Üdv mindenkinek , tudom régen írtam , ezt sajnálom is , de sajnos a körülmények nem igazán tették lehetővé
A véleményem , sorban
467 es fejezet , mivel kb mindent lényeges dolgot leírtatok , csak pár szóban
A Lamia és a Mermaid komoly kis csatát nyom, jól tartják magukat
Már mint szépen csapkodják a parasztokat !
Ennek a rakétás fazonak az ereje nem nagy szám , kb csak a gyalogok ellen jó valamire
A mágia világában azért többet várnék mint rakéták
Kicsit Deidara emlékeztet
Kagurát szépen elkapták
Véleményem szerint a ellenséges csaj kardja , vagy mágiája valahogyan az idővel babrál , mivel Kagura semmit nem vettészre
Kagurát szerintem is Elza menti majd ki a szarból
Meg mondom őszintén én egy kicsit hiányoltam a " vizsgáztató " legyőzésének mikéntjét
De végül is , nélküle is érthető hogy mi történt kb
Szerintem az animeből tuti nem hagyják majd ki , elégé komikusra lehetne csinálni a jelenetet !
Szerintem is kicsit illogikus , hogy mindjárt elkezdenek barátkozni az elenségel , bár ha bele gondolunk a FT-lessekre , ez mindig is jelemző volt
Pedig a logika pont az elenkezőjét mondaná
Lucy kicsit naiv , egyedül maradni azzal , aki rossz szándékot táplál iránta , nem helyes dolog !
Én tudtam hogy Brandish , hogy nem csillagmágus vagy bármi hasonló , és hogy köthető valahogyan Lucy anyához !
Mondjuk az így is , az események későbbi ismeretei alapján is látszik , hogy ő csak a saját igazságát ismerte
Az egész történet bűzlik a logikai bakiktól , mondhatni
Ő csak azt tudta , amit ő bedumált magának
Lucy tényleg borzasztóan naiv , így leengedni a védelmedet az ellenség előtt !
A birkózós fanservice engem nem zavart , kellet egy szitu amiben a kedves morcos sellő ismerősünk megjelenhetett !
Az hogy Brandish sírt engem nem zavart , nyilván ő bosszút akart állni , de mivel csak közvetetten tehette meg , ez egy fajta ellentétet okozott benne , ez az oka annak hogy sírt !
A Aquarius megjelenése is érezhető volt ,kiszámítható , kellet valaki aki kihozhatja Lucy-t , abból a kalamajkából amibe bele ugrott !
Különben Lucy már alulról szagolná az ibolyát
Ez a fejezet nekem sem volt a szívem csücske !
Most jöjjön a 468 as
Aquarius belépője szerintem nagyon menő volt
Lucy szokásához híven , túlságosan érzelgős , de csoda hogy Aquarius tűri ezt tőle , és nem oltja őt le
Sőt kedvesen bánik a lánnyal
Szerintem is nyilvánvaló , hogy nem Lucynak jött vissza , hogy "tessék itt a kulcsom , használd egészséggel "
Ha nem csak a helyzetet orvosolandó lépet közbe !
Viszont ez érdekes info , hogy 1 év kell arra hogy a kulcs újra megszülessen a földön
Mint a Dragon Ballban a kristálygömböknek
Végül is az Aquariusnak csak 4 nap, tehát számára alig telt el némi idő
Visszont azt hogy Lucy elindul e a kulcsot meg keresni , hmmm , nem tudom , talán
De azt hogy megtalálja e , nem hiszem , ez a világ hatalmas , és nincs garancia arra , hogy ezen a kontinensen van a kulcs , lehet hogy a tenger fenekére került , vagy ki tudja
A lényeg ha csak úgy neki indul a vakvilágnak Lucy , szerintem 99% hogy nem találja meg !
A Dragon Ballban legalább volt egy radar , különben Songokunak sem ment volna ilyen gyorsan a gömbök össze gyűjtése , mint az ahogy
Tehát a mesternek mindképpen kelessz valami ez irányba irányuló segítséget adnia a keresgéléshez !
