Ez a térkép csak szerintem hasonlít egy kicsit Európa térképére? Persze csak kicsit, ez a jobb felső sarokban nincs vége a földrésznek dolog teljesen erre enged következtetni...
Az Edolas témához hozzászólva:
Egyáltalán nem értek egyet, igenis nagy szerepe van a történetben. Csak picit bele kell gondolnunk. Az oké, hogy ebben földi világban a mágia nagy szerepet tölt be, de egy repülő kék macska akkor is kiverte a biztosítékot az elején. A sárkányok, a tüzet okádó mágusok, a csillagszellemek, a jégmágia, a-a-a mindenféle varázslat tök természetes, de ez nem. Főleg, amikor már kettő lett belőle, kérdés lett, hogy vajon honnan is vannak, és miért pont a Fairy Tailbe kerültek mindketten. Sors? Talán. De hát ez egy történet, van alakítója, Hiro Mashima személyében. Azaz mindennek oka van. Charle már a kezdetektől tudja, hogy miért vannak a földi világban, de Happy nem. Valószínűleg a neve is ezért lett Happy, hiszen boldogan él, folyton mosolyog, jókedvű mindig (anno Natsu is ezért adta neki a nevet), mert nem tudja, hogy mi a küldetése. Aztán ott van Mistgun, aki körül kérdőjelek ezrei szállingóznak. Egyszer már találkozott korábban Erzával, de akkor nem derült ki senki, csak annyi, hogy nem az a Gerárd, akit ő ismert korábban. De kiköpött mása. Akkor meg?
És amikor már sok a kérdés, nagy a feszültség, jön a válasz: Egy párhuzamos világ, ahol ugyanúgy létezik Fairy Tail, csak sok más különbözik benne.
Most olvasom a mangát, még nagyon az elején vagyok (az animét láttam, de nem sok részletre emlékszek...), de már több dolgot észrevettem. És egyszer csak arra gondoltam, hogy...
Vajon Edolas nem Japánt akarná jelképezni? Én teljesen erre gondoltam abból az 4-5 fejezetből, ami eddig volt.
Hiszen a földi világban a mágiát bárki, szabadon használhatja, mint egy anarchikus országban, ahol bármit szabad. Ennek ellenére ott van Edolas, ahol a rendszer, egy felsőbb hatalom ezt korlátozza, és megtorol minden egyes alkalmat és csoportosulást, aki ezzel ellenszegül. És tudjuk, hogy Japánban sokkal nagyobb a rend, és fegyelem, mint egy-némelyik másmelyik országban.
Csak egy tipp. nemt'om. Majd olvasom tovább, és folytatom, ha lesz mivel..