Áá ez nagyon jó fejezet volt
Sok minden valóban nem történt, de szerencsére nem lett agyonhúzva és még több oldalt is kaptunk, mint az átlagban
A fedőlapon nagyon jól nézett ki Erza és persze a további oldalakon is
Mugiwara no Erza?
Mest is egész macsós képeket kapott. Bár az meglepett, hogy végül Wendy is beteg lett, mondjuk Gajeel után már sejthető volt, hogy minden sárkányölőnek ez lesz a sorsa idővel. Csóri Cobra és Laxus
Az utóbbi inkább öngyilkos lesz, mintsem ilyen megalázó állapotban lássák a többiek
Happy "kérsz egy halat" aranyköpésén megint hatalmasat nevettem
Gray gyorsan bevitte őket a kabinba, de nekem gyanús, hogy egy szál gatyában jött ki. Csóri Wendy... és Natsu??
Ha már a nemi zavaroknál tartunk, a B csapat elindult megkeresni Laxust és a "lakájait"
Itt is fel lehet figyelni a Canas dologra. Kezdek ebben is gyanakodni, rengeteg echisebb jelenete volt már Lucy-val és más fiúval nem láttunk eddig tőle semmi romantikusat... Mit tervezel, Mashima-san??
Viszont a Gajeel-Levy flörtölés nagyon jó lett
Abszolút megmosolyogtam
És akkor kiderült, hogy van egy kém, aki információkat szivárogtat ki. Szerintem ez egy új szereplő lesz, mégpedig az első Albarethes tag, akit meg fogunk ismerni. Az új kontinenssel temérdek céh... vagyis 1 hatalmas céh, de rengeteg új szereplőre számíthatunk. Még mindig érdekel, hogy mekkora volumenű lesz ez az ív, bár inkább saga-nak kell majd nevezni szerintem.
Natsuék álcázása nagyon jó lett, főleg a csajoké
Lucy és Erza így kb. bármit meg tudna kapni, engem is levennének a lábam alól, nem tagadom
Azonban Gray megjegyzése erre, szinte egy önirónia volt Mashimától
Viszont!!! Az NAGYON nem tetszett, hogy csak így átfestik vagy átmatricázzák vagy valami spellt castolnak rá, nem tudom, de akárhogy is nézzük, átalakítják a FT jelét egy másikra.. Még ha nem is komolyan csinálják, ez nekem akkor is hatalmasan fájt. Gondoljatok csak Lucy vs Flare harc végén lévő bizonyos jelenetre, amikor a Ravenes lány le akarta égetni Kinpatsu FT logóját a kezéről, az meg szinte bőgött. Vagy a Jövő Lucy-s dolog. Ezek után meg csak úgy simán átfestik, még ha nem is végelegesen... Lehet túldramatizálom, de ez nekem rosszul esett.
Viszont a Cait Shelteres poén, hogy nem ismerték az őrök, az nagyot ütött
Tényleg kicsi "céh" volt. Viszont Wendy mostanában elég gyakran váltogatja a "céheit"
Natsu nin-nin-ezése azonban nagyon hangulatos volt és egyben nosztalgikus is
Viszont itt is túldramatizáltam a dolgot (szokásom) és a Nagy Mágiajátékok egyik bizonyos jelenete jutott eszembe. Konkrétan az, amikor Natsu berontott a Saber-hez és póker arccal leverte Dobengalt (Kakashit). Oké ott full komoly volt Yukino miatt és valóban nem fért volna el egy "ÓÓÓ EGY NINJA!!!" éljenző megjegyzés Natsutól, de így ezután, hogy Mashima ennyire érzékelteti E.N.D. (de furcsa így nevezni Natsut, de hát szóismétlés elkerülés.. ) ninja imádatát.. hát jó lett volna valami kisebb reagálás a dolgora na
A vége meg elég badass lett, bár nekem kicsit túl "hősies" volt, hogy mindnyájan odarohannak egy random kisgyereknek segíteni. Oké kisgyerekről van szó, ártatlan meg minden, de nekem még kezdetben azért (is) tetszett meg az egész Fairy Tail, mert úgy kb. lesz#rták a népet és a civileket (nem is nagyon mutogatta őket Mashima) és csak magukért és a barátaikért harcoltak. Tehát nem voltak ilyen világmegváltó mindenkit megmentő szuperhősök. Persze ezt is csak túldramatizálom, mert a szemem előtt csinálnak ezt egy gyerekkel, valószínűleg én se hagynám szó és tett nélkül, csak... Igazából túlzásnak éreztem, hogy az összes odament. Elég lett volna, ha csak Natsu mondjuk
(A többiek látják hogy megy és csak a háttérben figyelnek).
Ettől függetlenül az utolsó oldal baromi jó lett
Igazából 1-2 dolog nem tetszett csak, ami valószínűleg mindenki szemében csak egy "apróság" vagy hülyeség. Viszont még ezekkel is egy nagyon szépen összerakott és, igaz cselekményben nem túl gazdag, de terjedelemben és jelenetekben abszolút tartalmas fejezetet kaptunk, rengeteg jó képpel és poénnal (bár ezen:
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/441/9 rá se ismernék Lisannára, ha nem tudnám, hogy ő van ott)
5/5