P4ndora
Akadémiai tanár
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
|
 |
« Válasz #3345 Dátum: 12 jún 23, 15:47:11 » |
|
Hát jelenleg ismert szereplők közül a sárkányölő mágiák gyakoribbak az alkotó mágiáknál... Utóbbiból eddig 3 félét ismerünk: ice-make, wood-make, memory-make (oké oké a jeget 4-en is használják, ebbe beleköthettek), míg sárkányölőből eddig 7 volt (igaz, hogy 2 lacrimás). Bár abban igazad van, hogy változatosak, eddig 1 elemnek csak egy sárkányölője volt (és gondolom lesz is). Istenölőből meg (feltehetőleg) eddig három fajtát ismerünk... Mindenesetre arra szerettem volna kilyukadni, hogy igazán hozhatna a történetbe több alkotómágia-használót, pl. water-make vagy fire-make (bár Natsu ellen így semmi esélye nem lenne  ) nekem mindegy, csak nehogy már egy "elveszett mágiából" ennyire több legyen mint egy "hagyományos"-ból... Szerintem is elég valószínű, hogy döntetlen lesz a harc végkimenetele, van olyan érzésem hogy varázserő hiányában ököllel egymásnak esnek és mindkettő a földre esik. Amúgy a Milky Way lehet hogy valami olyasmi ami segít varázserőt visszatölteni (bár nem igazán értem, mivel elég lenne megennie a levegőt körülötte), de nekem ebből: http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/288/17 (bal fölső képkocka) az jön le hogy már nem igazán tudja folytatni a harcot, legalábbis a Tejút nélkül nem...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ronyszkusz
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3346 Dátum: 12 jún 23, 15:58:14 » |
|
Nézzétek csak ezt a képet! Egy szem mennydörgés és hullott a kutyuli aki war cry mágiát használt, vagyis Orgá-é a dörgés, vagyis villám. A következő oldalt meg írja, hogy egyetlen fekete villám. Szerintem nagyon ragozni a dolgot nem szükséges. A nagy talány megfejtve 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 jún 23, 15:59:34 írta Ronyszkusz »
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
 |
« Válasz #3347 Dátum: 12 jún 23, 16:14:53 » |
|
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/287/15Érdekes lehet, hogy mit rejteget a FT a pincében. De hogy köze van Zerefhez, a fekete mágiához és hogy Mavisnak része volt benne, az majdnem biztos. Erről a Lumen Histoire-ről (Fény történelem) mindig a Rave Master manga "Csillagmemóriája" (Stellar Memory) jut eszembe. Lehet, hogy ez is valami hasonló lesz.  Csak annyit, hogy, ha minden igaz, akkor az Etherion sem úgy tűnt fel itt, mint a Rave-ben. Szerintem nem játsza el megint ugyanazt Hiro-san.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan  > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3348 Dátum: 12 jún 23, 16:15:41 » |
|
Kevés az esélye, de "egyedi" mágia is lehet, mint Macao lila tüze. Nem muszáj mindent ráfogni, persze nagy az esélye a sok hype miatt az istenölőségnek. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #3349 Dátum: 12 jún 23, 18:21:48 » |
|
Simán lehet, hogy Mashima csak szivat mindenkit ezzel az Orga-Istenölő dologgal. Ennek a legegyértelműbb jele az, hogy szinte az orrunk alá van dörgölve, hogy fekete villámot használ, most meg bevágják a fejét Shelia csatájánál, hogy meglepődik a Fekete Szélen. Ami még az Istenölősége ellen szól az az, hogy a 120 mm-s Fekete Villám Ágyú nem szokványos Istenölő támadás név. Ha megfigyelitek az Istenölő támadások nevei hasonló szisztéma szerint mennek, mint a Sárkányölőknél. Ráadásul úgy tűnik, hogy minden Istenölőnek van egy, az eleméhez köthető Istenről elnevezett támadása(Zancrownál a Kagutsuchi, Sheliánal a Boreas(nem Ploias, MS-n javították) Ha Orga Istenölő lesz neki tutira Raijin no Thor lesz ez a támadás 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 jún 23, 18:25:27 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
