is erősíti ezt az effektust. Így például hiába lenne Kakashi intelligensebb mint Itachi, az ő és a sharinganja által létrehozott genjutsu legyőzné őt viszont egy sima genjutsu nem valószínű, hogy kiütné hosszabb időre. Persze, bekaphatja de abból könnyebben ki is törne. Ez viszont áll Itachiékra is. Ők sem immúnisak a genjutsuk ellen. Ezt láthattuk nemrég. Egy olyan alacsony intelligenciával rendelkező személy mint Naruto erre jelenleg képtelen. Viszont Itachi is elismerte, hogy sokat fejlődött ezen a területen. Másrészt most, hogy Kuramával pacsipajtások lettek kétlem hogy egy olyan genjutsu mint a Tsukuyomi komolyabban hatna rá.
Naplózva
Mach5
Jounin
*

« Válasz #7751 Dátum: 12 szep 03, 16:39:51 »

Felhoznék pár új harcot. Jelenlegi kagek vs régi kagek lennének, de nem 5v5be hanem 1v1be vagyis. Tsunade vs 3.Hokage (4.hokaget azért nem írom mert az eléggé egyértelmű lenne 4.hokage javára viszont 3.hokageval eléggé kiegyenlített harcot lebírna tolni tsunade szerintem)
4.Raikage vs 3.Raikage
Muu vs Oonoki
Gaara vs Gaara apja
2.mizukage vs mei.

Szerintem itt ebből az öt harcból kb. 3-nál a régi kagek nyernének (3.raikage,muu,mizukage) Tsunade vs Sarutobi és Gaara vs Gaara apjánál pedig mind a régi mind a jelenlegi hokagek megizzadnának szerintem, de végül a jelenlegiek nyernének egy kicsivel (Talán Gaara vs Gaara apja nem lenne olyan szoros mint Tsunade vs Sarutobi harc)
Ha százalékokba kéne állítaom akkor Tsunade vs Sarutobi 52-48
4.Raikage vs 3.Raikage  40-60
Muu vs Oonoki   56-44
Gaara vs Gaara apja  54-46
2.mizukage vs mei  62-38.
Naplózva
laci1005
ANBU Kapitány
*

« Válasz #7752 Dátum: 12 szep 03, 17:29:53 »

Emlékeim szerint csak Gai-tól láttunk olyan harcot, amikor nem néz az ellen szemébe. Ez pont Itachi ellen történt. Azt is hozzátette, hogy direkt edzett így, hogy kikerülje a Sharingan-t. Mivel mangában más nem igen harcolt így, ezért itt képtelen erre. Szóval Itachi ellen mindenki nézzen csak szépen a szemébe Gai-on kívül... Ugye milyen jó dolog a mangában látottakat használni egy-egy harcnál? Mosolyog
Márpedig Itachi-nak nem kell fél óra a Tsukuyomi-hoz. Véleményem szerint hamarabb elkap vele valakit, mint az ellen idézgessen. Ez megint nézőpont kérdése.
Mivel Tsunade harca okozta megint a felfordulást, ezért hozom szóba.

Tsunade reflexei kiválóak (Sannin harc), illetve jobban reagált egy támadásra, mint másik négy kage.
Ha a fenti állítás igaz és teszem hozzá fogadjuk el így, akkor Itachi belenéz valaki szemébe és 2mp alatt Tsukuyomi-ba ejti. Innentől kezdve ezen a téren nincs vita.

Tsunade képes végtagokat visszanöveszteni elhangzott valami a mangában, de a szavakon kívül bizonyíték nincs rá. De ezt is fogadjuk el.
Itachi mondta, hogy a Tsukuyomi-t csak MS/Sharingan segítségével lehet megtörni. Elhangzott és nincs rá bizonyíték, hogy a személy aki bekapta az külső segítség nélkül megtörné. Akkor ezt is el kell fogadni.
Az viszont sehol se hangzott el, hogy Tsunade levágott fejjel is tovább él/új testet regenerál. Szóval a fejlevágás működik nála.

