Nos akkor megyek megnézem milyen is ez a demó és utána írok róla egy kis postot.
Edit:Na végigvittem a demót és itt van róla az én kis beszámolóm.
Először is aki eddig azt mondta, hogy ez ugyan az a játék mint eddig, csak van több karakter meg pár változás a nagyon téved. A különféle változtatásoknak köszönhetően az egész harc teljesen más érzést kelt, tényleg olyan mintha egy új játékkal játszanék.
Akkor vegyük sorra
-Először is Studio Pierrot által készített animációk nagyon szépek, kicsit minimalisztikusak itt ott de bőven elérik egy szépen rajzolt anime rész színvonalát.
-A karakter artok amilyen furán néznek ki párszor képen olyan jól illeszkednek a töltőképernyőre, nekem kifejezetten tetszettek az új rajzok.
-Az új töltőképernyő nagyon hasonlít a Storm2-es re, de véleményem szerint ez sokkal szebb. A felhős háttér jobban néz ki valahogy mint a sötét valami a Storm2 ben.
Na de a lényeg, a harc. Előre leszögezem, hogy amit mondani fogok az a Sasuke-Pein harcra értendő egyedül, a Tobis harcot majd külön veszem.
-Kezdeném azzal, hogy a játék NEHÉZ! Sasuke elég csúnyán megcsapkodott, Pein-t pedig éppcsak le tudtam nyomni. A mesterséges intelingencia nagyon nagyott fejlődött és okosan használja a kawarimi bar-t, végre rendszeresen használja a Tilt képességeket is, bár még mindig hajlandó néha bekapni 1-1 ultimatet véletlenszerűen.
-Kawarimizni nagyon könnyű, teljesen megszünt az a probléma, hogy enm sikerül csinálni, mert nem tudod épp jókor lenyomni a védekezést, az L2 minden fűre fára, szellőre reagál, viszont cserébe jelentősen hátrébbkerülsz az ellenféltől kawarimi után, olyannyira, hogy egy ütésorozattal el sem tudod találni. Ez nekem először nagyon fura volt, és bekaptam pár ütést azért is mert a védekezéssel akartam kawaramizni
, de higgyétek el, iszonyú nagyot dob a játékon, hogy nem lehet hülyére kawarimizni magad.
-Az új combo break funkció zseniális lett. Féltem attól, hogy baj lesz vele, mert kb örök kombókat lehet majd csinálni vele, de nem. Nagyon szívja a chakrát, és a sima ütések is némileg kevesebbet sebeznek szerintem mint a Storm 2 ben, ráadásul az ellenfél (AI) sem rest kivárni amíg nincs chakrád és egy jólirányzott kawarimivel úgy megszivatni, hogy csak pislogsz.
-Pein ellen volt szerencsém kipróbálni az awakening változtatásokat is. Először is úgytűnik jelentősen gyengébbek lesznek az awakeningek, a 6 farkú mód ahogy én láttam legjobb esetben is csak a felét(!) sebzi annak amekkorát a 2 ben sebzett és még az awakeningben is bőszen kellett kawarimiznem, mert az ellenfél többé nem veszi be a régi odaszaladok és ütök dolgot és a lövedékek elől is legjobb belátása szerint kitér.
-Sage Naruto talán erősebbnek néz ki a videón, de szerintem épp ellenkezőleg, gyengébb lett. A rasenrendan kevesebbet sebez és a mozdulatai szerintem lasabbak, ráadásul a kawarimi renszer miatt többször kell vele majd combo breakelni is.
Na és akkor most Tobi
Az a harc egy vicc. Tobi egyetlen egyszer sem talált el vagy sebesített meg. Nem tudom, hogy az Ai még nem kezeli-e rendesen az ő awakeningjét vagy mivan, de kilóméterekről bementek az oodama rasengajnaim és nem is nagyon tért ki az ütéseim elől se.
Persze az awakeningek ellen továbbra sem működik a fogás és nincsenek animációk, szóval gyanítom az ultimatek ellen is védve van, de rendesen sebződik.
Az új havas pálya nekem nem tetszik, ahol a fight van, szóval az a harc egy totális csalódás volt részemről. Viszont valamilyen új Narutoval harcolunk ellene mert a tilt mozdulata más mint annak amivel Sasuke ellen megyünk.
Apróságok
-A demóban még nincsenek benne átvezető animációk csak képkockák belőle, a narrátor a 3. hokage lesz ismét és ha végigviszitek a demót akkor megnézhetitek a 6 perces trailert aztán a játék gratulál nektek, hogy ügyik vagytok.
-A főmenü más lett, Naruto áll konohában, valahol egy tetőn vagy egy oszlopon, de az egész kép még elég homályos.
Összességében
A játék nagyon jó. Frissnek érződik a változtatások miatt. Amikor leültem játszani és Sasuke szép lassan elkezdte szétrugni a seggem, hangosan felkiáltottam örömömben, hogy "B***meg ez nehéz!", ami igazán jó hír, mert lássuk be a 2 elég könnyű. Az awakeningeket helyre pofozták, még mindig erősek de már közel sem annyira ami NAGYON JÓ! Az Ai fejlődött, az új gimikek mint a kawarimi bar és combo break pedig csak hab a tortán.
Részemről, ennyi, ezek után nekem már biztos első napos vétel a játék. Akinek tetszett a Storm 2 az biztos nem fog csalódni, akinek nem az is tegyen vele egy próbát, mert tényleg nagyon másnak érződik.
Ja igen és még valami. Lehet, hogy ez csak a demóban van így de a játék jelentősen kevesebbet tölt.