mohric
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6885 Dátum: 13 aug 24, 13:35:26 » |
|
Most, hogy így említették a kaput, csak most esett le, hogy Minerva talán nem is a lángért jött, hanem lehet ezt a kaput vagy mit keresik. Persze ez csak találgatás. Mellesleg itt Flare azt mondta, hogy a láng talán képes kiolvasztani a falusiakat, de Cken szerint az is megfagyott nem? http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/342/12
|
|
|
Naplózva
|
Amikor az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, megtették a hatalmat igazságnak.
|
|
|
shiranai
Osztag Vezető
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #6886 Dátum: 13 aug 24, 15:15:00 » |
|
Tényleg azt mondta, hogy megfagyott. Lehet Flare tud valamit, amit Cken nem. Egyébként jó volt ez a fejezet is. Annyira nem érdekel Erza harca most, gondolom Gray legyűri a non-hum mágust és ezzel megszűnik a varázslat. Azért Minerva fejére kíváncsi leszek mikor megint feltörlik vele a padlót. Az előző is mély nyomokat hagyott, mint láthattuk.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha szemmel mindent el lehetne intézni, akkor csak halottak és terhes nők lennének a világon." "Minden emberi félelem alapja egy korábban becsukott ajtó, félig nyitva."
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #6887 Dátum: 13 aug 24, 17:27:58 » |
|
Kendős Józsi valszeg átvitt értelemben értette az "átlépni a Hadész kapuját". Arra célozhatott, hogy van a világnak egy árnyoldala (alvilág*), ahová jobb, ha a FT nem tolja be a képét, mert (szerinte) pórul járhatnak. De persze az is lehet, hogy tényleg van ott valahol egy kapu, amin át el lehet jutni valahová, ahonnan a nem-ember való...
* Lehet, hogy a bűnöző alvilágra, de az is lehet, hogy a halottak/démonok alvilágára gondolt.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Natsu the DS
Gennin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #6888 Dátum: 13 aug 24, 18:33:09 » |
|
Chakra: Ur-nak és Urtearnek ugyan az a szinkron hangja (csak angol szinkronban nem).
|
|
|
Naplózva
|
,,A félelem nem gonosz. Felhívja a figyelmed a gyengéidre, és amint megismered ezeket, nem csak erősebbé, de kedvesebb emberré is válhatsz.''<br >Gildarts Clive
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #6889 Dátum: 13 aug 24, 18:43:10 » |
|
Ööö... Én is azt írtam. ^^ ... http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/348/18Itt és a kövi oldalon kb. Urnak és Urtear-nek is szól az "Ur... Tear". Nem véletlen lett pont így írva. ^^ Viszont arra kíváncsi leszek, hogy animében ez a "hang" kinek a hangján fog beszélni? Vagyis kíváncsi lennék, ha Urnak és Urtear-nek nem ugyanaz lenne a szinkronhangja. De azért el tudnám viselni, ha pl. úgy hangzana, mintha ketten beszélnének egyszerre. ^^ ...
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Asdymel
Gennin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Önmaga
|
|
« Válasz #6890 Dátum: 13 aug 24, 18:47:23 » |
|
Azt mondta, hogy ott van az orra előtt, nem? http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/348/17És mintha Natsu arra futott volna el, amerről Kendős Józsi jött.
|
|
|
Naplózva
|
\"Elvégre... én szeretem az embereket...\" Izaya
|
|
|
Natsu the DS
Gennin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #6891 Dátum: 13 aug 24, 18:54:28 » |
|
Ööö... Én is azt írtam. ^^ ... http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/348/18Itt és a kövi oldalon kb. Urnak és Urtear-nek is szól az "Ur... Tear". Nem véletlen lett pont így írva. ^^ Viszont arra kíváncsi leszek, hogy animében ez a "hang" kinek a hangján fog beszélni? Vagyis kíváncsi lennék, ha Urnak és Urtear-nek nem ugyanaz lenne a szinkronhangja. De azért el tudnám viselni, ha pl. úgy hangzana, mintha ketten beszélnének egyszerre. ^^ ... Upsz ezt benéztem... bocsánat. Nézd el nekem 4 órája vagyok csak fent xD
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 aug 24, 19:00:45 írta Natsu the DS »
|
Naplózva
|
,,A félelem nem gonosz. Felhívja a figyelmed a gyengéidre, és amint megismered ezeket, nem csak erősebbé, de kedvesebb emberré is válhatsz.''<br >Gildarts Clive
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #6892 Dátum: 13 aug 24, 18:58:56 » |
|
Én úgy értelmeztem, hogy mindjárt megöli, szóval a halál kapujában áll. Persze bármi lehet Hades kapuja, az se biztos, hogy egy valódi kapu.^^
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat) "Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
|
|
|
Asdymel
Gennin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Önmaga
|
|
« Válasz #6893 Dátum: 13 aug 24, 19:00:38 » |
|
Akár az is előfordulhat. Az FT néha kikacsingat a nyugati kutúra felé, akkor meg utalhatnak vele az alvilág istenére is akár.
|
|
|
Naplózva
|
\"Elvégre... én szeretem az embereket...\" Izaya
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #6894 Dátum: 13 aug 24, 19:15:35 » |
|
Azta... eddig fel sem tűnt, hogy az az egyszemű szárnyas izé olyan naaagy, és hogy ott tényleg a hátán álldogálnak. ^^"
...
