Tényleg nagyon jó fejezet volt.
Először is meg tudtuk, hogy a sziget nem lesüllyedt, mint amire gondoltam, hanem simán összement...bár ez érdekes, mert láttuk, hogy a kis szigeten ott csücsült a madár, de akkor alul is össze kellett mennie, a vízfelszín alatt, viszont akkor nem maradhatott volna a teteje a vízfelszín felett
Mindegy, az a lényeg, hogy összement.
Aztán megtudtuk, hogy Solano a kém, ami nekem kifejezetten bejött, maga Solano is, de főleg az, hogy így be lett vonva a Crime Sorciere. Amúgy több, mint valószínű, hogy Erza igen szorosan együtt működik velük, ha tudja, hogy Cobrát Ericnek hívják.
Láttuk Makarovot szakállal, és hát mit mondjak, kemény az öreg
A szakáll mindenkinek jól áll, neki is, bár eléggé búskomornak tűnt, de nem hiszem, hogy ez miatt.
És végül, Zeref. Nem mondom, hogy tudtam, de engem nem lepett meg, amikor megláttam. Így minden összeillik. Túl sok lett volna még egy ilyen erős karaktert betenni Zeref és Acnologia elé, így pont jó, szerintem...a 12 pajzs az utolsó lépcsőfok Zeref előtt. És mivel Natsu már BIZTOS, hogy súrolva, de megüti a szintjüket, ezért már tényleg nemsok van hátra, és ez így is logikus, nem volt fölösleges az az egy éves edzés.
Szóval engem annyira nem lepett meg Zeref, sőt, igazából szinte semennyire, de nagyon örülök neki. Tetszik, hogy így alakította ezt a szálat Mashima, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle.
Amúgy szerintem lehetséges, hogy tudják, hogy ő Zeref, elvégre az öreg elég pontosan jellemezte: hogy két oldala van. Nem mondom, hogy mindenki ismeri, de a felső vezetés biztos. És így már tényleg valószínű, hogy Serena miatta épült be.
Ui. Viszont ha a Lumen sakkban tudja tartani Alvarezt (ez a név sokkal jobban tetszik, és egyszerűbb is), akkor elméletileg Zerefre sem hatástalan...
Habár kétlem, hogy ő személyesen is háborúzna. Az is érdekes, hogy milyen lehetett az, amikor Zeref fogta magát, és leigázta az egész kontinenst