24 nov 23, 20:21:55 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 10 11 [12] 13 14
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Haki  (Megtekintve 97222 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
kakia
Újonc
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #165 Dátum: 13 szep 09, 22:46:11 »

Nem olvastam az előző hozzászólásokat, szóval, ha volt már, bocs.
Azon gondolkodtam, hogy a Haoshoku Haki a gyenge ellenfelek kiütésén kívül jó- e valamire? Mert már többször láttuk, hogy használják, de a nagykutyáknak meg sem kottyant.
Épp a múltkor valamelyik részben láttam hogy monenal harcol és mikor elkezdte fagyasztani hirtelen használta luffy egy pillanatra és megijedt azt abbamaradt a fagyasztás meg is lepődött.
Naplózva
EEsmiley
Chuunin
*

« Válasz #166 Dátum: 13 okt 24, 06:02:44 »

Lehet, hogy az, lehet hogy nem az. De az biztos, hogy a Mangába nem használt Hakit. Vagy talán csak így ébredt fel.
Naplózva
Hiei D. Legend
Moderátor

A sötét nagyúr vissza tértxD

« Válasz #167 Dátum: 13 okt 25, 19:14:56 »

Monet hakival sebezte meg. Nincs kairoseki a kardjában. Mone nem ijedt meg és változott szoborrá. Zoro megvágta az arcát, hogy megmutassa neki megtudlak ölni, ha akarlak és ennyi. Lehet  a kardja hegyén volt csak a fegyverzet színe nem tudom, de azzal sebezte meg. ebben egészen biztos vagy, de rajtam kívül valószínűleg a világ 99% az. Ez itt már off. Ha vitatkozni akartok róla irány a haki témája vagy a One Piece duma.

Közben eszembe jutott még egy opció, de ezt kevésbé tartom valószínűnek. Arabastán Zoro visszaemlékezésében volt, hogy vannak akik nem tudjéák elvágni a papírt és ezek a kardforgatók képesek elvágni bármit. Esetleg ebből kiindulva lehet Zoro így képes megsebezni a Logia használókat. Leírva egész jó ötletnek tűnik. Ezé tartom a pápa szemest valami übertáp embernek. Még is csak a lányánál volt egy legendás kard. Tuti erősebb volt mint Mihawk:D
Naplózva

Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii
Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #168 Dátum: 13 okt 25, 19:22:16 »

Én pont emiatt az emlék miatt tartottam azt Zororól illetve alapjában az összes ilyen szintű kardforgatóról, hogy nem feltétlenül hakiznak. Sólyomszemnél sem láttunk soha semmi hakira utaló nyomot és mégis a legerősebbek közé sorolják, sőt néhányan rettegnek is tőle. Ha nem rendelkezik hakival akkor soha nem lehetne a legerősebb kardforgatónak mondani hiszen egy logia bármikor szétszedte volna. Tehát rendelkezik valamivel ami elpusztitja még a logiákat is. Zoronál is azt érzem, hogy mindent meg tud vágni amit akar. Legyen az szikla, papír vagy éppen egy logia használó. Valahogyan érzi a tárgyak "lelkét" ahogy akkoriban fogalmazott. Szerintem ezt a képességet azonosítja Luffy Zoronál a hakival. Ami persze nem zárja ki, hogy például ne tudná használni Zoro a hakit de az is lehet, hogy ez is egy haki képesség. Ray azt mondta, hogy a 3 fajtán belül rengeteg lehetőség van és mindenki akaratlanul is azt erősíti amire a leginkább szüksége van.
« Utoljára szerkesztve: 13 okt 25, 19:30:06 írta rini67 » Naplózva
Hiei D. Legend
Moderátor

« Válasz #169 Dátum: 14 jan 28, 14:00:32 »