(Talán erről akart beszélni Aquarius !)
Nah Aquarius jól leoltja Brandish-t
Azért enyhén meg lepődtem Brandish viselkedésén
A helyzet enyhén szólva is megdöbbentő , inkább ez a fajta személyiség változás a meglepő Brandishnál , nem az hogy sírt !
Hogy milyen hirtelen ilyen megalázkodó , és behódoló lett , tiszta kezes bárány
Nah Aquarius meg mondta a frankót
Szerintem Lucy még jól nézz ki sellőként , de Brandish már annyira nem , ezek a csillag alakú melltartók és a fizura , nagyon nem passzolnak a sellő formához
Ez a ajta fanservice nekem kifejezetten tetszett !
Ez az egész csillag-archivum, akkor ez előző sorozatból egy kis epic cucc ?
Nem olvastam a mangáját csak azért !
A animét is csak kb a 15 részig láttam , nekem nem jött be úgy mint a FT!
Így számomra tök új dolog az egész !
Nah láttuk Annát is , tényleg meglepő a hasonlóság Lucy vel , bár mintha Anna mellben jóbban domboritnna
Amúgy én nem hiszem hogy a jövőben túlsok kitérés lesz Annára , mint a legjobb csillagmágusra !
Ebben is jó volt a megérzésem , hogy Lucy klánjának feladata volt a kapú vigyázása és kinyitása a jövőbben , egy jóbb cél érdekébben
Lucy is meg tudta a történet egy részét , persze a lényeg ki maradt !
Tehát Lucy anya kinyitotta a kaput , amibe kb belehalt
Így az ő képe meg maradt helyesen olyan fehérnek , és ártatlanak és önzetlennek , mint ahogy a fejünkben eleve lennie kell
Én szerintem Lucynek nincsen semmi feladata , Layla egyszerűen boldog , kalandos életet kívánt a lányának, bármilyen kötelezettség és feladat nélkül
Én szerintem viszont tuti , hogy Lucy apja azért nem ujjongott a hírtől , hogy Lucy csillagmágus lesz , mert a anya is ebe halt bele
Amúgy meg igen , japánban felveheti a feleség nevét a férj , ha a felesség magasabb körökből származik
Az hogy a férfi vezette a céget , az egy dolog
Még ma is megesik , hogy beházasítják a férfit menyasszony családjába , mert a képességei a család hasznára lesznek!
Nah Lucy anyának gyilkos is meg van , érdekes hogy pont ő az
Így kb borítékolható Brandish átállása a FT-hez !
Amúgy ő szerintem mindig is olyan nem törődöm volt , ami a háborút illeti !
Engem nem zavar hogy csatlakozik , egy két plusz segítő kéz mindig elkél , főleg ilyen vészterhes időkben !
Szerintem Aquarius , a 5 gyerek nevét szerte volna felsorolni , akik a múltból jöttek (már ha tudja )
Annak hogy Aqaurius tudna arról hogy END Natsu , kicsi az esélye , mert akkor END már le volt pecsételve !
Azt hogy a harcosokat dolguk végeztével vissza kéne küldeni , már elnézést kérek , de én ezel nem értek egyett
Számomra ez a lépés kicsit logikátlan lenne !
És nem is igazán tetszene ez a fajta húzás !
Én úgy vagyok vele , hogy a említett harcosok otthona már ez a kor , nem lenne szép őket vissza ráncigálni egy olyan korba , ahova nem köti őket semmi !
Ahová ők nem tartoznak , így sajnálom de én ezt elvetném , lehet hogy nagyon drámai lenne meg minden , de akkor is , valahogy nem passzol ide ez a lépés
Meg ez a gondolat sok kérdést fel is vett !
elvileg a kapu elpusztult , megint nincs meg egy kulcs , nincs csillagmágus a múltban
Kicsit hülyén nézne már ki , és hatással is kéne lennie a jövőre , ha a múltban vissza felé már meg nyílt a kapu újra STB !
