24 nov 12, 01:22:47 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 198
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Iskola, továbbtanulás és munka  (Megtekintve 430615 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
Nikkie
VIP
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #1680 Dátum: 09 okt 06, 20:03:13 »

Köszi Kletta, de már igazából annyira nem lényeg, mert kiderült, hogy az komm. szakra nem jó. -.- Legalábbis oda, ahová menni szeretnék. -.-

Ettől függetlenül persze szívesen elolvasom majd. :3
Naplózva
TaraAkera
Akadémiai tanár
*

Rejtett Szikla Falu Rejtett Szikla Falu

Ma is tanultunk valami újat gyerekek~

« Válasz #1681 Dátum: 09 okt 06, 20:08:45 »

A maximumot mindenképpen kihozom magamból,csak lappang bennem ez a kis ördög,hogy mi van ha elszúrom. De törekedek majd rá,hogy kiirtsam magamból Nevet sajnos elég pesszimista alkat vagyok,ezt sokan mondják smirksweat Meghát idegeskedő típus vagyok,ha számonkérésekről van szó,bár a mai irodalomfelelésemet halálos nyugalommal zavartam le,szal lehet fejlődök Nevet
"Lazán f@szán"---> ez nagyon tetszett Nevet
Naplózva

Dancsa
Szerver-admin

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #1682 Dátum: 09 okt 06, 20:16:02 »

Nikkie, mért kéne rövid hsz-t írni, az a lényeg, hogy fejtsd ki a véleményed...ikszdé

Angolérettségi, szombatonként az angoltanárral rohadtunk a suliba meg még páran.... Szóbelire nem nagyon gyúrtunk.
Osztályzóvizsga: pocsék lettXD
Írásbeli 87% (->ötös)...
Szóbeli... megkaptuk ugye a tételeket... a címüket lefordítottam magyarra... odaadtam anyunak, hogy jó, itt van 27 tétel ki kéne dolgozniXD. Anyám kidolgozta magyarul... nos hogy milyen lett... meg hogy mennyire kapcsolódott a témához azt hagyjukXD. Elkezdtem lefordítani a magyart... 1et fordítottam le, azt se teljesen (1-2nappal a szóbeli elött) aztán hagytam a fenébe nemérdekel! Bízunk a kártyák lelkébe, azt jó lesz.  Eljött a nap... bemegyünk fél 8ra.... kiderült hogy 2kor fogunk érettségizni, 1re érjünk vissza.... Osztálytársakkal feljöttünk hozzánk, és komolyan felkészültünk: Elmebeteg anime ovákXD  Ezzel az összes aggodalom elmult, (kiv a késés aggodalma, ugyanis a villamos nem járt, mert egy motorosbaleset volt... potlóbusz, alternatív utvonalakXD...)
A tételem címét még ma se tudomXD De elbeszélgettünk az angoltanárral angolul, azt jó voltXD

Mint írtam már, magyarból kétséges a kettesemO.o ... főleg mióta megtudtam a tételeinketXD... Ciki lesz, ha az osztály top3jából valaki megbukik érettséginXD
Naplózva

Animeplanet
Egykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=)
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
Nikkie
VIP

« Válasz #1683 Dátum: 09 okt 06, 20:51:12 »

Hát akkor, TaraAkera, ez a kis mottócska lebegjen mindig a szemed előtt. Nevet

---

Azért Dancsa, mert egyesek nem szeretnek olvasni. xD De bennem egyszerűen nincs meg az a képesség, mint egyesekben, hogy 3 sorba belepasszírozzam a mondandómat. x"D Erre már rájöttem. x"D

A tanárok - nálunk legalábbis - ha máskor nem, akkor az érettségin eszméletlenül jófejek (voltak). Mosolyog Asszem még anno DEÉSz topicba írtam le, hogy hogyan segítettek a mi sulinkban. :]
Szerintem meglesz az a magyar kettes. :"D (minimum)
Nálunk csak egy oszt.társam bukott meg belőle, de az is sík hülye. ^^" Szegénykémnek annyi esze nem volt, hogy legalább a tételek elejét bemagolja, hogy vmire tudjon kettest adni a tanár. ^^" Tényleg mindent megtettek érte, de menthetetlen volt. Gondolom, Te ennél jóval okosabb vagy. kacsint

A pontokról meg annyit, hogy hazudjátok azt, hogy kisebbségiek vagytok. Nevet (Asszem plusz 25 pont, vagy 50 jár érte.)
Vagy szaporodjatok, és ha lány lesz, nevezzétek el Nikinek. *-* x"DDD ( Lehet, h nekem is ezt kellene csinálnom a nyelvvizsga és az újraérettségizés helyett. x"D )
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1684 Dátum: 09 okt 06, 20:58:53 »

Érettségire csak nyugodtan... Sose voltam jó tanuló, de amit órán mit megtanultam az elég volt...
Az hogy pánikolsz, meg magolsz kidőlésig sehova sem vezet...