nagy12
Gennin
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #3350 Dátum: 12 jún 23, 20:59:13 » |
|
··Raijin no Thor"" ez kész xDD Jó kis fejezet volt,ez a Légfúró ott volt a szeren  Ez a Sherria NAGYON gyorsan regenerálódott,nem értem h hogy csinálta... Amúgy csak szerintem furcsa ez az Istenölő-Sárkányölő hasonlóság?  Csak mert Zanckrow(ha jól írtam xD ) tüzet használ akárcsak Natsu.Sheirra szelet akárcsak Wendy...Persze mindezt fekete kivitelben.Eléggé érdekes  Lehet hogy a Godslayerek és a Dragonslayerek "rokonok"?  Ezt abból gondolom ,hogy mikor Grandie elmegy Igneel-hez akkor azt mondja valahogy így hogy:Remélem találkozunk a Sárkányisten ünnepén. Nekem ez kicsit olyan Narutos ,mikor Rikkudou(remélem ezt is elírtam xD ) meghal két fiára bízta a nemtudommilyét xD Lehet hogy a Sárkányisten "két ágra szakadt"...Sárkányra és Istenre.És ezeknek a "leszármazottaik/tanítványaik" lettek az 'gyilkosai'.Bár ez értelmetlen hogyha szinte ugyanolyan technikákat használnak csak más néven és színben.És most az Istenek a "gonoszok"?(Godslayer:fekete/sötét színű mágia és mint tudjuk a sötét/fekete dolgok sohasem jelentenek jót ^^,csak lehet s Sierria nem tudja :'D ).Lehet hogy Zeref egy isten? Sok kérdés van. Hopsz kicsit elkalandoztam xD
|
|
|
Naplózva
|
,,Tedd vagy ne tedd,de ne próbáld'' Sínre fekszel-Shinra Tensei xD
|
|
|
Chakra
|
 |
« Válasz #3351 Dátum: 12 jún 23, 21:46:45 » |
|
P4ndora: Ööö... most kezdjem el felsorolni, hogy milyen más mágiafajták vannak még és hogy kik használják azokat?  Persze, hogy soknak tűnnek az Elveszett mágiák, hiszen azok vannak előtérben, a főszereplők egy része is azt használ, és az éppen aktuális ellenfelek között is előfordul. heo: Azért annyi hasonlóság csak van az (A)Etherionok között, hogy mérhetetlen pusztításara képesek.  Bastain: Aham, így már van értelme. A RAW-ban nem igazán volt kivehető, hogy a katakana felett ° (po), vagy " van (bo). Javítottam a mangában. Végül is találó, hogy Boreasról, a télhozó, hideg északi szél görög istenéről kapta a támadás a nevét. 
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
 |
« Válasz #3352 Dátum: 12 jún 23, 22:17:20 » |
|
És én most csak csodálkozom hogy hogy találjátok meg ezeknek a neveknek a jelentését?  . Amúgy érdekes hogy natsu nem tudott zancrow tüzéből enni erre meg zancrow tudja natsu-ét. Szerintem itt semmi sárkányra és istenekre való erő osztás nem volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #3353 Dátum: 12 jún 23, 22:30:24 » |
|
Ha már említettétek a Vas Istenölőt, ha lesz is szerintem, nem vas lesz hanem valami keményebb fém, jelezve, hogy felsőbbrendűbb az Istenölő mint a Vas Sárkányölő. Mondjuk Gyémánt Istenölő 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 jún 23, 22:32:21 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
Lew
|
 |
« Válasz #3354 Dátum: 12 jún 23, 22:43:50 » |
|
Ha már az istenölőknél tartunk szerintem ez az egész nem más mint a sárkányölő mágia olcsó másolata, amibe belekeveredett ( talán éppen Zeref által ) némi fekete mágia. Véleményem szerint egy tökéletes Sárkányölő a földbe döngöl egy Istenölőt, azonban mint az a legtöbb animében/mangában lenni szokott a "gonosz útja" itt is kezdetben nagyobb erőt biztosít =)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
 |
« Válasz #3355 Dátum: 12 jún 24, 00:13:03 » |
|
Bastian: A gyémánt nem fém, hanem ásvány.  De akkor lehet mondjuk Arany istenölő. ^^
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
 |
« Válasz #3356 Dátum: 12 jún 24, 00:31:54 » |
|
Ez igaz Chakra, sőt, ha elnyelik a pusztító lövést, akkor még fel is lehet használni az erejét teremtésre is. De azért nem ugyanaz.
