Nem úgy volt, hogy egy teljesen színes fejezetet kapunk?
Bár inkább ne legyen az, ha úgy elrontanák, mint a fedőlapon Elfman bőrszínét... Laxusnak is nagyon "huehue" feje van
Wendy meg egyre fiatalabb lesz?
Erza se szokott ilyen plázaribis arcot vágni... Makarov meg tényleg mit csinál ott?
Na de a konkrét fejezetről:Kicsit váratlanul ért, hogy a tér-manipuláló idegesítő mágus mégiscsak életben van, de így jobban belegondolva ez teljesen érthető és elfogadható, hisz elég csak Brandish mágiájára gondolni. Tényleg érdekes a szobája, szereti nagyobbítani a számára tetsző(?) dolgokat. Vajon a keblei alapjáraton ilyenek, vagy rajtuk is mágiát használt?
Egyébként én is nagyon szeretem a karakterét, kár, hogy a leggyengébb (mert elvileg az) Pajzs lesz
Natsu gyerekes viselkedése nem kellett volna... Igazán elmondhatná a többieknek, hogy mit tud a karja. Mondjuk lehet el fogja később, de most kellett volna a nagy gyűlésen, taktikai megbeszélésen, hogy legyen mire alapozniuk. Elég nagy "beégés" lenne Natsutól, ha olyat tudna a kezével csinálni, amit "véletlenül" pont ki tud védeni Zeref. (Mert ismer rá egy counter-spellt vagy vmi ilyesmi, azért csak tapasztalt lehet a mágiák ismeretének terén, ha már 400 éve él)
Wendynek itt is túl fiatal arca volt. Laxus szépfiús frizurája továbbra sem tetszik
A "Mester!"-es poénon viszont hatalmasat szakadtam
Már csak az kellett volna, hogy Gildarts is épp beessen
Mondjuk ő elég hamar visszautasította a címet, de azért csak volt 2 "mesteri" parancsa, kérése a távozása előtt (btw tuti egy elkeseredett Pajzs ellenes harcban fog befutni és talán láthatjuk a 2. [azt a rohadt...] komoly harcát is a történetben...)
Azért az tetszett, hogy Makarov végre nyíltan elmond mindent
Belátta, hogy a "fiai, lányai" nagyon erősek lettek és a kötelékeik szétválaszthatatlan
Remélem soha többet nem fog köntörfalazni.
És akkor lássuk a 12 Pajzsot első benyomásra:
-
Brandish: Róla már írtam, egyenlőre ő a kedvencem, de az nem tetszik, hogy talán ő a leggyengébb. Én is remélem, hogy megtér.
-
Imber: tipikus szemüveges okos karakter, de jégmágus?? És remélem Mashima direkt trollkodott, hogy Grayt vágta be... Ne legyen már ilyen egyértelmű a párosítás
-(G)
Ajeel: Túl sokat jár a szája és túl sokat mozog. Szerintem közel sincs a legerősebb Pajzsok között, talán Brandish után tenném "gyengeségben". 1000%, hogy Laxus fogja legyőzni őt, bár akkor elég nagy hülyeség lesz, hisz a villámsárkányölő másodjára is legyőzi az "elvileg" ellene erősebb elemet.. Föld vs Elektromosság ugye...
-
Dimaria: Elég idegesítő és kotnyeles így elsőre. De itt is túl egyértelmű a párosítás.