Én példám: Suliban oda figyeltem, már ha nem aludtam órán... Itthon kockultam, nem foglalkoztam semmivel... Narutoztam, játszottam.. És az érettségi után benne volta a legjobb 5-ben! Vagy 8-ban az évfolyamból? Mindegy nem is nagyon érdekelt! Nevet
Suli után érettségi szünetben egész nap csatornaparton horgásztam.. Csend, nyugalom... Kivittem a tételket, de csak ha nagyyon untam, akor átolvasgattam pár részt.. Szépen lazán...
Érettségizni tök nyugodtan, kiegyensújozottan, jóllakottan, jókedvvel érkeztem, (Abban a hitben hogy minek parázni, úgysem tudok semmit, ha meg sikerül jól van... Ezzel el is értem hogy nyugodt legyek... Nem szabad idegesíteni magadat, hogy hú kelenek majd a pontok a fősulihoz... Csak feleslegesen strapálod magad... Ne is gondolj a tétre...)
Én mindent megírtam 2-4-esig.. Német 2, A többi 3-as négyes... Töriből Kolumbusz utazásai, ellőttem még egy poént is a végén a szóbelinél... Mezőgazdasági ismerettő alapból nem féltem parasztgyerek lévén persze hogy 4-es lett... De az is csak azért mert ellazultam a feleletet... Nem szakszavak, hanem ahogy otthon hívjuk, otthon megoldjuk...
A matek, és a nyelv kivételével, és ha a választott tantárgyat nem valami reál, akkor laza lessz..

Az idegeskedésről , paráról meg annyit, hogy épp attól hibázod el még azt is, amit tudsz... Na ennyi.. Így is túl sok a jó tanács! Pojén

Utószónak annyit, hogy ha nem akarsz továbbtanulni érettségi után, akkor semmi értelme az egésznek...Csak akkor menj érettségizni, ha olyan szakmát akarsz letenni, vagy menni akarsz tovább fősulira egyetemre... Ha csak simán szakmához kell, hogy majd jobban felvesznek a munkahelyre, akkor felejtős...
« Utoljára szerkesztve: 09 okt 06, 21:02:29 írta Gabesz » Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1685 Dátum: 09 okt 06, 20:59:09 »

Idézet
jah,csak nem mindegy,hogy a halálom előtt végig a híd alatt csöveztem,vagy esetleg egy kiskastélyban éltem  Nevet
Hogyne lenne mindegy. Nevet A az fontos, hogy ki milyen ember. Mosolyog
De amúgy sem egy vészes dolog ez. Az egész rendszer olyan, hogy mindenkit felvesznek valahová.
Ha nem jön össze ott a külföld, ahol szintén megszedheted magad.

Naplózva
asthi
Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

十三

« Válasz #1686 Dátum: 09 okt 08, 18:46:53 »

Huh...most olvasom a hszeket és olyan fura...Én szeptembertől januárig azzal voltam elfoglalva h. a hülye nagol tanáromat szidtam és a nyelvvizsgámért tepertem, utána mikor megvolta a nyelvvizsga Bleacht néztem közben pedig hisztiztem h. igen az érettségit meg fogom tudni csinálni és fel is fognak venni de az egyteemen szívni fogok...Erre minden tanár csak röhögött : mit érdekli őket mi lesz az egyetemen? Asthika statisztikában jól szerepelt azt szevasz....Jah igen az érettségi eredmények mindig jobbak minta a valódi tudás jah meg az érettségi középszinten édeskevés bármihez is...papírpocséklás...
Mindenkinek ajánlom minnél több próbafeladatsor és sima ügy az érettségi ha pedig angyon félsz a felvételi tárgyból ah van lehetőséged á elmehetsz előkészítőre s ott van élesben próbaérettségi és utána röhögve megy az igazi...... 
Naplózva

Vallom hogy: "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe, amit megszerzünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk, ez az egyenértékűség elve."
TaraAkera
Akadémiai tanár
*

Rejtett Szikla Falu Rejtett Szikla Falu

Ma is tanultunk valami újat gyerekek~

« Válasz #1687 Dátum: 09 okt 08, 19:43:32 »

Annyit mondjátok,hogy fő a nyugalom,hogy még a végén unottan,hidegvérrel állok a tanárok elé xD
Szerintem azért fontos dolog az érettségi,az ott szerzett pontokat tudom továbbvinni az egyetemre (plusz nyelvvizsga,ami mondjuk még nincs,meg terhesség,hátrányos helyzet,etnikai hátrány,ezek mind pontot érnek Nevet),de azzal én is egyetértek,hogy egy középszintű érettségi nem ér semmit.

