J.R-t mindenképpen Natsunak kellett legyőznie. Mindig ő csinálja egyedül vagy segítséggel (Gerard, Edolas királya, Hades). Itt most Atlas Flame volt a segítsége.
Pont ez a szánalmas, nem gondolod?
Nem akarok egy Natsu-rajongót sem megbántani, de komolyan, mi szerepe van annak a kölyöknek? Nem tud mást, csak idegbetegen ordítozni meg enni. Nincsenek gondolatai, senkivel sem tud értelmesen beszélni, lefogadom érzelmei sincsenek, vagy legalábbis soha nem látni. A gondolkodást meg szó szerint kell érteni: találkozik Zereffel, aki tud róla, ismeri, még meg is könnyezi a találkozást, erre mit csinál? Gondolkozás nélkül idegbeteg módon lecsapja, mint mindenki mást. És a vicc, hogy azóta sem gondolt rá, vajon Zeref honnan tud róla, hiszen sosem gondolkodik semmin.
Ha valaki hozzászól, akit nem ismer, vagy ellenségnek lehet feltételezni, nem az az első dolga, hogy meghallgatja, hanem az, hogy idiótán kiabálva neki rohan.
Semmiféle belső értéket nem mutat, ami miatt kedvelni lehetne, csak harcok közben random módon előkap valami végtelen erőt (függetlenül attól, hogy ugyanez a szereplő 4 fejezettel korábban két csapással a földbe döngölte), megint kiabál egyet idegbeteg módon, meg hihetetlen kliséket harsogva dühöng, aztán győz.
Erre ő a nagy hős.
Mindegy, jövő Rogue jókat mondott, innentől felértékelődött a szememben, mégha Natsu ugyanolyan klisével is győzte le, mint például... Például? Példát sem kell mondani, mert mindenkit így győzött le.
Azt vártam már ezektől a részektől, hogy végre az értelmesebb szereplők, akiknek tényleg van agyuk meg érzelmeik és sokkal érdekesebbek, mint Natsu, kapnak szerepet. Például Lucy, de megint nem csinált mást szegény, csak meztelenül flangált, vagy Gazille, Gerard, Luxus, Gildartz, Gray, Makarov, vagy bárki, csak ne Natsu.
Ez a vágyam megint nem jött össze, és még Ultear nagyon szép és megható halálának emlékét is eloszlatta ez az egy fejezet.
Eddig is arra vártam, hogy végre felbukkanjon Acnologia és Zeref, és kiderüljön, hogy mi is van a háttérben, de azt hiszem felesleges várnom, mert úgyis az lesz, mint mindig, hogy Natsu elprédikál majd valami végtelenül unalmas szöveget, és teljesen ok nélkül két ütéssel kiüti Zerefet, mert csak és kész. Hogy az ereje mikor szállt alá az égből, az örökké rejtély marad.
De mindegy, nem vagyok az a típus, aki végigtrollkodja az összes témát, és mindenkit erőszakosan meg akar győzni arról, hogy valami mennyire rossz, mert azt én is nagyon unom már a Naruto témában is. Ugyanakkor ebben a fejezetben egy képkockányi értéket sem tudtam felfedezni.
Lehet egy kicsit szüneteltetem is ezt a mangát, az mindig jól jön. Később talán nagyobb kedvvel tudok beleolvasni. Majd sikítsatok, amikor Natsu Zerefet is a földbe veri, hadd röhögjek rajta egy jót.