Arvael
|
 |
« Válasz #420 Dátum: 07 dec 09, 11:58:44 » |
|
Jesszus! Mi ez a "túl fiatal vagyok" duma? xD Életemben nem hallottam ilyet! xD Van, akinek a szülei más nemzetiségűek, ők már csecsemő koruktól kezdve tanulják mindkét (?sok?) nyelvet xD Nekem max. az volt anno a baj, hogy Anyu mondta, legalább egyik nyelvemből tegyek le egy középfokút, mielőtt belekezdenék egy újabba xD (mondjuk ez már itt az egyetemen érvényét vesztette, ahogy elnézem :-X )
Debrecen... Hát, esetleg különtanárnál, de azok mindig elég drágák Pont amiatt, hogy a japán írásrendszert a világon a legbonyolultabbnak tartják + Távol-Keleti nyelv + nem túl sokan beszélik itthon (?)... mindenesetre kevesebben mint mondjuk az angolt xD De a beszédet és írást mindenhol meg kell tanulni, bármilyen nyelvbe is kezdesz bele
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #421 Dátum: 07 dec 09, 15:10:45 » |
|
Nos, igen az hatalmas előny, ha valaki már egészen kicsi korától más nyelvekkel is kapcsolatba tud lépni. Nekem is van jópár cimborám, aki ezzel büszkélkedhet. Nekem meg még mindig nincs nyelvvizsgám, bár valszeg most nyáron a vizsgák után kénytelen leszek megcsinálni németből. Bár még lenne két évem a diplomáig, de nem jó halogatni. Oroszból erre nem vállalkoznék, abból csak azon úszok, amire réges rég még édesapám tanított. :-[
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 dec 09, 15:16:15 írta Der Teufel »
|
Naplózva
|
|
|
|
Arvael
|
 |
« Válasz #422 Dátum: 07 dec 09, 15:14:32 » |
|
Anyu vállal orosz nyelvórákat... na-na? >>ez itt a reklám helye volt<<
Na, viccet félretéve tényleg nagyon jó, ha valaki már kiskorában elkezd nyelve(ke)t tanulni. De p. o. a külön német tanárnőm német volt, a férje magyar és a lányuk csinált olyat, hogy magyar szövegbe egy-két német szót beszúrt, mert egyszerűen nem különböztette meg, hogy ez most egyik nyelv, az meg másik... persze akkor még elég kicsi volt xD Én angolt pl. oviban kezdtem el tanulni (később aztán pampogtam, hogy minek kellett, de visszagondolva nagyon örülök, hogy Anyuék így döntöttek^^), de akkor már magyarul tudtam azért, meg amúgy is úgy mentem az "órákra", hogy képben voltam, az egy másik nyelv, nem pedig az, amin én beszélek... szal így nem kavarodtam össze... ellenben a külön német tanárnőm lánya... :
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #423 Dátum: 07 dec 09, 15:19:12 » |
|
Jó, óvodában én is tanultam angolt, bár igazat szólva a " London hídja leszakadt" dalocskán kívül nem sok használható maradt meg bennem 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillus
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #424 Dátum: 07 dec 09, 15:20:55 » |
|
Én is úgy irigylem azokat akik két vagy több nyelvet tudnak kiskoruktól! Unakatesóim kint születtek Kanadába és amíg a legidősebb kicsi volt minden nyarat itt töltöttek,ő meg is tanult magyarul a 2 kisebb testvérével ellentétbe,de ők is megértik a magyar nagyrészét de angolul válaszolnak.A mamájuk Kanadai,de ő is tud magyarul sokszor Kanadába is úgy beszélnek,mert elvétve van ott más magyar is  Meg amikor vmi nagyon titkos van a gyerekek elől  Karácsony miegymás.. Oviba én is angoloztam és igazán szerettem is 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 dec 09, 15:22:22 írta Csillus »
|
Naplózva
|
|
|
|
Luya-chan
Vendég
|
 |
« Válasz #425 Dátum: 07 dec 09, 15:21:28 » |
|
Luya-chan: ha valami kérdésed van, szerintem itt majd felteheted, mert többen vagyunk/voltunk egyetemisták/főiskolások, ahogy elnézem Aztán gondolom csak találsz valakit, akitől tudsz kérdezni a Téged érdeklő szakirányról + ha mégse, hát majd megpróbálunk összeokoskodni valamit amolyan jó öregesen xD Rendben,köszönöm  Nyelvtanórán mesélte tanár,hogy egy gyereknek az anyja magyar,apja olasz,Kanadában laknak,a dadus meg orosz... :hiperaktiv: S a gyerek oroszul káromkodi ka szüleinek,mert azt nem értik >  :-X
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
kasztor
ANBU újonc
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #427 Dátum: 07 dec 09, 17:30:00 » |
|
Japánul? Például?
Van valaki ELTE TTK-ról?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #429 Dátum: 07 dec 09, 23:12:24 » |
|
Na, titeket aztán szép dolgokra tanítanak 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 dec 09, 23:15:57 írta Der Teufel »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #431 Dátum: 07 dec 10, 17:31:38 » |
|
Hm én még animéből nem tanultam csúnya szavakat, a legdurvább kb. a "baka". Bár lehet, h szelektív a hallásom..  Már gondolkodtam ezen, h a japánoknál tényleg vannak-e durva szitokszavak, vagy csak mosolyognak...  De ez a rejtély is megoldódott. 
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya  Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla!  De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis!  Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan 
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #432 Dátum: 07 dec 10, 18:56:44 » |
|
Nem tom, mi szótárba keresgetünk ki ilyesmit. Kedvencunk az Anko, már ha ez annak minősül, minden esetre bárkit le lehet vele minősíteni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #434 Dátum: 07 dec 10, 19:16:03 » |
|
Hát nem igazán erre de it nem szabad csúnya szavakat leírni. De írd be itt: www.japanmagyarszotar.hu
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|