Hogyne lenne mindegy. Nevet A az fontos, hogy ki milyen ember. Mosolyog

Tehát lehetek egy szegény nyomorult ember,de legalább a szívem tiszta. Mondjuk ez is jó,csak nem biztos,hogy ettől még boldog lennék Nevet a világ túl durva ahhoz,hogy pusztán a jó lelkem és az emberségességem elégedetté tegyen..
Naplózva

Hiei
Vendég
« Válasz #1688 Dátum: 09 okt 08, 20:33:46 »

A világ túl durva és romlott, hogy diplomával megváltsadxDD. Könnyebb megvenni mint lerakni érni pedig ugyan annyit érxDD. Na jó amit rendesen leraktál rendelkezik eszmei értékkel is... A lényeg nem változik hiába van papírod róla attól még nem biztos, hogy tudod.
Nekem van szakmám 4 évig tanultam... még se értek hozzá. Ismerek olyat akinek nincs meg a szakmája még is évekkel felettem van a tudása.

A papír az papír  az a lényeg ami mögötte van. Az érettségi pedig egy szükséges rossz ha nincs az baj ha meg van akkor senkit sem érdekel.

u.i. A legjobb a mai világban, hogy pofára mennek a dolgok... ha nagy szád van sz0pni fogsz. Ha van véleményed és nem egyezik a tanáréval sz0pni fogszxDD. Én ilyen helyre jártam. Na úgye? Mondtam, hogy szopóágra születtemxDD.

Én nem vettem meg semelyik papíromat... elvből érettségiztem le mert alap műveltségnek fogtam fel. Diploma meg nem kell nem akarok túl képzett munkanélküli lennixDD.
« Utoljára szerkesztve: 09 okt 08, 20:34:43 írta Hiei » Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1689 Dátum: 09 okt 08, 21:23:15 »

Hiei hime a megfáradt ember.. Nevet

De hadd fűzzem hozzá:

Nekem is megvan a szakmám, és csak 2 hetet dolgoztam benne hivatalosan, de meg is mondták hogy lehúzhatom a szakmunkás bizonyítványom a WC-n, hiába végeztem jó eredményekkel...
Akivel együtt melóztam srác, az kőműves szakmával sokkal jobban dolgozott mint én, a szakma beli... Igaz ő ott tanulta a szakmát, és nem egy elfuserált iskolai tanműhelyben...

Érettségizni szakma után mentem, hogy majd ha melózok, a papír miatt vastagabb legyen a buksza... Ugye elvileg magasabb fizetés járna.. Na ez is nagy tévedés... Ha nem akarsz fősulira menni, akkor csak akkor érdemes letenni ha érettségi alapkövetelmény egy olyan szakmához amit ki akarsz tanulni.. A fizetésed nem lessz tőle több sose...
Esküszöm jobban járok ha kapásból megyek melózni... Frissebbek az ismeretek,nem esik ki az ember a rutinból, ugye kézügyesség, fogások, stb... 2 év alatt sokat felejt az ember ha egy rakás hülyeséget kell bevernie a fejébe...
 Nevet

Nem mivelünk van a baj, nem mi vagyunk idióták, hanem a rendszer ilyen rossz... Rossz a képzés, és a felfogás is...
A dolgozó hiába sokat akar kapni, a főnök keveset akar adni... Kénytelen vagy diplomát, érettségit letagadni, hogy a főnök hajlandó legyen felvenni, hisz több fizetés jár minél képzettebb vagy..... Mert ha a álláshoz nem alap a papír, akkor túlképzett vagy, és fel is út, le is út... Evvan..
« Utoljára szerkesztve: 09 okt 08, 21:39:24 írta Gabesz » Naplózva
Miroku
VIP

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

It's like you. Here I am. It's been since 1988.