Azért ez nem így müködik. Egyetlen logia használónak sincs megtiltva, hogy tanuljon hakit. Tehát ez egyáltalán nem 0. A haki csak addig segít amíg a másik nem ismeri ezt a technikát. Amúgy én még azon a kijelentésen kívül amit Luffy tett, hogy Sanji és Toro hakizik még semmi bizonyítékát nem láttam. Sőt, éppen az ellenkezőjét láthattuk. Például Sanji és Doffy esetében ha hakizott volna akkor az életben nem tudhatta volna semmi perc alatt lefogni Sanjit a huzaljaival. Vagy Zoro aki kettévágta Monet logia formában, amelyről kiderült, hogy egyáltalán nem hakit használt. Nem azt mondom, hogy ne tudnának hakit de bizonyítékát nem láttuk.

Itt válaszolok neked.

Nem értek egyet veled mégpedig azért, mert a hakit nem úgy képzelem el mint te. Illetve majd javíts ki, ha tévedek, de te azt hiszed, hogy ha valaki mint Vergo beborítja a testét Hakival akkor a démongyümölcs képesség teljesen megszűnik?
Véleményem szerint ez nem kairoseki. Szó sincs olyanról, hogy Doffy nem tudja lefogni Sanjit. Igazából, ha valaki elég erős Haki nélkül is képes elszakítani a kötelet. Persze, ha erősebb mint a kötél amit megalkotott Doffy. A haki semlegessé teszi a testet a Logia teste nem alakul át. Viszont Mingo egy kötelet alkot ami független a testétől. Tehát, ha betekerné magát kötéllel akkor se hiszem, hogy átnyúlnál azon a kötélen megvédené a testét bizonyos mértékig. El esne esetleg el is repülne, de az ütést tompítaná.
Úgy gondolom a Logia ezért nem olyan nagy előny az új világban, de egy jó gyümölcs, amit jól használnak lehet pokolian erős. Ettől független minél erősebb a hakid annál nagyobbat tudsz sebezni, ha pedig két haki találkozik az erősebb győz. Law is ezért tudta elvágni Vergot. Erősebb volt a Hakija és átütötte a védelmét, de a képessége nem lett semleges, mert Vergo túl élte a támadást és még akkor is Haki volt rajta, mikor már félben volt.

A vége kicsit mmosra sikerült:D Remélem érthetően írtam le. Azért ide írom, hogy ez az én véleményem semmi bizonyítékom nincs rá. Puszta fikció.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 28, 14:07:48 írta Hiei D. Legend » Naplózva

rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #170 Dátum: 14 jan 28, 16:25:48 »

Látod én éppen azt gondolom, hogy Law pont nem hakival vágta, darabolta Vergot hanem a gyümölcse egy képességével. Talán éppen ezért élnek  tovább a darabolt egyedek. Ugyan ez vonatkozik a hakira is mint a gyümölcsre. Csak egy bizonyos szintig képes védelmezni a testet. Ha a gyümölcs használó egy olyan támadását kapja be a haki használója ami erősebb vagy éppen figyelmen kívül hagyja a hakit akkor teljesen mindegy, hogy milyen erős a védelmi hakija. Alapvetően a haki legjobb képessége az, hogy képessé teszi a használóját arra, hogy a gyümölcs (logia) használó valódi testét támadhassa. A védelmi képességéhez semmivel sem ad többet egy logia használó ellen.   Természetesen ez is csak vélemény de az én logikám így gondolja.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 28, 16:32:37 írta rini67 » Naplózva
Krulszeme
Chuunin
*

« Válasz #171 Dátum: 14 jan 28, 18:41:10 »

Fikcióm a hakiról
Szerintem a haki egy nagyon különleges erő amit 3 (+cp-és technikák) fő típusba szoktak osztani, de ez nem jelenti azt hogy csak ezek lehetnek a megjelenési formái. Szerintem hiába van akármilyen jó érzékelő hakid ha túl gyors az ellenfél mert az információt fel is kell tudni dolgozni és választ adni rá. A játék kedvéért képzeljük el hogy Morgan kapitány (east blue) tud hakizni (fegyverzet színe) szerintetek el tudná a hakijával pusztítani a mondjuk egy  nagyobb sziklát? (mondjuk egy 1 oars junior méretűt?) Szerintem nem mivel hiányzik a kellő fizikai ereje viszont egy loggiához hozzá tudna érni ha elég gyors
Naplózva
vaniliaspudinglover
Akadémiai tanár
*