Ennyi erővel minden fém ásvány is. Az arany meg harcászati szempontból alulmarad a vashoz képest. Mindenesetre nem lenne túl érdekes, ha Gazille is kapna egy ilyen ellenfelet.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan  > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #3357 Dátum: 12 jún 24, 07:49:28 » |
|
Szóval a gyémánt ásvány  Ma is tanultam valamit  Viccet félretéve, akkor úgy fogalmazom meg, hogy ha lesz is Gajeelnak Istenölő ellenfele, akkor az biztos keményebb elemet fog használni mint a vas. A Fekete Vas szerintem nem lenne nagyon más, mint Gajeel mostani vasa, mert az sötétszürke. Megvan... beledobnak egy csavart és Fehér Vas lesz 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hiroto
Osztag Vezető
Nem elérhető
 Rejtett Levél Falu
|
 |
« Válasz #3358 Dátum: 12 jún 24, 08:18:20 » |
|
Lehetne simán titán istenölő. És én személy szerint nem hinném, hogy jól járnának egymással, mert a két anyag nem egy és ugyan az. Nem tudnák egymásét elnyelni.
Tegnap én is gondolkoztam ezen az egészen, és arra jutottam, hogy a kettő mágia közül a sárkány az erősebb, hogy miért? A sárkányölők az egész elemet birtokolják, míg az istenölők (mint láttuk) feketére festett elemet. Igaz, mind a kettő képes elnyelni a saját elemét, de a sárkányölő mágia végső formája a testet egy sárkányéhoz hasonlóvá teszi, aminek nem csak az a képessége, hogy a saját elemén uralkodik. Értem itt azt, hogy a pikkelyek megvédik az erős külső behatástól, stb. A sárkányok a mitológiában annyira erős lényeknek vannak beállítva, hogy szinte az isteni erejük van. Amúgy érdekes, hogy két különböző mitológia is keveredik a mangába, a sárkányok inkább a kelet és a középkori európa, míg az istenek (Zankrowból kiindulva) az ókori görögök.
Az elveszett mágiák eddig a megismert mágusok közül nem túl soknak volt, csak a kivételeseknek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kakesz
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
 Rejtett Vízesés Falu
Troll barlangász
|
 |
« Válasz #3359 Dátum: 12 jún 24, 10:07:03 » |
|
Lucy csillag szellem mágiája is majdnem elveszett  már csak 2 ismert használója van... az istenölő dologba azt talán belehet képzelni, hogy tényleg van kapcsolatuk Zerefhez és ők a beépített emberei a Fiorei topp céhekben ugye ST az első, LS a második (a BP talán harmadik és lehet hogy nyuszi is istenölő egy répa istenölő  ) A kiscsaj bunyó egész jóra sikeredett, Sherria a LS harmadik legerősebbje vagy a második??  most ki a erősebb? a kiscsaj vagy Leon? Gerarad lebukása szerintem nem lehetséges, mert akkor kizárják őket a tornáról nincs lové és a FT B csapata instant vereséget szenved az A csapatta szemben.
|
|
|
Naplózva
|
A tűz árnyéka világítja meg a falut.
|
|
|
|