Az hogy azért menjenek vissza , hogy terjesszék a sárkányölő stílust , hogy aztán egy új idővonalon , ne 6- sárkányölő legyen , ha nem 6000--7000 , már több értelme lenne !
Nah meg , ami egyszer szuper , másodjára már kicsit unalmas , így szerintem a kapu nem lesz még egyszer használva !
Megy amúgy is a legjobb értesüléseim szerint , elpusztult , és kitudja hogy van e még egy valahol
Happy nagyon gyorsan beviharzott Natsuval , szavába vágva Aquariusnak
Aki bármit mondhatott , kezdve a visszaküldöttek neveivel , a kulcsa tartózkodási helyéről , vagy esetlegesen a második kapu helyéről !
Számításaim szerint , ha Lucy-ék 5-10 percet voltak oda át ,ami kb Aqaurius meséjének játékideje , a kor ideát kb 7 és 15 óra közötti idő telhetett el
De még 1 perc is 1,5 órát jelent , és az idő alatt sok minden történhet , égen és földön !
Így ez meg magyarázza , hogy hova lett Kana meg a többiek a folyosóról
Lehet hogy már csak az a kis szoba áll ,közben a ház többi része , a semmivel lett egyenlő
Szóval ez idő alatt , bár mi történhetett , úgy anblcok kint és persze Natsuval is meg mindenkivel !
Én szerintem Natsu Zeref után ment , aki kinyitotta a könyvett , és a éledező END , egyfajta idegösszeropanást okozot Natsuban , amitől elájult
!
Legalábbis szerintem
Amúgy én is azon a véleményen vagyok , hogy Natsu és END , két külön ellentétes személyiség
Minden mangának egy fajta főpontja , az a rész , ahol a főnös rövid időre gonosszá válik , naruto , bleach , dragon ball , one peace stb !
Mindenhol meg olt az hogy a főhős kicsit megpróbálta elagyabugyálnia társait , így vagy úgy !
Ne feledjük el, hogy a FT is ugyan azokból az elemekből építkezik kb , mint amiket a dragon ballnál is láthatunk , ez sablon igaz , de nekem nincs is bajom a sablonal , ha jó helyeken használják jókor , egy kis egyediséggel karöltve , jó is lehet az eredmény
Az hogy mi lett Natsuval
Hmm ?
Én szerintem sem a könyv kilyukasztása a ludas , annak ott helyben volt hatássá , bár lehet hogy utólag is érvényesül a hatás
Mint amikor valakit hasson átszúrnak , és a vérveszteségtől elájul
Bár Ntasu utána még elég sokáig elvolt , egész jól
Bár lehet hogy ez a hatás kicsit késleltetettebb hatású , mint az elvérzés !
De én akkor is valami mást érzek a dolog mögött , ez valahogy túl egyszerű !
Szerintem abban a pár vagy tíz órában , míg Lucy-ék távol voltak akkor történt valami
Amire biztos választ kapunk majd !
Amúgy annak örülök , hogy így valószínűleg Lucynek kifog tálalni Happy , különben ha nem mondja el Lucynak , ő semmit sem fog érteni az egészből
Amúgy én hiszem, hogy Lucy érzései Natsu iránt és ezeknek a kimutatása egy fontos pont lesz ( szerintem már elég közel kerültek egymáshoz ,még ha csak a lány oldaláról nézve is , hogy beszélhessünk erről ) , ami felébreszti majd az alvó Natsut és harcrákésztetti END-elen !
És akkor lesz egy belső csata , vagy valami hasonló !
Azt se zárnám ki , hogy a dologhoz kapcsolódni fog az egymágia , vagy hogy is hívják
Így zárva , ez a fejezett igen csak jó volt , és a zárás is igen csak felcsigázott
Várom a folytatást !
Kíváncsi vagyok hogy vajon END-nek milyen átka van -!