-
Serena Isten: Na ezen viszont meglepődtem
Nem hittem volna, hogy ilyen lesz a természete, de egyenlőre nagyon tetszik
Így már egyáltalán nem hasonlít Yurij-ra, miután láttuk a teljes arcát. Remélem Ichiya-val találkozni fog
-
August: Hát nem tudom! Mashima már annyiszor eljátszotta ezt, az öreg, hosszúhajú fenyegetést jelentő ellenség dolgot, de folyamatosan arra kellett rájönnöm, hogy... kiábrándítás. Kezdte ugye Edolas Királyával, az Avatar vezérével... Pedig olyan misztikusan voltak ők is bemutatva anno, aztán hatalmasat kellett csalódnunk. Jó, mondjuk Hades mester is hosszú fehér hajú alak volt. Talán akkor mégse fogok csalódni, ha már az összes mágiát ismeri. Csak ugye az a baj, hogy a mostani ívben Zeref és Acnologia (szerintem az előbbi egy nagy harc után megjavul, azaz lejön róla az átok és segít majd- de persze közel se lesz már olyan erős- Acnologia ellen. ) lesznek a főellenségek, szóval nem kell olyan nagy reményeket fűzni egyik pajzshoz sem. *
De Lucy jó 5let lenne ellene, hisz őt mindig is érdekelte a mágia forrása, az egyetlen mágia, és August tuti sok dolgot tudhat erről
-
Bloodman: Szerintem a törzsét mutatták 4 karral, hisz a következő képen is így volt. Valószínűleg ő lesz a 2.(vagy már első?) Ishgari Szentmágusunk ellenfele
-
Nineheart: Igen, valószínűleg egy továbbfejlesztett Exceed lesz, nekem is Kakuzu képessége ugrik be a nevéről. Lily, Charle, Happy és a többi Edolasi macsek együttes erővel megpróbálkozhatna vele
(maaaaajd ha ideér az anime, akkor berakhatnák a Zentópiás fillerből Samuelt is
Persze előbb még történjen meg egyáltalán a mangában, már ha tényleg ez lesz
)
-
Rossz-
Jó Ember: Már most utálom én is, de valami nagyon durván. Elég ránéznem a fejére és a halálát akarom. Valószínűleg ő lesz a legnagyobb rohadék a Pajzsban. A Chakra által belinkelt DBZ Ovás kép nagyon találó hasonlat, én is rájuk gondoltam
A végén pedig megjelent Acnologia, elég ütős lett
Tetszik, hogy míg a 2 kontinens valószínűleg több száz-ezer emberrel fog harcolni, ez a kis morcos sárkánykirály egyedül fog alázni
Szóval nem lett rossz fejezet, de Mashima és/vagy a segítői abba hagyhatnák Wendy arcának fiatalítását. Natsu meg lehetne már érettebb...
*Akkor ez lesz az utolsó ív a mangában? Minden feltétel adott: Alapvetően "A Végső Leszámolás Előjátéka" címet viselte ez a fejezet, volt előtte timeskip, aminek hála a főszereplők nagyon erősek lettek. Jelenleg az egyik főellenség ellen mennek háborúzni, akinek agyonhájpolt szolgálói vannak (nevetséges lenne egy náluk is erősebb hét rokont, kilenc kaput, hat tábornokot stb... új csoportot létrehozni természetesen nagyobb erővel, mint a 12 pajzs) és még a másik főellenség is beszáll a küzdelembe. Megtudtuk a Fairy Tail utolsó titkát is végre, az alapítást illetően is teljes a kép, a legtöbb főszereplőnek meg már rég kibontotta a múltját a sensei. Szóval én úgy érzem, hogy elérkeztünk az utolsó ívhez, viszont szerintem is ez sokkal nagyobb és hatalmasabb lesz, mint az összes eddigi. Akár 2-3 évig is eltarthat.
A 12 Pajzs elég erős, szerintem nem fogják mindet 1v1-ben legyőzni, sőt, max csak 3-4et (Gildarts, Laxus, Natsu, Gerard). A legtöbb ellen valószínűleg tényleg csoportokban fognak támadni. Imber ellen ha nagyon egyértelműen akarja vezetni az ívet Mashima, akkor Grayt, Lyont, Eve-t stb... jég, hómágia használókat küld. Dimaria ellen mehetne Erza, Bacchus, Elfman stb., bár Erzának nagyobb esélye van a győzelemre, ha 1v1-ezik...