Hali, végigpörgettem a dolgot, és tök feleslegesen a mangával ugyanis borult az egész
(Nem húzom át, mert az egész ki is Tobi spoiler a mangából)
az elméletek egy része azon alapul, hogy Tobi milyen maszkot visel. Innen két lehetőség van, azért visel maszkot, mert poén (takarni akarja az arcát), vagy mert szükséges a szerzett sérülések miatt ( lásd Darth Vader). Madara vakságát teljesen elfelejthetjük, hiszen kiderül, hogy az öccse szemét használja már, így egy örök MS-sel rendelkezik, mellékhatások nélkül.
A mostani mangában Itachi ezt állítja : "He formed a new organisation, "Akatsuki", and hid himself in shadow". Azaz háttérből mozgatja a szálakat, illetve valami ismeretlen Kyuubit is rászabadított Konohára. Ezek után nem sok értelme van annak, hogy "belépjen" az Akatsukiba és ott rejtve maradjon. Vagy mégis?
Megint Itachi : "Madara mostmár egy szánalmas váza korábbi önmagának." A mangában kiderültek Itachi valódi céljai, legyőzni madarát és a halhatatlanságot elérni (kicsit más úton mint a jó öreg fehér kígyónk). Felszínre került az Itachi-Madara ellentét, mostmár eléggé nyomós indok van a maszk viselésére. Illetve így jobban meg tudja figyelni a jó öreg Itachi kollegát.
A külsőségekből szerintem nem kéne messzemenő következtetéseket levonni (utalok itt a hajra, magasságra), gondolom mindenki hallott a Henge-ről.
A maszk viselésének másik oka, a sérülések stb. Az Obito elméletet már párszor leírták, amiben legalább annyi gyenge pont van, mint amennyi erős.
Az egész Tobito elmélet külső hasonlóságon alapul, aminek -mint már pedzegettem- semmi ereje nincs ,mint tény, vagy bizonyíték.
Más kérdés, hogy amíg nem mutatják be nekünk Obito holttestét addig az sem 100%, hogy meghalt. Habár eléggé nagy a valószínűsége, hogy meghalt, nem sok ember bírja ki, hogy egy hegy van a testének jobb felén. Persze láttunk már érdekességeket.