Azért ezzel nem teljesen értek egyet. A jó sidekick karakter legalább annyira nehezíti a játékot, mint amennyire könnyíti. Nézd meg pl Chris Evans, bár nem egy nagy színész talentum, viszont Amerika Kapitánynak tökéletes, de Robert Downey meg Tom Hiddleston mellett az Avengersben esélye nem volt bármi emlékezeteset mutatni. Saját filmjében, szólóban sokkal jobban ki tudta játszani a szerepét magából, és szerintem neki köszönhetően lett az első Kapitány film az egyik legjobb az egész Phase One-ban. (Másodikat még nem láttam)
Persze Aryának valóban szerencséje van az útitársaival, a jelenetei érdekességéhez ez nyilván sokat ad hozzá.
Na meg hálás maga a karakter is, a harcolni akaró nemes kisasszony tipikus zsáner (Éowyn), de a többség, én is kedveli az ilyen karaktereket. Valamint egyszerűen nagyon szimpatikusra van megírva az egész személy, alapból olyanra, hogy a többség szeresse, pedig egy a gyilkoláshoz érdekesen hozzáálló (kis)lányról van szó. Lásd Lizze-t mennyire sokan utálták a TWD-ben.
Egyénként nem tudom hol jársz a könyvekkel, de a negyedikben van egy egészen elképesztően jó Arya fejezet, amiben Martin magához képest is remekelt. Ez az a rész, amikor Arya egyszerű munkáslányként él Braavosban, nem is annyira a cselekmény érdekes, hanem a körítés, Martin nagyon nagyot alkotott itt, olyan életszerűen írja le a várost, a lakóit, a mindennapi életet, hogy szinte olyan érzésed van, mintha te is jártál már volna ott valamikor. A 4. rész amúgy is borzasztóan alulértékelt.
--------------
Tegnapi offolást enyhítendő, itt egy csajos kép
Szerintem jó kép.