Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #6510 Dátum: 12 ápr 24, 19:35:00 » |
|
A Hirutora meg igenis szétkapná Itachi-t, ha a kezdetleges Susanoo-t éri. Lehet nem halna bele, de nem is nagyon ficánkolna. Igen, és abba is belehalna, ha egy kunai-t szúrnánk a szívébe. Egy karakter ereje nem (csak) abból áll, hogy ötször eltörik a koponyáját, és ő még mindig huszasával írtja a férgesét, hanem hogy nem tudják eltalálni. Oké, Itachinak sem tenne túl jót egy Hirutora, ez nem kérdés. A probléma ott van, hogy nincs az az szituáció, hogy váratlanul eltalálják vele, ergo felhúzza a susanoot, és kész. Vagy szimplán leüti, amíg Gai 5 percig pózol, és pucsít előkészület címszó alatt.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 25, 12:26:40 írta Sabaku »
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
malakian666
Vendég
|
|
« Válasz #6511 Dátum: 12 ápr 24, 19:43:07 » |
|
renato: Nem azt mondtam, hogy Nejinek elég a védelme a Chidorira, hanem hogy hülyeség a természeti chakrás indoklás. Ten-Ten egyébként azt mondta, hogy Neji védelme még Gaara-énál is tökéletesebb, és szerintem annyiban igaza is van, hogy a homok lassú már a timejump előtti Sasuke, vagy pár kapus Lee ellen, míg Neji védelme azon az azon egy fokos vakfolton kívül tökéletes. Azt pedig nem tudhatjuk, milyen erősségű támadások ellen. Ha Sasuke benyúl oda Chidorival, lehet, hogy átdöfi Nejit, de az is benne van a pakliban, hogy leveszi a Chidorit (elzárja Sasuke kezében a chakrapontokat).
Sasuke Sharinganja a Juuken kivédéséhez elég, a Kaitennel viszont nem tudom, mit kezdene, egy rohadtnagy forgást hogy látna át. Sasukének még ott van pl. a Goukakyuu, amit nem biztos, hogy Neji tudna kezelni. Kaitennel távol tarthatja magától egy ideig, de ez sem biztos.
Gai vs Itachinak nem sok értelme van. Itachi a villámnál gyorsabban húz fel Susano'ot, de amúgy is 1000 lehetősége van megölni Gait.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 24, 19:44:08 írta malakian666 »
|
Naplózva
|
|
|
|
TsunadeHime
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
King of Heroes
|
|
« Válasz #6512 Dátum: 12 ápr 24, 19:49:33 » |
|
Nem csak én mondtam, hogy Tsunade képes lereagálni A sebességét, hanem mások is. De ne tudja, hiszen A tényleg gyors... De volt még néhány módszer, amit írtam, szóval olvass vissza. Tsunadét én nem egy olyan harcba vettem bele, ahol kb. az első 10 másodpercben, meghalna, (mint itt Gai ha bekap egy genjutsut)hanem egy olyanba, amit megnyerhet. De olyant nem írtam, hogy 100 %, hogy ő nyer, csak leírtam miket tehetne. Gai kapuk nélkül mikor üt akkorát, mint Tsunade akár a pecsét feloldása nélkül? És miért hozol fel olyan dolgokat, hogy miután Tsunade széttörte Madara Susanoo-ját, már ő az ász? Ilyent ki és mikor mondott? Azt, hogy nagyobbat üt, mint A eddig is sejteni lehetett. Most csak annyi történt, hogy ezt Kishi (Nem én, vagy akárki) is megerősítette.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 24, 20:01:48 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
renato
Vendég
|
|
« Válasz #6513 Dátum: 12 ápr 24, 20:07:22 » |
|
Szerintem a tökéletessége inkább a gyorsasága miatt van, és nem a keménysége végett. Sasuke pedig a tökéletes homokgömböt törte át a Chidorival, ergo a "tökéletes" Kaitent is áttörné. Naruto Rasengan-ja és Sasuke Chidori-ja teljesen más erőt képvisel. Naruto technikája inkább a "zúzásra" asszociál, míg az Uchiha villám technikája a "vágást" részesíti előnybe. De végül is mindkettő A-szintű jutsu, úgyhogy Neji Kaiten-jét röhögve átvinnék Igazából alap különbség van Neji és Sasuke között. Sasuke gondolkodásmódja és ereje egy Chuunin szintjén van (Genma mondja is neki, hogy bőven oké az ereje, teljesítette a vizsgát, csak siessen Gaara után), míg Neji a gondolkodásmódja miatt egy gennin szintjén ragadt a vizsga után. Gai vs. Itachi: El kell ismerni, helytállóak Laci érvei, viszont -bár gondolom ő is csak a szorosságot bizonygatta ezzel- a győzelem Itachié. Ha Gai az Ámulat kapujával kezd, akkor Itachi a Susano'o-val. Ha Gai Hirutorát zúdít Itachira, az Uchiha a