« Válasz #172 Dátum: 14 márc 02, 14:13:11 »

engem valahogy ez a haki dolog nem nyűgöz le...

az is fura, hogy olyan későn értesültünk a történetben, hogy létezik. Fehérszakáll miért nem hakizott a háborúban??? Ez logikátlan, ha valaki, akkor ő biztos tudott hakit használni, mégsem használt...
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #173 Dátum: 14 márc 02, 18:38:42 »

Shirohige tényleg tudott hakizni hiszen a legénysége mondta is. Attól viszont nem kell logikátlannak lenni a hakinak mert x nem használta éppen. Másrészt, hogy miért kellett ilyen későn értesülnünk róla? Azért mert a mangaka (és nem csak ő) szerint létre kellett hozni egy olyan erőt amellyel egyes személyek képesek lehetnek felvenni a verseny a logia (és a többi gyümölcs) használókkal. Ha ez nem került volna bele akkor mégis, milyen módon győzedelmeskednének felettük Luffyék. Jó a saját gyümölcse de önmagában nem versenyezhet egy logiával ha képtelen kivédeni a támadást vagy megütni az ellenfelet. Lásd Enel és Luffy esetét. Ha ott Luffy nem gumi akkor esélye sincs. Mindig pedig olyan ellenfeleket hozni számára akikre az immunitása ellenszer, nem lehetséges. Nagyon valószinű, hogy ezt Oda is belátta körülbelül az Enel elleni csata környékén, hogy így Luffynak nincs jövője hiszen egyre nagyobb, erősebb és veszedelmesebb ellenfeleket kell elé állítani. Ezeken pedig egyértelműen elbuktak mindahányan. Pont ezért kellett számára szétszedni a csapatot 2 évre és ellátni őket speciális képességekkel. Luffyt hakival. Szóval kellett egy különleges dolog és ez a haki lett.
Naplózva
Hiei D. Legend
Moderátor

« Válasz #174 Dátum: 14 márc 02, 21:38:58 »

Szentül megvagyok győződve arról, hogy Oda már az elejétől tervezte a haki három formáját, csak kivárt vele. Túl erős képesség és a démongyümölcs használókat hamar elintéztük volna egy legyintéssel. Az is baj lett volna, ha minden sarkon Haki használó van. Egyébként engem az is zavar, hogy túl sokan használnak király akaratát már most. Nem adtam volna oda ilyen könnyelműen Don Jinjaon és Doflamingonak sem. Így az értéke is csökkent a szememben.
Naplózva

rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #175 Dátum: 14 márc 03, 13:32:03 »

Azt nem tudom, hogy tervezte vagy nem a haki létrehozását már a történet elején. Viszont szerintem belátta, hogy szükségszerű valami egyensúlyt is behozni a történetbe egy idő után. Azért nem feltétlenül gondolom, hogy éppen a kezdetekkor a haki járt a fejében. Az viszont biztos, hogy valami terve biztos volt a későbbi fejlődés biztosítására és gondolom ez lett a végén a haki.

