vaniliaspudinglover
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3705 Dátum: 14 márc 21, 09:10:36 » |
|
slycoop:
köszönöm, hogy megosztottad ezt a posztot! eddig ez volt a legértelmesebb fórumhozzászólás, teória amit valaha is olvastam one piece-el kapcsolatban!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
slycoop
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3706 Dátum: 14 márc 21, 14:55:43 » |
|
Kb én is így voltam vele, miután elolvastam. Azóta se hallottam ennél jobb teóriát. Meg elképzelni sem tudok ennél jobbat. Nehéz dolga lesz Oda- nak ha ennél jobbat akar kitalálni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dbzgt83
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3707 Dátum: 14 márc 21, 19:03:36 » |
|
Csak kár, hogy angol, sajnos nem erősségem az idegen nyelv, pedig érdekelne
|
|
|
Naplózva
|
Mr. Prince
|
|
|
vaniliaspudinglover
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3708 Dátum: 14 márc 22, 10:21:31 » |
|
másold be webfordítóba. kicsit több időbe kerül így elolvasni, de szerintem megéri, ha épp nincs jobb dolgod, mert tényleg eddig messze ez a legjobb dolog amit olvastam azzal kapcsolatban, hogy mi az op. az összes elmélet közül ez az egy ami tetszett eddig, a sajátomon kívül, mert én egy kicsit leegyszerüsítettem: 50-50 esélyét látom annak, hogy az a teória győz, amit oda leírtak, ám 50-et, hogy az amit én gondolok, mépgedig: a one piece egy kavics, vagy valami tök átlagos, értéktelen, viszonyag hasznavehetetlen tárgy pl: egy tányér vagy lapát,... és hogy ez miért jó? kinézem a kalózkirályból, hogy az egész világot behülyítette csak azért, hogy a kalózok kora folytatódjon és méginkább kiteljesedjen. nem a cél a lényeg, hanem az út! ha addig jól érzed magad, amíg eléred a célod, akkor lehet, hogy mire elérted már nem látod azt az értékét, amit anno neki tituláltál, de mégis megérte. viszont most hogy olvastam ezt a teóriát annyira megtetszett, hogy mondom 50-50.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Scratchmen
Gennin
Nem elérhető
Szupernova
|
|
« Válasz #3709 Dátum: 14 márc 22, 12:21:25 » |
|
Csak kár, hogy angol, sajnos nem erősségem az idegen nyelv, pedig érdekelne Dióhéjban: Az Eltűnt Évszázadban egy ősi királyság uralkodott a tengereken, amely elhatározta, hogy annak érdekében, hogy az egész világ hajózhatóvá válljék, lerombolják a bolygót kettészelő Red Linet. Ennek következtében megszűnnének a Grand Line sajátságos anomáliái, valamint a Calm Belt is hajózhatóvá válna. Ezt a tervet hivták "One Piecenek". Emiatt hozták létre az ősi fegyvereket. A plutonnal elpusztították volna a Red Linet, míg a neptunnal megakadályozhatták volna, hogy a Calm Belt óriási szörnyei és a tengercsászárok elárasszák a világot. Csakhogy több országnak nem tetszett a dolog, ezért fellázadtak a királyság ellen, idővel pedig sikerült megszerezniük a győzelmet is. A lázadó országok alapították meg idővel a Világkormányt és hogy a One Piece terv ne tudódjon ki, ezért minden vele kapcsolatos információt, még az ősi királyság létét is kitörölték a történelemből. Körülbelül ennyi volna
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hagabi
ANBU újonc
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
gman kiválasztottja
|
|
« Válasz #3710 Dátum: 14 márc 22, 12:51:26 » |
|
Azt a mindenit neki!! Eszméletlen jól kidolgozott magyarázat. Komolyan szinte minden eddigi fontos kérdésre magyarázatot ad és elvarratlan szálat sem hagy maga után. Kivéve a harcokat persze, de azok "csak" a körítések az ide vezető úton. Nekem azért tetszik különösen ez az elmélet, mert Fehérbajusz utolsó beszédén, amiben elmondja, hogy a One Piece létezik sokat gondolkodtam mi lehet az a nagy háború amiről beszélt. De így ez is értelmet nyert. Bár remélem, hogy Oda máshogy képzeli a dolgokat, mert ha ez az elmélet igaz lenne akkor már nem lenne akkora meglepetés.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
EEsmiley
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3711 Dátum: 14 márc 22, 12:54:53 » |
|
Lehet, hogy ez így van, de akkor a királyságok miért lázadtak fel? Tudták volna, hogy jobb lenne volna így, nem?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3712 Dátum: 14 márc 22, 12:58:33 » |
|
Azért mert azzal a saját területüket illetve a hatalmukat veszélyeztették volna, hiszen bárhova, bármikor el lehet jutni. Így viszont megmaradt a saját kis bejáratott territóriumuk amely felet bármikor és bárhogyan uralkodhattak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
wolfarkas
Gennin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #3713 Dátum: 14 márc 22, 14:11:34 » |
|
Nagyon tetszett ez a teória, és igaznak is tűnik. Azért lázadhattak fel ellene, mert akkor el kell pusztítani a Red Line-t, ahol ezek a királyságok lehetnek, és később nem véletlen hogy Marijoa is oda került, ahova VAGY simán csak át akarták venni a hatalmat, mert kellett a terület és a pénz. A hiba az egész teóriában csak annyi, hogy a lázadó királyságok, miután átvették a hatalmat, maguk is véghez vihették volna a One Piece tervet, hiszen az egy óceán a jelenlegi Világkormánynak ugyanúgy előnyére válna, mint a régi Ősi Királyságnak. Tehát nemhogy harcolnának ellene, hanem megtennék az óceán hajózhatóvá tételét. Ui: a teóriát álnéven Oda írta be, várva a reakciókat. Ha nagyon nem tetszik a népnek akkor még van ideje átírni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
slycoop
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3714 Dátum: 14 márc 22, 15:09:19 » |
|
Ez már az én fejemben is megfordult, hogy Oda álnéven írta be.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dbzgt83
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3715 Dátum: 14 márc 22, 15:12:04 » |
|
Köszi a fordítást, érdekes teória. Viszont egy pillanatra megijedtem, hogy tényleg Oda írta ezt le álnévvel.
|
|
|
Naplózva
|
Mr. Prince
|
|
|
Rain
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3716 Dátum: 14 márc 22, 19:14:41 » |
|
Ne vicceljetek már..
A japán emberek nagyon nehezen birkóznak meg az angol nyelvvel, eleve képtelenség. Meg pont majd egy ilyen angol fórumra írná ki..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
EEsmiley
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3717 Dátum: 14 márc 23, 15:32:34 » |
|
Nekem egy ismerősöm ajánlott egy fórumot, ahol egy elég érdekes, és szerintem teljesen helytálló elmélet van arról hogy mi lehet a One Piece. Persze kitalálni úgysem tudja senki előre, de ez az egyik legjobb elmélet erre amit valaha hallottam. Akit érdekel az itt elolvashatja: http://apforums.net/showthread.php?t=38205Váo! Ez tényleg nagyon jó! Teljesen értelmes választ adott nekem sok mindenre. Köszi, hogy megosztottad velünk!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
blackfire
ANBU újonc
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #3718 Dátum: 14 márc 26, 10:11:42 » |
|
Valaki tudja, hogy mi a fene történt az utolsó oldalon?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdfgrey
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3719 Dátum: 14 márc 26, 10:23:30 » |
|
Szerintem Usopp halálra ijesztette Sugart.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|