Totsuka kardot+a Yatta tükröt használja. Viszont az Amaterasu-t hatodik kapu környékén esélyes lehet, hogy kikerüli. Nem mondom 100%-ra, de van rá esély. A gond igazából nem a sensei erejével van, hanem az alapvető különbségekkel. Itachi túl nagy falat lenne a számára. Tsunade-t pedig szépen kérlek Laci, ne hozd fel. Már menekülök a topic-ból, ha az ő nevét látom Többek között az ilyen megszólalások miatt félek már a vele kapcsolatos hozzászólásoktól: Nem csak én mondtam, hogy Tsunade képes lereagálni A sebességét, hanem mások is.Mások is... érted? Többen azt állítják, hogy az a gyorsaság, ami Minato Shunshin sebességét is meghaladta/egy szinten volt vele+amit a Sharingan sem képes követni, egy tök közönséges, átlag alatti Hokage számára tartható lenne.. gondolom kimaradt az a fejezet, ahol őfelsége kifejlesztette a Rinnen'Byaku'Sharin'gan-t, úgyhogy szörnyen béna véleményemet meg sem próbálom már kifejteni. Ja de... basszuskulcs... Valaki nemrég kifejtette, hogy "egy ninja gyorsasága 1 egység, A és Minato gyorsasága 1,75 egység, stb...". Ilyen alapon mondjuk fel lehetne vázolni az erőt is: egy átlag ninja ereje 1 egység. A ereje ennél jóval több, legyen 2 egység. Tsunade pedig üssön mondjuk 2,1 egységgel. (Gai Hirutorája mondjuk ilyen skálán 48,5-es mondjuk) Nagyobb, mint A ütése? Igen. Sokkal? Nem. Ennyit szerettem volna, kezit csókolom.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 24, 20:09:52 írta renato »
|
Naplózva
|
|
|
|
Yamael
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #6514 Dátum: 12 ápr 24, 23:35:31 » |
|
Egyetértek azzal amit irsz, kivéve hogy sasuke több eszü lett volna mint neji. Neji egy beképzelt tag, valljuk be volt is mire annak lenni;egyedül megfejtette a főág féltve őrzött jutsuit. Sasuke semmivel sem volt okosabb/érettebb; gara ellen gyorsaságot mutatott csak meg chidorit. Ezen kívül gara ellen (később) ugyanúgy kimerítette magát sharingan/chidorival ott ájuldozott a földön. Az hogy genma egyetértett a chuninságával, szeritnem szimplán az ereje miatt, de ennyi erővel elég sokan vertek volna átlag chuninokat ott: naruto, neji, gara, sasuke, shino, shikamaru, temari. egyetlen aki elég "érett" volt a chunin ranghoz mégis shikamaru, holott egyik leggyengébb volt a bandába.
|
|
|
Naplózva
|
Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája. A reményhal meg utoljára
|
|
|
Aizen
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6515 Dátum: 12 ápr 25, 07:56:34 » |
|
Yamael, ez így azért nem igaz... Sasuke ellőtte a saját chakráját az utolsó Chidorinál, így elkezdett rajta eluralkodni az átok pecsét, azért feküdt ki. Ha elengedi a pecsétet, nem pedig küzd ellene, akkor nem fekszik meg, sőt, tovább harcolhatott volna, viszont Kakashi azzal riogatta, hogy ha a pecsétre támaszkodik sosem fejlődik annyit, hogy leverje Itachit. Így inkább fetrengett 1 sort. Na meg hogy nézett volna ki, Sasuke laposra veri Gaarat, mielőtt Naruto odaér... hol marad a főszereplői rivaldafény? Valamint Neji hiába zárja el Sasuke tengetsu pontjait, ha utána az Uchiha előhozza a pecsét erejét, ugyan úgy jár, mint Naruto ellen, akinek szintén elzárta a 64 pontot, majd pofára esett amikor a róka erejét hívta... 2 zseni harca... mellesleg Sasuke taijutsuja Kakashi edzése után nem marad el Nejié mellett, sőt... Ő a sharingannal még jobban is harcolhatott volna, egyszerűen a távharcos Gaara ellen nem tudott eleget mutatni a fejlődéséből 1-2 rúgáson+ a sebességén kívül, hiszen szinte azonnal bezárkózott amint látta, hogy a sebessége lekörözi az ő homokjáét. Ezzel szemben a közelharcos Naruto ellen Nejit láthattuk, mire képes nagyjából taijutsuban. Plusz "pont": Sasuke megsebesítette Gaarat, elég csúnyán, Neji viszont hozzá sem tudott volna érni, nemhogy elzárni akár 1 pontját is....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
laci1005
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6516 Dátum: 12 ápr 25, 12:37:53 » |
|
Gai vs. Itachi: El kell ismerni, helytállóak Laci érvei, viszont -bár gondolom ő is csak a szorosságot bizonygatta ezzel- a győzelem Itachié.