Ha az egyik oldalnak elfogadjuk a dolgait és tényként kezeljük, akkor a másik oldallal nem kéne kivételt tenni. Persze rini tudom, hogy semmi közöd sincs a Tsunade-s dolgokhoz... Mosolyog

A Naruto-s példát azért hoztam fel, hogyha valaki kívülálló személyként megtud törni egy genjutsu-t (legyen az bármilyen erős). Nem biztos, hogy a közvetlen ellene irányult genjutsu-t is megtudja törni.
Naplózva

rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #7753 Dátum: 12 szep 03, 18:08:20 »

Nem is azért írtam, mert Tsunade pártján állnék. Ami írtam azok alapvetően tények és igyekszem a tárgyilagosság szerint gondolni rájuk.

Azért nem mindegy, hogy valakit nézel vagy farkasszemet nézel. Teljesen más a két dolog. A Tsukuyomihoz farkasszemezés kell. Ha én például téged néznélek akkor az nem azt jelenti, hogy közvetlenül szemeznék veled. Így is beszedhetsz egy genjutsut de nem egy Tsukuyomi szintű jutsut. Abból pedig azért kikeveredhetsz az intelligenciád nagyságától függően gyorsan vagy lassabban netán sehogy. Viszont ez áll Itachiékra is. Ők ugyan úgy beszedhetnek genjutsukat amiket nemigazán vagy nem könnyen törnek meg. Mellesleg én sem gondolom, hogy Tsunade képes lenne leszakadt végtagot növeszteni vagy túlélni ha lecsapják a buksiját. A buksi elvesztése egyértelmű halál, de ez Hidan kivételével mindenkire igaz. Viszont azt elképzelhetőnek tartom, hogy ha leszakad a keze, lába akkor ha Tsunade visszailleszti azokat, akkor az teljesen visszagyógyul. A belső szervei sérülését pedig egyértelműen, azonnal képes gyógyítani. Tehát azt gondolom, hogy ez az állítás valamilyen szinten igaz is meg nem is.

Az Uchihák genjutsuja a szemük erősítése miatt nagyon erős. Szerintem például azért azért tartják csak a második legerősebb genjutsu típusnak mert szembe kell nézni az ellenféllel. Ez viszont nem mindig kifizetődő, főleg több ellenfél ellen. Az viszont számomra biztos, hogy erőben a legerősebb ha elkap. A hanghoz viszont nem kell látni és egyszerre nagyon sok ellenfél ellen használható. Ez teszi a hangot a sharingan általi genjutsu elé.
Naplózva
IndianA
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Ami nem öl meg az erősebbé tesz!

« Válasz #7754 Dátum: 12 szep 03, 18:33:29 »

Szerintem meg pont nem kell Tsukyumihoz farkasszemet nézni Itachival. Itt egy link: http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/585/14 Itachi itt se perc alatt AKTIVÁLJA a Tsukyumit. Ja.. a másik: A tsukyumi pont arról szól hogy senki ne vegye észre azt hogy genjutsuba ejtette Itachi. Mégis hogyan lehet észre venni? 1 sec alatt történik az egész. Ezenkívül egy bekapott Tsukyumi után nincs olyan ember aki tovább tudna harcolni, tehát az egyetlen megoldás ez ellen a technika ellen egy Sharingan/Mangekyu Sharingan/Rin'negan. Mondjuk van néhány ember aki a Tsukyumi után még levegőt tud lélegezni(úgy ahogy) Itachinak csak annyi a dolga hogy egy robbanó kunait rádobjon az illető fejére, ezt meg senki se képes túlélni ikszdé ikszdé Öszesítve tehát elmondhatjuk hogy Itachi ami létezik túl lett tápolva.
Am ha valaki nem ért velem egyet azzal hogy a Tsukyumihoz nem kell idő, akkor linkeljen be egyet, mert afféle ,,dumákkal" meg ,,ezt a karit jobban bírom" nem fogunk sokmindre kilyukadni. Pirul kacsint Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 515 516 [517] 518 519 ... 566
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins