STM elméletét elolvasva elgondolkoztam. Most leírnám azt hogy szerintem miért nem lehet ez a "valami" Uchiha Madara és majd STM elméletéhez is hozzáfűznék valamit.
Kishi a Naruto mangájába szinte egyedi szereplőket vonultat fel. Rengeteg shinobi akiknek mind megvan a saját életútja, életcélja.
Vegyük alapul az akatsuki tagjait. Mindannyian S osztályú bűnözők. Egyesek mészárosok szinte, még sem nevezhetők GONOSZOKNAK.
Néhány pl:
Sasori- elhagyta faluját, a művészetnek az alkotást tekinti és annyira szerette a bábmesterséget, hogy saját magát és bábbá változtatta.
Deidara- egy shinobi aki művészetnek a robbantást tekintette és így is élt végig.
Itachi- róla nincs mit modnanom, mert elég hosszú lenne, DE sokáig mindenki azt hitte hogy velejétől romlott és mégis volt egy indoka mit miért tett.
Kisame- ő Itachi társa nem csak mint utitárs hanem aki képes volt bárkit kinyírni, gyakorlatilag szörnyetegnek is tekinthetnénk. Ám most halálának pillanatában tulajdonképpen kiderült, hogy enm akart mást csak egy olyan világot ahol nincs hazugság, képmutatás.
Mit akarok ezzel mondani? Kishimoto sensei ezen karaktereket mind a rossz oldalra állította, de életük végén az olvasó rádöbben hogy még se voltak olyan gonoszak mint amilyennek kezdetben tüntek.
Még Danzou se tekinthető GONOSZNAK mert mindent a faluért tett és olyan erős shinobi akart lenni mint Shodaime és Nidaime. Persze megkérdőjelezhető, de ő is csak a rendszeren akart változtatni.
A történetben vannak olyan alakok akiknek neve bekerült a shinobi történetbe. Shodaime Hokage, Nidaime, Sandaime.
ÉS Uchiha Madara is. Egy ember akit világ életében az vezérelt hogy erős legyen és ezért megtett mindent. Ha igazat adunk Itachi szavainak Madara megölte közeli barátját, hogy felélessze MS-ét, majd testvére szemét is elvette, hogy még nagyobb hatalomra tegyen szert. Harcolt Shodaimeval és mindketten elismerték egymást.
Végül a Végzet völgyében Uchiha MAdara egy shinobi aki mindent megtett a hatalomért meghalt. Még a jelenbe is hatalmas shinobinak tekintik egy kiváló és rémisztő harcos.
Na már most ha Kishi minden eddigi karaktert még a látszólag rossznak, mészárosnak tűnő karaktert is "semlegesnek" állította be a haláluk végén akik a rendszeren akarnak változtatni, akkor miért egy olyan karaktert mint Uchiha Madarat "kicsinyítene le".
Hiszen jelenleg kétféle Madaráról tudunk. Egy olyan aki kiváló harcos volt, és nem fél szembe szállni még a legerősebbel sem lásd: Hashirama.
A másik "Madara"=Tobi egy képmutató, aki mindenkit felhasznál hogy elérje célját, aki a háttérből irányít vagyis egy teljesen más karakter mint az eredeti Madara. Ráadásul egy olyan célért tesz mindent amely jelenleg teljesen értelmetlen. Hisz mit érne azzal, hogy egy saját maga teremtette világot hozz létre egy hatalmaas genjutsu által ráadásul ő akar lenni a Juubi jinchuurikije.
Számomra ez teljesen értelmetlen főleg látni egy hatalmas karaktert Madarat úgy, hogy egy papír jutsus csaj ennyire szétcsapja. Persze ezzel nem Konant akartam lealacsonyítani, de még ha Madara állítólag árnyáka önmagának akkor is ez már szánalmasnak is tekinthető.
Tudom picit értelmetlennek tűnik, de mindezzel azt akarom modnani, hogy szerintem nem Tobi az a régi Madara.
Itt jön képbe STM elmélete. Ha jól értem amit akartál mondani, hogy ez a Tobi Juubi chakrájának egyfajta megnyilvánulása.
Ez még valamilyen módon igaz is lehetne. Miért mondom ezt?
Tudjuk azt, hogy mindenkiben ott a rossz, még a legnayobb szentekben is. Narutoban is ott volt és a szigeten szembe is nézett vele, ezt a rossz ént használta ki a Kyuubi is vált egyre erősebbé a srácban. Az persze más kérdés, hogy Narutoban ott volt az apja meg az anyja. Így nem őrült meg.
Kérdés: Ez nem jelenthetett e meg Rikkudou senninnél? Egy gonosz én aki azután jött létre hoyg a remete magába zárta a Juubit.
Nem tudjuk milyen pecséttel zárta le csak feltételezhetjük, hogy nagyon erős lehetett, ám halálakor felosztotta a a 10 farkút.
Véleményem szerint mikor szétoszlott a chakra a remete gonosz énje amely a Juubi megnyilvánulása volt kiszabadult, de mondhatni erőtlen volt. Ám e "lény" újra egységre törekedett és várt. Egészen mostanáig. Mire várt?
Ez a rész pöppet ködös, de talán nem volt meg a megfelelő ereje, lehet nem is volt sharinganja azt is csak szerezte.
Egy efféle dolog megmagyarázná, hogy honnan tudhat ennyi mindent a remetéről gyerekeiről és úgy az egész shinobi világról.
Talán csak újjá akar születni egyesülni hogy újra egy legyen. Ez azt is megmagyarázná miért tudta irányítani a Negyedik Mizukaget annak ellenére, hogy benne volt a Sanbi. Illetve hogyan tudta irányítani a Kyuubit.
Persze a sharingannal csinálta amikor Konohát betámadta.
Másrészt Itachi azt mondta Sasukenak hogy e a Madara halhatatlan személy, ráadásul amelyet STM mondott A Gedou Rinne Tensei-ről, hogy Tobi azt magának akarta felhasználni.
Ez persze spekuláció, elmélet és sok helyen biztos vagyok benne, hogy megkérdőjelezhető, de elgondolkodtató is.
Egy lény aki mindent megtesz csak hogy újra egységes legyen. Az pedig, hogy miért mondja magát Madaranak. Talán emrt tőle mindenki retteget és mai napig is elbizonytalanítja ellenfeleit, hogy érdemes e ellene menni.