Igen, mint korábban is beidéztem, nem azt írtam, hogy Gai győzni fog (ha valamikor is írtam azért én kérek elnézést), hanem hogy nem 2mp alatt rendezné le Itachi. Véleményem szerint Itachi-nak csak is a Susanoo-val van esélye. Gai kapuk nélkül mikor üt akkorát, mint Tsunade akár a pecsét feloldása nélkül?
És Tsunade mikor üt akkorát chakra koncentrálás nélkül? Elvileg csak azért képes akkorát ütni, mert odakoncentrálja a chakrát. Gai ilyet mikor tett? Én konkrétan nem emlékszem ilyenre. Ameddig Tsunade nem üt puszta erőből, addig ő is "hackel". Ráadásul a Hirutora nem egy közvetlen ütés: http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/507/7Ilyet Tsunade mutatott az új pecsétjével? Persze még mutathat, de A azt is képes lenne kikerülni. Igaz nem tudja olyan gyorsan felhúzni a Susanoo-ját, mint egy villám, de azzal a sebességgel mozog. Tsunade jelenleg úgy viselkedik, mint egy Tank (és azzal a sebességgel is mozog) De volt még néhány módszer, amit írtam, szóval olvass vissza.
Konkrétan egyre emlékszem, hogy szétkapja A alatt a talajt (még mindig nem értem, hogy maga alatt miért nem...) és utána üti meg. Akkor kezdjük: 1.,Hogyha nincs talaj A alatt, akkor Tsunade, hogy megy oda? Ja, képes repülni a "Rinnen'Byaku'Sharin'gan"-al... 2.,Hogy szedné szét A alatt a talajt, amikor A folyamatosan mozog és Tsunade nem látja? Ja, de látja a "Rinnen'Byaku'Sharin'gan" segítségével. 3.,Ha A-t meg akarja állítani a talaj szétverésének segítségével, akkor saját maga alatt is szét kell vernie, mert nem tudja merről jön A és az 1. pont lép érvénybe 4.,Mi van akkor, ha A veri szét maguk alatt a talajt és viszi végbe mindazt, amit Tsunade akart? Ja, nem tudja mert neki nincs "Rinnen'Byaku'Sharin'gan"-ja. Nincs kedvem visszaolvasni, de ha van még valami amivel győzhet Tsunade, akkor kérlek írd le aztán azt is kielemezzük.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6517 Dátum: 12 ápr 25, 13:04:08 » |
|
Azért Tsunade és Sakura is többször bizonyította, hogy maguk alatt nem csapják szét a talajt ha nem akarják. Lásd Tsunade és Naruto fogadásának idejében mikor lepöccintette Narutot. Vagy Sakura amikor kétszer is szétrombolta a talajt a Kakashi elleni felmérő ideje alatt. Az ok pedig az, hogy tudják irányítani az ütésük kihatásának irányát. Másrészt azt ne felejtsed el, hogy Tsunade tudja, hogy mi következik egy ilyen technika hatására, tehát felkészül belőle, míg aki alatt szétesik a talaj azt általában meglepi a dolog. Továbbá az nem igaz, hogy nem látják a mozgást csak lereagálni nagyon nehéz a dolgot. Mint ahogy Sasuke is járt. Itt viszont sokat számíthat a tapasztalat. Még valamit figyelembe kell venni Tsunade esetében. A képessége nem csak a chakra koncentrációra terjed ki hanem van nekik egy egyedi képességük is amelyet Sakura Sasori ellen mutatott be. Ez pedig a kitérés képessége. Szerintem hasonlít Naruto érzékelés technikájára csak közel sem olyan erős mint Narutonál. Ezzel csökkenthető a közvetlen találat esélye is. Tévedés ne essék mert nem azt mondom, hogy Tsunade nyerne egy ilyen csatában. Én inkább úgy vélem, hogy döntetlen szagú ez a harc. Az egyik gyorsabb a másik erősebb. Amivel Tsunade lassabb azt képes kompenzálni a regenerációja és a kitérés képességével. Mindkettő hatalmas csakrakészlettel rendelkezik. Nagyon sokáig csépelnék egymást mire megunnák a dolgot és hazamennének szundikálni a testmozgás után.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
malakian666
Vendég
|
|
« Válasz #6518 Dátum: 12 ápr 25, 13:36:57 » |
|
Sakurát madzagon rángatták, amikor maga támadt, elkapták, ott Chiyo harci tapasztalatára hivatkoztak. (Az pedig, hogy Sasori odaküldte a bábot a megöléséhez, ahelyett, hogy vassal szétszedi egy nevetséges megoldás volt Sakuráék győzelmére.) Tsunadénál sem láthattunk ilyet, Kabuto elég alaposan helybenhagyta, azt, hogy nem tért ki pedig még a hemofóbiájára sem lehet fogni. Ha szétrúgják a talajt, az lehet, hogy meglepő, de nem sokat ér Raikage vagy Gai szintű taijutsu ellen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
TsunadeHime
Nem elérhető
King of Heroes
|
|
« Válasz #6519 Dátum: 12 ápr 25, 14:14:59 » |
|
Sakurát sem rángatták végig madzagon. Amikor Sasori rájuk szabadította a bábjait, akkor saját magától mozgott és nem is volt olyan lassú, hiszen egy találat sem érte őt. Kabuto tényleg beszívatta kissé Tsunadét, de a végén akkor is ő nyert volna, ha Kabuto nem mutat neki egy kis vért, amitől ugye Tsu kifeküdt. Ha Kabuto úgy érezte, hogy csel nélkül is képes őt legyőzni, akkor megtette volna. Amikor meg Orochimaru fejét verte szét, eléggé jól reagált. (pl amikor Orochimaru megfogta őt a nyelvével és újra át akarta szúrni a Kusanagivel, na azt a helyzetet is szépen megoldotta, vagy ott volt az is, amikor Naruto megdobta őt egy kunai-val.).
Ha valaki alatt szétrúgják a talajt, miközben a Raikagehoz hasonló sebességgel rohan, akkor igenis meg tudnák lepni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 25, 15:01:16 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
IndianA
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Ami nem öl meg az erősebbé tesz!
|
|
« Válasz #6520 Dátum: 12 ápr 25, 14:41:05 » |
|
Gaara vs. Kirabi:
Kirabi nyerne nálam. Gaara homokvédelme erős meg minden, de a bijuu-bombát nem tudná kivédeni ez biztos. Ha felrepülne azzal se érne túl sokat, mert megint csak ott van a bijuu-bomba. Ezenkívül ha kirabi átalakul akkor gaara semmit se tud kezdeni vele. Itachi vs. Gai:
Gai nem tudja hogy itachi tud ujj mozdítással genjutsut csinálni. Vagyis azonnal genjutsuba esne. A part1- elején gai csak a szem kontaktusra épülő ,,tervet" eszelt ki, nem a ujj mutatásra, azt mondhatni nagyon ki se lehet védeni. Hirutorára meg ott van a Yata tükre. A kirin hangsebességnél is(!)(!) gyorsabb, a hirutora meg jóval a hangsebesség alatt van, a sussanoval lazán kivédi. Az lehet hogy a sussano 1/2 fokozatot átvinné, de a Yata tükrét biztos hogy nem. Amaterasut 6/7 kapuval ki lehet kerülni, akárcsak totsuka no tsurugát. De a genjutsu mindent visz, méghozza a kéz lendítéses genjutsu. A 8. kapu meg tényleg kemény lehet ha 5 bijuu ellen akarta bevetni gai, akárhogyis ha a kagék erejét megszégyenítő erőre tesz szert, mondhatni bárki ellen van esélye. Vagyis, ha figyelembe vesszük a 8. kaput gai nyerhet, de 7 kapuval semmiképp.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
malakian666
Vendég
|
|
« Válasz #6521 Dátum: 12 ápr 25, 17:17:05 » |
|
Tsunade elleni harc úgy nézett ki, hogy Kabuto először is kijelentette, hogy nem jó taijutsuban, ezután elvágta Tsunade pár végtagját. Eltalálta a tüdejét is, amitől megbénult volna, de a nagy mellei miatt nem volt olyan hatásos az ütés, amin meglepődött, és mivel nem számított már támadásra kapott pár pofont és Tsunade összezavarta a végtagjait. Ezután jött Jiraya, Naruto és Shizune, és Kabuto ezután kezdett el vért fröcskölni.
Tehát nem gondolom, hogy a timejump előtti Kabutónál lassabb, de maximum ugyanolyan gyors Tsunade le tudná reagálni a Raikage sebességét. A támadásait pedig nem hiszem, hogy megállítja a nagy melle.
Ugyanebben a harcban láthattuk azt is, hogy Naruto egy szánalmas kis varangyot idézett meg, tehát nem volt a helyzet magaslatán, semmi biztosíték nincs arra, hogy meg tudott volna idézni egy használható békát harc közben. Azt pedig nem kell részleteznem, hogy amíg ő szerencsétlenkedik Neji vagy Sasuke ötször leszúrják, szétverik vagy elégetik.
Sabaku: Tsunade biztos, hogy kevés a Raikagéhoz, de szerintem a négykapus Gai is.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 25, 17:24:20 írta malakian666 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #6522 Dátum: 12 ápr 25, 17:22:26 » |
|
Egyénként csak nekem tűnt fel egy elég érdekes dolog? Egyszer azt írtam, hogy Gai kb. 4 kapuvak már a Raikage sebességén van minimum, és mindenki lehurrogott hogy mekkora baka vagyok. És most ugyanezek (kinek nem inge..) azt állítják, hogy Tsunade meg le képes reagálni A-t. Tehát Tsunade gyorsabb, mint Gai 4 kapuval, mikor Lee kb. kettővel meg tudta ütni Gaarát?
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
TsunadeHime
Nem elérhető
King of Heroes
|
|
« Válasz #6523 Dátum: 12 ápr 25, 17:28:14 » |
|
Tsunade és Kabuto sebessége egyforma, legalább is a Naruto wiki szerint. (Azt meg hol olvastad, hogy Tsunadét a nagy mellei mentették meg? Istenem, olvass több mangát és kevesebb hentait. Szerk: Jah, Kabuto tényleg letaperolta az öreglányt és megállapította, hogy nagyok a mellei, ezért nem hatott a technikája . Perverz volt és kész. ) A másik: miért bénult volna meg? Sejtgenezis... Vagy sima gyógyítás. Ha a Kusanagi meg se kottyant neki, akkor ezzel sem lett volna gondja. Ha akarta volna ott és akkor befejezhette volna a harcot és ezt Kabuto is tudta, mert másképp nem használta volna a kis trükkjét. A mostani Kabuto xarrá alázná, de a régi Kabuto-val ő tehette volna meg ugyan ezt. Az Orochimaru elleni harcában meg nem csak a kígyó, hanem ő sem volt a toppon, hiszen közel 20-25 éve nem harcolt hanem csak ivott. Sabaku: A Tsunade vs A harcot inkább fejezzük be. Már én is meguntam Nézzetek meg inkább néhány külföldi fórumot, ahol nem becsülik alá a karaktereket és meg fogtok lepődni, hogy Tsunade hány ember szerint lenne képes legyőzni A-t. Deidara vs Danzou (ha még nem volt és érdekel is valakit)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 25, 18:36:13 írta TsunadeHime »
|
Naplózva
|
|
|
|
Aizen
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6524 Dátum: 12 ápr 25, 18:12:09 » |
|
Hűű TsunadeHime, jó 1 harcot vetettél fel... Én lehet tévesen, de Danzounak adnám a harcot. Ha teszem azt Sishui szemét nem is tudná használni (amivel szerintem instant győzelme lenne, Dei "edzett" bal szeme ide vagy oda), 10 izanagira van szeme, elég jó szélelem használó, mint láttuk, ráadásul az idézése is feltarhatja 1 ideig Deidarát, aki valószínű hamar berobbantja a pofikáját, offolva a porszívót... de annyira pont elég lehet, hogy egy szél-shuriken, vagy mi a tök levágja a madara/sárkánya szárnyait, ne adj Isten Dei fejét lenyisszantsa... Persze ezt az agyag-klónnal kikerülheti, ha időben kapcsol és akkor huss idézés, Dei előnyben. Ott van a kage-jelöltnek a fa elem, ami ugyan neki közel sem tökéletes, de robbanást felfoghat vele, mondjuk sok chakrát veszít így kockázatos. Dei "óriás-Dei" bombája sem lehet hatásos az Izanagi miatt, ellenben ha Dei kihúzza addig, amíg elfogynak a szemek, alap, hogy ő nyer, legfeljebb döntetlen, ha magába pecsételi a trottyos az Akatsuki tagot... Igazából Sishui szemén múlik leginkább a dolog, ha inaktív, akkor bukhat, ha nem, akkor tutira nyer.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|