Abban teljesen egyetértünk, hogy a Király Akarata túlzottan elterjedt lett a mostanra és így már nem is olyan nagy szám. Másrészt akik már ismerik és használják a hakit azokra jóformán nincs is hatással. Az ok pedig az, hogy akik hakit használnak azok már elég erős akaraterővel rendelkeznek mire elérték ezt a haki szintet. Mondjuk ettől lehet még hatásos ellenük is de sokkal kisebb a hatása és nem fognak menten beájulni. Gyenge tömegek ellen viszont nagyon hatásos képesség. Szóval a tölteléket hamar kilehet rostálni és a tárgyra térni.
Naplózva
Minatoya-chan
Újonc
*

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

« Válasz #176 Dátum: 14 márc 03, 16:24:16 »

Azért azt ne felejtsük el, hogy kb. egy millióból egy rendelkezik a király akaratával, és az újvilágba csak a legerősebbek juthatnak el. Rayliegh is megmondta annak idején, hogy azok akik az újvilágban a csúcson vannak/voltak biztos rendelkeznek ezzel az erővel.
Az egy millióból egy amúgy sem olyan nagy dolog. Ha jól emlékszem akkor a Gyoujin sziget 5 milliós lakossággal rendelkezik. Vagyis csak azon az egy szigeten minimum 5 személy van, akiben benne rejlik ez a képesség. Ha így nézzük, akkor az eddig megismert király akarata használók még kevesen is vannak. Hiszen gondoljunk csak bele. A föld lakossága a mangában is kb. 6-7 milliárdra tehető, ami azt jelenti, hogy kb. 6-7 ezer személy van aki ezzel az erővel született. És közülük jó néhányan az újvilágban vannak, ami azt jelenti, hogy még sok ilyennel fogunk találkozni a történések folyamán.
Azt hiszem, hogy a One Piece világában csak azért tartják olyan nagyra ezt a hakit, mert a kiválasztott-millióból-egy közül kevesen tudják/akarják felébreszteni,vagy csak nincs rá szüksége: pl. egy földműves nem fog ezzel foglalkozni, még ha ezzel az erővel is született.

Egy szó, mint száz... szerintem egyáltalán nincsenek sokan a király akarata használók.
Naplózva
EEsmiley
Chuunin
*

« Válasz #177 Dátum: 14 márc 04, 13:59:35 »

Hát, tudod, nálam már 5 is sok egy helyen...

Azt hittem, hogy az valami külön, híres képessége lesz Luffynak, de nagyot csalódtam.
Az 50.000 halember halála nagy hülyeség volt.
Túlságosan erős ez már. Marinefordban 100.000-en voltak.
Luffy odamegy, benyomná a Hakit, majd Fehérbajusz is, és kész a menet.
Ha jó tudom, Shirohige hakija lehet erősebb Luffyénál is.
Tehát ez nekem nem világos.
Tudom, hogy akkor még nem tudta annyira használni a hakit Luffy, de most ezt kivételesen mondtam...
Naplózva
sasukeuchiha17
ANBU újonc
*

Gman pártfogoltja vagyok

« Válasz #178 Dátum: 14 márc 04, 14:21:25 »

A Királyakaratától nem hal meg senki, csak elveszti az eszméletét Nevet + ez nem hat csak a gyengébbekre, de ezt már párszor elmondták. Marinefordba lehetett látni, mikor Luffy "használta", hogy csak a yengébbek hullottak ki, az erősebbek megcsak..hát...elképedtek, és megijedtek.
Naplózva

iiHALA MADRID!!
vaniliaspudinglover
Akadémiai tanár
*

« Válasz #179 Dátum: 14 márc 06, 11:08:08 »

haki=cheat

pl: A ember megeszi az ecet logiát. Folyékony halmazállapotú ecetté tudja változtatani a testrészeit, amivel embereket tud megfullasztani. Erre jön B, az ellenfele.A megtámadja B-t, aki simán le tudná verni azt, de kiderül B meg tudja érinteni A-t, sőt meg is tudja sebezni, hisz hakija van!
B győz.

Ezek után kérdem én, mi értelme van a logiák 90%-ának? (és most nem egy magma vagy egy jég logiára gondolok, hanem egy olyanra, ami viszonylag hétköznapibb, emberbarátibb anyag pl: homok, iszap)
Naplózva
Oldalak: 1 ... 10 11 [12] 13 14
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins