Számomra egyre lehangolóbb ez a timeskip
Folyamatosan csalódok, csak úgy, mint a legújabb fejezetben is;
Mi volt az az erőfitogtatás Lucy részéről? Valami borzasztó volt nézni, totál ellent mond a karakterének. Miután látta Natsu bemutatóját elég nagy hülyeség őt egy párbajra kihívni... Elhiszem, hogy Lucy is erősebb lett, de még a sorozat kezdeti Natsut sem igazán győzné le az eddigiek alapján, nem hogy a mostanit... Jesszus...
Meg mi volt az alulról mutatott pózolós kép róla? Egész vagány lenne, de miért kellett mutatni a bugyiját... Elrontotta az egész varázsát, Mashima már nem tudja, hova nem illik fanservice-elni... Bár az egész jelenet egy mindf#ck volt, felejtsük inkább el.
A Lamia Scale hálaadása meg elég váratlanul ért, igazából nem lett volna bajom vele addig, amíg meg nem pillantottam Wendyt... Mi a picsa?! Nem tudom eléggé érzékeltetni, hogy mennyire kiakadtam ezen (is), de megpróbálom: Most kajak belépett a Lamia Scale-be??? Számomra szó szerint elárulta a Fairy Tailt, hisz az hiába is bomlott fel elvileg a jelük még mindig nem tűnt el, ergo egyértelmű, hogy csak ideiglenes állapotról lehet szó. A jel pedig igenis eltűnik, ha vége egy céhnek, hisz ez volt a Cait Shelternél is... Felháborító ez a Wendy! És hagyjatok az ilyen hülyeségekkel, hogy pénzre van szüksége... A képességeit nem kicsit lehetne fantasztikusan kihasználni egy kórháznál, vagy egyéb orvosi célokra, ráadásul már elég erős a támadó mágiája is. Lazán végezhetné Charle-val kettesben B osztályú feladatokat, vagy ismétlem akármilyen kórházi munkát... Nem hiszem el... Ez tudom erős lesz, de Wendy egy utolsó áruló, ez már a 3. céhe... Igen, az első szomorú módon törlődött, de utána egyből belépett a FT-be, ami nem is volt baj, mert gyönyörű jelenet lett... De most miért kell ugyanezt eljátszani megint?? Nem lepődnék meg most már rajta, ha Wendy igazából egy gonosz valami lenne egy ártatlan kislány bőrébe bújva, így senki nem gyanakodhat rá... Végül is volt valami közte és E.N.D. között, lehet igazából ő volt a gonosz, Natsu meg egy kedves démon, aki vmiért harcolt Igneel-el is. Nem hiába hívták annyiszor Égi Boszorkánynak Wendy-t... Én már semmin sem lepődnék meg vele kapcsolatban. Jobb lett volna, ha meghal az ARC elpusztításánál, nem kicsit ütött volna, mert lett volna egy FT-es halál... És nem Rob. nagypapira gondolok. Még mindig nem akarom, hogy meghaljon bárki is, de ez már nevetséges. Annyira egyoldalú az egész. Makarovnak kéne igazából eltávoznia, a fiatalok ne haljanak meg azért.
Egyébként meg Grandine és Igneel beszélgetése miatt továbbra is majdnem biztos, hogy Wendy is már régóta létezik, szóval nem is olyan pedo Doranbalt/Mest, inkább fordítva lesz igaz...
Szóval nem érdekel, hogy kell nekik a pénz, azért ne árulják már el a céhüket. Nagyon úgy néz ki szerintem is, hogy a LS jele van Wendyn, de ha nem akkor nagyban meg fog változni az előző kiakadásom.
A végén azért ütött Charle új alakja
Már, ha ő az, de csak ő lehet, hisz a Kandúr-- Happy megszólalása alapján ez egyértelmű. Igazából tetszeNE a "harci" formája, de nagyon emberi lett... Ha nem ilyen hajas macskafüle lenne, mint Leonak és nem lenne emberi füle, akkor tökéletes lenne, de így...
Az biztos, hogy már nem fogok róla megfeledkezni
Egyébként a kék sárkányos Happy harci forma ötlet nekem is nagyon tetszik
A legvégén pedig megjelent egy "ayashi" banda, miért nem tudok az ilyeneken meglepődni már? -.-' Egyenlőre engem sem hatott meg a dolog, hisz Natsunak már olyan erősnek kéne lennie, hogy a noname ellenfeleket 1-2 pofonnal le kéne csapnia. Persze nem kizárt, hogy 1 év alatt létrejött egy Balam Szövetség 2.0, de... Hát majd meglátjuk!
Részemről ez a manga fejezet csak egy
2/5... Igazából az a problémám, hogy hatalmas dolgok történtek és kb. a legelső részekhez hasonló hangulat van. Alapból túl sok timeskip van már a sorozatban
A 7éves Tenrou, igen ez nem teljes értékű, de akkor is egy timeskip és eddig egyetlen értelmes okot sem mutatott Mashima, hogy miért kellett, de cáfoljatok meg, ha ti ezt nem így látjátok... Aztán a 3 hónapos "edzés", ami megint csak nem teljes értékű timeskip a főcsapat számára... Majd lead 2-3 ívet Mashima és no lám, újra timeskip, de most már egy értelmes... Nagyon-nagyon sok van és már fogalmam sincs miért jó ez a mangakának. Lett volna inkább egy 2-3 éves és annyi. 3 timeskipet kaptunk 3-4 éven belül
Tenrou szigetig meg szinte semmi nem volt... Oké, addig is biztos eltelt néhány hét 2 ív között, de nem hónapokról és évekről beszélünk
Kb. ugyanennyi értelme volt a Bleachben is egy időugrásak... a Narutónál és One Piece-nél és persze a Dragon Ball mangáknál láthattunk normális timeskip-eket, hisz az előbbi kettőnél csak 1 volt eddig, de az 2 év, míg a DBZ-nél is hasonlóan csak nagyobb intervallumokat léptek át. Jó mondjuk ott relatív sűrű volt, de mindvégig a fejlődés miatt kellett, egyik sem volt feleslegesen.
Eddig a FT-nél nekem egy sem tetszett és egyiknek sem láttam értelmét (jó talán a 3 hónapos felkészülésnek igen, de a FT mangára alapból nem volt jellemző az edzés, na meg az a Tenros kihagyás miatt kellett, szóval...
) Szerintem Mashima sem tudja már, hogy mit akar kezdeni a mangájával. A rengeteg fanservice miatt nem lepődnék meg, ha egy egész más kategóriába menne át a dolog és igazából már nem is bánnám, legalább jól kiélné magát és ahhoz talán még ért. A Ft már jó ideje nem képes újat felmutatni és ez nekem fáj a legjobban.
Szomorú dolog, de kezdek kiábrándulni a kedvenc sorozatomból és erre már az anime is inkább csak rátesz 1-2 lapáttal
Ezzel szemben a Fairy Tail Girls elég érdekes spin-offnak ígérkezik, jó FT-es hangulata van, csak ugye a rajzolás elégé más...
Jöhetnek a negatív válaszok...