« Válasz #1690 Dátum: 09 okt 09, 19:39:30 »

amennyiben nem haragszatok meg, témát váltanék.
anyukám mindig azt mondta nekem, hogy anno az ő szülei azt regélték neki mindig, ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy. és ez úgy megmaradt bennem. na, de hogy rátérjek a lényegre, egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
mivel - ha minden terveim és elképzeléseim szerint történnek - japán-angol-magyar tolmácsnak és fordítónak készülök, érdekelne, hogy ehhez milyen végzettségek kellenek?
tudom, a nyelvvizsga az angolból és a japánból elengedhetetlen, legalább középfokon. vagy ide már nem elég a középfok?
azt tudom, hogy magyarból anyanyelvi szinten kell beszélnem, lehetőleg jól kitudjam magam fejezni, ezzel szerintem nincsen gond. viszont - ha jól akarok dolgozni, és jó eredményeket elérni munkám során - gondolom a másik két nyelven is fontos ez a szint. de engem nem teljesen ez érdekelne.
hanem, hogy milyen papírok kellenek egy fordítónak ahhoz, hogy tolmácsnak mondhatja magát?

meg még lenne valami, ami részben ehhez kapcsolódik. a következőkben nem a poltikáról alkotott véleményemet akarom közzétenni.
a 2010-es költségvetés jelenlegi álláspontja szerint a kormány jövő évtől kezdve nem támogatja a kéttanítási nyelvű középiskolákat. a hozzászólás elején említettem, mit is mondtak a néhai nagyszüleim .. ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy. a magyarok már így is elég siralmas helyzetben vannak nyelvtanulás tekintetében [részletek; blogom], de így, hogy a legjobb nyelvtanulási módszert [gondolok itt az anyanyelvi tanulásra.] szorongatja meg a kormány, ez csak romolni tud. én már csak azt nem értem, miért az oktatást, azt a részt szorongatják, ami az újabb értelmiségeket hozhatja létre.
Naplózva

Let's do our rock, scissors, and paper
make your hands, don't blink your eyes...
アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム

今日 も 君 信じる こと
忘れず に 見覚められて いますか。
Dancsa
Szerver-admin

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #1691 Dátum: 09 okt 09, 19:43:26 »

Középszinttel mit akarsz te tolmácsolni? Felsőfoku nyelvvizsga a minimum, C2es szintű beszéddel.
Naplózva

Animeplanet
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
Miroku
VIP

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

It's like you. Here I am. It's been since 1988.

« Válasz #1692 Dátum: 09 okt 09, 19:45:33 »

elsősorban nem a nyelvtudásra, hanem a végzettségre gondoltam. hogy annyival tudok e valamit kezdeni?

szerk.: és ha szabad kérdeznem, a C2-es beszédszint az mit jelent?^^" meg találtam én még C1-et, B2-t, és A2-t is .. ezek mit akarnak jelenteni?
« Utoljára szerkesztve: 09 okt 09, 19:46:58 írta Miroku. » Naplózva

Let's do our rock, scissors, and paper
make your hands, don't blink your eyes...
アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム

今日 も 君 信じる こと
忘れず に 見覚められて いますか。
Dancsa
Szerver-admin

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #1693 Dátum: 09 okt 09, 19:57:10 »

Itt egy kis leírás a nyelvi szintekről:
http://www.nyelviskola.bme.hu/Test-Your-CEF-Level.pdf
Azt meg hogy kell-e külön valami féle papír, azt meg nem tudom.
« Utoljára szerkesztve: 09 okt 09, 19:59:46 írta Dancsa » Naplózva

Animeplanet
--
asthi
Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

十三

« Válasz #1694 Dátum: 09 okt 09, 20:08:42 »

Miroku

Érettségiig felsőfokú nyelvtudás és utána ELTE bölcsész kar Japán és Angol szak....Azaz angolból emelt szintű érettségi. + nyelvterületen való megfordulás legalább 3 hónapig vagy pár évigXD

Tetszik h. ilyen célod van én hülye vagyok a nyelvekhez és csak csodálni tudom azokat akik képesek C2 szinten elsajátítani egy nyelvet (jó vakarékot (régi Ofőm) és rohadékot (régi angol tanárom) ez alól kivételt képeznek mert habár tudják a nyelvet emberileg gerinctelenek)...
Naplózva

Vallom hogy: "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe, amit megszerzünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk, ez az egyenértékűség elve."
Oldalak: 1 ... 111 112 [113] 114 115 ... 198
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins