Zerefet itt látjuk utoljára:
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/253/18Abból, hogy felteszi magában a kérdést: "Vége van, igaz?", arra lehet következetni semmit sem tapasztalt, érzékelt Mavis tündérgömb varázslatából. Pedig még a Fairy Tail-ból is jó páran, amikor harcoltak Grimore Heart tagokkal megjegyezték, hogy különös mágiát érzékelnek. Pl. Ezra-Juvia vs. Meldy.
Hát akkor hogyan lehet, hogy a nagy Zeref nem érzékelte ezt a nagy varázslatot, ami ráadásul ott volt a közvetlen közelében.
Acnologia támadása szerintem inkább ösztönszerű volt és semmi köze nem volt Zerefhez. Amikor Urtear újra felállította a sziget fáját, akkor ez egy hirtelen energiaugrást jelentett azon a viszonylag kis területen, főleg, hogy mindenki újra visszakapta az erejét és így annak kihasználása is jelentős mértékben nőtt. Mert amíg nem volt vizsga, addig szépen lassan egy beállt energiaszinten eloszlott a környezetében a sugárzott mágia, viszont elképzelhető, hogy az Acnologia eddig nem is tudta hol van a Tenrou sziget, csak most jött erre először, mert különleges érzékei mindig oda vezetik, ahol nagy pozitív energiaugrások vannak, ekkor odamegy és rendet tesz. Ezzel kapcsolatban már voltak gondolatmentek, hogy akkor a Mennyország Tornynál miért nem jött. Szerintem elég egyszerű ez az egész. Szerintem maga a Tenrou szigetnek nagyobb az mágiája, mint annak a korábbi csetepaténak zusammen.
A 7 év kihagyásnak valószínűleg lesz még jelentősége. Elképzelhető, hogy Zeref újra központi figura lesz.
Amit hiányolok az a céhen belüli kommunikáció. Tehát Natsu körülbelül nem is tudja, hogy Zereffel találkozott. Közben ott volt Elfman, Evergreen, Ezra, Juvia, Gazille, Levi is tudta, hogy jön az ellenség és Zerefet keresi. Gray is tudta Urteartől.
Aztán még azt furcsállom, hogy 251-ig részben, amikor kicsit nyugi van, az a téma, hogy folytassák az S osztályú vizsgát, de túlzottan átmegy gyerekességbe, tehát itt például miért nem veszik számba, kiket győztek eddig le.
De hasonló volt az Edolasos dolog, ott is csak megtörtént, szét harcolták az agyukat, aztán elég hirtelenre komolytalanra vált az egész hangulata.
Kicsit furcsa.