Ja, én is tök furcsán álltam a dolgokhoz. Mondom nézem mi az a repülő izé O.o WTF...? Erre meg azon repültek Minerváék, tényleg zavaró volt ez a méret dolog ^^' Szerintem ez csak sima mondás arra, h meghalsz. Nem hinném, h magára Hades mesterre utalna, vagy ilyesmi van a dologba. Volt már ilyen például a Beelzebub mangába is, h említették a Styx folyót, h azon fog lemenni az alany, akiről beszéltek. Köztudott, h a Styx folyó a Halálbirodalmába viszi Charon a holtakat. Ergo meghaltak, és ugyanez lehet a fura fazonnal is FT-ben +pusztán irodalmibban akart lenni a mangaka, szerintem
|
|
|
Naplózva
|
Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Az úrnőm: Zoé-hime Kami-samám: Orph D.eus Húgom: Zizi100 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem: Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" \"Money makes the world go round.\"
|
|
|
Zeref
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #6895 Dátum: 13 aug 24, 20:00:55 » |
|
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/339/10 és a következő oldal. Szerintem itt nem irodalmi akart lenni Nekem ebből az jön le, hogy egy igen is létező kapu, aminek van valami köze a Tartaroshoz. Vagy egy másik elmélet: A Succubus Eye átvette a Balam szövetségeb a Grimoire Heart helyét. Cobra azért akarja kiszabadítani a társait, mert a Hádész kapu valami kódnév, vagy jelszó amit a szövetségen belül használnak. Ugye Gerard is említi, hogy a Tartaros mozgásba lendül. Ami erre rácáfolhat, hogy Gerard azt is mondja, hogy Cobra talán a saját védelmére használja.
|
|
|
Naplózva
|
"Mert álom a bűn és álom a jóság, De minden álomnál több a valóság" - Karinthy Frigyes
|
|
|
mohric
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6896 Dátum: 13 aug 25, 10:47:32 » |
|
Tartarosz a halál utáni életben az örökös kín, a szenvedés és a bűnhődés helye – a kereszténységben a pokol, a pogány vallásokban az alvilág, a hinduizmusban Naraka, a judaizmusban a gyehenna, az iszlámban a Jahannam, a kínai buddhizmusban Di Yu megfelelője. Hádész pedig, mint tudjuk az alvilág istene (és a Grimoire Heart mestere ) Szerintem ez a valami tényleg egy kapu és nem csak átvitt értelemben használják.
|
|
|
Naplózva
|
Amikor az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, megtették a hatalmat igazságnak.
|
|
|
Ronyszkusz
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #6897 Dátum: 13 aug 26, 09:49:23 » |
|
Kíváncsi vagyok, ha Hades kapuja tényleg egy helynek a bejárata, akkor mi lehet ott, és esetleg mekkora hatással lesz majd a lumen historie-ra. Esetleg annak az ellentéte? ha igen, akkor a lumenről is ki fog derülni, hogy pontosan micsoda? Az utóbbi időben nagy felkerült a terítékre, hogy esetleg micsoda lehet, és mint tudjuk Hades (Purehito) az egyike volt a FT alapítóinak. Szerintem Ivan is a lumennel akart erőre szert tenni a sötét céhek között, vagy esetleg felkerülni a balam szövetségbe felsőbb körökbe. De van egy olyan érzésem, hogy erre még várnunk kell egy kevés időt, hogy kiderüljön!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
marioV
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #6898 Dátum: 13 aug 26, 19:10:46 » |
|
Nem tudom ki mennyire van tisztában a görög mitológiával. http://www.kislexikon.hu/tartarosz.htmlEzt ajánlatos végigolvasni. Szerintem is "Hádész kapuja" alatt a Tartarosra céloznak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #6899 Dátum: 13 aug 27, 10:43:33 » |
|
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/339/10 és a következő oldal. Szerintem itt nem irodalmi akart lenni Nekem ebből az jön le, hogy egy igen is létező kapu, aminek van valami köze a Tartaroshoz. Vagy egy másik elmélet: A Succubus Eye átvette a Balam szövetségeb a Grimoire Heart helyét. Cobra azért akarja kiszabadítani a társait, mert a Hádész kapu valami kódnév, vagy jelszó amit a szövetségen belül használnak. Ugye Gerard is említi, hogy a Tartaros mozgásba lendül. Ami erre rácáfolhat, hogy Gerard azt is mondja, hogy Cobra talán a saját védelmére használja. Azta rohadt... :O El is felejtettem Cobra "kis" monológját. Akkor itt nincs mese, tuti meg fog mutatkozni a Tartaros céh, aztán lesz itt ám csihi-puhi Csak már azt a nyomingert kéne leverni, aki fiatalította Natsuékat.
|
|
|
Naplózva
|
Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Az úrnőm: Zoé-hime Kami-samám: Orph D.eus Húgom: Zizi100 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem: Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" \"Money makes the world go round.\"
|
|
|
|