TELJES MÉRTÉKBEN egyetértek Bastiannal, (őszintén, utána nem is olvastam semmit)
Most komolyan, szóval ahogy lealacsonyították Laxust Natsu szövegével sértő, de a nagyobb gond ahogy lealacsonyították Jurát. Gérard hozzá sem tudott érni, erre Laxus darabokra tépi, valamint kiüti, hihetetlen táppal.
...
Nem helyes, hogy nem olvasod el a többiek véleményét. Igaz, hogy nem minden hozzászólás viszi tovább a témát, de attól még legyünk már ennyi tisztelettel egymás felé.
Gérard azért nem tudott hozzáérni, mert a Mistguntól másolt mágiát nem tolta olyan jól, mint a sajátját. De mihelyst sajátra váltott, egyből máshogy ment. És ha Urtearék nem készítik ki, akkor... De ezt más sosem tudjuk meg. ^^
... Szóval ja, én innentől elolvasom a kommentjeiket, de nem reagálok semmit, a véleményem megtartom magamnak (bár amúgy sem kíváncsi senki rá), de a tieitek érdekelni fognak.
Szóval jó szórakozást nektek srácok!
Írd csak meg nyugodtan a véleményed, hiszen ezért van a fórum. Csak ne ess a mostanában "divatos" hibákba.
Végre a végére értem a hozzászólásoknak.
Lássuk a saját véleményemet.
A Luxus, Jura elleni csatáról lerí, hogy animében akarták majd kifejteni. Csak a március végi FT anime leállással/befejeződéssel most lemaradunk erről. Emlékezzetek csak, egészen a Nagy Mágiajátékok kezdetéig minden harc teljesen ki volt fejtve a mangában (pár apróságtól eltekintve). De nem lesz anime, akkor valszeg újra minden harc részletes lesz.
Másrészről pedig ez a harc "nem" fontos a történet szempontjából. Akármennyire is krumpli Jura feje, és akármennyire is visel villám alakú sebhelyet az arcán Luxus (ami eredetileg csak egy
egyenes heg volt), ők csak mellékszereplők. Se Jurán, se Luxuson nem fog olyan múlni, ami az egész történetet befolyásolná.
Őszintén szólva én is egy döntetlent, vagy egy legyőzött Luxust tudtam volna leginkább elképzelni, de úgy, hogy Jurának se sok kelljen már a kórházi ágyig. ^^ Ettől függetlenül az is igaz, hogy gőzünk sincs arról, milyen erős is lehet Luxus. A Fairy Tail harcában Natsu és Gazille éppen hogy csak leverték, de utána őket is kiskanállal kellett összeszedni. Itt még hozzá tenném, hogy egy sárkány(ölő) ellen valszeg a sárkány(ölő) mágia a leghatásosabb. ^^ Hades/Purehito mester szinte meg sem tudta mutatni az igazi hatalmát. Ha az öreg be tudott volna nevezni a Nagy Mágiajátékokra, akkor mindenki felköthette volna az összes gatyáját. Plusz Luxus Hades ellen elég jól láthatóan még mindig a saját "lázadása" súlya alatt görnyedt, és azért is adta az erejét Natsunak, mert saját magát nem tartotta méltónak arra, hogy a Fairy Tailért harcoljon.
Sokaknak nem tetszett, hogy Luxus Natsut idézte. Én pl. jól mosolyogtam rajta. Ez egy utalás volt arra, hogy Luxus elismeri Natsut.
Az Erza, Minerva harcról:
Végre nem csak a közösség erejéből merített erőt Erza, hanem kaptunk egy kis magyarázatot is. Persze sokan erre is elégedetlenkedtek. Azért hadd mutassak rá pár dologra. Szóval! Van egy sejtésem, hogy Erza ezért vágta meg Minerva karjait, hogy ne tudjon kézjeleket használni a mágiájához (pl.
itt azt tette).
Én nem látok utalást arra, hogy a többiek is ki-be kapcsolható képességként tudnák használni a Második Eredetet. Annó láttuk, hogy Urtear második tárolós kezelése mindenkinek nagy fájdalmakat okozott, de Erzánál nem volt semmi. Hátha erre kapunk magyarázatot a következő fejezetben. A Nakagami páncél sejtésem szerint valami olyan képességgel fog rendelkezni, ami vagy hasonló Minerva mágiájához, vagy a hatása ellen véd, esetleg semlegesíti.
Másrészről pedig, miért ne lenne dühös azért, mert Minerva bántotta a társait? A Fairy tail olyan, mint egy nagy árvaház, egy utolsó menedék. Elég, ha a Fairy Tail legerősebb csapatát nézzük: Lucy anyja korán halt, az apjával nem volt jó a viszonya, és mire igazán kibékültek volna, őt is elvesztette. Natsu valszeg árva volt, aztán Igneel is eltűnt. Erza szülei valszeg akkor haltak meg, amikor a Zeref-kultusz követői megtámadták a falujukat. Gray szüleit Deliora ölte meg. Gazille és Wendy tekintetében sem ismerünk ember szülőket. Senki másra nem támaszkodhatnak csak egymásra. Még szép, hogy kiállnak egymásért.