Mivel akarva-akaratlanul is folyamatosan spoilerekbe ütköztem a kedvenc sorozatomnál és az új Fairy Tail S2 anime nem mutatott túl meggyőző alakítást, ezért elhatároztam ~másfél-2 hónapja, hogy napi 1-2 fejezetet elolvasok a FT mangából (is). Azt kell mondjam abszolút megérte! Itt a rajzolásban sose lehet csalódni a mozgóképeket meg alapból nem várja el az ember, hisz ez lenne ugye az anime feladata...
A Napfalu ív elég gyenge lett, viszont a Tartarost olvasva kiderült, hogy az csak egy lájtos felvezető volt ehhez a nagy archoz, ahol sárkányok repülnek az archoz
(Visszaolvastam néhány oldal hozzászólást, nagyon zavaró volt, hogy mikor melyikre gondoltok de sikerült összeraknom
)
Na de Tartaros! Hihetetlen epikül kezdett egyetértek veletek, ott megvolt a teljes dráma és lehetett izgulni a szereplőkért. A mágiatanácsot szó szerint kinyírták, vagyis kinyírta csupán 1 tag!! Oké, eddig sem mutattak semmit, de azért én többet vártam tőlük... Bár igazából csak Laharlt sajnálom, olyan semmilyen és gyors lett a halála, de hát ez ilyen a való életben is sajnos, nem halhat meg mindenki olyan epik módon, mint ahogy azt Simon tette.
Szóval a tanács, mint emberek nagyon gyengék, de elég veszélyes kis fegyvereik vannak... Szerintem már az Eatherion is több, mint elég volt, erre itt egy arc, aztán 2-3ezer arc...
Kicsit feleslegesen soknak éreztem, de hát ez van.
Aztán, maga a Tartaros céh valóban über brutál és igen, be kell ismernem, erősebb, mint a Grimoire Hearth volt (bár 7 évvel ezelőtt azt nevezték a legerősebb céhnek, lehet csak semmit nem tudtak a Tartarosról). Itt megint megjegyezném a nagy mágiatanácsot, hogy ilyen durva és életveszélyes fickók szaladgálnak szabadlábon, akárkit megölhetnek akármikor, szóval nagy szükség lett volna a tanácsra, mint mondjuk a Szent Mágusokra, de hát csak nem értek semmit...
Szóval Tartaros, tehát Zeref démonjai, akik átkot használtak. Igazából mind tetszett, csak Ezel meg Franmalth nem. Nagyon pöpec képességük volt és a velük való harc is fantörpikus lett. Jó volt látni, hogy mindegyik fő Fairy Tail szereplő részt vett egy egész céhet meghatározó harcban. Wendy, Lucy, Gazille és Juvia, de még Gray is nagyon büszke lehet magára, odatették magukat rendesek. Nekem nem meglepő módon Gazille harca jött be a legjobban, jó volt látni megint az árnyékvas módot, de aztán az acélforma mindent ütött
Na meg Levy nagy "mentőakciója" is
Viszont a fanságomat félretéve talán Lucy-é volt a legnagyobb rivaldafény és ő tett a legtöbbet magához képest... Nem semmi miket művelt le! Mély tiszteletem
Wendy és Natsu df-je is nagyon ütött, most már tényleg csak Gazillet nem láttuk a sárkányerő módban, kíváncsi vagyok mire tartogatja Mashima-sensei.
Viszont ez az ív sem tökéletes, bőven volt benne néhány "hiba". Egyáltalán nem lehet izgulni a Fairy Tail szereplőiért, ami hatalmasat elvesz a drámából. Ugyanez van a másik kedvenc mangám/animémben, a One Piece-ben is, ahol szintén túlélnek mindenféle abszurd dolgot a karakterek.
Erza harca már nekem is fájt, pedig imádom a csajt, de már én is azt akarom, hogy veszítsen, de valami nagyon durvát. Igazából Tenrounál kezdtem unni a veretlenségét, de ott még nagyon fontos volt a győzelme és csak a győzelmének a minősége, tehát ez a nakama power nem jött be, viszont a Mágiajátékoknál amit leművelt, na az már tényleg gusztustalan volt. Ott kellett volna, hogy veszítsen, de ott már nagyon. Itt meg pláne, kikapcsolták minden érzékét, Kyouka átvált démonformává, de persze Miss. Titánia így is győz... na elmegy most már a p-be...
Azonban Natsu (eddig) most nagyon tetszik. Ő is harcol ugyanúgy meg megvannak a maga fontos jelenetei, de eddig még egy olyan irreális győzelmet sem láttam tőle, mint amit mindig szokott művelne. Használta a DF-et is, de viszont afelett is eljárt az idő és már kicsit elavult, hisz annyiszor láttuk, ezért még azzal sem győzte le Mard Geert
Utoljára Hadesnál láttunk ilyen szép, hosszasan kidolgozott és csapatmunkára épülő Boss Figh-ot
Jövő Rouge-ot is így kellett volna legyőzni...
Még egy dolgot megjegyeznék! Ez a Tartaros ív már csak azért is fantasztikus, hisz lassan már minden régi főellenség visszakacsintott benne
Az Oracion Seis Brainnel (húú milyen kemény harcok voltak ott is, szinte már libabőrös voltam a Zeros jelentnél), Purehito, de nemrég Gemma is.(Az ashiginu technika nagyon ütött
)
Szóval nagyon jó ez az "arc", szerintem lazán van Tenrou szintjén (ami az eddigi kedvencem volt), de mivel hiányzik belőle az igazi dráma, így csak egy
9/10-et adnék rá eddig (ja amúgy Napfalu ilyen 5/10 volt nekem
). Most, hogy megjelentek a sárkányok is még ütősebb az egész, bár ahogy megjelentek, az elég durván Jinchuriki koppintás volt...
Nagyon nem tetszett.. De legalább megmagyarázza Fried varázsképletét. Rengeteg kérdésre nem kaptunk még választ, de mivel már az egész szereplőgárda felvonult, elég utolsó íves hangulata van ennek az arcnak. Bár Gildarts még mindig csámborog valahol... Egyáltalán nem értem a Gildarts fanokat, szinte sosincs a Fairy Taillel, pedig rengetegszer szükség lenne rá.
Na a szokásoshoz híven elég sokat írtam, pedig fele ennyit sem akartam...
Ja még olvasgatom az nkwt által lefordított spin off-okat. Nem semmi, hogy rögtön 4 side-story is van havonta
Bár csak a Zerot olvasom igazán, az nagyon bejön, de ahogy látom másnak is
Oké, a másik 3at nem Mashima rajzolja, de minden hónapban van kb. egy 5oldallal hosszabb fejezet, fél-1 évente pedig +2-2 fejezet 1-1 hétre és a sok színes oldal, tehát még mindig Mashima a legjobb fej mangaka